Şimdi Ara

Rüya Takımı Bitti: Ferrari' de Yeni Dönem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen yıl Ferrari' nin şef tasarımcısı Rory Bryne ayrılmış ve F2005 Rory Byrne' ın danışmanlığı ile yeni şef tasarımcı Aldo Costa tarafından tasarlanmıştı. Evet, Aldo Costa F2005 ile aslında iyi bir temel oluşturduğunu 248 F1 ile kanıtlamış oldu fakat Rory Byrne' nin tasarladığı F2002 ve F2004 gelmiş geçmiş en iyi Formula 1 araçları arasında yer almıştı.

    Ferrari' nin 1996' dan itibaren başlayan ve giderek yükselen başarı grafiğinin en büyük nedeni şu kilit isimlerdi:
    - Jean Todt: Takım Şefi - Ferrari' ye 1993' te Peugot' dan ayarılarak gelmişti.
    - Michael Schumacher: Yarış Pilotu - 1995 sonunda Benetton' dan ayrılarak Ferrari' ye geçmişti.
    - Ross Brawn: Teknik Müdür - 1996' da Michael Schumacher' in isteği üzerine Benetton' dan transfer edilmişti.
    - Rory Byrne: Şef Tasarımcı - 1996' da Michael Schumacher' in isteği üzerine Benetton' dan transfer edilmişti.
    - Paolo Martinelli: Şef Motor Tasarımcısı - Gençliğinden beri Ferrari ile çalışıyordu ve 1994' ten bu yana Formula 1 motorları üzerine yoğunlaşmıştı.

    Şimdi ne mi oldu?
    - Rory Byrne geçen yıl ayrıldı.
    - Michael Schumacher Formula 1' i bıraktı.

    Aldo Costa kendini ıspatlamıştı, ancak Michael Schumacher' in bile gidişi yeterince büyük kayıpken;
    Jean Todt artık Ferrari' nin CEO' su. Artık onu takımı yönetirken göreceğimizi hiç sanmıyorum.

    Ve son bomba: Bugün yapılan açıklamaya göre Paolo Martinelli ve Ross Brawn Ferrari' den ayrıldı.

    Artık bitti.

    Rüya takım bozuldu ve artık Ferrari' de yeni bir dönem başlıyor.
    Umarım herşey yolunda gider. Ancak bu değişiklikler Tifosi' yi şimdiden endişelendiriyor.







  • kötü oldu. ferrari yi ayakta tutan schumi imiş meğersem.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muribbi

    kötü oldu. ferrari yi ayakta tutan schumi imiş meğersem.

    1996 - 2006 dönemi için haklısın. Zaten ondan önceki başarılı dönem 80' lerin başında bitmiş durumda.

    Aslında bu durum bile Michael Schumacher' in ne derece önemli bir adam olduğunu gösteriyor.
  • yazık oldu demek için erken. bakalım önümüzdeki sezon görcez sonucu. ama yinede
  • alex wurz,schumi için "iyi pilot olmasının yanında en büyük özelliği alanında başarılı olmuş en iyi çalışanları etrafında toplamak" gibisinden birşey demişti
    schuminin yaptığını bir dönem basketbolda jordan yapmıştı ve jordan ın isteği üzerine takım oluşturulmuştu ve peşi sıra büyük şampiyonluklar kazanılmıştı
    zaten spor dünyasının gelmiş geçmiş en önemli iki insanı olarak biliniyorlar
    sizce schumi bi süre sonra ferrarinin takım yöneticisi olabilir mi?bence mümkün
  • quote:

    Orjinalden alıntı: slayerxp

    yazık oldu demek için erken. bakalım önümüzdeki sezon görcez sonucu. ama yinede

    Yazık oldu demiyorum, bir devir bitti diyorum. Rüya takımı bitti. Belki başka bir rüya takımı ortaya çıkacak ama bizi üst üste şampiyonluklarla coşturan takımın baş rol oyuncuları artık gitti.
  • şimdi ferrari nin rüya takım olması ferrari nin akıl almaz teknolojik gelişme ve geliştirme marjından kaynaklanır bu bir.
    ikincisi ferrari nin rüya takım olma özelliği hiç bir zaman kaybolmaz bundan sonra taş çatlasa iki sene kötü giderler ama üçüncü senede yine büyük bir teknolojik adım atarlar ve durumu kendi lehlerine çevirirler.
  • benim inandığım birşey vardır,tabi f1 için
    iyi takım her zaman iyi takımdır
    ferrari yine herzamanki gücünde olucaktır,tabi arada yavaşladıkları dönemler olabilir(2003 gibi)
    şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki 2007 sezonunda şampiyonluğun en büyük favorisi ferrari,gerek takımın gücü gerekse pilotların gücü ile favoriler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sadrazzam

    şimdi ferrari nin rüya takım olması ferrari nin akıl almaz teknolojik gelişme ve geliştirme marjından kaynaklanır bu bir.
    ikincisi ferrari nin rüya takım olma özelliği hiç bir zaman kaybolmaz bundan sonra taş çatlasa iki sene kötü giderler ama üçüncü senede yine büyük bir teknolojik adım atarlar ve durumu kendi lehlerine çevirirler.

