Şimdi Ara

Killzone: Shadow Fall'da Tek Ekranda 24 Düşman

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • @import url(http://admin.bolumsonucanavari.com/CuteSoft_Client/CuteEditor/Load.ashx?type=style&file=SyntaxHighlighter.css);
     

       Resmi PlayStation dergisine konuşan Guerilla Games'den Eric Boltjes yeni nesilde artan görsel seviyenin sadece çevre detaylarını etkilemeyeceğini, ekranda görülecek düşman sayısının da fazlalaşacağını belirtti:

     

    "Bir oyun tasarımcısı olarak benim görevim ekrana daha fazla oyun etkeni yerleştirmek. Daha fazla düşman tipi ve daha farklı silah tasarımları gibi. Böylece etrafta oynanacak daha çok şey bulabiliriz. Daha önce ekranda yalnızca 6, 7 düşmana kadar çıkabiliyorduk ve düşmanlar aynı tipte olmak zorundaydı. Şimdi ise bu rakam 24'e çıkmış durumda. Bahsettiğim rakam sadece düşman sayısı. Farklı türde düşmanları, yıkılabilir çevreyi ve de diğer dinamik etkenleri de bu ekrana ekleyin. Ancak düşman askeri olarak limitimiz 24. Şayet ekrana 25. düşmanı eklersek framerate sorunlarıyla karşılaşıyoruz."

     

     








  • Bunu bilmiyordum PS4DE bile 24 adamda 25.de frame düşüyorsa daha ne diyeyim .

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • ......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock69 -- 17 Ekim 2013; 12:05:41 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Bide yeni nesil diyolar asıl yeni nesil PC konsollar hep önünü kapatıyo sonraki nesile artık :D



    Not: PS 3 sahibiyim hemen fanboy yazmasınlar diye yazdım.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • daha önce yazdim ps4 ü cok sisirdiler o kadar güclü bir makina degil kullandigi cpu gpu zaten 2-3 yasinda, gördünüz iste sony bile 25. düsmanda frame düsüyor diyo bunun neresi yeni nesil ????

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Şu cehaletten kurtulduğumuz gün asıl bayramdır. Japon stüdyolarının o saçma sapan birbirinin kopyası akın akın üstünüze gelen yapay zekanın "z" sini barındırmayan oyunlar haricinde hangi oyunda 24-25 düşmanı aynı anda tek ekranda tek kadrajda gördünüz arkadaş ?

    Burada adamların tek suçu rakam verip, sizin gibilerin eline malzeme vermek. Killzone 2 - Killzone 3 insanın dibini düşüren görsellere sahipti, muazzam kapasiteli Cell gibi bir işlemciye sahip bir cihazda bile 6-7 düşmanı aynı ekrana koyabiliyorlarmış, ki o da birbirinin aynı düşman tiplerinden oluşuyormuş.

    Kaldı ki bu kalite de, fizik ve yapay zeka da işin içine katılıdığında , birbirinden tamamen farklı 24 düşman tek karede artık görünebilecek diyorlar. Biz buraya kadar yaptık demişler.

    Yolda yürürken kafasına yanlışlıkla ilk okul 3.sınıf matematik kitabı düştüğü için yerden alıp kitaba bakan bir insan bile, aradaki kapasite ve güç farkını çok basit bir doğru orantı ile hesaplayabilir.

    Oynadığınız oyunları bir aklınıza getirin bakalım . Hangi sahnede dikkat tek ekranda, yani o an baktığınız tek kadrajda (yoksa çevrede 50 tane düşman olabilir) birbirinden farklı 20-30 tane düşmanı aynı anda gördünüz ?

    Beyinlerinde ki boşluk , temizlik ve yokluk şu yorum ekranlarında da olsa da kurtulsak. Sağı solu laf olsun diye kirletmemek lazım.

    Grafik denilince ilk akla gelen oyun olan Killzone 2 ve Killzone 3'e göre artan grafik kalitesi bir yana aynı ekranda 4 kat daha fazla, çeşitli düşman ve düşman dinamikleri görülebilecek. Bunun neresi kötü ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizcagdar -- 16 Ekim 2013; 19:53:53 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • saçmalamısınız tamam cihaz bomba güçlü değil ama yinede idare eder o grafik ve efektlerle 25 kişi çok iyi demektir 10yıl önceki wowda bile 35kişi oldumu fps 20ye düşüo hatta 100kişi oldumu 2-3 sonrası makine reset atıyo dene istersen

