Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.922
Cevap
191
Favori
287.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam Arkadaşlar. 3D yazıcı hakkında herşey bu konuda. Sürekli güncellenecek.
    Hazırlanıyor...


    Sosyal Medya:
    https://www.youtube.com/elektromanyetix
    https://www.facebook.com/elektromanyetix

    Buraya Link olarak ekliyorum. Çünkü Makalelerde güncelleme yaptığımda burdaki yazı eski olmuş oluyor:

    3D yazıcı Yazılımı, Mekaniği ile ilgili Kalibrasyon ayarlar vb için;

    3D Yazıcı – Marlin ve Mekanik Kalibrasyonları

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021



    3D Baskı ve kalite sorunlarıyla ilgili çok geniş kapsamlı klavuz:

    3D Yazıcı Baskı Kalitesi Sorun Giderme Kılavuzu

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021




    Extruderler hakkında bilgi, ayarlar ve kalibrasyonlar. Kapsamlı bir Extruder kalibrasyon yazısı:

    Marlin Extruder Ayar ve Detaylı Kalibrasyonu

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021




    11 Haziran 2020 Güncelleme:

    Yazıcınızın rutin bakımları ve baskı sürekliliği için yapmanız gerekenler. Bu bakımları yapmanız durumunda yazıcınızda bir sorunla karşılaşmayacaksınız:

    3D Yazıcı Bakımı Nasıl Yapılır? 3D yazıcı bakım klavuzu

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

    Arkadaşlar Sorunlarınıza daha kısa sürede cevap verebilmek adına lütfen aşağıdaki Facebook grubumuza katılıp orda sorularınızı sorunuz.

    https://www.facebook.com/groups/elektromanyetix

    Hazırlandıkça yeni yazılar/konular eklenecektir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 11 Haziran 2021; 18:48:23 >




  • Filament degisimi hakkinda bambu lab vs prusa videosu cektim merak edenler icin.



    Kman Byoutube
    Contents: 00:00 Giris 01:05 Slicer ayarlari ve makineye aktarim 06:54 Bambu Lab print baslatma 08:23 Prusa print baslatma 09:06 Kapladiklari alanlar 10:47 Bambu lab filament degisimi 12:41 Prusa filament degisimi 15:17 Bambu Lab 2.filament degisimi 17:40 Prusa 2.filament degisimi 19:50 Printer yataklari hakkinda 22:26 Sonuclari inceleme
    https://www.youtube.com/watch?v=JpHqPMETsY8
  • Konu iyi olmuş ilk mesaja devamlı güncel bilgiler eklenirse çok faydalı olur.

    Bende şuanda arduino mega 2560 + ramps 1.4 + 5 adet a4988 + LCD 2004 siparişi verdim frame de ise kullanım kolaylığı ve rijit yapısı için sigma profil ile yapmayı düşünüyorum.
    Setep motorlar da da 10₺'ye sahibinden de nema23 motorlar var torku yeterli ama voltaj olayını pek anlamadım motorun özellikleri aşağıda. Fikri olan var mı? Yazıcıda 400W PSU 12V kanalını kullanacağım.

    23LM - C355-P6V

    Temperature Rise 80 C max
    Step Angle 1.8
    Rated Voltage 2.50 V
    Rated Current/Phase 2.00 A
    Winding Resistance/Phase 1.25 Ohm
    Holding Torque 4,300 g-cm
    Inductance 2.3 mH
    Rotor Inertia 110.0 g-Cm2
    Detent Torque 550 g-cm
    Weight 450 Gr
  • Ben daha sipariş vermedim ama büyük ihtimal ben de senin gibi sipariş vericem. Bende sigma profil düşünüyorum. Bu arada hot end kısmı biraz kafa karıştırıcı.
    Kaliteli olması önemli
  • Duzenlenecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Ryzz -- 28 Ocak 2015; 13:30:58 >
  • Birkaç yerde yine okudum hot end kaliteli olmalı diye ancak buradaki kalitelilik kavramı nedir konuyu biraz detaylandırabilirsek iyi olur. Sonuçta bu kısım sürülen malin erimesini sağlamak eritme yeri de nozul kısmı burası bakır prinç gibi bir malzeme oluyor. Nozulu tutan parça ise nozul holder denen kısım ve genelde bu parça alüminyum oluyor bu parça aynı zamanda fişek rezistansı da tutuyor barel kısmı ise teflon borudan gelen malı nozula aktarıyor birde bu barel kısmının soğutması var bunun için de ayrı bir blok ve fan kullanılıyor. benim kafamda canlanan bu kısımda en can alıcı yer nozul kalitesi oluyor sizce kalite olarak neyin kalitesi baskıya etki ediyor? tavsiye edebileceğiniz ucuz bir hot end seti var mı?
  • Merhaba,
    Konu çok güzel. Umarım devamlı bir konu olur. Ben de elimden geldiğince katkı sağlamak isterim.

