Şimdi Ara

Xperia S Ekrana Görüntü Gelmiyor Acil Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
17.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar
    Öncelikle Sitenin Yeni Üyesiyim Kusurum Olursa Affola

    Xperia S (LT26i) telfonum var. garantisi yok. ikinci el almıştım. ve sorunu şöyleydi.
    yazılım atılırken kapanmış açılmayınca ekrana görüntü gelmiyor diye mahalle arası telefoncuya verilmiş
    oda direk içini açmış bakmış ekran bozuktur belki diye.
    ama açmış içini batarya altındaki yan ses kamera ve anakart ekran arası bağlantıyı yapan filmi yani flexi koparmış
    ve o şekilde teslim etmiş.
    telefon ne titreşim ne bildirim ışığı ne açılma ne de bilgisayarda usb ile hiçbir şekilde tepki vermiyordu.
    gelelim benim sorunuma.
    ben bu telefonu belki yapabilirim düşüncesi ile aldım. ve ilk işim yeni flex alıp değiştirmek oldu
    sonrada sony pc companition ile yazılım onarma yapmak oldu.
    flexi değiştirdikten sonra üsteki şarj ışığı yani bildirim ışığı yanmadı fakat alttaki şeffaf kısımdaki led ışıklar yandı ve titredi.
    hemen yazılım onarma yaptım.
    ve başarılı şekilde yazılımınız yüklendi dedi.
    sonra telefonu söktüm usb den ve açtım alt ışıklar yine yanıyor açarken titredi ve açıldığına eminim.
    çünkü ekrana çok yakından yani dibinden çok dikkatli bakınca
    tuş kilidi ekranı görünüyor ve yukarı aşağı kaydırınca tuşun açılış ekranı yani o tırtıklı ekran görünüyor tuş açılıyor.
    ses verme tuşuna basıyorum tuş açıkken bildirim sesi çalıyor
    kamerayı açıyorum fotoğraf çekiyor.
    yani demek istediğim telefon çalışıyor yazılımda sıkıntı yok.
    tek sıkıntı yukarda da söylediğim gibi ekrana görüntü gelmiyor
    daha doğrusu görüntü gözle görülemeyecek kadar sönük bir şekilde var ama ışık yok ekranda siyah.
    bu neden kaynaklanır lütfen yardımcı olabilirmisiniz.
    birde ekranı kontrol etmek için tekrar açtım baktım sonra geri taktım topladım
    şimdi yine aynı şekilde herşey.
    telefon çalışıyor ekranda görüntü yok (ışık yok) ve bu sefer titreşimde gitti.
    sadece telefon açılıyor ve alttaki ledler yanıyor.

    Ekranda görüntü görünmeyecek kadar sönük ışık yok + Bildirim Işığı yanmıyor şarjda + titreşim çalışmıyor

    Yardımlarınız için şimdiden çok ama çok teşekkür ediyorum. uzun yazdım kusura bakmayın meseleyi tamamiyle anlatmak istedim.Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imperial_42 -- 19 Aralık 2013; 23:08:41 >