    - Daha önce de teknolojik atılım gerçekleştirme potansiyeline sahip olan Ferrari 1982' den sonra 1997' ye kadar kendine gelememiştir (1990 gibi bir istisna var ortada). Çünkü ekip doğru bir şekilde toplanamamıştır. Bu üç.

    - 1996' ya gelene kadar Ferrari' nin harcadığı teknik adam sayısının hesabını ben unuttum. Yönetimde önemli kademelere getirdikleri adamların çoğu fazla dayanmadan işten atılmış sonra yenileri alınmış ve sonra onlar da atılmıştır. Jean Todt 1993' te Ferrari' ye geldikten sonra bir toparlanma yaşanmış ancak bu da yeterli olmamıştır. Bu dört.

    - Teknolojinin gelişiminde insan faktörü çok önemlidir. Ferrari' nin tekonolojik gelişiminin arkasında tabi ki başka isimler, adı bilinmeyen insanlar vardır. Ancak yukarıda isimlerini saydığım adamlar 1996 - 2006 dönemi Ferrari' sinin beyin takımıydı. Bu adamların gidişatı Ferrari' de bir tökezlemeye ya da bir süre bocalamaya neden olabilir. 1982 sonrası Ferrari' de yaşanan duraksama ve gerileme süreci, 1965' ten 1981' e kadar Ferrari' de çalışan Mauro Forghieri ' nin 1981' de ayrılmasından sonraya denk gelir. Bu da dolaylı yönden onun ayrılışının Ferrari' ye etkisini gösterir. Bu beş.

    1995 sonunda Michael Schumacher' e etrafında bir ekip toplaması için imtiyaz tanınmış, Ferrari gibi katı kuralları olan bir takımda "hayır ben bu adamla çalışmak istiyorum" demesine dahi izin verilmiş, Rory Byrne ve Ross Brawn Michael Schumacher' in isteği üzerine transfer edilmiştir. Muhakkak ki, bu dönemde Ferrari' nin bu kadar büyük başarılar gösteriyor olmasında bu beyin takımının büyük etkisi vardır ve bu takımın bozulması Ferrari' yi az da olsa çok da olsa etkileyecektir.

    Ferrari kesinlikle güçlü olmaya ve var olmaya, yarışmaya devam edecektir. Sadece Ferrari' de bir dönem daha geride kalmış, yeni bir dönem başlamıştır. Ancak şu an için bu dönemin nasıl olacağı belirsizdir ve bu belirsizlik beni endişelendirmektedir. Konuyu açmamdaki neden de buydu. Elbette ki Ferrari önlem almıştır ve gücünü sürdürmek için gerekli düzenlemeleri yapmıştır. Fakat buna rağmen mutlaka etkilenecektir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

    benim inandığım birşey vardır,tabi f1 için
    iyi takım her zaman iyi takımdır
    ferrari yine herzamanki gücünde olucaktır,tabi arada yavaşladıkları dönemler olabilir(2003 gibi)
    şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki 2007 sezonunda şampiyonluğun en büyük favorisi ferrari,gerek takımın gücü gerekse pilotların gücü ile favoriler

    2003 dönemi güçsüz bir dönem ya da yavaşladıkları bir dönem değildi. Daha çok diğer takımların da toparlandıkları ve Ferrari' nin bir nebze kural değişikliklerinden etkilendiği bir dönemdi. Ancak Ferrari 1983 - 1996 yılları arasında yavaşlamaktan ziyade çok fazla tökezlemiştir. Bu dönemde iyi oldukları zamanlar da olmuş ancak bunu fazla uzun sürdürememişti. Ferrari Formula 1' in en köklü ve en sağlam temellere oturmuş takımı (McLaren ve Williams' ı tenzih ederim). Belki bu yeni dönem Ferrari' yi fazla etkilemeyecek. Ancak söylemeye çalıştığım Ferrari' de bir çağın kapandığı, başka bir çağın başladığı.