    Ben de amatör olarak 3 boyutlu yazıcılar ile uğraşıyorum. Biz iki arkadaş sadece RepRap Wiki'deki bilgileri kullanarak sıfırdan kendimiz bir 3 boyutlu yazıcı yaptık. Maalesef Türkçe kaynak nerdeyse sıfır. Ancak İngilizce olarak çok fazla kaynağa ulaşmanız mümkün. Belki bu açığı gidermek için burada da birşeyler düşünülebilir.
    Bizim yaptığımız model RepRap Prusa i3 Box. Toplam maliyet 400 dolar tuttu.
    Burada hem yazılım hem de mekanik kısmında ben de elimden geldiğince paylaşımlar yapmak isterim ancak iş yoğunluğum dolayısıyla uzun uzun vakit ayıramıyorum.

    Öncelikli olarak Sık Sorulan Sorular gibi bir başlık oluşturup bu başlık altında kritik soruları oluşturup 3 boyutlu yazıcı dünyasına yeni başlayacak kişileri yönlendirecek ve soru işaretlerini giderici bir içerik hazırlamayı öneriyorum?

    Selamlar,
    yxsdf.




  • konunun açıldığı iyi olmuş bende başladım hafiften. aliexpressten bir ramps kit siparişi verdim atmega ramps 1.4 a4988 soğutucular 3 satır lcd heat bed 50 dolar civarında aldım. sahibinden de 10 liraya nedense nema 23 bulamadım. nema 17 düşünüyorum ki çoğu yazıcıda gördügüm bu motor kullanılıyor. tanesi 25 30 lira civarında.

    mekanik kısım için ise sigma profil, 8 lik mil ve rulman düşünüyorum. rulman ve mil siparişini birkaç gün önce verdim ve geldi gayet yeterli görülüyor. halihazırda yapılmış çoğu 3d yazıcı da 8 lik mil ve rulman kullanıyor. sıkıntı alacağımız rulmanların yataklı olması gerekliliği. mevzut bir 3d printerımız olsa mesela en ucuz yataklı olmayan 8 lik lineer rulmanı alır yatagımızı kendimiz basabiliriz. ki çoğu 3d printer bu şekilde piyasada.

    rulman olarak SCE 8 UU, mil tutucu olarak SK8 ve 8 lik krom kaplı indüksiyonlu mil aldım. 2. vizelerimin ardından Sigma profilleri ve step motorları da alıp buraya foto eklemeye başlarım sanırım.

    herkese kolay gelsin




  • Daytona1070 kullanıcısına yanıt
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-devre-montaj-minebea-stepper-motor-132787865/detay
    Dediğim motor bu ama kullanan birisine danıştım bu model motor pek verimli çalışmıyormuş bende nema17 almayı düşünüyorum geçen gün 5 tane motoru 100₺'ye satan birisi vardı ileride satış devam ederse ondan alabilirim.

    Ben dx.com sitesinden arduino mega 2560 + USB kablo + ramps 1.4 + 5 adet a4988(soğutucusuz görünüyor) + LCD 2004 + LCD adaptörü ve kabloları 10$ kupon kullanarak 26.33$'a aldım. Heatbed için karar veremedim 8-17$ arası modele göre fiyat değişiyor mk2a-mk2b-mk3 modelleri var Sanırım en iyisi mk3 olan modeli birbirlerinden farkları ne acaba fikrin var mı?

    Bende 20x20mm sigma profil 8mm gijon ve 8mm krom kaplı mil ile yapacağım dediğin gibi plastik aksamlarda sıkıntı yaşıyorum sc08 rulmanlardan almak istiyorum ama öncelikle plastik parçaları temin etmek lazım ona göre rulmanları alacağım.

    Uygun fiyata plastik parçalarda tavsiyesi olan var mı?

    Son olarak sigma profil ile yapılmış rijit ve ucuz sayılabilecek yazıcı modeli öneren varsa tavsiye alabilirim.