  • http://www.xperiablog.net/2012/04/30/xperia-s-disassembly-guide/
    baktınız mı internette herhangi bi içini açma vidyosuna, resimlere vs.?
    belki bi yerler tam oturmuyordur. belki de ekranı açtıktan sonra sorun yaşanıyordur.
  • Bakmadım ama 3 4 defa açıp kontrol ettim en ufak ayrıntısına kadar inceledim. Teker teker özen göstererek taktım. Zaten içi gayet basit hani takmayı unutacagim bi kısım göremedim. Ve iki üç defa tekrarladım ama yine aynı. Söylediğiniz gibi Videoları yine de garanti olsun diye araştıracağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdiğiniz linke baktım şimdi. Herşey benim yaptığım gibi bi eksik göremedim. Ben iki yerden şüpheleniyorum birisi bu görüntülerde de göründüğü üzere değiştirdiğim siyah uzun flex arızalı olabilir yada alt tarafta ki şeffaf kısımın hemen üzerindeki enine olan ekrandan gelen filmin arızalı olabileceğini düşünüyorum. Eğer ikinci ise kötü çünkü o film arızalı ise ekranın içinden geliyor ve ekranın komple değişmesini gerektirir diye düşünüyorum oda masraflı olacak 250 tl civarı :-( yazılımdan böyle birşeyin olma ihtimali varmıdir. Ama titreşim de kesildi donanımsal gibi. :-(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılımsal olarak pek şüphelenmiyorum ya. büyük ihtimalle donanımsaldır. ama yine de kesin emin olmak için bir de flashtool ile yükleme yapmayı deneyin bi
  • Şimdi ikinci el temiz kasa ekran ve flex buldum birlikte onu aldım salıya kadar gelir durumu tekrar bildireceğim. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Problem ekran ve bağlantısında. Telefonu kaça aldınız ne kadar masraf ettiniz ? Bence değmemiştir ama neyse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu yüz tl ye aldım. :-) flexi deneyip geri iade ettim. Yani henüz masrafım yok. Şimdi 200 tlye kasa + ekran + flex aldım çıkma sıfır ayarında. Anlaştık alınca flexi deneyeceğim (40)tl olursa gerisini iade edeceğim ama ekrandan ise toplam da 300 tlye mal olmuş olacak. Eğer ekran da işe yaramaz ise aldığım gibi iade edeceğim anlaşmamıza göre ve sadece 100 tl maliyet olmuş olacak.yani bilmeden boş yere masraf etmemeye çalışıyorum. Hiç olmazsa bu , bu şekilde yedek parça niyetine en kötü 100 tlye yine gider diye düşünüyorum. Allahın izniyle zarar etmem inşallah. Teşekkürler cevabınız için. :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam cok merak ettim cihaz calisirsa bizi de bilgilendirirsiniz :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun kesinlikle yazılımsal değil, donanımsal kaynaklı. Gelecek haberleri bekliyoruz.
  • Tamam yarın gelirse parçalar son durumu yazarım ayrıntılı :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. bugün parçalar geldi.ve taktım tamamen benimkilerden bağımsız farklı bir ekran farklı bir flex ile denemeyi yaptım ama sonuç yine aynı ekranda görüntü var fakat simsiyah görünmüyor. bu durumda iki seçenek kalıyor geriye. sorun kesin olarak ya yazılımdan kaynaklı yada anakarttan. yazılım ihtimali yok denecek kadar düşük çünkü daha önce yazılım sorunu olarak bu tür sorun başına gelen insan ben henüz görmedim , o zaman büyük ihtimalle anakarttan kaynaklı bir sorun.ana ne? ve kime güvenipte yaptırabilirim. internette ki araştırmalarımda bu fotoğrafı buldum ama ne deke istiyor anlamış değilim anlayan vardır belki içinizde.

    kaynak adresi :http://www.gsmkolik.com/sony-ericsson-semalar/19268-sonyericsson-xperia-s-lt26i-ekran-isigi-yanmiyor/

    ekran ışıgı yanmıyor ise bu şemayı uygulayın diyor


     Xperia S Ekrana Görüntü Gelmiyor Acil Yardım Lütfen




  • s.a sayın abilerim aynı sorun bende de var telefon şarjdayken kendi kendine ekranın görüntüsü gitti (soğuk yerdeydi) telefona baktığımda dokunmatik çalışıyor ses açma kapama tuşu çalışıyor kamera vs. çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyordu telefoncuya götürdüğümde ekran ölmüş dedi başka bir yere gittim o da telefonu açtı baktı flex filminden dedi fiyatını sordum 470 tl sadece filme dedi ama servis satıyor dedi o da 70 tl işçilik alıyor dedi (kısacası umudunu kes artık dedi) üzüldüm tekrar telefonu toplamışını istedim topladıktan sonra daha beter oldu söküp taktıktan sonra dokunmatik çalışmadı kamera vs. hiç bir şey çalışmıyordu eskisinden kötü oldu daha sonra araştırma yaptım flex fiyatlarını araştırdım internetten kimi yerde 70 tl kimi yerde 190 tl flex kablosundan olduğunu düşünüyorum sipariş edeceğim umarım yaptıktan sonra düzelir sizlerden yardım istiyorum başka kişilerde ekrandan dedi k.bkmayın uzun yazdım fakat derdime derman arıyorum umarım sizlerde yardım edersiniz saygılarımla şimdiden teşekkür ederim yardımlarınızı esirgemeyin abilerim telefonu böyle gördükçe içim gidiyor...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ivtec27


