Şimdi Ara

Imac ve macbook air hangisi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
2.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Haci78 H kullanıcısına yanıt
    Tamam bu aksam banknotlarina saril yat uyu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmckr -- 14 Aralık 2014; 12:41:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmckr

    Ugrasamam seninle tamam. Biz tercihlerimizi yaparken pm atmayiz forumda yorum yapariz. Fakirlik maddiyat degildir sadece fakirlik akil eksikligidirde aslinda. İyi forumlar. Arkadasa sistem onerelim

    Blokla gitsin zaten uğraşmaya gerek yok. Adam troll zaten belli saçma sapan konuşmasından

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen dediginiz gibi blokladim. Sacma konusmaydi cozemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmac almaktansa macbook pro + monitör +klavye&mouse almanızı öneririm. Retina imac almayı düşünüyordum ancak 13" retina mbp + 4k monitör aldım. Evde imac gibi kullanıp dışarda mbp'yi rahatça kullanabiliyorum. Yine de karar sizin.
  • Canka1 C kullanıcısına yanıt
    Bende aynisini oneriyorum 4k monitor bile olmasa yeterli aslinda. 2560x1600 monitor bile yeterli tam retinaya denk geliyor zaten. Ben zaten bu kompinasyonu kullaniyorum ekranim 1920x1080 ve bana gayet yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Imac tabi ki daha iyi bir bilgisayar ama kesinlikle air almanı tavsiye ederim. Bundan 10 ay kadar önce ben de senin gibi araştırdım. Ben de android programcısıyım. Mac almaya kararlıydım sonra genişleme özelliklerini düşünerek toplama pc aldım 3200 liraya. Solidle uğraşırım ağır işlerle uğraşırım düşüncesiyle. Bilgisayarım güzel canavar gibi. Ondan şikayetim yok ama yaptığım işleri göstermem gereken insanlar oluyor, evde değilken boş zamanlarımda keşke bilgisayarım yanımda olsaydı dediğim çok oluyor. Hatta evde masa başında oturmaktansa kanepede ayaklarımı uzatarak çalışmayı bile istediğim oluyor. Şimdi fırsatını bulunca bende mac air 13" alacam inşallah. Beni dinlersen sen sen ol macle pcyi kıyaslama kıyaslarsan aklını çelebilen donanımlar olabilir, yanılabilirsin. Eğer programlamayı becerebilir para kazanırsan sonra imac de alırsın mac pro da alırsın. Mac book proya da fazla para verme imac başlangıç seviyesinde her işini karşılar. Büyük ekran istersen arkadaşların dediği gibi bi harici ekran klavye mouse alırsın olur biter.




  • Canka1 C kullanıcısına yanıt
    imac 5k 7300 lira.
    Bu paraya;
    muhteşem bir ekran
    yer kaplamayan bir tasarım
    muhteşem bir ses
    amdnin en üst seviye grafik kartı

    alıyorsunuz.

    Vatandan bir masaüstü topladım, 6.000 lira tuttu. gtx780 asus rog strics ekran kartı ile başlayan bu sistemde bu mebla sadece kasa ve bileşenleri içindi. Buna daha monitör, ki 2k olmalı, ses sistemi,kalvye fare(oyuncu klavyesi ve faresi olmalı) eklendiğinde, fiyat 8.000 lirayı buluyor.

    Masaüstü bileşenleri her ne kadar ileride güncellenir denilse de güncellemek o kadar kolay olmuyor. Mesela ileride ddr4e geçeyim denildiğinde, anakartı değiştirmek gerekecek. Anakart ve ram değiştikten sonra zaten yine ciddi bir para tutacak. O yüzden sistem bir kere alınır, yıllarca kullanılır, işi bitince yine sıfırdan toplanır.

    Hal böyle olunca, bir kere imak 5k alınabilir. Oyun dersen oyun, işlemci zaten üst düzey, ekran da öyle. Güncelleme, virüs vs. derdin yok. İstersen windows port edip de kullanabilirsin. Yer kaplamaz.

    Office yerine iwork çok daha fonksiyonel. Apple servis konuunda müşterisini üzmeyen bir firma. Bu konuda da sorun yok.

    Yani pahalı gibi görünse de işin derine inildiğinde o kadar da pahalı olmadığı gibi bir sonuca ulaştım.

    Mantıksız mıyım sizce?

