Şimdi Ara

Blizzard Bile RTS Türünün Nasıl Kurtarılacağını Bilmiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  •     Zamanının popüler oyun türlerinden gerçek zamanlı strateji oyunları şu sıralar yokları oynuyor. Bir dönem Warcraft ve StarCraft gibi oyunlarla türü tanımlayan firmalar arasında gelen Blizzard da konuyla ilgili endişeli.
     
         BlizzCon'daki bir röportajda konuşan StarCraft II: Legacy of the Void'in baş yapımcısı Tim Morten, RTS türünün yeniden nasıl canlanacağı konusunda kendilerinin de net bir fikrinin olmadığını söyledi. Ancak yine de League of Legends ve Dota gibi MOBA oyunlarının popülerliğinin türe katkı yapacağını belirten Morten, RTS oyunlarında öğrenme aşamasının en zahmetli nokta olduğunu, Blizzard'ın da bu konuda bazı çalışmalarının bulunduğunu belirtti.
     
        Tim Morten, "Fakat tabii ki tek sorun bu değil. Daha yapmamız gereken çok şey var. RTS oyunlarıyla ilgili bu problemi çözmek istiyoruz. O sihirli değneğin elimizde olmasını biz de isterdik." açıklamalarını yaptı.
     








  • Piyasada çok fazla rts kalmadı, Age of Empires bitti, Warcraft bitti, C&C bitti, Empire Earth bitti, daha bir yığın rts serisi öldü. Oyunu olmayan bir türün haliyle oyuncusu da olmuyor. İyiki Starcraft var.
  • bi warcraft çıkar da öyle konuş

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş yenilik getirildide biz oynamadık sanki. Bırak yeniliği her yeni çıkan oyun dahada batırdı ortalığı. Öğrenilmesi zor diyerek geçiştirilemez bu. EE1,Rise of Nations,BFME Serisi, Stronghold'un 2d hali , Warcraft 3 -- Bunlar taa ne zaman çıkan oyunlar süper oyunlar hala oynanır fakat halefleri ne yaptıda rts canlanmadı. Piyasada doğru düzgün rts yokki oynayak. Starcraft 2 var ama uzay atmosferi ilgimi çekmediğinden bi saramadı. Hala arasıra ron girer oynarım.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Siz şuna "türü seven sayısı az", "pastanın asıl kısımlarından pay alamayız" , "çıkacağı platformlar kısıtlı olur"desenize ...

    Age of Empires ,Ao Mythology, Myth(Bungienin en iyi oyunuydu bana göre) , ilk Company of Heroes, Generals, BFME , World in Conflict, Rise of Nations, Empire Earth, Wc3, Stronghold Crusader, neler yaptı da bu kadar başarılı oldular sanki...

    1-2 milyon satıp kenarda köşede kalacak kitlesi sınırlı bir oyun yapmak istemiyoruz falan demek istemişler galiba ...

    Zira 10 yıl sonra çıkardıkları devam oyunlarında dahi yeni üniteler eklemek dışında yaptıkları bir şey yok.
  • İnsanların yaşları büyüdügünden yeni neslinde rts den çok basit oyunlarla büyümesinden kaynaklanıyor bunlar... Dolayısıyla talep hep konsolvari oyunlarda...
    Gerçek rts ler ise hiçbir zaman ölmiyecektir(bkz.age of 2,vs...) Sadece oyuncu sayısında azalma olucaktır...

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • bir rts hayranı olarak türe dahil olan en sevdiğim oyun red alert serisi olmuştur, ondan sonrasında benim için warcraft serisi gelir ki burda konusan abimiz bi warcraft 4 çıkartsa o zaman görür satışları

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • En son Sins of a Solar Empire sıfırdan öğrenip oynamıştım. Cidden sıkıcı. Bence yenilik yerine var olan türlerin özelliklerini oyunlarına yavaştan eklemeliler. Supreme Commanader ın harita yapısını yada c&c serisinin birim rütbe sistemini.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.