Şimdi Ara

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey (128. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
11.988
Cevap
211
Favori
475.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Defender110

    Cosa bana yeni yıl hediyesi göndermiş. Üstelik kasım
    Ayında iade etmiş olmama rağmen. Cok ince bir düşünce.


    ne göndermişşşşş çok merak ettim :)
  • öğlenden beri eşleşme hatası göstermiş cihazlar. eve geldim 1 saat uğraştım kombi ünitesi ve cosa yı yanyana getirdim banamısın demedi. yazılımsal birşey mi? varmı yaşayan.
  • Cosa dan bana da dün yılbaşı hediyesi geldi. Kara fırın kavala kurabiyes :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cempatik C kullanıcısına yanıt
    Bugün 14:00 - 15:00 civarında grafikte COSA ÇEVRİMDIŞI görünüyor ( kırmızı çizgi ile)
    Sanırım az öncesinde de dış sıcaklık grafiği gelmeye başlamış , belki o güncellemeyi eklerken olan bir durumdur.
    Lakin sıcaklıklar normal seyir etmiş, yani kombi çalışmış.

    Tasarım ile ilgili iletileri gördüğümde aklımdaki bir şeyi paylaşmak isterim.

    1999'da okul bitirme tezim bahçe ve sera sulama cihazı yapmaktı, sanal olarak değil fiziki olarak bir cihaz yapmaktı.
    Bu cihazı yaparken bir Dallas marka real time keeper denen DS1643 model numaralı bir entegre kullanmıştım.
    Bu çip gerçek zaman saatini , programda kullandığım parametreleri ve kullanıcının set edebildiği günleri, saatleri, süreleri tutuyordu.
    Hatta lcd de gösterilen karakter dizilerini bile bu entegreye atmıştım.
    Bu entegrenin en güzel yanı cihazın elektriği gitmiş olsa bile 10 yıl içeriğindeki bilgileri muhafaza ediyor olması idi,
    daha güzeli içindeki saatinin gerçekten çalışmaya devam etmesi idi.
    Bunu neden paylaştım sizinle tahmin ettiniz sanırım.
    Evet cosada da böyle bir entegre kullanılabilir, saat elektrik olmasa bile çalışmaya devam eder, kullanıcının set ettiği değerler,
    haftalık çalışma şekli gibi değerler burada muhafaza edilebilir, internet kesintisi devam etse bile.

    Cihazın zaten böyle bir özelliği varsa şimdiden affola.




  • Sanırım benim cosa mefta oldu :) bugün öğleden beri çalışmayı bıraktı. destekten yardımla bağlantı sorunu hallettik. çalıştı falan. 1 saat geçmeden baktım üşüyorum. cepten baktım cosa çalışıyor. petekleri elledim buz gibi :):) baktım kombi kapalı, cosa ya bakıyorum çalışıyor görünüyor.

    Şaştım valla. :):)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cempatik -- 5 Ocak 2016; 23:51:29 >
  • Peki hocam yaptığınız üründe bios pili gibi birşey varmıydı? Elektronik bilgim yok entegre saati tutabiliyor mu? Uzun süre devamlılığı için bir enerji lazım diye geliyor bana. Dediğiniz mantıklı. Herşeyden önce ufacık bile olsa ldc ekran şarttı tasarımda. Üstünde hedef, sıcaklık, alev sembolu olsa bile süper olurdu.

    @cempatik Destek ne yaptı ki sorun düzeldi? Grafikte cosa uzun süre yanıyor gözükmüyor. 12 de sorun olmuş akşam 20:30 civarına kadar sonra siz uğraşmışsınız. 21:30 civarı bağlantı sağlanmış hedef sıcaklığa yükselmiş. Bu süreçte grafikte kombi yanıyor görünmesi lazım. Ben sizin dediğinizin tersi anladım grafikten.

    Cosa yanıyor gözüküyorsa, kombi ünitesinde de mavi ışık varsa bundan sonrası kombinin görevidir. Hala devreye girmediyse ve petekler soğuksa ya termostat bağlantısında bir sorun var yada kombi hataya geçmiştir. Bu hata genelde bar basınç düşmesi yada kombi arıza kodları ile öğrenilebilir hatalardır.

