Şimdi Ara

Cevat Yerli: '30 FPS Bir Tercihtir'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •     Yeni nesil konsollarla birlikte daha fazla 60 FPS'de çalışan oyun görmeyi umut ederken, genel anlamda çok fazla 60 FPS'de sabit çalışan oyun duyurusuyla karşılaşamadık. Ryse da bunlardan birisiydi. Grafiksel açıdan oyun sektöründe başarılı işler yapan Crytek'in kurucularından Cevat Yerli, FPS kıyaslaması adına konuştu.
     
        Cevat Yerli'nin konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde; "Oyunların 60 FPS'de mi yoksa 30 FPS'de mi çalışacağı yapımcının tercihine kalmış bir şeydir. Örneğin biz Ryse'da 30 FPS'yi tercih ettik. Bu tercihle birlikte daha güçlü ışıklandırma, daha iyi çevre ve karakter detayı sunma imkanına eriştik. Böylelikle Ryse, göze daha iyi hitap eden ve daha duygusal bir oyun haline geldi. "
     
        "Biz 30 FPS'yi tercih ettik. İnanıyorum ki, daha zengin bir dünya sunmak isteyen çoğu yapımcı da 30 FPS'yi tercih edecektir. Çünkü oyunları 60 FPS'de çalıştırmak için iki kat daha güçlü render hızına sahip bir donanıma ihtiyacınız var. Mesela son yıllarda 48 FPS'de çekilen animasyon filmlerini de gördük. Bunlar tamamen tercihle ilgili."
     








  • cevatın söyledigi her şey geçmişte tuttu veya şöyle diyelim
    firmalerın gizli bilgilerini önceden üstü kapalı lanse etme.
    yani yeni nesıl 8 gb örnegi..aslında o o an biliyordu tahmin degildi.amacı ben bildim demekti..

    şu an ise demekki yeni nesiller IKINIYOR
    e cevat 8 dedin adamlar koydu
    daha ne koysunlar 3930k gtx 780 mi
  • 60 fps olacak diye görsellikten kısılacaksa hiç yapmasınlar. 1080p olsun, 30 fps'nin altına inmesin ve görsellikte işte yeni nesil dedirtsin tamam.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Bunun ismi Tercih degil zorunlulukdur,
    Eger sen isiklandirmayi iyi gorunmesi icin fps den kisiyorsan bunun adi tercih olmaz, zorunluluktan birini secmektir,
    Yani kisaca arkadaslar xbox one exc oyununda bile 1080p 60 frame veremeyen bir konsoldur bunun baska aciklamasi yok, hadi gectim bari 900p degil 1080p bari olsaydi oda degil,
    Insanlar 7 yil sonra 900p ve 30 fps icin mi bekledi ?
    Insanlar 500 euro yu bu cozunurluk yada fps icin mi odeyecek?
    Sonrada utanmadan bu bir tercih diyor,
    Bunun adi Kinect 2 nin bok yemesi, kinect in asil konsol donanimindan calmasi ve maliyeti cok sisirdigi icin gpu nun giris seviyesi olmasi, eger kinect diy3 bir nane olmasaydi su an biz bu 30 fps yada 900 p muhebbetlerinin hic birini yapmiyor olurduk cunki cihaz gpu anlamimda cok iyi olurdu,

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 30 fps bi tercih değil zorunluluk önce poligon sayısı sonra fps sayısı ve sonra 900p bu cidden rezillik konsollar daha baştan afallıyolar
  • Ya he he :D adam burnundan kıl aldırmıyo ya :D ŞUNU ANLA CEVAT KARDEŞ 60 FPSDE O GRAFİKLERİ VEREMEDİK YAPAMADIK DE hepimiz anlayalım poligon sayısınada böyle dediler :D kim ne derse desin cod ghostu bile 720p'de açan bi konsoldan kimseye hayır gelmez.
  • Öncelikle xbox one fanı flan değilim ps3 kullanıcısıyım ve muhtemeln bu nesilde de ps4 alacam. Çünkü xboxın Türkiye desteği sıfır x360 resmi olarak daha geçen sene geldi ülkeye yazık valla.

    Adam grafiklerle fps arasında bir seçim yapmış zorunluluk falan yok ortada.
    60 fps de yapabilirdi oyunu ama o zamanda bu kadar kalieli gözükmezdi.

    Birde şöyle düşünün xbox one dan 2 kat daha güçlü bi konsola oyun yapsınlar yine böle bir tercih olucaktır o konsolda da 30 fps yapalım grafikleri daha iyi hale getirelim denilebilir yani sistemin kötü olamasıyla bunun hiç bir alakası yok.

    Üstelik oyun xone'nın çıkış oyunu xbox 360 ın çıkış oyunlarıyla şimdikilerin grafikleri bir mi allah aşkına fan boyluk yapmayıp mantıklı yorumlar yapalm lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Ya he he :D adam burnundan kıl aldırmıyo ya :D ŞUNU ANLA CEVAT KARDEŞ 60 FPSDE O GRAFİKLERİ VEREMEDİK YAPAMADIK DE hepimiz anlayalım poligon sayısınada böyle dediler :D kim ne derse desin cod ghostu bile 720p'de açan bi konsoldan kimseye hayır gelmez.

    COD Ghost 1080p olacakmış hakını yemeyelim Komik olan Ghost yeni nesil grafiklere sahip değil ve biraz zorlasan xbox360da bile aynı görsellerle çalışabilecek ayarda bir oyun.
  • Akıcılığı her zaman grafik kalitesine tercih eden biri olarak şu açıklamalar benim için hayal kırıklığı oldu. Gönlüm yeni nesil konsollarda 60 FPS'nin standart olmasını isterdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mzarafet

    cevatın söyledigi her şey geçmişte tuttu veya şöyle diyelim
    firmalerın gizli bilgilerini önceden üstü kapalı lanse etme.
    yani yeni nesıl 8 gb örnegi..aslında o o an biliyordu tahmin degildi.amacı ben bildim demekti..

