Şimdi Ara

Nintendo Yönetim Elemanları Iwata'yı Firmanın Başından Almak İstiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  •        Oyun dünyasını yakından takip eden bir oyuncuysanız Nintendo'nun son dönemlerde finansal olarak zor durumda olduğunu biliyorsunuzdur. Nintendo'daki pek çok yönetim elemanı şirketin böyle olmasını Iwata'nın ev konsolu yapma ve Nintendo oyunlarını başka donanımlarda yayınlamama takıntısına bağlıyor.
     
          Gelen raporlara göre firmadaki yönetim elemanları Satoru Iwata'yı Nintendo başkanlığından almak istiyor. Bunun yanında firmadaki pek çok kişi Mario gibi önemli serilerin mobil platformlara gelmesini istiyor fakat Iwata buna karşı çıkıyor. Bildiğiniz gibi Nintendo oyunlarının mobil platforma gelmesinin firmaya uygun olmadığını ve oyuncuların bundan memnun olmayacağını Iwata daha önce belirtmişti.
     








  • arkadaş bu firmalar mobilde kazandığı parayı çerez niyetine yiyorlar mobilde ancak bağımsızlar iyi para kazanabilir(kendilerine göre iyi)

    şöyle düşünün 100.000 indirilen bir oyununuz var ve içerisindeki ürünlerden para kazanıyorsunuz free bir oyunda babaneler ve çocuklar dışında pek birşey almak isteyen olamaz kaldı ki mario gibi bir oyunda ne satabilirsinki satsa bile nintendoya yakıştırmayıp oynamayacak insanlar olur zamanında zynaga böyleydi ama zynaga küçüktü 2 tane oyunu vardı sonra büyüdükçe yetmemeye başladı e sen dev gibi şirketle böyle birşey yaparsan ayakta duramazsın mobil pazar değil sadece bağımsızların borçlarını kapatabileceği bir yerdir

    örnek olarak 100k indirilmiş oyundan 5k dolar kazanıyorsun(reklamdan[oyun içi eşyalar şans eseri ama marioda pek tutmaz])
    steamda 10 dolarlık oyun 100k satıyor 10 doların %30u steama gidiyor 7 dolar senin 700k dolar oluyor aradaki fark bu işte

    nintendoda hem konsol satıyor konsoldan para kazanıyor hem oyun yapıyor oyundan para kazanıyor




  • mario için nintendo alanlar var haklı Iwata

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Nintendo kendi oyunlarını mobil platformlara taşırsa konsol satışları çok etkilenir. Onlarda bunun bilincinde. Cepten ya da tabletten uygun fiyata ya da para vermeden oynamak varken millet nintendo konsollarına para bağlamaz gibi geliyor bana.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Bana göre mobile çıkarma doğru bir hareket. Eğer klasik denebilecek eski nintendo oyunları mobilde olsaydı eminim tutulurdu veya mobil için özel birkaç nintendo oyunu fena olmazdı.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Nintendo 30 yıldan fazla süredir konsolları en çok satan olsada az satan olsada hiçbir platforma oyunlarını vermemiş bir firma. Mali yönden de kısa süreli raporlarda gelirleri azalmış olabilir ama firma batacak dahi olsada oyunlarını başka platformlara çıkarmayacak bir gelenek devam ettirmekteler. Nintendo başkanı da dedikodular ile değil kurullarda yapılan seçimlerle belirlenir o yüzden kimsenin dikkate alacağını sanmıyorum.
    El konsollarında harika satışları olan Nintendo neden mobil platforma oyun yapma gereği hissetsin ki?

    Konsol firmaları oyunlarıyla vardır veya yoktur, Sega gibi bir firma konsol üretimini bıraktıktan sonra oyunlarını tüm platformlara çıkardı da ne oldu ki? Hangi oyununun kalitesini koruyabildi, sürekli takip eden biriyim ve gitgide kalite çıtası Sega'da düştü. Aynı durum Nintendo ve Playstation markası içinde geçerlidir. Kendi konsoluna yaptığın oyuna firma her zaman daha çok özenir çünkü konsollarını bu oyunlar için alan hayranlarına karşı büyük sorumluluk hissederler ve iyi ki bu değerlerini devam ettiriyorlar. Şahsen PC'de Last of Us veya Legend of Zelda görmeyi istemem. ;)




  • Oyun Dünyasını bende yakından takip ediyorum ama Nintendo'nun finansal durumunda zorluk yaşamıyor ki. Mali durumuyla Sony'nin tüm sinema, müzik ve elektronik bölümlerinin toplamından bile daha büyük servete sahip. Hatta geçen sene gamesradar bu zarar konusunu ti'ye alıp Nintendo her sene böyle zarar etse bile sadece bankalardaki mevduatıyla bile 42 sene boyunca oyunlarını yapmaya devam eder diye haber yapmıştı.
    El konsolunda pazarın %86'sına sahip bir firma ve masaüstü konsolda da 7 milyona dayanmış satışlarla Wii U bulunuyor. Konsollarında en çok satan oyunların hemen hepsi Nintendo oyunu iken mali durumda en rahat oyun firmasıdır. En son çıkan Mario Kart 8 oyunu 2.5 milyon satışa birkaç ay içerisinde ulaştı.
    Ayrıca Nintendo firması darbeler veya devrimlerle başkan seçmiyor ki alt kademelerin isteğiyle başkan değişebilsin. Seçimle gelen seçimle gidiyor ve haber başlığındaki konuyu yabancı sitelerde ciddiye bile alan olmadı çünkü söylentiden öteye giden bir mevzu değil.




  • iwata reyiz haklı mario konsola özel olmalı yoksa bi espirisi kalmaz

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.