  • yxsdf Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba yazıcınızın fotoğrafını ve yaparken zorlandığınız noktaları paylaşabilir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet__01

    Merhaba yazıcınızın fotoğrafını ve yaparken zorlandığınız noktaları paylaşabilir misiniz?

    Tabi paylaşırım. Nasıl yaptığımızla ilgili süreci özetleyen uzun bir yazı yazmayı planlıyorum. Orada bahsederim zaten.
  • yxsdf Y kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bizim için bilgilendirici içerik olacaktır.
  • Sanalpazar.com dan aldım şahinrulman adlı satıcıdan aynı gün kargoya verdi ertesi gün elime ulaştı. Milleri istediginiz boyda kestirebiliyorsunuz iyi bir satıcı tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada oluşan bilgilerden ilk mesajı güncel tutucaz. Şimdilik sadece bilgi birikimi oluşuyor.

    Malzeme olarak PLA kullanılacaksa ısıtıcı zemin yerine cam ve mavi band kullanılması daha mantıklı oluyormuş. Fakat ABS malzeme kullanılacaksa mutlaka gerekliymiş.

    Mekaniği yapmak biraz zorluyacak. Çünkü elimizde bir 3d printer olmadığı için tüm malzemeleri kendimiz ya dışarıdan yapıcaz ya da uydurcaz. Mesela en sağlamı sigma profil + rulman ve rulman yatakları + mil + orjinal vidalı mil ve vidalı mil somunu şeklinde yapabiliriz. İlk makine gerçekten çok orjinal bişey olcak. İkincisini yapmak isteyenler zaten ilk yaptıkları ile diğerinin parçalarını basabilir malzeme ve gider ücretlerinden tasarruf sağlayabilir. Önemli olan ilk 3d printer'ı yapabilmek.

    Halihazırda 3d printer'ı bulunan veya daha yeni yapan arkadaşlar çıktı kalitelerini ve çıktı almak için kullandıkları hot end'i paylaşırlarsa sevinirim.
    Çünkü ben de dahil hala hot end siparişi veremeyen çok arkadaşımız var. En önemli parçalardan birisi.

    Yine elektronik için güvenilir kişilerin linklerini paylaşmak da çok yararlı olacaktır.




  • Selam,
    Bizde 2 arkadaş parçaları toplama açamasındayız.
    İyi çalışmalar.
  • yucelnet kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Bu iş bol bol okuma ve araştırma istiyor, oturup ders çalışır gibi Internet'teki kaynaklara çalışıyorum, takıldığım yerleri araştırıyorum vs. Dolayısıyla bu işlere meraklı arkadaşlara ilk önerim bol bol doküman okuma ve araştırma olacak. Zatenhttp://reprap.org/wiki/ adresi başlı başına derya :)

    Eğer kendiniz üç boyutlu yazıcı yapacaksanız ilk bakmanız gereken yer en büyük açık kaynaklı 3 boyutlu yazıcı topluluğu olan RepRap sayfaları. Sıfırdan kendi mekaniğinizi yapmak ilk aşamada çok zorlu olacaktur. Bunun için öncelikle RepStrap olayını incelemenizi öneririm. Bu, elinizde olan ekipmanlarla tabiri caizse derme çatma bir 3 boyutlu yazıcı yaparak yapacağınız gerçek 3 boyutlu yazıcının parçalarını basmanızı sağlamayı amaçlayan bir proje.
    http://reprap.org/wiki/Category:RepStrap

    Diğer bir yolda, yapmaya karar verdiğiniz yazıcının parçalarını yani yazdırılabilecek aksamlarını (3D Printed Parts) hazır alarak yapmak. Yapacağınız modele göre hazır şekilde bu parçaları almak mümkün. Biz yazıcı yapacağımızda parça temini en kolay olan "RepRap Mendel Prusa i3 Box Frame" modelini yapmayı seçtik. Gövde komple tahta olduğu için temini çok kolay. Plastik parçalarını da Internet'ten hazır olarak aldık. Şu anda RepRap Mendel Prusa i3 en popüler RepRap sürümü.

    Bu işe bir kere bulaştığınızda çıkmanız çok zor :) Çok farklı alanlarda tecrübeler edinmenizi sağlıyor. Uğraşacağınız 3 temel alan var.
    1. Mekanik
    2. Elektronik
    3. Yazılım
    Her alanın altında bir o kadar da farklı konular var

    Neyse, sonra daha uzun yazmayı planlıyorum :) Son olarak Hot End ve Cold End ile ilgili kendi tercihlerimi söyleyeyim.

