Şimdi Ara

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey (255. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.988
Cevap
211
Favori
475.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Komşuma benim cosayı kurulum yapmaya çalışıyoruz da bendeki uygulamadaki evi sil kısmını silmeme gerek var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence silin sıfırdan temiz kurulum yapin derim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Sorun halledildi . Denemeye başlayacak arkadaş bakalım sonuç nasıl olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kombici_Olduk K kullanıcısına yanıt
    Hocam komşunun denemesi iyi ama bu cihaz hemen tak iki saatte tamamdır diyebileceğiniz bir cihaz değil ki. Cosa veya herhangi bir oda termostatı kurulumdan sonra her eve göre ayarı farklılık gösteren ve evin ısısının oturması için en az 3 güne ihtiyaç duyan cihazlardır. Düşünün eskiden 35-40C de yanan kombiyi siz 60-65C olarak ayarlıyorsunuz ve termostat aç kapat yapıyor. Eskiden ev ısısı 20-21C termostatla 22-23C yapıyorsunuz. Evin ısıyı emmesi ve dengelemesi birkaç günü bulacaktır. Komşunuz yeni bir sipariş verip kullanması daha mantıklı. 30 gün içinde memnun kalmazsa iade eder ki memnun kalmayan oranı çok az illa ki memnun kalacaktır

    Şuan yazılım olarak çok iyi oturdu. Geçen sene ekim kasım aylarından sonra ki güncelleme ile ikinci kış bu maşallah sorunsuz kullanıyoruz.
  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    kesinlikle doğru söylüyorsun
    ama şöyle bir durum var
    aynı sitede olduğumuz için ev şartlartı aynı
    bende şuan netatmoyu deniyorum o sebeple o da denemek için süresi olacak
    bakalım nasıl işleyecek ve memnun kalacaklar mı
    biz yerden ısıtma ile kullandığımız için ısı dalgaklanması oluyor o sebeple biraz sıkıntı oluyor
  • Neyse düzeldi artık
    İşteyim bu değerleri ayarladım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undermunder -- 18 Aralık 2017; 10:55:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Cosa kurulum ekibi gelip test etti değil mi? Petekler çalışmıyor mesajınızla burda kimse yardımcı olamaz size. Açıklayıcı anlaşılır şekilde ayrıntılarıyla yazarsanız ben ve diğer arkadaşlar fikir belirtebiliriz.

    Eklediğiniz resimlerden hiç bir şey anlaşılmıyor. Cosa ekibi kurulum yaptıysa baymak servisi ne alaka? Kısa kısa belirttiğiniz bilgilere göre yardımcı olayım siz veya başka okuyanlara ön bilgi olur.

    * Cosa veya başka oda termostatı garanti kapsamından çıkartmaz. Kombi servisleri insanların cebinden daha iyi nasıl para alabilirizin derdindedir. Genelde kombilerde ön sacı sökünce köprüleme klamensi çıkar karşımıza, bu modele göre konumu farklı yerlerdedir. Siz bu oda termostat girişine Cosa veya bağka bir oda termostatı bağladınız ve kombi olağan çalışmasına devam etti. Herhangi bir kombi ile alakalı bir arızada garantiniz devam ediyorsa tekrar oda termostatını iptal eder servisi öyle çağırırsınız. Garantili kombinizin servisi gelince herhangi bir oda termostatından bahsetmezsiniz ve onlarda bahane edemezler. Bu güne kadar bir arızanın oda termostatı yüzünden olduğu görülmemiştir diye sanıyorum.

    * Kombinizde ki 70C kazan sıcaklığı dönüş suyunun ölçümüdür. Sizin sanırım yoğuşmalı değil ve 60C ayarlı. Markadan markaya değişir 60C ayarlarsınız 65-70C arasında ateşlemeyi keser. Petekleri ısıtıyorsa artık dönüş suyunun derecesinin size bir önemi yok. Diyelim ki kombi yanmaya başladı ve çok kısa sürede derece 60-70 arası oldu o zaman ya tesisat sununun filtresi tıkalıdır yada ntc sensörler arızalıdır.

    * Kombi 60-70C kazan sıcaklığıyla yanarsa çok fatura gelirmi sorusu eğer oda termostatı bağlıysa ve ev ısısı üşümediğiniz son değerdeyse gelmez. Eskiden 24 saat yanan kombiniz termostatla gün içerisinde yan sön yaparak çok daha az çalışacak. Örnek olarak 22.0C ayarladığınız kombi kazan sıcaklığı 60C olarak 15-20 dk yanacak ve birkaç saat yanmadan ev ısısının düşmesini bekleyecektir. Bu döngü evin soğuma süresine göre değişerek tekrarlayacaktır.