    şu an ise demekki yeni nesiller IKINIYOR
    e cevat 8 dedin adamlar koydu
    daha ne koysunlar 3930k gtx 780 mi

    Cevat mecburen,microsofta oyun yaptığından dolayı ''30 Fps tercihtir'' diyor.Fakat biz biliyoruzki 30 fps bir zorunluluktur aslında.Cevat Yerli bazen klişe olarak motorunu övsede''Yiğidi öldür,hakkını yeme'' greçekten işini iyi yapıyor,buna inanıyorum.Cevat Yerli çok önceden konsolların eskiye nazaran daha güçsüz kalıcağını biliyordu.Bunun diğer bir nedeni artık tüketim dahada hızlandı ve ihtiyaçlar,beklentiler arttı.Bu nesil konsolların işi hayli zor,inanıyormusunuz 10 sene gideceğine ? Bence bunu 5 seneye indirmek zorunda kalabilirler.Yeni bir telefon alıyoruz 6 ayını doldurmadan,kaba tabir ile çöp oluyor.Artık siz düşünün teknolojinin nasıl ilerlediğini.




  • konsollarda 30fps ye cok takiliniyor.Bu cihazlarda Titan olsaydi bile bu defa o gpu un dibine kadar kullanmak ve gorselleri koklemek isteyeceklerdi ve yine buyuk ihtimalle 30fps olucakti cunku konsol da upgrade etme secenegin yok.Tek bir secenek var 30fps ye kilitleyip abana bildigin kadar grafige abanmak ve bu konuda bu cihazlar oldukca basraili.

    Ote yandan Xbox One icin isler pek yolunda gitmiyor.Bir IGN yazari One in oyunlarinin cozunurluklerini verdi.Ghosts ve BF4 20p.Iste link.

    http://www.gamepur.com/news/12569-cod-ghosts-and-battlefield-4-runs-720p-xbox-one-claims-former-ign-journalis.html

    Ote yandan PS Store BF4 un 1080p calisacagini iddaa etti ve Ghosts 1080p de onaylandi.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • Dengeli olmalı her şey. Yüksek fps - düşük grafik iyi olmadığı gibi düşük fps - yüksek grafik de iyi değildir bana göre. 30 için alt sınır diyebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz açıklamalar beni gerçekten üzüyor biz yeni nesil konsollar çıkmadan önce ne hayaller kurduk şimdiden 30 FPS olayları falan patlak vermeye başladı ben yeni nesil konsollardan hem 60 FPS hem etkileyici görsellik beklerdim ki bunu 30 FPS ile 60 FPS farkını anlamayan bir insan olarak söylüyorum.Benim için FPS 30'un altına düşmetiği zaman çok bir fark yaratmıyor ama oyuncuların çoğu bu farkı anlıyor ve sabit 60 FPS istiyor o yüzden görsellikten biraz kısarak oyuncuların yani müşterilerinin çoğunluğuna göre karar vermeleri gerekirdi.
  • 30 sabit kaldıkça çok güzeldir. ama 30-40 daha kötüdür sabit 30'a göre

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Beyler ancak şunu söylemek isterim bu daha yeni neslin başlangıcı.Bu nesil'e çıkan ilk oyunlarla son oyunlar bir mi? Yapımcılar konsolu çözdükçe daha iyi grafik vereceklerdir ki çözmekten bu nesil kadar uzun sürmez.Neden?Çünkü konsollarda ki mimari PC mimarisine çok yakın.Saygılar.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Dediklerim bir bir çıkıyor.Yeni nesil konsollarda da,bundan 50 sene sonra ki konsollarda da 60fps olmayacak.Konsolda sabit 30fps'yi anlamayan PC fanboyları var hala.PC'de 60'tan 40'a inince rahatsızlık verir hatta 120'den 60'a inerse bile adama acayip rahatsızlık verir ama konsolda 30fps sabit oynarken hiç rahatsızlık vermez.Adam daha önce görmediğiniz,gerçek kalitesine bir adım kalmış grafikler yapıyor siz ise burada konsolu ve sözde adama rahatsızlık verecek fps değerini eleştiriyorsunuz.Seneye E3'ün hemen gelmesini istiyorum ve bu konsolu beğenmeyenlerin HALO5,GEOW ve Quantum Break oyunlarının gerçek mi anlaşılamayan grafiklerini görmenizi istiyorum.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Adam biz yapamadık demiyor, konsolun render kapasitesi belli, aynı grafiği 60 fps de sunamayız diyor. Siz de kalkmış "beceremedi" şeklinde yorumlar yapmışsınız...

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • forza 5 1080p 60 fps sunuyorsa, cevat yerli de 60 fps yapabilirdi. 30 fps üşengeçliktir.
  • Yav adamların önce konsolun yapısını çözmesi gerek. Ondan sonra daha iyi FPS ve grafik sunabilirler belki. Ama zaten konsollar ne kadar güçlü olursa olsun firmalar konsolları zorlamak ister, daha sonra fazla zorladığını farkedip fps'den kısarlar. Tercih meselesi olduğuna da inanmıyorum daha çok ihtimallerden birini seçmek olmuş ya 30 fps iyi grafik, ya da 60 fps hatalı grafik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Executor06

    Adam biz yapamadık demiyor, konsolun render kapasitesi belli, aynı grafiği 60 fps de sunamayız diyor. Siz de kalkmış "beceremedi" şeklinde yorumlar yapmışsınız...


    Konsol işe yaramıyor o yüzden becerememiştir

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.