    İki boy filament var 1.75mm ve 3mm. Ancak şu anda herkes 1.75mm kullanıyor. 3mm biraz tarih oldu gibi. Ayrıca eritici uç "nozzle" için de 0.3mm, 0.35mm, 0.4mm gibi seçenekler var. En popüler olanları 0.35mm ve 0.4mm. Nozzle'ın çap büyüklüğü ile yazdırma hassasiyeti ters orantılı, yazma hızı doğru orantılı.

    İlk katmanı yazdırırken önemli olan nokta zemine iyi yapışmasını sağlamak. PLA için bu mavi bant ile ısıtmadan mümkün olabiliyor. ABS için ise illaki ısıtılmış bir zemin gerekiyor. Ancak PLA için de ısıtılmış zemin kullanmak iyi oluyor. Ben borosilikat cam üzerine kapton bant (Heat Resistant Tape) kapladım. Bunu hem ABS hem PLA ile kullanmak mümkün. PLA'nın yumuşama sıcaklığı 60 derece civarı, dolayısıyla bundan daha fazla sıcaklıkta zemine yapışacaktır. Ben ilk katmanı 75 derece sonraki katmanları 70 derecede ısıtırak yazıyorum. Yazdırma bittikten sonra zemin sıcaklığı 40 ın altına düştüğünde zeminden kolaylıkla ayrılıyor.

    Filament'i işleme kısmı iki aşamadan oluşuyor.

    İlki Extruder (Cold End) denilen ve filament'i Hot End'e içine süren motorlu mekanizma. Benim yaptığım model Greg's Wade Extruder. Bunda dişli sistem kullanılıyor. Bu da filament'i direk süren Direct Drive modellere göre daha fazla hassasiyet sağlıyor.

    Filamenti eriten kısım ise "Hot End" olarak geçiyor. Hot end tasarımı başlı başına bir iş. Belki ileride detaylı bahsedebiliriz. Şimdilik sadece iki kısımdan oluştuğunu söylemek yeterli: Sıcak Kısım ve Soğuk kısım. Sıcak kısım, ısıtıcı blok denilen ve rezistans ile filamentin eritilip nozzle'dan çıktığı yer. Buradaki sıcaklığın yukarı çıkmasını önleyici "heat break" denilen bir ısı yalıtıcı boru ve ısıyı uzaklaştıran soğuk katman. Birçok hotend, teflon tüp kullanarak yalıtım sağlıyor. Teflon tercih edilmesinin sebebi hem kaygan olması hem de ısıya dayanaklı olması. J-Head hot-end'ler buna örnek verilebilir. Ben "All-metal Hot End" denilen ve komple metalden oluşan Hot End kullanıyorum. Benim kullandığım model E3Dv5, ancak şu anda E3Dv6 çıktı ve daha iyi bir tasarıma sahip.
    Orjinal E3D sitesi:http://e3d-online.com/
    Benim aldığım hotend (tam takım):http://www.aliexpress.com/store/product/-/1149129_1858895677.html
    Şurada fansız olarak daha ucuza almak mümkün:www.aliexpress.com/store/product/-/716258_2042070198.html

    Hot End ve Cold End'in yanyana ve ayrı olduğu iki farklı tasarım var. İkisinin ayrı olduğu tasarıma "Long-distance Extruder" ya da "Bowden Extruder" deniliyor. Burada iki End arası filament teflon tüp içinde iletiliyor. İkisinin yanyana olduğu tasarıma da "Short-distance Extruder" deniliyor. Benim bahsettiklerim hep Short-distance Extruder'lar.

    Şimdilik bu kadar :)

    Saygılarımla,
    yxsdf.




  • Bilgiler için teşekkür ederim.

    Benim de aklımda idareten bir makine yapıp sonra kalan plastikleri kendim tamamlamak gibi bir düşünce var.
    Sigma profilden çerçeveyi yapıp rulman yatakları gibi yerlerde de ahşap kullanacağım. Öğrenci olduğum için maddi durum ve yurt dışından siparişlerin beklenmesi sebebi ile yazıcının tamamlanması uzun zaman alacak.