    * Hanım kıyamet koparır konusuna gelince, Oda termostatına sıcak bakan ben bayan görmedim ev sıcak ama petekler soğukken illaki psikolojik üşüme hissediyorlar. Eve bakıyorsunuz 22 - 23C ama peteği ellediğiniz anda soğuk. İnsanın ister istemez alışana kadar tuhafına gidiyor. Bir yandanda bayanlar peteklerde çamaşır kurutuyor, termostat kullanırken daha az yanan peteklerde çamaşır kuruması daha uzuyor.



    @erhangun84 Hocam sizin aklınıza takılanı müşteri hizmetleri ile görüşerek çözmüşsünüz ama kısaca bende bilgi vereyim.

    Cosa kullanırken iki farklı senaryo deneyelim genelde kullanan yada kullanmayı düşünenlerin aklına bunlar takılıyor.

    Evin sıcaklığı olağan bir şekilde ve sorunsuz çalışan Cosa oda termostatımız var;

    a) Elektrik var fakat internet sıklıkla kopup bağlanıyor. Evin sıcaklığında değişim olur mu? Çalışmamazlık yapar mı?

    - Sorunsuz çalışmaya devam eder.

    b) Elektrik var fakat internet servis sağlayıcıda genel arıza var ve uzun süreli internetim kesilirse?

    - Cosa bulut tabanlı çalışmaktadır. Sunucusu üzerinde sizin belirlediğiniz ayarları ve saat bilgisini barındırır. Cosa ilk fişe takıldığında internetten Sizin belirlediğiniz programı set değerlerini alıp hafızasına kaydeder. Bundan sonra ki internet kesintileri çalışmasını etkilemez. Aynen son değerler devrededir. Sizin en son verdiğiniz ayar programsa saatine göre devam eder. Konum tabanlı çalışma emri verdiyseniz ve eve geldiğinizde çalışma emri alamadığı için üst butonundan modu istediğinize alabilirsiniz. Program olarak çalıştırıyorsanız küçük bir hatırlatma yapayım internet kesikken fişten çekmeyin çünkü enerjisi kesilince internet olmadığı için güncel saat bilgisini alamaz ve programa devam edemez.

    c) Elektrik kesildi haliyle internette yok. Elektrik gelince çalışırmı? Evdeyim yada evde değilim ne tepki verir?

    - Elektrik gelince Cosa açılır ve internet bağlantısı arar. Modeminizde internete bağlanmış olur ve Cosa güncen verileri ve saat bilgisini sunucudan alıp sorunsuz çalışmaya devam eder.

    Yukarıda ki senaryolar nasıl kombinasyonda olursa olsun daima b planınız vardır. Herhangi bir nedenden dolayı mobil uygulamanızdan ulaşamadığınız zaman evde cosa istasyon üzerinden mod değişebilirsiniz. Bu mod değerleri sizin en son verdiğiniz değerlerdir. Bu da sizi tatmin etmedi diyelim Cosa kombi ünitesinde alev butonuna bir iğne yardımı ile basıp kombideki köprülemeyi aktif hale getirebilirsiniz ve kombinizi termostatsız kullanıma alırsınız.
  • Mükemmel açıklamışsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • breakpunkt kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. 2015 Aralıktan beri Cosa ile haşır neşirim elimden geldikçe burada yardım etmeye çalışıyorum.



    Havalar soğuyunca kombi daha sık çalışıyor güncel rapor paylaşımı yapayım;


  • Benim rapor böyle kombi 50 derecede ayarlı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    Bir raporda benden.gokhan bey kombi calisma suresi gece 12 den mi basliyor.yani ne kadar calistigini gormek icin saat 23.55 te baksam toplam yanma suresini gorurmuyum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkostu -- 19 Aralık 2017; 13:34:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim kombi çok sık devreye giriyor. sıcaklık ev 23 uyku 22.5 gündüz çocuk olduğu için 22.7 kombi yoğuşmalı 50 dereceye ayarlı neden bu kadar sık devreye giriyor anlamadım. 3. kattayım alt üst dolu evin dış yalıtımı mevcut.

    [simage]
    [/simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noname0056 -- 19 Aralık 2017; 14:45:33 >
  • noname0056 kullanıcısına yanıt
    Kayıp fazla gibi görünüyor hocam. pencereleri fln bir kontrol edin. Bende çatı katındayım benimde kayıplarım fazla oluyor yanma sürem yüksek. Ama sıcaklık fazla olduğu için kayıp daha da artıyor. 1 derece düşük olsa bu kadar yanmazdı.

