Şimdi Ara

Whore of the Orient İsmi Tartışmalara Yol Açtı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  •     Şu an çalışmalarına KMM Games bünyesinde devam eden L.A Noire'nın geliştiricisi Team Bondi'nin yeni oyunu Whore of the Orient'ın adı tartışmalara yol açtı. Avustralya'da Monash Şehri meclis üyesi Jieh-Yung Lo oyunun adının değişmesi gerektiği söylüyor.
     
        Bunun sebebi ise oyunun adında geçen Whore (fahişe) sözcüğünden çok Orient (Doğu) ifadesinin ayrımcılık niteliğinde olmasıymış. Oyunun adının genel anlamda Doğulu insanları aşağıladığını düşünen yetkili, Team Bondi'ye Whore of the Orient adını kullanmamasını öneriyor.
     
        Oyunun adını 19. yüzyılın ırkçı-kolonici zihniyetinin bir ürünü olduğunu söyleyen Jieh-Yung Lo'nun önerisi bakalım Team Bondi tarafından dikkate alınacak mı?
     








  • bence isim güzel doğuda hiç fahişe yokmu sanki
  • Team Bondi asla o zihniyette bir firma değil oyunlarındaki diyaloglara dikkat edenler bunu iyi bilirler. Sadece çok cesur bir firma. Ve ismin değişmesi fikrine katılmıyorum.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Saçmalamış gerçekten, Avustralya'daki oyun önyargısını zaten biliyoruz da bu dediği abartı bir tepki. Üsküdar'daki fahişe derken mesela Üsküdar'a bir laf mı ediyoruz, batı yakasına küfür mü etmiş oluyoruz?

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • orient doğu anlamında mı oldu artıki? ilginç merkez demek değil mi? Yıllarca da ortadoğu için kullanıldı.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Lan ne milletiz yahu biz herkese demediğimizi bırakmıyoruz adamların gıkı çıkmıyor, adamlar bize doğrudan da değil, tartışmaya açık bir laf ettiklerinde yer yerinden oynuyor. Cazgır çingen zihniyeti (bu da ayrımcılık dimi?) ortadoğuya has bir şey. Medeniyet biri size küfrettiğinde gülüp geçmektir arkadaşlar. Yarası olan gocunur.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.