Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (283. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.922
Cevap
191
Favori
287.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 281282283284285
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kartanesi37 K kullanıcısına yanıt
    Durduktan sonra tabla ya da nozzle soğuyor mu? Yoksa ayarlı sıcaklıkta mı kalıyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sıcaklıkta kalıyor. Aynı zamanda yazıcı kilitleniyor. Kapatıp açmak zorunda kalıyorum. MKS Mini 12864 V2 kart ile kontrol kartı arasındaki kabloları kontrol ettim. Sorun gözükmüyor gibi... SD kart ile basamıyorum. Bilgisayarı da kullansam yazıcı pc yi meşgul ediyor. Ne yapacam bilmiyorum.
  • kartanesi37 K kullanıcısına yanıt
    Eğer usb ile sorunsuz çıktı alabiliyorsanız sorun sd kart ile alakalı gibi duruyor. Yine sd kartı değiştirmeyi deneyebilir veya sd kart yuvasından çıkan kabloların bağlantısını kontrol edebilirsiniz. Ama bilemem tabi, internette biraz araştırdım ama pek bir şey bulamadım.
    Genelde böyle sorunlarda sd kartı değiştirmek sorunu çözmüş. Beraberinde gelen sd kart çok kötü çünkü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galiba sorunu çözdüm arkadaşlar. Evet sorunun çözümüne dair dediğin gibi internet te pek fazla bilgi yok. Sorun SD kartta da değil( 3 farklı sd kart ile denedim olmamıştı). Sorunun 10 pinlik data kablolarından kaynaklandığını tespit ettim. Şöyle açıklayayım ; ben yazıcıyı toplarken kabloların tamamını gruplar halinde klipslemişdim. Daha derli toplu gözüksün diye. Doğal olarak ekran kartından, kontrol kartına giden iki data kablosunu da klips lemiş oldum. Sorunun çözme adına daha önce data kablolarını kontrol ettim. Söktüm tekrar taktım ama nafile yine aynı sorun. Ve şunu farkettim, klipsli iken bu sorunu yaptığını, klipsi çıkartınca sorunun kaybolduğunu gözlemledim. Klipsleri söktükten sonra İki adet başarılı XYZ küp baskısı aldım. Üçüncü olarak ta şuan kaplan baskısı alıyorum. Baskı 2 saat sürecek ve şuan gayet başarılı gidiyor. Maşallah nazar değmesin inşallah.

    Data kablolarını klipsleyince sinyaller birbirinden mi etkileniyor teknik bir açıklama yapamıyorum ama şuan sorunun kaybolduğunu söylebilirim. Teknik bir açıklama getirebilecek bilgiye sahip olanlar yazarsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartanesi37 -- 22 Mart 2020; 14:33:21 >




  • Ender 3 pro için upgrade parçaları ne almak lazım bilen var mı? Mesela siyah karbon cam tabaka var Creality'nin 100 derece yatak sıcaklığı için gerekiyormuş, İkinci olarak teflon tüp boru Capricorn marka, makina ile gelen boru zamanla sıcaklıktan uçları eriyormuş bu marka çok kaliteli diyorlar, Üçüncü olarak yatak yayları duydum değiştirmek lazım kaliteli olanla diyorlar. Başka bildiğiniz var mı yazıcı da basacağım plastik parçalar dışında ? Pla, Petg ve Flex (TPU ) filament kullanacağım genelde.
  • Mitra kullanıcısına yanıt
    Cam tabla yerine PEI tabla almanızı öneririm. Sessiz çalışma ve yeni özellikler için yer olması açısından SKR veya benzeri 32 bit devre kartı da alabilirsiniz. Ben ayrıca güç kaynağı fanı dışında tüm fanları değiştirdim neredeyse hiç ses çıkarmıyor makina. Çift dişli metal extruder bloğunuda önerebilirim.
  • bersgurs kullanıcısına yanıt
    Bu söylediğiniz parçaları alabileceğim bir link var mı? Tavsiye edeceğiniz?
  • Mitra kullanıcısına yanıt
    Creality nin kendi online mağazasından veya aliexpress mağazasından alabilirsiniz. Hızlı gelsin istiyorsanız amazon dan da alabilirsiniz.
  • Adam ender 3 pro yu ne hale soktu helal
    http://https://youtu.be/MIABPpYKP5c

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beyler selamunaleykum ben yazıcımdan yaptığım ürünlere markalama yapmak istiyorum tasarımda bunu yapıp yaptırdığımda yazı kısımları düzgün çıkmıyor böyle bir sorun neden olabilir bir fikri olan varmıdır acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2-3 gündür çıldıracağım. 3 kez yazdırma ile yirmi'nin üzerinde baskı aldım sorun çıkmadı. Çekmece basmaya çalışıyorum tabladan kalkma yapıyor. Kaç defa tabla ayarı yaptım olmadı, saç spreyi denedim olmadı yine kalkma yapıyor. ABS olsa anlayacağım ama PLA'da yapıyor bunu. 205 nozzle, 50 yatak sıcaklığı yapıyorum değiştirsem mi acaba sıcaklıkları???
  • Mitra kullanıcısına yanıt
    50 yatak sıcaklığı bence az. ben pla da 190 nozzle, 65 yatak kullanıyorum. x eksenimde sarkma var. o yüzden sağ ve solda tabla aşağıda kalıyor. dengelemek için prit'i sağ ve sola sürdüm. ortaya da tamamen sürmeden nokta nokta dokundurdum.

