Şimdi Ara

David Cage: 'Oyunlar Henüz Kaliteli Filmlerin Yanına Bile Yaklaşamadı'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •      Fahrenheit, Heavy Rain ve Beyond: Two Souls gibi oyunlardan tanıdığımız Quantic Dream'den David Cage oyunlara film havası katmasıyla biliniyor. Oyunları film festivallerinde de gösterilen David Cage'e göre henüz oyunlar kaliteli filmlerin yanına bile yaklaşamadı.
     
        "Bence oyun dünyasında anlatı, duygu ve öykü olarak kaliteli filmlerin yanına yaklaşacak bir şeyimiz yok. Oyunlar basit temalara odaklanmışlardır ve gençleri hedef alırlar. Oyunlar tabi ki anlamlı olabilirler ve daha geniş kitleleri harekete geçirebilirler; fakat bu yeni bilgi teorileri gerektirir. Aksiyon konusunda ayrıcalık vermek ve yetenekli insanlara daha fazla güç vermek lazım. Bütün bunların değişeceği konusunda şüpheliyim. Tamamen dürüst olmak gerekirse, bu şekilde düşünen çok az insan var. Yavaş yavaş, küçük adımlarla bazı değişiklikler yapılabilir. Muhtemelen bu süreç tamamlandığında da ben ölmüş olurum."
     
         David Cage'in şu sıralar Playstation 4'e özel bir oyun üzerinde çalıştığını belirtelim. Bakalım ünlü senaryo yazarı ve yönetmen bu defa nasıl bir proje ile karşımıza çıkacak.
     
     








  • Adam haklı. Ama tıkandı grafik motorları. 3-5 yıl böyle devam eder.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crossmatch

    Adam haklı. Ama tıkandı grafik motorları. 3-5 yıl böyle devam eder.


    Adamın yanına yaklaşamamaktan kastı hikaye anlatımı. Hikaye çok yüzeysel ve anlattıkları olaylar basit diyor.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • e abi kalkıp 15 saatlik oyun yapmaya çalışıyorsun bunu en fazla 1-3 yılda yapmaya çalışıyorsun

    elin filmcisi geliyor 2 saatlik yapıyor 1-3 yılda yapıyor mikimmil gözüküyor

    yinede oyun sektörü filmlerden daha karlı bunu herkes biliyor

    birde oyunu 2 saat yap tekrar oynanabilirliğe oyna mesela güzel konu anlatan bir filmi tekrar tekrar tüm detaylarına kadar nasıl izliyorsan oyunda o şekilde oynansın grafikler iyi olsun
  • sen ulaşamadın kardeş yoksa the walking dead last of us uncharted gibi oyunlar çoktan geldi o noktaya

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • hadi ordan David Cage bikere last of us olsun god of war serisi olsun hayatımda hiç bir filmin vermediği duyguları verdi bana ve eminimki bir çok kişiyide...

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • bazı konularda haklı bazılarında haksız.birçok filme taş çıkaracak senaryoya sahip bir çok oyun çıktı fakat hikaye anlatımı filmlerden kötüydü.o yüzden filmlere yaklaşılamadı.fakat last of us la birlikte film kalitesi vermeye başladı oyunlar.mesela last of us ın benzeri senaryoya sahip bin tane film bulursun fakat hiçbiri last of us kadar etkilemez insanı çünkü last of us öyle bir hikaye sunumu yaptı ki çoğu filmden daha iyiydi.bu nesil de tam bir film nesli oldu.oyunlar daha önce hiç bu kadar hikaye anlatımı olarak gelişmedi.ps3 ün çıkış oyunlarına bakın ve şimdi last of us a bakın.mimiklerde bu hikaye sunumunu zorlaştırıyordu.motion capture ile onuda halletiler.hem soruyorum size metal gear solid 4 ün o final sahnesindeki duyguyu kaç film yaşatabildi.black ops 2deki raul menendez kaç filmde var.evet halen filmler daha iyi fakat filmlerdeki kaliteyi yakalamamız bence çok daha kısa sürede olacak.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • Dostum film gibi oyun demek tuşa bas adam su içsin tuşa bas tvyi açsın demek değil. Bir oyuna 160tl para verip de sonra tuşa bastırıp buzdolabını açtırmak saçma ve gereksiz. Oyun zaten adı üstünde kimse sizden filme benzer oyun yapın demedi. Eğlenceli olsun insanlar hoş vakit geçirsinler diye var oyunlar. Drama anlatacaksan hiç kasma film şirketlerine yatay geçiş yap.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut söyler

    bazı konularda haklı bazılarında haksız.birçok filme taş çıkaracak senaryoya sahip bir çok oyun çıktı fakat hikaye anlatımı filmlerden kötüydü.o yüzden filmlere yaklaşılamadı.fakat last of us la birlikte film kalitesi vermeye başladı oyunlar.mesela last of us ın benzeri senaryoya sahip bin tane film bulursun fakat hiçbiri last of us kadar etkilemez insanı çünkü last of us öyle bir hikaye sunumu yaptı ki çoğu filmden daha iyiydi.bu nesil de tam bir film nesli oldu.oyunlar daha önce hiç bu kadar hikaye anlatımı olarak gelişmedi.ps3 ün çıkış oyunlarına bakın ve şimdi last of us a bakın.mimiklerde bu hikaye sunumunu zorlaştırıyordu.motion capture ile onuda halletiler.hem soruyorum size metal gear solid 4 ün o final sahnesindeki duyguyu kaç film yaşatabildi.black ops 2deki raul menendez kaç filmde var.evet halen filmler daha iyi fakat filmlerdeki kaliteyi yakalamamız bence çok daha kısa sürede olacak.