    Linkte verdiğiniz fansız Short-distance Extruder'i sepetime eklemiştim ama konuya tam hakim olmadığım için almaya cesaret edemedim. Siz memnun musunuz tavsiye eder misiniz?

    Vaktiniz varsa yazıcınızın birkaç fotoğrafını alabilir miyiz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet__01 -- 13 Aralık 2014; 20:17:00 >
  • Tasarımınızda başarılar :) Gelişmelerden haberdar olmak isterim.
    Biz de maddi olarak zorlanmamak için her ay kredi kartı hesap kesim tarihinden sonra 100 doları aşmadan siparişler vererek 4-5 ayda vermiştik siparişi, sonrasında toplaması da 1-2 ay sürmüştü sadece cumartesi günleri uğraşarak. Aslında uzun soluklu ve sindire sindire yaptığımız bir çalışma oldu.

    Ben memnnum, henüz hiç bir problem yaşamadım. Hatta tıkanma problemi bile yaşamadım. Ama o Hot End'i fansız kullanmamalısınız. Dolayısıyşa üzerine 3x3cm'lik fanı bir şekilde tutturmak çok zor olmaz. Yazıcıyı yapınca ilk iş olarak da fan tutucu apartı yazdırırsınız.

    Benim yazıcının gövdesi 12mm tahta ve oldukça sağlam duruyor. Sigma profilden olan illaki daha sağlam olacaktır. Ama ilk başta çok da ihtiyaç olmadığı kanaatindeyim.
    Yazıcının resimlerini en kısa sürede paylaşacağım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yxsdf

    Merhabalar,

    Bu iş bol bol okuma ve araştırma istiyor, oturup ders çalışır gibi Internet'teki kaynaklara çalışıyorum, takıldığım yerleri araştırıyorum vs. Dolayısıyla bu işlere meraklı arkadaşlara ilk önerim bol bol doküman okuma ve araştırma olacak. Zatenhttp://reprap.org/wiki/ adresi başlı başına derya :)

    Eğer kendiniz üç boyutlu yazıcı yapacaksanız ilk bakmanız gereken yer en büyük açık kaynaklı 3 boyutlu yazıcı topluluğu olan RepRap sayfaları. Sıfırdan kendi mekaniğinizi yapmak ilk aşamada çok zorlu olacaktur. Bunun için öncelikle RepStrap olayını incelemenizi öneririm. Bu, elinizde olan ekipmanlarla tabiri caizse derme çatma bir 3 boyutlu yazıcı yaparak yapacağınız gerçek 3 boyutlu yazıcının parçalarını basmanızı sağlamayı amaçlayan bir proje.
    http://reprap.org/wiki/Category:RepStrap

    Diğer bir yolda, yapmaya karar verdiğiniz yazıcının parçalarını yani yazdırılabilecek aksamlarını (3D Printed Parts) hazır alarak yapmak. Yapacağınız modele göre hazır şekilde bu parçaları almak mümkün. Biz yazıcı yapacağımızda parça temini en kolay olan "RepRap Mendel Prusa i3 Box Frame" modelini yapmayı seçtik. Gövde komple tahta olduğu için temini çok kolay. Plastik parçalarını da Internet'ten hazır olarak aldık. Şu anda RepRap Mendel Prusa i3 en popüler RepRap sürümü.

    Bu işe bir kere bulaştığınızda çıkmanız çok zor :) Çok farklı alanlarda tecrübeler edinmenizi sağlıyor. Uğraşacağınız 3 temel alan var.
    1. Mekanik
    2. Elektronik
    3. Yazılım
    Her alanın altında bir o kadar da farklı konular var

    Neyse, sonra daha uzun yazmayı planlıyorum :) Son olarak Hot End ve Cold End ile ilgili kendi tercihlerimi söyleyeyim.

    İki boy filament var 1.75mm ve 3mm. Ancak şu anda herkes 1.75mm kullanıyor. 3mm biraz tarih oldu gibi. Ayrıca eritici uç "nozzle" için de 0.3mm, 0.35mm, 0.4mm gibi seçenekler var. En popüler olanları 0.35mm ve 0.4mm. Nozzle'ın çap büyüklüğü ile yazdırma hassasiyeti ters orantılı, yazma hızı doğru orantılı.

