Şimdi Ara

İngilizcesi iyi olanlar bakabilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üniversite de sevdiğimiz(!) bir hocamız ödev verdi ve ben tıkandım son bir kaç cümle ama çeviremiyorum. Çevirdiğimde ise hep yanlış mı oldu acaba demekten sıkıldım. Acaba sizinde çevirilerinizi görebilir miyim? Her cümleyi çevirmek zorunda değilsiniz, çevirebildiğiniz cümleleri yazsanız yeterli.

    1- İşimek unutmaktır; görmek hatırlamaktır; uygulamak kavramaktır.

    2- Tasarım, bir düşünceyi görselleştirmek, izleyicinin dikkatini çalışmaya çekebilmek, her şeyin her şeyle bağlantılı olduğunu görmek, fark yaratabilmektir.

    3- Çizgi, bir düşüncenin iskeleti ve altyapısıdır; görsel anlatımın tek taşıyıcı özelliği olabilir.

    4- Şekiller, kendi başlarına bir enstrüman oldukları gibi, bir enstürmanın önemli bir parçası olarak, geçmişten günümüze bütün tasarım ve sanat disipliplerinde etkin rol oynamış ve oynamaya da devam edecektir.

    5- Günlük yaşantımızda, her yerde gördüğümüz dokular, çevremizde bulunan yüzeylerden meydana gelir. Onlar, her zaman giydiğimiz giysilerde, içinde yürüdüğümüz mekanlarda, yaşadığımız binalarda, kullandığımız mobilyalarda ve doğada görülebilir.

    6- Sanat/Tasarım terminolojisinde ton değeri sözcüsü, yüzeylerin göreceli açıklık ve koyuluğuyla ilgilidir. Ton değeri objeleri, şekilleri ve mekanı tanımlar.

    7- Tasarımın en önemli yapıtaşlarından biri olan renk, ışığın olduğu her yerdedir.

    8- İki boyutlu çizimde, resimde, tasarımda mekan, resim düzlemindeki görsellerin düzenlenişiyle ilgilidir.

    9- Üç boyutlu biçimlendirmede sanatçı ve tasarımcı, ''bir temel ya da kaide geleneği'' ile sınırlı tasarım sorunlarına geleneksel, figüratif ve mimari çözümler araken; 'serbest duran heykelimsi biçimler'in inşası yoluyla da tasarım sorunlarına geleneksel olmayan yaklaşımla çözümler bulur ve temeli, kuralı ortadan kaldırır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnesium -- 28 Aralık 2014; 16:36:47 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.