    Ayrıca kazan sıcaklığını 4-5 derece düşürüp daha fazla yanma süresi ile şimdiki arasında sayaçtan ölçüm yapmayı deneyin. Benim 45-50 derece kazan sıcaklığı arasında 1-1.5m3 gaz yakma farkediyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 19 Aralık 2017; 14:49:49 >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    ay basında faturam geldıgınde sayaç 1398 m3 idi sımdı sayaca baktım 1485 olmuş 87 m3 yakmış.
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Kazan sicakligi yuksek olsa daha cabuk isitip kombiyi kapatmazmi.hermetik kombileri forumda 60 .65 dereceye ayarlayin deniyor genelde.benim 51 e ayarli maksimum 60 da duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kombiye göre değişkenlik gösteriyor o durum hocam. Benim kombide giriş çıkış su sıcaklığı arasında fark çok ise allah ne verdiyse suyu bir an önce ısıtabilmek için çalışıyor. Fark azaldıkça kısıyor minumuma. Bu yüzden bende düşük tutuyorum ki minumum alev boyunda çalışsın sık çalışsın hem yoğuşma yapsın hem ısı dalgalanması fazla olmasın diye tecrübe ettim. Sayaç kontrolü ile de bunu teyitledim. sıcaklık - lere inerse anca o zaman 50-55 yaparım sanırsam

    Sayaç tüketimleri:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 19 Aralık 2017; 15:37:0 >
  • Benim 70'e ayarlı son 15 gündür.
    Çok fazla denemeler yapıyorum.

    152 M2 evde;
    45'e ayarlayıp denedim 70'e ayarlı olmasından daha fazla yaktı inanın.
    Dışarısı 4-5 derece civarındayken 20 derece olan oda 70 derece kazan sıcaklığında 15-20 dakika sonra 21,2-21,3 dereceye getiriyor. Hatta kombi dur komutu verdikten sonra 70C'de yanan peteklerin soğumasıda uzun sürüyor 21,5'a kadar cıkıyor oda sıcaklığı. İşte bu durumda öğrenme modlu OT olsa belkide 21 derecede kapatacak ulen zaten 70C'de yandı su sıcak peteklerde sıcak deyip durduracak..
    45'e ayarladığımda ise 1 saat kadar hatta biraz daha fazla çalışması gerekiyor kombinin. Ve daha fazla yaktığını sayaçtan takip ettim.

    Bu benim kendi ölçümüm sizleri bilemiyorum.
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    bununla alakalı konu açmıştım. haklı çıktım galiba. konu şuydu;

    s.a. arkadaşlar. yaklaşık 1 yıldır kombi konusunda forumda ve forum dışında incelemelerim oluyor

    oda termostatı, yalıtım durumu, evin kat, cephe ve oda sayısı, termostatik vana, petek uzunluğu gibi konular tasarrufu oldukça etkiliyor.

    DA

    sanırım yoğuşmalı kombi kullanımında, yoğuşmasızdan daha fazla tüketim oluyor. ve yine sanırım ki yoğuşmasızda kazan sıcaklığı yüksek olduğu için daha hızlı ısıtıyor, termostat varsa kapatıyor bide yalıtım varsa uzun bir müddet ısıyı muhafaza ediyor.

    örneğin; aynı özelliklerde 2 ev düşünelim

    yoğuşmasız kombi 60 derecede 1 saat çalışıp evi 22 dereceye getiriyor ve kapanıyor bu sürede 0,3 m3 gaz tüketiyor.
    yoğuşmalı kombi 45 derecede 2 saat çalışıp evi 22 dereceye getiriyor ve kapanıyor bu sürede 0,5 m3 gaz tüketiyor.

    ama her ikisinde de evin soğuma ve kombinin tekrar devreye girme süresi aynı
  • Önceki sene bende denemiştim ama o anki hava şartları bana mı denk geldi anlamadım 65c de daha çok tüketim çıkmıştı sonrasında da denemedim. Bu konuyla ilgili herkes denesin bence tüketimi kendine göre ne çıkar tassarrufunu yapsın. Dış sıcaklık 10C altına düşmedikçe ben 60C ayarlamıyorum ev sıcaklığında çok dalgalanma olmaması için. Belki biraz daha çok yakıyorumdur tabi bu tercih meselesi. 0C görmeden de 65C yapmıyorum.
  • Arkadaslar merhaba,

    Olur da cihazdan memnun kalmazsak yada devre disi birakip daha evvelki gibi manual sabit derecede kullanmak istersek ne yapmamiz gerekir ? Cosa uzerinden, cihazi sokup kombinin parametlereleri ile oynamadan yapmanin bir yolu var mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byurt -- 21 Aralık 2017; 1:30:2 >
  • 
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.