  • valla challenger ferrari den onlarca pilot ve yüzlerce mekaniker,yönetici geçti.Ferrari tarihi boyunca bu tür krizleri yaşadı ve içinden çıkmasını bildi ki zaten böyle bir yarış kültürüne sahip takımın her kriz durumu için gerekli donanıma ve altyapıya sahip olduğunu düşünüyorum o yüzden kanımca zaten ortada olmayan herhangi bir kriz durumunu kolayca atlatacaklardır.Bu kriz durumunu sanki sen çıkarmışsın gibime geliyor ferrari için.Yani ortada öyle bir şey yok.Dediğim gibi taş çatlasa 2 sene kötü giderler ama 3 üncü senede yollarını yordamlarını bulurlar ve formula 1 e tekrar ağırlıklarını koyarlar
  • Ben öldük bittik demiyorum ki. Sadece yukarıdaki adamların oluşturduğu rüya takımı yok artık diyorum. Bu belki bir problem olabilir, belki olmaz. Belki Ferrari bundan az etkilenir, belki çok. Ama sadece yönetimde önemli kademelerdeki önemli adamlar değiştiği için rahatsız oluyorum ve endişe duyuyorum.
  • evet bunlar ilginç şeyler, Ferrari'yi tutan Schumacher'di McLaren'i tutanda Coulthard'ı, şimdi tüm McLaren teknik ekibi Redbul için çalışıyor ve aslında tahmin edebildimiz gibi gerçek mp4-22 mclaren logosu değil Redbull logosu taşımış olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _fisico_ -- 27 Ekim 2006; 2:30:42 >
  • daha ne olsun ki MİCHAEL SCHUMACHER+ROY BRYNE+ROSS BROWN takımdan ayrıldı
    umarım yetiştirdikleri teknik elemanlar roy ile ross u aratmazlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Challenger
    Rory Byrne' nin tasarladığı F2002 ve F2004 gelmiş geçmiş en iyi Formula 1 araçları arasında yer almıştı.




    bence Rory Byrne nin tasarladığı 2 araç (F2002 ve F2004) tüm zamanların en iyi 2 aracı
    F2002 nin kaybettiği yarışları hatırlayalım isterseniz: 2002 Malezya Gp sinde Michael Schumacher'e Williamslardan biri çarpıp Michael'in önkanadının kırılmasına yol açmıştı.Michael çok büyük zaman kaybetmesine rağmen F2002 nin gücü ve kendi ustalığı ile kendisine kürsüde yer bulmuştu.
    2002 monaco: Michael Schumacher'in Ferrarisinin hızı maalesef Monacoda kesilmişti.Dar sokakları yüzünden.(yoksa David ile tampon tampona idiler)şöyle 700-800mt lik bi düzlük olsaydı coulthard kesin düzlüğün ortasında geçilirdi(sonunda demiyorum çünkü F2002 inanılmaz bi araçtı)

    gelelim 2004 de kaybettiği yarışlara: monaco 2004: Güvenlik arabasının arkasında liderken,şu meşhur MS düşmanı ona gelip arkadan çarpmıştı. nasıl becerdiyse safety car'ın arkasında MS ye çarpmaya.Bence kesin kasti idi.
    2004 Belgium: Belkide 2004 ün nasıl geçildiğine inanamadığım tek yarıştı.o yarış yanlış hatırlamıyorsam Kimi olağanüstü bir performans göstermişti.Raikonnen adeta yeteneğini bizlere tekrar kanıtlama ihtiyacı duymuş gibiydi.
    2004 Brezilya: Sıralama turlarında geçirdiği ciddi sorun yüzünden son sıralara düşmüştü Michael Schumacher.yanlış hatırlamıyorsam 18 yada 19.sıradan kalkmıştı.Son yarış diyede kendini fazla sıkmamıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 27 Ekim 2006; 3:16:04 >




  • hazır bu fırsattan gelin bu büyük 3 ustaya teşekkürlerimizi sunalım,gerçi biri maalesef aramızdan ayrıldı.
    iyi ki vardılar.Teşekkürler hepsine

     Rüya Takımı Bitti: Ferrari' de Yeni Dönem

     Rüya Takımı Bitti: Ferrari' de Yeni Dönem

     Rüya Takımı Bitti: Ferrari' de Yeni Dönem

     Rüya Takımı Bitti: Ferrari' de Yeni Dönem

     Rüya Takımı Bitti: Ferrari' de Yeni Dönem




  • bu haber için yapacağım tek yorum şu
  •  Rüya Takımı Bitti: Ferrari' de Yeni Dönem


    otomobili ucarcasina kullanmak.
    iste mika hakkinen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 28 Ekim 2006; 0:05:55 >
  • aslında Challenger haklı...
    Ferrari o kadar yönetci, adam değiştirmiştir.amaaa
    hiç bi zaman bir williams, bir renault un eskiden ulaştıkları büyük başarılara ulaşamamıştı.
    bu ne zamana denk gelir sene 2002. öncesi ve sonrasını biliyorsunuz. Bu duruma en uygun örnek Basketbol Takımı, Chicago Bulls. Bu takımın sorumlulurını ve oyuncularını biliyorsunuz. Jordan gitti, Teknik Direktörleri ve diğerleri gitti.eskiden şandan uzaklar. Kulüb ne yapsın?