    Cosa yanıyor yada kombi ünitesinden test butonuna (alev sembollu) basılmışsa ve mavi yanıyorsa kombidende eminsek sorun olmadığına, cosa kombi ünitesi bağlantı kabloları sökülüp birbirine bantlanır eğer kombi çalışıyorsa kombi ünitesi arızalanmış içindeki röle vs. (Bu duruma denk gelmedim bu yolla emin olabiliriz)

    Anlattıklarım sadece Cosa için geçerli değil kablosuz oda termostatları için geçerlidir. On off termostatlar görevini yerine getirip kontak yapıyorsa kombinin çalıştığını varsayarlar ve çalışıyor görünürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanTR -- 6 Ocak 2016; 6:54:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    Dediğinizde haklısınız, yaptığım cihazda herhangi bir pil kullanmadım ama bu bahsettiğim DS1643 entegresinin zaten büyüklüğünün nerdeyse tamamı pildir.
    Bu ürünü dediğim gibi 17 sene önce kullandım şimdi daha gelişmişleri mutlaka vardır, başka ihtiyaçları da içeriyor olabilir.
    Bu ürün hem silinmeyen ram hem de saat içeriyor, enerjisiz durumda da 10 yıl verileri ve saati canlı tutabiliyor.
    10 yıl denemedim elbet ama 1 hafta filan cihazın enerjisiz kalıp sonradan çalıştığında herhangi bir sorun olmadığından eminim.

    https://datasheets.maximintegrated.com/en/ds/DS1643-DS1643P.pdf
    bazı arkadaşlar merak ederse bu ürünün kataloğu, pdf içerisinde year kelimesini aratırsanız
    "Totally Nonvolatile with Over 10 Years of Operation in the Absence of Power" ifadesini görebilirsiniz.
    dördüncü arattığınızda da çalışma karakteristiğinde ürünün 0-70 dereceler arasında en az 10 yıl veri tutabildiği yazılıdır.

    Google'da DS1643 aratıldığında resimleri görülebilir.

    Not olarak Dallas firmasının bilmiyor olabiliriz belki ama İstanbul'da ve sonrasında birçok ilde kullanılan akbil denen cihazlar vardı, hatırlayanlar olacaktır.
    O akbiller aslında bu firmanın ibutton adını verdiği ürünlerdi, zamanında çok popülerdi şifreleri kırılamıyordu.

    --------------------------------------------
    Öneri :
    Bugün 07:05 civarında kombinin çalışmaması gerektiği halde çalıştığını görünce görüntülemeden baktım ;
    cihazı ev modunda bıraktığımı farkettim, aslında haftalık modda kullanıyordum akşam kurcalarken kalmış.
    O nedenle raporlama da belki cihazın hangi modda çalıştığı da renklerine göre grafiğin en üstünde bir çizgi şeklinde gösterilebilir.
    Kullanıcılar grafiklerini paylaşıyorlar ama cihazın hangi modda çalıştığı bilgisi yok, belki kullanıcının atladığı bir durum buradan yakalanabilir.
    Yani kombi çalışmamış deniyor ya belki o aralıkta kullanıcının seçmiş olduğu moddan da kaynaklanıyor olabilir.





  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    hocam 20:30 - 22:00 civarı cosa çevrim dışı görünüyorya. o kısımda ben manuel çalıştırdım. ve cosa istasyonu fişten çektim. destekten aradılar o zaman taktım. destek eşleşme - bağlantı sorunlarını sıfırlatma işlemi yaptırdı. bugünde fişten cıkarıp manuel çalıştırıyorum. Kombide sıkıntı olmadığına eminim yani.
  • cempatik C kullanıcısına yanıt
    peki tam olarak sorun ne hocam bilelim ki bizim başımıza da gelirmi diye soruyorum. Her iki ünite de takılı ve kurulum yaptınız. Sonrasında uygulamada alev çıkıyor ama ünitenin ışığı mavi olmuyor mu? yada mavi oluyor kombi mi çalışmıyor?
  • Ana ekranda ayrıca dış hava sıcaklığı yanında, havanın anlık durumu da (güneşli, bulutlu, yağmurlu) grafiksel şekil eklenmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratileylem -- 6 Ocak 2016; 15:34:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratileylem

    Ana ekranda ayrıca dış hava sıcaklığı yanında, havanın anlık durumu da (güneşli, bulutlu, yağmurlu) grafiksel şekil eklenmiş.