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Yapımcı süper birşeyden bahsediyor da fancıklar anlamıyor. Böyle süper detaylı (ve farklı) 24 karakteri birden tek ekranda göstermek her baba yiğitin harcı değil.

    https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1266564_10151893230125100_1445002176_o.jpg
  • Olumsuz yorum atanlar kendilerini komik duruma düşürmüş. En iyi çevre, çok detaylı 24 karakteri birden aynı ekranda aynı anda gösteriyor. Zaten KZ'nin detay seviyesi ile diğer oyunlar bir değil...
  • Aklı başında insanların yorumlarını okumak ne kadar keyif verici... Bir de tersini düşünün...
  • Ya ne bos sacmaliyorsunuz sanki pc' de herkesin bilgisayari altin kaplama 16 cekirdekli zart zurt. Neymis 25'ci ekrana girince frame dusuyormus. Allah size akil fikir versin. Oyun oynamanin bile tadini kaciriyorsunuz. Bizde de pc var hic gelip aaa su fos bu fos demiyoruz aisl olan oyunlar oyun iyiyse sorun yoktur arkdas kötu bir oyunu 60-90-180 fps de oynasan ne yazar.

    Oyunun karakter tasarimlarin olsun, mekanlar, efektler olsun görsellik yuksek bir duzeyde 400 dolarlik makinadan mucize mi bekliyorsunuz daha ne olsun Neogaf'ta burun kivrilmiyor buraya gelince ooo aaa ps4 fos cikti falan rts mi bu oyun. gören de her oyun da ayni anda 24 adamla savastiginizi sanacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tembelpbci

    Bunu bilmiyordum PS4DE bile 24 adamda 25.de frame düşüyorsa daha ne diyeyim .

    quote:

    Orijinalden alıntı: tembelpbci

    Bunu bilmiyordum PS4DE bile 24 adamda 25.de frame düşüyorsa daha ne diyeyim .

    Yav siz hakikaten birşeyden çakmıyorsunuz. Diğer oyunlarda kıytırık duman olunca FPS düşüyor. KZ de ise çok detaylı 24 karakteri aynı ekranda birden gösteriyor. Adamlar çıkıp boş konuşmaz, biraz düşünün anlarsınız
  • Çok iyi, zaten birsürü NPClerde bile 40.000 poligon kullanmışlar, ana karakter gibi detaylı
  • Tek istediğim bu oyunun pc ye çıkmaması. İnş sadece ps4 e çıkar. ezik pciler.
  • Bilmeden yorum yapmak gerçekten de çok kolay değil mi?Şu anda En kaliteli dokular KZ'da.Buna rağmen hiç bir oyunda olmayan tek ekrana sığan fizikler,ışıklandırmalar,yıkılabilir çevre ve çoğuı oyunun ana karakteri detayında ki 24 düşman ile devrim yaratacak.Bazılarınız anlamak bile istememiş herhalde.24 kişi aynı anda tek ekranda görünmek oyunda 24 kişi ile mücadele etcen denilmiyor.Eminim ki çok sevdiğiniz BF4 bile tek ekranda 24 tane ana karakter detayında düşmanı sergileyemez.Bunun üstüne birde daha önce hiç bir oyunda olmayan çevre detayı ekleniyor.
    http://www.youtube.com/watch?v=G8UhrlEx8ho
    Şu videoya bakın ve daha iyisini gördünüz mü diye kendinize sorun bakalım.Daha iyisi sizin çok sevdiğiniz uzay mekiği teknolojisi barındıran Pc'lerde olmayacak aksine çok kötü olduğunu düşündüğünüz PS4 ve Xbox One'da HALO ve İnfamous ile olacak.Son kez size David Cage'nin sözlerini tekrar hatırlamanızı istiyorum.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • Sherlock69 nickli arkadaşın imzasında ki sistemi ile savunduğu düşünceler pek bir manidar :))

    Sherlock69 nickli arkadaşın sistemi

    İntel Core 2 Duo E7400 2.80 GHZ
    3 GB DDR2 800 Mhz Ram
    ATI READON HD 7770 Ghz Edition
    Ecs G31T-M7 Anakart

    ... Bütün herşey bir yana bu olaya yarıldım :))) ... Pc yi savunuyor birde. O sistem ile oyunları ne oynatıyordur beee :) Youtube den 720p video açabiliyorsa şanstır.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 560ti -- 16 Ekim 2013; 20:15:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Denizcagdar

    Sherlock69 nickli arkadaşın imzasında ki sistemi ile savunduğu düşünceler pek bir manidar :)) <br><br>Sherlock69 nickli arkadaşın sistemi <br><br>İntel Core 2 Duo E7400 2.80 GHZ<br>3 GB DDR2 800 Mhz Ram <br>ATI READON HD 7770 Ghz Edition <br>Ecs G31T-M7 Anakart<br><br>... Bütün herşey bir yana bu olaya yarıldım :))) ... Pc yi savunuyor birde. O sistem ile oyunları ne oynatıyordur beee :) Youtube den 720p video açabiliyorsa şanstır.