    Şimdi ki manzara Ferrari her zaman güçlüdür. ama o gücü tümüyle F1 aktarabilecek bir pilot, bir ekip gereklidir. Şumi her zaman deyip ezberlettiği; bu bir ekip işidir. Bu sene mesela ben reno ile girişilen mücadelede Ferrari pit ekibinde hiç şüphe etmezdim.rahattım ve ince ayarı reno çektirdiler. hatta macaristan GP bile geçiş lastiklerine geçmeyip ''nasıl değişmezsin'' bal gibi meydandaydı da dense bile risk aldık demeleri; sürprizler yapmaları bile hoşuma gitti/giderdi.
    umarım selefleri eski takımı arattırmaz.fakat şef tasarımcıya aklım takıldı.
    şurada ben endişeli değilim.meraklıyım ve bir sorun olacağını zannetmiyorum.inşallah.
    tek düşündüğüm başarıya giden yolda Michael Schumacher gibi üstün pilot, ileri ve stratejik bir pilotu -adama bir bakın her gittiği yer de bir Kral gibi Devlet Adamı muamelesi görüyor.asil- görememek ve bir pilotun en doğru işlerin, kararların isabetinde yardımının eksik kalabileceği şüphesi... Çünkü neye işhtiyacını olduğunu biliyordu ve bunu Ferrari ye getirdi. F1 de bilinmez mi Ayrton Senna iyi bir takıma geçmeye uğraştığını, bunu iafede ettiğini ve o zaman ki rakib takım ve rakibi(o rakib takımı istiyordu) Prost un takımdan gitmesini beklediğini, prost gitmeden sözleşme imzaladığı...
    önemle belirteyim 1990 lar bugunu fazla kıyaslamyın bugun kalite çok minimalist düzeyde iken o zamnlar aklına aklına ne gelirse her türlü arıza başgösteriyordu.anlıcağınız pek kusursuz işleyen şey yoktu.altını çizeyim.

    maykıl ne diyordu 2 yıl ara vereceğim ne yapacağım belli değil.çünkü yıllardır savaşıyordu; gelen yeteneklere de yenilmedi ders verdi, F1 de her sene sezon öncesi sezonda planlı ''WC'' ye kadar herşey bir amaç uğruna çalıştılar. Kolay değil.
    2004 sezonu ortasında reno 2005 sezonu için çalışmaya başladıklarında Ferrari o kadar rahattı ki seneye F2004 le devam ederiz diyordu. 2002, 2003'de de olduğu gibi(açın bakın sezon öncesini.ciddi iddialardı.) reno hep çok iddialı demeçler verdiler . sallamadım bile sallamam yine. aslında iyi çıktılar fakat F2004M, F2005 hızlı ve sağlam araçlardı ama 2004 bile problem veren tartışma yaratan bridgestone lastikleri ile durum belliydi. 2005 sezonu macaristan veya mclaren i geride bırakıp imola'da reno yu kovalayan lastik miydi F2005 miydi?
    2005 sezonunda herkes Şumi bitti diye velevele veriyordu ''Michael Schumacher'' yarışta saçmaladığını ben bir kez bile görmedim ki iyi de yarıştı. elinde geldiği o kadar ve belliydi.bu yeterli. ama herkes ''ne oluyor'' ''bitti'' derken aksini defalarca söyledik.ne oldu 2006 sezonu reno ezilmekten ''kısmet'' olmayan bir yarıoşla 2006 Japonya GP nazar mı değdi ne yarışı bitiremeyen... ki önemli değil Maykıl ın kariyerinde başına ne ilk ne son kez gelmişti her zamn şampiyonduur o benim için.açın bakın şampiyonluk mücadelesine 2.lerede dikkat edin..2006 sezonu başlangıcında bridgestone ile Michelin arasında ki fark 1.sn düşmüş. iyileşrimeler ile 0.4,0.3 sn. daha hızlanmıştı bridgestone neysem bu konuyu niye uzattım
    diyeceğim bu taktik ve zamnlama isteyen iş olduğu kadar doğru emekler isteyen bir iş....
    teşekkürler maykıl...




  • massa da fırsat buldukça kimi ye uyarı gönderiyor ama kimi den herhangi bi cvp gelmedi henüz
    çünkü şu an rahat olan pilot kimi ve massa tedirgin,laflarıyla kimiyi geride bırakmaya çalışıyor ama nafile
    f1i izlediğim günden bu yana böyle laf atmalardan etkilenmeyen iki pilot gördüm:schumi ve kimi
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.