    İlk katmanı yazdırırken önemli olan nokta zemine iyi yapışmasını sağlamak. PLA için bu mavi bant ile ısıtmadan mümkün olabiliyor. ABS için ise illaki ısıtılmış bir zemin gerekiyor. Ancak PLA için de ısıtılmış zemin kullanmak iyi oluyor. Ben borosilikat cam üzerine kapton bant (Heat Resistant Tape) kapladım. Bunu hem ABS hem PLA ile kullanmak mümkün. PLA'nın yumuşama sıcaklığı 60 derece civarı, dolayısıyla bundan daha fazla sıcaklıkta zemine yapışacaktır. Ben ilk katmanı 75 derece sonraki katmanları 70 derecede ısıtırak yazıyorum. Yazdırma bittikten sonra zemin sıcaklığı 40 ın altına düştüğünde zeminden kolaylıkla ayrılıyor.

    Filament'i işleme kısmı iki aşamadan oluşuyor.

    İlki Extruder (Cold End) denilen ve filament'i Hot End'e içine süren motorlu mekanizma. Benim yaptığım model Greg's Wade Extruder. Bunda dişli sistem kullanılıyor. Bu da filament'i direk süren Direct Drive modellere göre daha fazla hassasiyet sağlıyor.

    Filamenti eriten kısım ise "Hot End" olarak geçiyor. Hot end tasarımı başlı başına bir iş. Belki ileride detaylı bahsedebiliriz. Şimdilik sadece iki kısımdan oluştuğunu söylemek yeterli: Sıcak Kısım ve Soğuk kısım. Sıcak kısım, ısıtıcı blok denilen ve rezistans ile filamentin eritilip nozzle'dan çıktığı yer. Buradaki sıcaklığın yukarı çıkmasını önleyici "heat break" denilen bir ısı yalıtıcı boru ve ısıyı uzaklaştıran soğuk katman. Birçok hotend, teflon tüp kullanarak yalıtım sağlıyor. Teflon tercih edilmesinin sebebi hem kaygan olması hem de ısıya dayanaklı olması. J-Head hot-end'ler buna örnek verilebilir. Ben "All-metal Hot End" denilen ve komple metalden oluşan Hot End kullanıyorum. Benim kullandığım model E3Dv5, ancak şu anda E3Dv6 çıktı ve daha iyi bir tasarıma sahip.
    Orjinal E3D sitesi:http://e3d-online.com/
    Benim aldığım hotend (tam takım):http://www.aliexpress.com/store/product/-/1149129_1858895677.html
    Şurada fansız olarak daha ucuza almak mümkün:www.aliexpress.com/store/product/-/716258_2042070198.html

    Hot End ve Cold End'in yanyana ve ayrı olduğu iki farklı tasarım var. İkisinin ayrı olduğu tasarıma "Long-distance Extruder" ya da "Bowden Extruder" deniliyor. Burada iki End arası filament teflon tüp içinde iletiliyor. İkisinin yanyana olduğu tasarıma da "Short-distance Extruder" deniliyor. Benim bahsettiklerim hep Short-distance Extruder'lar.

    Şimdilik bu kadar :)

    Saygılarımla,
    yxsdf.


    hocam ben de sipariş vermeye başladım yavaş yavaş fakat motorlarda kafam takıldı.
    http://www.aliexpress.com/item/free-shipping5-PCS-17HS4401-lot-4-lead-Nema-17-Stepper-Motor-42-motor-42BYGH-1-7A/1511814261.html
    bu step motorlar sence iş görür mü?
    Fiyat olarak ve feedback olarak en uygunu bu gibi de




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinekel
    hocam ben de sipariş vermeye başladım yavaş yavaş fakat motorlarda kafam takıldı.
    http://www.aliexpress.com/item/free-shipping5-PCS-17HS4401-lot-4-lead-Nema-17-Stepper-Motor-42-motor-42BYGH-1-7A/1511814261.html
    bu step motorlar sence iş görür mü?
    Fiyat olarak ve feedback olarak en uygunu bu gibi de

    Motorlarda Prusa serisi için genel olarak 17HS4401 minimum gereksinimleri sağlıyor, ama sıkıntı yaşamamak için 17HS8401 tercih etmekte fayda var. Verdiğiniz linkteki tabloda karşılaştırması var.
    Aliexpress'te 17HS8401 diye ararsanız 5 tanesi 60 dolar civarına var.
    www.aliexpress.com/item/-/32233399880.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yxsdf -- 13 Aralık 2014; 22:04:49 >




  • yxsdf Y kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çok teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.