    Ekran kartı haric, o sisteme benzer bir şey var elimde fakat piyasadaki tüm oyunları medium-high civarlarında oynuyorum. Kasa dev monitore bağlı, 1920x1200 çözünürlükte kullanıyorum aleti. Nasıl oluyo bu? HD 5770 ile hemde??

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alondate

    Sistemim;
    660 ti zotac amp!
    16gb DDR3 1600mhz cas9 ram
    Gigabyte Ga 970 ud3 anakart
    1 tb seagate barracuda HDD
    Phenom II X4 965BE 3.8 - 4.0ghz(kullanıma göre, overclock ile)
    650w TT psu

    Dev monitör ? Bu sistemi 32" Samsung 6 serisi bir lcd ile kullanmaktayım. Son derece titiz, şişirmeden, hırpalamadan kullanabildiğim her kaynağı kullanarak şu sistemi yönetmekteyim. Verdiğim paranın tek bir kuruşunu bile hak ettiğini düşünmüyorum.

    Yıllardır pc camiasının içerisindeyim. Her türlü işletim sistemini, her türlü apartı, cihazı mümkün mertebede kullanmış deneyim edinmiş bir şahsiyetim. Defalarca çevreme, kendime sistem toplamışlığım ve bir zamanlar ! memnun olmuşluğum var. Hatta bir zamanlar amcama karşı deliler gibi pc yi savunmuşluğum adına türlü türlü orda burda yazılar yazmışlığım var.

    Bahsini ettiğim şu sistem henüz daha 9 ayını doldurmadı. Ama gel görki 9 yıllık konsolun yaptığını yapamadı. Bilmeyene yutturacaksın birde. Aldığım gibi uçak motoru gibi ses çıkaran değiştirmek zorunda kaldığım işlemci fanı mı, voltaj sorunları ile boğuşan ram'i mi, 1 hafta boyunca işletim sistemine çektiğim tonlarca ayarı mı, hiç sebebep yokken tak diye ortada patlak veren sorunları mı anlatayım sana ? Şu sistemler Total War Rome II'yi oynayamıyorum yahu, Shogun II den dah kötü görsellere sahip bir oyunu oynayamıyorum. Bak daha dün Uncharted 3 , Resistance 3 , Last of Us 'ın siparişini verdim. Artık kör olmanın fanboy olmanın bir manası yok. Olan bizlere oluyor. 1700'e topladım şu sistemi. Ama tek bir kuruşunun bile hakkını vermedi. Gel biraz gerçekçi olalım.

    Bahsini ettiğin şey, 2013 yılında topladığın bir pc'nin 2013 yılı ve aşşağısı yıllarda çıkışını yapmış oyunları bööylee korsan korsan çatır çatır oynatması ise "oyunlar" klasörüne girince 199 tane oyunun simgesinin orda belirmesi ise şu tartışmayı şurada keselim ve sen sapına kadar haklısın diyeyim bitsin bu konuşma.

    Ama oyunculuk bu değildir ! Verdiğin paranın hakkıda bu değildir. 2013 yılında topladığım bir pc 2012 çıkışlı bir oyunu bana son detay sevyesinde günümüz teknolojilerinin getirileri ile sunamıyorsa orada çok büyük bir AHLAK (bak dikkatini çekiyorum teknolojik falan değil, bildğin AHLAK) sorunu vardır. Tabiki de 2013 te toplanan bir pc 2012-2011-2010 menşeli (böyle kelimeler kullanıyorum, biraz google a girip araştırma yapmana sebep olucam, kelime dağarcığını geliştirmene yardımcı olacağım ama kusuruma bakmazsın inşallah) bir oyunu çatır çatır oynatacaktır. Önemli olan o pc'nin 2014-2015-2016 da iş yapıp yapmayacağıdır. 5 yıl önce toplamış olduğum kasasının böyle süslü püslü bir Raidmax kasa olduğu sistemim var. Hadi çıkarayım o tozlu kilerden ve iş yapsın ... Hadi elini vicdanına koy ve söyle .. Bahsini ettiğin sistem Total War Rome II'yi, Watch Dogs'u , Division'ı , BF 4'ü , Witcher 3'ü, ileride çıkması muhtemel GTA V'i , Dragon Age: Inqusition'ı , Homefront 2'yi vs vs... ultra ayarda 1080p lerde oynatacak mıdır ? Onu geçtim yeni nesil konsollar ortalığı kavururken, Ps 4 eğlence-oyun-donanım platformunda dünya üzerinde şimdiye kadar en çok ön sipariş almış cihaz olarak tarihe geçmiş iken , port oyunlardan beni kurtarabilecek mi ? Klavye tuşlarının bile zaahmet edilip pc ye aktarılmadığı oyunlardan beni kurtarabilecek mi ? Yoksa 2013 teknolojisi ile toplanmış bi pc 1 yıl sonra artık AYARLARI kısma derdinden kurtulabilecek mi ? Crysis 3'ü ne zaman ultra da oynayabilirim ?