    şundan bahsetmeyi unuttum.heavy rain sunum olarak film kalitesine ulaşmıştı hatta daha iyiydi çünkü kaç filmde senaryoyu etki edebiliyoruz.sadece heavy rain değil witcher da da öyle.bir filmde senaryoya etki edemezsin fakat oyunda edebilirsin.bu olayda filmden alınmayan etkiyi almamızı sağlıyor.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • film yapıp üstüne şu tuşa basın bu tuşa basın diye eklersen olmaz tabi. gerçek oyun yap sonra konuş

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Bizim şimdi bu adamın bu sözlerinden ne çıkartmamız gerekiyor .Film ayrı bir kulvar , oyun ayrı bir kulvar . Filmin de iyisi var kötusude . Oyununda iyisi var kötüsüde. Bence bu konuda herkesin algısı farklı .
    Ps2 de filmlerin veremeyeceği harika oyunlar oynadım .
    MGS olsun Shadow of the Clossus olsun. Prince of percia sand of time olsun Gta3 olsun .

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Film kalitesine yetişebilen oyunlar var bence bioshock:infinite'den etkilenmiştim gerçekten saatlerce hikayesini anlamaya çalıştım bize böyle oyunlar lazım

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • şu adamın oyunlarına pok atan cod'ci kitle bir bitmedi gitti. yok tuşa bastırıyormuş da bilmem ne.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • bence soru şu : oyunlar filmlere benzemek zorundamı?

    oyunların filmlere benzemek istediğinde olan şeyi hepimiz biliyoruz değilmi? script !!!
    60 dolar ver ve oyun sana sağdece tek bir tuşa bas sonra arkana yaslan ve olacakları izle desin... bundan memnun olan varmı? eğer sevdiğiniz bir oyunu oynanması gerektiği gibi oynarsanız ve birazda kendinizden birşeyler katarsanız ( role playing ) işte o oyunun verdiği keyfi hiçbir film size veremez... bir oyunun içine girmek, dünyasını hissetmek sizi o oyunun başrol oyuncusu yapar ki bunu hiçbir film sağlayamaz çünki filmdeki karakter bizim kontrolümüzde değildir.

    bugüne kadar silenthill, Re1-2-3 Tombraider serisi Witcher 1-2 gibi oyunlarda ve bugünlerdede Dayz Standalone oyununda ben bu keyfi yaşayabiliyorum. örnek olarak Dayz Standalonede kendimi oyunun dünyasına kaptırıp karakterimle özdeşleşmeye çalışıp eğer o karakter ben olsaydım şuanda ne yapardım sorusunu kendime sorup oyunda yapabileceklerimide göz önüne alarak bir plan ortaya koyup öyle ilerliyorum. özellikle dayz gibi birçok gerçek oyuncu ve ortamla etkileşimli olduğumuz oyunlar bence filmlerden çok daha efektifler... şimdi bence asıl tartışılması gereken gerçek soruyu soruyorum...

    filmler kaliteli oyunların yanına yaklaşabiliyormu??? ;-)




  • biri şu herife metal gear ve last of us versin
  • adam sonuna kadar haklı en kaliteli senaryoya sahip oyun bile bazı yapaylıklar yüzünden o duyguyu veremiyor
  • İyi güzelde ben oyun oynuyorum. Film izlemek istesem izlerim. Şahsen oyunların çok fazlaca filmvari olmasını istemem. Sinematik olması güzel. Ama her oyunda bu olmaz. Benim şuana kadar oynadığım en iyi sinematik oyun Mass Effect serisi. Birçok bilimkurgu film veya dizilerden daha kaliteliydi.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Bence last of us hikaye konusunda çoğu yüksek bütceli filmlerden katbe kat daha iyiydi ve bence çok daha iyilerinin çıkması o kadar uzun süre almaz.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lostrock

    sen ulaşamadın kardeş yoksa the walking dead last of us uncharted gibi oyunlar çoktan geldi o noktaya


    hadi ya yalnız. bu adamın oyunlarını oynamadın galiba. Heavy Rain ve Beyond film gibi etkileyicili olmada rakipsiz ama adam yine de yaklaşamadık diyo. Film kalitesinde yapım yapılacaksa onu bu adam yapar buna emin ol..

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    biri şu herife metal gear ve last of us versin


    biri şu misafire David Cage'in kim olduğunu tanıtsın.Sevgili Mİsafir sen hiç bu adamın oyunlarını oynadın mı??

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.