    Evde böyle bir canavar durduktan sonra ipadle bile bir çok işi bir arada görebilmek mümkün olur. İclouddan işleri de senkronize edebiliriz. Veya macbook air alınabilir ileriki zamanlarda. Tabi saha çalışanları için çözüm produr ancak kendi açımdan, retina 5k daha mantıklı göründü.




  • Oyun oynama işini bıraktığım için ekran kartı benim için çok da önemli değil açıkcası. Geliştirdiğim projeyi dışarıda macbooktan başka birşeyde göstermem neredeyse imkansız. Benim için asıl önemli olan baktığım ekranın kalitesidir. Gözlerim hassas ve bilgisayarın başında saatlerimi geçiriyorum. O yüzden kaliteli bir monitor + rmbp en iyi çözüm olarak gördüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canka1 -- 26 Nisan 2015; 16:11:42 >
  • Canka1 C kullanıcısına yanıt
    İhtiyaçlar farklı tabi ki.
    Kendi düşüncem ise şöyle;
    hantal dev bir kasa, buna ek monitör, ses sistemi sürekli masada duracak. Tabi ki her oyunu en üst düzey oynamak gibi bir derdim yok. Bu da maddi açıdan zaten mümkün olamayan bir şey. Tek istediğim, işten geldiğimde euro truck simulator, battlefield, mount and blade de multiplayer oynayıp kafa dağıtmak. Bunun dışında 5k ekranda film seyretmek ve filmleri itunesdan kiralayarak altyazı,çözünürlük derdi olmadan bu muhteşem ekranda film seyretmek.

    Zaten kendi kullanım stanradıma göre böyle bir pc, beni en az 7 yıl idare eder. Bunun borcu bittiğinde, mac air alabilirim. Böylece yıllarca bir daha pc ihtiyacım da olmaz. zira halihazırda kullandığım toshiba laptop 7 yaşında. Kısa sürede pc değiştiren biri olmadığım için, yıllarca güncel kalan mac ailesini kendime yakın gördüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 14 Aralık 2014; 19:58:55 >




  • Bende birşeyler yazayım.

    Bende late 2012 top specs 3 TB fusion drive'lı 32 GB ram'lı 27' iMac,
    mid 2014 lowest specs 500 GB 8GB ram 21' iMac
    mid 2014 MBP 13' 256 SSD var.

    Yaptığım işler, lightroom da foto işlemek, video conversion, video editiing parallels ile de nadir olarak windows kullanıyorum. (Bunları hobi olarak yapıyorum)

    Bu işlemleri 27' Imac ile yapıyordum, geçen hafta hard disk bozulunca tamire verdim. Bu sebeple 21' Imac'i kullanmaya başladım. Lightroom'da diğerine göre yavaş olmasına rağmen çalışırken sıkıntı yaratmadı. Video editi yapmadım ama profesyonel anlamda kullanılmazda basit videolarda sorun olacağını sanmıyorum. Performansı beni oldukça şaşırttı.

    MBP retina ise bence tercih sebebi olabilir. Performansı doğal olarak 21' Imac'ten daha iyi, bununla beraber 10 saat pil ömrü, daha kaliteli işçiliği ve Imac ile kıyaslanamayacak ekranı var. 4K external monitor de destekliyor.




  • gerçekleri yazıp tavsiye verince millet kaldıramıyor..

    sinir stres yapmanın ne lüzumu var?

    hem fakirsin, hem kabul etmiyorsun...

    mobil amaçla tasarlanmış cihazı (o external çıkışını adamlar gidilen yerde belki sunum yapılır düşüncesiyle koyuyorlar) keyfe değil yokluktan evde eksternalle kullanıyosun hemde millet ne o öyle örümcek adam gibi diyince het hüt horozlanıyorsun..

    apple ankara çinçine store açsa bence çok kazanır...

    yanında birde external verirler.. promosyon olarak...



    he desen ki kardeşim masamda yer yok, evde de macbook kullanacağım imac o yüzden işime yaramaz ok derim.. ama mesele böyle değil...

    tamam siz eksternal monitör kullanın evde yalnız dikkat edin o kablolar ayağınıza dolanmasın..

    kablolara takılıp yere kapaklanmayın üzülürüm...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haci78 -- 15 Aralık 2014; 9:20:00 >




  • ne görgüsüz adamlar dolmuş buraya ya adam resmen fakirlikten bahsetmiş e be kardeşim %98 fakir derken keşke birazcık için sızlasıydı.
    Ne oldum deme ne olucam de
    birgün o çok güvendiğin paran biter veya para kazanma kabiliyetin yok olursa ozaman ben seni görürüm..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.