    OYUN OYNUYORUZ OYUN ! Devlet yönetmiyoruz. Kitap kitap sorunlar ile bir ton mecra ile, üstüne birde harıl hurul para dökerek birşeyleri oynamaya ÇALIŞMAK -oynamak değil, çalışmak- hangi aklın hangi beynin hani IQ nun ürünüdür ? İş hariç, kişisel manada 1 milyar pc şu anda varken ve kullanılıyorken, neden oyunlar pc platformunda 1-2 hadi senin için 3 milyon barajlarını ıkını sıkıla çabalamalarına rağmen aşamıyorlar.http://www.chip.com.tr/...aki-ucurum_33564_5.html

    Konsolu olan her bireyin evinde mutlaka film seyredebileceği, internete girebileceği, yazı-iş gibi mecralarda dökümanlarla uğraşabilmeye yetecek orta alt sınıf bir pc'si vardır. Kaldı ki oyun oynamak için neden o kadar para döküp işkence çekeyim hangi aklın hangi uygarlığın ürünü bu ? Al o 1700'e pc topladık yine oynadığımız oyun eninde sonunda LOL, Dota 2, Path of Exile, Diablo 3, World of Warcraft... Mmo ve f2p çöplüğüne dalmış gidiyoruz.

    Her iki platformda da orjinal oyun kullanıldığı baz alınırsa Konsol her türlü pc'den kat be kat katran katran daha uygun bir fiyat/performans oranı sunacaktır ve sunmuşturda. Bahsini ettiğim pc sistemine , Xbox 360'a ve Ps 3'e sahip olan ve deneyim edinmiş bir kişi olarak bunları aktarıyorum. Eğlenmek için oyun oynanır, rahatlamak için, farklı dünyalara dalmak için, mutlu olmak için. Oyunun ortasında mavi ekran yemek ya da "çalışmayı durdurdu" hatası almak için değil ! 60 fps yi yakalamak için her seferinde oyunların ayar kısmına girip Anti-aliasing ler ile gölgeler ile uzak çizim mesafeleri ile uğraşmak için değil. Takarsın diskini dalarsın oyununa ! Bitti ! Okuma zahmetini gösterebileceğini zannetmiyorum ama ola ki öyle bir şey başardı isen öncelikle tebrikler sonrasında ise teşekkürler !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 16 Ekim 2013; 21:30:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alondate

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: Denizcagdar<br><br>Sherlock69 nickli arkadaşın imzasında ki sistemi ile savunduğu düşünceler pek bir manidar :)) <br><br>Sherlock69 nickli arkadaşın sistemi <br><br>İntel Core 2 Duo E7400 2.80 GHZ<br>3 GB DDR2 800 Mhz Ram <br>ATI READON HD 7770 Ghz Edition <br>Ecs G31T-M7 Anakart<br><br>... Bütün herşey bir yana bu olaya yarıldım :))) ... Pc yi savunuyor birde. O sistem ile oyunları ne oynatıyordur beee :) Youtube den 720p video açabiliyorsa şanstır.</blockquote><br><br>Ekran kartı haric, o sisteme benzer bir şey var elimde fakat piyasadaki tüm oyunları medium-high civarlarında oynuyorum. Kasa dev monitore bağlı, 1920x1200 çözünürlükte kullanıyorum aleti. Nasıl oluyo bu? HD 5770 ile hemde??


    O sistemden çok daha iyi bir sistemim var ama güncel oyun performansı rezaletin de ötesinde, söylediğine kendinin bile inandığını zannetmiyorum. Buyur bi benchmark at bakalım . Total War Rome II de , Crysis 3'te, Battlefield 4'te , Witcher 2'de, Metro Last Light'ta, ya da en iyisi GTA V'te :)) ...

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.