Şimdi Ara

Football Manager - Miles Jacobson Röportajı Dosya Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Football Manager serisinin arkasındaki isim Miles Jacobson'la konuştuk.

    Son çıkan oyunlarında Türkçe dil desteği de sunan Football Manager serisi, her haliyle ülkemizde en çok oynanan oyunlardan birisi. Biz de Football Manager 2014'ün çıkışı sonrasında Sports Interactive ve Football Manager serisinin önemli ismi Miles Jacobson ile konuştuk. Röportajımızda Türkçe dil desteğine, konsollara ve serinin bazı problemlerine değindik. 
     
    -Öncelikle, menajerlik türündeki oyunlar Türkiye'de her zaman popüler olmuştur. Football Manager serisinin ülkemizdeki popülerliği malum. Oyunu Türkçe dil desteğiyle sunmanızdan sonra Türkiye satışlarında büyük bir değişiklik oluştu mu? FM 2013'ün Türkiye'deki satışları iyi gitti mi?
    Türkiye’deki satışlardan çok memnundum, ve evet, daha çok sattık. FM13’ün en çok satıldığı ülkelerden biri oldunuz ve umarım FM14’te de aynı durum olacak.

    -Seride artık öyle bir noktadasınız ki, çıkan yeni oyunlarda büyük bir yenilik göremiyoruz. Bu, neredeyse yapabileceğiniz her şeyi yapmanızdan kaynaklanıyor. İlerleyen sezonlarda bizi şaşırtacak yenilikler görebilecek miyiz?
    Bu konuda hemfikir değilim – bu sene oldukça büyük değişiklikler yaptık. Yeni taktik sistemi, yeni anlatım sistemi, FFP ve yeni transfer sistemi bu seneki oyunun önceki senelerdeki oyunlardan çok daha farklı olmasını sağladı. Tüm bu değişiklikleri anında fark etmeyebilirsiniz ama zaman içinde tümünün de etkisini hissedeceksiniz.
     


    ''



    -Geçtiğimiz sezonun oyunuyla birlikte Football Manager Classic adında yeni bir mod eklediniz. Bu modla birlikte hedefledikleriniz neler?
    Yıllar geçtikçe fark ettik ki oyuncular yaşlandıkça oyun oynamak için daha az zamanları oluyor. Bu yüzden çok fazla zamanı olmayan ama yine de oyunlarımızı oynamak ve sezonları daha hızlı bitirebilmek isteyen oyuncular için de bir deneyim yaratmak istedik.

    -Seriye üç boyutlu maç motoru ekleneli seneler oluyor fakat bu tarafta Football Manager 2014'te bile animasyon açısından hatalarla karşılaşıyoruz. Sizce üç boyutlu maç motoru yakın dönemde PES veya FIFA deneyimi sunmaya hazır hale gelebilir mi?
    Biz PES veya FIFA ile rekabet etmeye çalışmıyoruz – onlar arcade aksiyon oyunları ve kullandıkları veritabanı bizimkinden çok daha küçük. Bu yüzden biz futbolcuların bire bir aynı görünmesine çalışmıyoruz, ama maçlarımızın televizyonda izlediklerinize benzer biçimde oynanması için çaba gösteriyoruz. Son birkaç yıldır bu konuda büyük ilerleme kat ettik, maç motoru üzerinde önemli yatırımlar yaptık ve maçların daha gerçekçi olmasını sağlamak için de çalışmalarımıza devam edeceğiz.

    ''



    -Yeni nesil ev konsollarına giriş dönemindeyiz. Bu konuda bir hazırlığınız bulunuyor mu? Sizi şimdiye dek ev konsolu cephesinde fazla göremedik. Yeni nesil kontrolcüler Football Manager serisini ev konsollarına da getirebilir mi?
    Şu an için ev konsollarına dönmek gibi bir planımız yok. Eğer birileri FM14’tü TV’de oynamak istiyorsa bunu Steam üzerinden Big Picture moduyla ve arayüz için mevcut olan farklı yakınlaştırma opsiyonlarını kullanarak kolayca yapabilir.

    -Football Manager serisinin en büyük problemlerinden birisi, lisans konusu. Oyuncu modlarıyla birlikte bazı takımlara logo ve forma eklenebiliyor fakat bunları yapmak casual oyuncular için zahmetli bir iş. Takım ve lig lisansları konusundaki çalışmalarınız neler?
    Daha fazla lisans almak için görüşmeler yapıyoruz elbette, bunun mali açıdan mantıklı bir hamle olması da gerekiyor.

    Dosya Konusunun devamı için tıklayınız






  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.