    s.a sayın abilerim aynı sorun bende de var telefon şarjdayken kendi kendine ekranın görüntüsü gitti (soğuk yerdeydi) telefona baktığımda dokunmatik çalışıyor ses açma kapama tuşu çalışıyor kamera vs. çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyordu telefoncuya götürdüğümde ekran ölmüş dedi başka bir yere gittim o da telefonu açtı baktı flex filminden dedi fiyatını sordum 470 tl sadece filme dedi ama servis satıyor dedi o da 70 tl işçilik alıyor dedi (kısacası umudunu kes artık dedi) üzüldüm tekrar telefonu toplamışını istedim topladıktan sonra daha beter oldu söküp taktıktan sonra dokunmatik çalışmadı kamera vs. hiç bir şey çalışmıyordu eskisinden kötü oldu daha sonra araştırma yaptım flex fiyatlarını araştırdım internetten kimi yerde 70 tl kimi yerde 190 tl flex kablosundan olduğunu düşünüyorum sipariş edeceğim umarım yaptıktan sonra düzelir sizlerden yardım istiyorum başka kişilerde ekrandan dedi k.bkmayın uzun yazdım fakat derdime derman arıyorum umarım sizlerde yardım edersiniz saygılarımla şimdiden teşekkür ederim yardımlarınızı esirgemeyin abilerim telefonu böyle gördükçe içim gidiyor...

    kardeş benimkine de flexten dediler flex değiştirdim yine çalışıyor ekran ışığı yok. karanlık çalışıyor dikkatli bakınca yada baska bir telin flashını yakıp bakınca ekranın çalıştığı görülüyor ama ışık yok sende de mi öyle. sonra ekrandan dediler yeni ekran denedim durum yine aynı. yani ekran yada filmden değil benimki muhtemelen seninki de öyledir boş yere filme ekrana para verme. bu arada xperia s ise telefonun flex fiyatı 70 tl sanalpazarda yada akilliphone .com sitesinde. ekran fiyatıda 200 250 civarı. diğer sitede ismini gördüm ışık yanmıyor şemasının olduğu yer. teli göndermeniz lazım dedim ben adresi verirse göndermeyi düşünüyorum sizede tavsiye ederim. yoksa boş yere ekrana flexse masraf edebilirsiniz. saygılar.




  • yani diğer sitede sizinde üyeliğiniz var onu demek istiyorum sizde gsm kolikteki şemayı yaptırın durum aynı ise. sorun anakarttandır benim öyle. ekran flex işe yaramadı.
  • abi sen böyle mi yaptın oldu mu şimdi çalışıyor mu ?
  • Kardeş bursa da bi anakart tamircisine tamire göndermiş bulundum ben daha önce. Baktılar 160 tl fiyat çektiler sonra 140 a anlaştık. Bir kaç güne haberigelir belli olur. Ordan gelince olmaz ise bu yukarda yazdığım yere göndermeyi düşünüyorum.. Sonucu bildiririm. Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah kardeş önerilerin için saol senden haber bekliyorum beni bilgilendirmeyi unutma,bir an önce şu cihazlarımızı yaptıralım...
  • slm kardeşim. bugün görüştüm firma ile ve yapıldığını söylediler. Allah izin verirse yarına gelir telefon yada yarından sonra ve sana son durumu bildiririm ayrıntılı bir şekilde. iyi akşamlar.
  • çok saol abim firmanın adresini numarasını felan verirsen bende bir irtibata geçerim, detaylı bir şekilde beni bilgilendirmeyi unutma abimm sen benden bir adım öndesin sen sorunu çözdün sıra bana geldi yardımınla bende üstesinden gelecegim evelallah... hea kardeş senin facebook hesabın varsa msj olarak at da daha yakından tanışalım istersen tabi,
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.