    2-3 tane sipelik bastım şimdilik kalkma yok.
  • orcnd kullanıcısına yanıt
    220 nozzle 60 yatak yaptım. İlk katman ayarını yükselttim etek ayarı yaptım düzeldi.
  • Ender 3 Pro'ya ikili çekmece basarken, çekmecelerin girdiği kasası mı diyeyim o parçayı bastığımda resimde gösterdiğim kısımlarda kalkma ve bozulma oldu. Cura'da o kısımları sorunsuz basmak için ne yapmak lazım?

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021


    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021


    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021


    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021




  • 3d yazıcılarla ilgili tüm bilgiler için www.hobbyinformation.com Yapım videoları,malzemeleri,3d yazıcı türleri,fiyatları ve her şey.
  • Banggood sitesi, Türkiye'ye gönderim yapmayı mı kesmiş? Hangi yazıcıya baksam, Türkiye'ye gönderim yok diyor.

    Bu arada 3-in-1 yazıcılar, hangi materyalleri kullanabilirler?

    TR'de bulamadığım ve her seferinde yurtdışından beklediğim basit parçalar için beklememek adına almak istiyorum. (Mesela arabanın altında, rüzgarı arka tekerleklerden uzaklaştıran iki adet spoiler var, biri düşmüş. Sanayide ustalar ve parçacılar, spoilerı sadece arabanın arkasındaki gösterişli kanat zannediyorlar, yetkili serviste zaten yok, benden başka soran olmamış, üretici, 3 aylık üretim planına alırız, 4 ayda alırsın dedi.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mitra

    Ender 3 Pro'ya ikili çekmece basarken, çekmecelerin girdiği kasası mı diyeyim o parçayı bastığımda resimde gösterdiğim kısımlarda kalkma ve bozulma oldu. Cura'da o kısımları sorunsuz basmak için ne yapmak lazım?










    Parçayı döndürüp o iki ağız kısmı yukarı bakacak şekilde basabilirsiniz.


    Döndürmek için parçayı seçip sol taraftaki seçeneklerden 3.süne yani üzerinde çembersel ok olana tıklayınız.


    (İllaki yatay basacağım diyorsanız destekle basmalısınız.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katalikitci -- 9 Nisan 2020; 10:9:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Değerli 3D Printer sahibi mini-fabrikatör arkadaşlar. :)

    Elimde çizimini gerçekleştirmiş olduğum basit bir modelleme var. Bu modellemenin çıktısı aldırmak istiyorum. Konuyla ilgilenen kişilere modellemeyi göndersem, bana bir teklif gönderebilirler mi? Eğer anlaşırsak ücreti karşılığında imalatını yaptırmak isterim.

    DH'de böyle bir paylaşım yapılabiliniyor mu? Yeri burası mı tam bilemiyorum fakat başka daha uygun bir başlıkta bulamadım gibi.
    Saygılarımla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 5MAG8

    Beyler selamunaleykum ben yazıcımdan yaptığım ürünlere markalama yapmak istiyorum tasarımda bunu yapıp yaptırdığımda yazı kısımları düzgün çıkmıyor böyle bir sorun neden olabilir bir fikri olan varmıdır acaba
    Olası ihtimaller:
    - yazdığınız yazı çok küçüktür
    - yazma hızınız çok fazladır
    - yazdığınız yazı basıma uygun değildir, havaya basılmaya çalışılyordur vs.

    Durum nasıl iyileştirilebilir seçenekleri:
    - Tasarımı yaptıktan sonra yazıyı dilimleme yazılımında katman görünümünde kontrol edin.
    Eğer yazıda eksik kısımlar varsa bunların büyüklüğü çok küçüktür ve basıma uygun değildir. Tasarımı gözden geçirirsiniz.
    - yazının havaya basılmadığından emin olun. Baskının altına yazı denk gelmesin. Eğer yine de basılmak istenirse destek koyarak basın.
    - yazıyı çıkıntı olarak değilde girinti olarak yazın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • SUAVI kullanıcısına yanıt
    İkinci el bölümünde, hizmet alım satımı var. Pek bilinmiyor, ama şu döviz kurunda ve bu gelir düzeyimizde çok önemli.

    3D için ilanlar da var.
    https://forum.donanimhaber.com/forumid_2023/tt.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 9 Nisan 2020; 15:55:46 >
  • 
Sayfa: önceki 281282283284285
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.