    Bunlar da tıklanabilir özellik eklenmiş. Mesela ana ekranda dış sıcaklığa dokununca hava durumu, Hedef sıcaklığa dokununca hedef sıcaklık menüsü çıkıyor.
    Rapor da dış sıcaklık daha güzel olmuş eğimli çıkması falan.

    Kullanıcı dostu olma yolunda uygulama hoş oldu. Genel istişare yapalım başka ne eklenebilir ne yapılır. Ben mesela havalandırma gibi bişey istiyorum. Hedef sıcaklık menüsünde alt boşluğa "HAVALANDIRMA ON/OF [15][30][45]" gibi birşey yapılmalı.
  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    her iki ünitede takılı, uygulamada alev işareti var ve ünitenin ışığı mavi fakat kombi çalışmıyor. eski usul üniteden uçları çıkarıp birleştiriyorum. tak kombi çalışıyor.

    Başınıza gelirse söküp söküp uçları takın :) Zaten tuhaf tuhaf sıkıntılar çıkarıyordu ufaktan. kapat aç falan önemsemeyip geçiyordum. Şuda var bağlanmadı mı bağlanmıyor. lakin 1 saat elektrikten çıkar cihazları, tak sonra hiç birşey yapmadan tak bağlanıyor. bu 2. kez olduğu için Benim görüşüm elektriğe takılı olduğu için entegre vs birşeyin ısınıp sorun yaratması gibi geliyor. ya cosa istasyon yada kombi ünitesi ama hangisi bilmiyorum. Bakalım çözeceğiz.
  • cempatik C kullanıcısına yanıt
    Son bişey daha merak ediyorum. İstasyon gişten sökülüyken kombi ünitesinde test düğmesine bastığınız da yine mavi ışık yanıyor. Peki bu durumda kombi çalışıyor mu?
    Buda olmuyorsa ünitede ki röle ölmüş yada komple ünite gitmiş.
    Güzelce ayrıntıları desteğe anlat yada mail atın ben bu cihazın her iki ünitesinin değişmesini istiyorum de hocam. Kesin arızalanmış bunun başka açıklaması yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    Geçen gün çalışmamıştı, dün akşam ise çalıştı. kafasına göre takılıyor yani :)
  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    Evet. Havalandırma her gün düzenli bir şekilde, evin hava kalitesi nem düzeni vs. ihtiyaçları için yapılması gereken bir şey. Bu konu için özel bir mod yapılabilir. Ancak çok fazla modun da kafa karışıklığı yapacağı bir gerçek. Daha önce bahsettiğiniz turbo modu gibi bir mod da fena olmazdı.

    Ayrıca tado.de hakkında bilginiz var mı? Geçen hafta Almanya'da iken reklamda karşılaştım Cosa ile çok benzer özellikleri var (otomatik konum kontrolü gibi) ekranı olması ve üzerinden kontrol edilebiliyor olması bir avantaj gibi. Fiyatı da 249€ civarında. Kiralama mantığının bunda da olması dikkatimi çekti. Raporlama özelliği grafiksel olarak daha anlaşılır gözüküyor. Çok detaylı inceleyemedim. Gören duyan arkadaşlar varsa da yazabilir bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratileylem -- 6 Ocak 2016; 22:00:36 >
  • Bunun sıcaklık sensörü nerede?
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    İlk resim sol alt IC1 yazan yerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratileylem kullanıcısına yanıt
    Cosada da ekran gerekli maalesef su anda cosa desteginin dedigine gore ekran icin bir calisma yokmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratileylem

    İlk resim sol alt IC1 yazan yerde.

    Dandik birşeye benziyor Peki bunu alttaki usb portundan pc ye bağlamak ya da ağ üzerinden terminal ile içini kurcalamak gibi şeyler deneyen oldu mu? Muhtemelen linux yüklü bir makine bu.
  • muratileylem kullanıcısına yanıt
    Hava kalitesi ölçümü masraflı iş hocam. CO2 sensörnün fiyatları 30$ civarında geziyor. Diğer masraflar vergiler falan +100-150 lira ekler cihaz fiyatına.
  • 
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.