Şimdi Ara

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey (431. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.987
Cevap
211
Favori
476.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 429430431432433
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Iki günde duvarlarda esyalarda soğudu ideal sıcaklığa gelene kadar uuzn çalışması normal kullanılan derece hermetik kombi ise makul

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evinizi 23 derecede tutmak istiyorsanız dışarı modunu en düşük 20 yapmanizi öneririm bana sorarsanız 21.5 yapın derim başka turlu ev çok soğuyacak saatlerce yansa da 23 derece olmayacaktır. Eşyalar ve duvarlar soğuduğunda enerji ihtiyacı artar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektirik kesintisinden sonra cosa ne çektik bee senden cosa


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pegassus01 kullanıcısına yanıt


    Ben kombinin de termostatın da modemin de yerini unuttum.

    Allah çektirmesin sizi de kurtarsın.

    Kullanıcı olarak fazla sabırlıymışız. İlk iki sene hep destek tam destek verdim. 3.sene yine sil başa döndüler, hadi olur sabredelim dedim, 4.sene ekranlı modelle sil başa döndü.

    Hadi biz bilerek katlandık, kendimizce çözüm ürettik sürekli başındaydık cihazın. Ya yeni alan, bu işlere zaman harcayamayan elinden gelmeyen insanlar ne yapsın.

    Çözülür inşallah, daha çok güncelleme çıkar..
  • Arkadaşlar,
    Alt üst boş, oturma odası, yatak odası, hol ve banyoda radyatörler çalışmak şeklinde ve sıcaklık değişmeden 21.5 derece şeklinde ayarladım. Bu vaziyette toplam 150m3 tüketim olmuş, 230tl fatura. Sizce fatura normalmi, gaza çokmu zam geldi yoksa. Geçen sene en fazla 150tl fatura görmüştüm. Sizlerde durumlar nasıl? Yeni yıl indirimi gelmeden herkesin faturaları kesecekler zaten gibi duruyor.
  • pegassus01 kullanıcısına yanıt
    Cosa V3 kullanıyorum. Aynı problem hala devam ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    Geçen sene bu kadar değildi gökhan ustam ama bu sene hızlı bi giriş yaptı cosa 😅

    Ustam benim kosa eca dan alınma amacım 3 kere servise gönderip ücretimi geri almak ve sizin gibi yerini unutmak 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • system_25 kullanıcısına yanıt
    Gece fişini çekip kombiyi manuele aldım sabah geri taktım evi silip kurulumu baştan yaptım şuan çalışıyor ama gökhan ustama dediğim gibi keşke çalışmasaydı servise verseydim 🤣🤣🤣

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: system_25

    Cosa V3 kullanıyorum. Aynı problem hala devam ediyor.
    Arkadaşlar,
    modem ayarlarına girin: Kanal:1 Genişlik 20mhz, şifreleme türünüde AES olarak ayarlayın, fişten çekip takın düzeliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutsen -- 31 Aralık 2018; 11:56:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xander__

    Merhaba arkdaşlar,

    Ben de Cuma günü almıştım ve dün kurulum yaptım. Kullandığım kombi ECA Proteus Premix Tam yoğuşmalı kombi. Kullanan arkadaşlara sormak istediklerim var.

    1. Kazan suyu kaç derece olmalıdır. Cosa'nın Youtube kanalındaki video'da 60 dereceye ayarlayın denmiş. Ben 53 dereceye ayarlamıştım 60 mı yapmalıyım?

    2. Eco modda mı Comfort modda mı çalışmalı?

    3. Baymak klima kullanıyorum. Bir türlü klimayı tanıtamadım. Bu konuda yardımcı olabilecek birisi varsa sevinirim.
    1.Kazan ayarı ısınabildiğiniz en düşük ayarda olsun
    2. Comfort ta çalıştırın. Ekoda kombinin devreye girmesi için dönüş suyunun daha soğuk olmasını bekler.
    3. Müşteri hizmetlerine bildirin.
  • muratkeskinist kullanıcısına yanıt
    Normal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xander__ X kullanıcısına yanıt
    Baymak elegance ise bende sıkıntısız tanıdı hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkaninkilici

    Herkese iyi akşamlar diliyorum. Cosa'yı 2018 Ocak ayında almıştım. Vaillant turbotec pro kombimde kullanmaya başladım. Herkes gibi arada sırada bağlantı sorunlarım olsa da genel anlamda memnunum. Ancak bugün kombi Cosa'nın komutlarında cevap vermedi. Sıcaklık düştükçe düştü. Cosa'yı devre dışı bıraktım, kombi yine çalışmadı. Evde çocuklar ve yatılı misafirler olduğu için risk alamadım servisi çağırdım. Cosa'nın vaillant ile uyumsuz olduğu, eBus diye bir iletişim protokolü kullandığını söyledi. 1 yıldır sıkıntısız kullanıyorum dedim. Frekans değişikliği olmuştur, o yüzden cihaz kendini korumaya almıştır dedi. Cosa yı söktü, rt köprüsünü bir kabloyla kapattı. Kombi çalışmaya başladı. Tekrar cosa yı takmamamı, ana kartı yakabileceğini söyledi. Sizlerin yönlendirmesi benim için önemli. Şimdiden teşekkürler..
    Herkese merhaba,

    Yukarıda alıntıladığım mesajımda yaşadığım sorunu yazmıştım. Güncel gelişmeleri de yazayım da buna benzer bir sıkıntı yaşayan arkadaşlar için faydası olsun diyorum.

    Cihaz garanti süresi içinde olduğu için servise göndermeyi daha mantıklı buldum ve müşteri hizmetleri web sitesi üzerinden kayıt oluşturdum. Aynı gün gelen mesajda Aras kargo ile ücretsiz gönderim yapabileceğim bir kod gönderildi. Ben de ürünü ücretsiz kargo ile servise gönderdim. İki gün sonra cihaz değiştirilerek, sıfır ürün tarafıma gönderildi. yine V3 versiyon olarak. Ancak bu sefer de kurulum hatası yaşıyorum. cep telefonundan cosa kablosuz ağını görüyorum, bağlanıyorum ancak "cosa bağlı, internet yok" uyarısı alıyorum. Bir türlü çözüm sağlayamadım. Bu sorunu nasıl çözeceğim hakkında bilgisi olan arkadaşım var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cosa Kablosuz Akıllı Oda Termostatı v4 (Klima Kontrol Hizmeti dahil) şuan 399TL, kampanya var, bugün son. Almayı düşünmüştüm ama buradaki olumsuz yorumları görünce vazgeçtim.
  • funnel kullanıcısına yanıt
    Şahsi fikrim bulaşma 😈

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu çevrimdışıların problemi neden kaynaklı acaba ?

  • Yaklaşık 2-3 haftadır Cosa v3 kullanıyorum.

    Kombi modülasyonlu baymak duotec(yoğuşmalı), eskişehir, garaj üstü 3+1 140m2(net 120 civarı tahminen), sağı solu ve üstü dolu, yalıtımlı 1 yılı daha dolmadı binanın.

    Cosa ile 23 sabit ve 40-45 arası kazan sıcaklığında günde 7,5-10 m3 arası tükettim(2 ile -7 arası hava şartlarında). Ancak ev 23 derece olmasına rağmen petekler soğuyunca insan üşüyor. İnsan fark ediyor bariz bi şekilde soğuduğunu.

    Cosayı devre dışı bırakıp düşük kazan sıcaklığı(32-40 arası, genelde 35) ile kullandım. Yine aynı hava şartlarında (hatta 1-3 derece arası daha soğuktu) 7-9 m3 tükettim. Kazan sıcaklığı 40 ve 43 yaptığımda(1 kez denedim) 23 dereceyi geçti 23.6 yı gördük. 35 sabitte 22.6-22.8 derece oluyor ev ancak cosa ile 23.0 iken bu kadar sıcak hissedilmiyordu. Sanırım boruların sıcaklığı ve suyun sürekli devirdaim etmesi hissedilen sıcaklığı arttırıyor.

    Sonuç olarak sıfırın altındaki hava şartlarında kendi adıma OT kullanmak tasarruf sağlamadı aksine soğuğu daha fazla hissettik. Ayrıca peteklerdeki su aşırı soğuduğu için OT kombiyi çalıştırdığında kombi yüksek alevde yanıyor. Ama OT olmadığında kombi sürekli en küçük alevde yanıyor.


    Bu olay havalar çok soğuk olduğu için mi yoksa hep mi böyle bilmiyorum. Ancak bu gidişle Cosayı satıcam sanırım :)




  • Arkadaşlar bende 2 hafta önce cosa. V3 aldım şuan bı sıkıntı yok kullanıyorum sizdeki yazılım sürümü nedir acaba benimki guncelmi degilmi bilmiyorum şuan yazılım sürümü : 3.1.0.1-1

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • serkan_cim S kullanıcısına yanıt
    Güncel görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • funnel kullanıcısına yanıt
    V4 sorunsuz kullaniyorum.gecen sayfalarda baglanti kopmasindan sikayetciydim.salonda degisim yaptik modemin yeri 2 metre geriye gittigi icinmis.bende kombi unitesini yakina cektim.sorunsuz kullaniyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 429430431432433
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.