Şimdi Ara

Analiz: Xbox 720 ve PS4, 400 $ Olacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  
       Teknoloji dünyasını yakından takip eden ve çeteresini tutan Baird Equity Research'ün analizcisi Colin Sebastion, CES 2013'de pek çok önemli firma ile gerçekleştirdiği toplantı sonrasında edindiği bilgilerle, yeni nesil konsollar PlayStation 4 ve Xbox 720'nin 400 $ (bugünün döviz hesabına göre 706 TL) civarında olabileceğini bildirdi.
     
       2005 yılında Microsoft, Xbox 360'ı 400 fiyat etiketiyle piyasaya sürmüş, bir yıl sonra Sony, PlayStation 3'ü 599 $ fiyatıyla oyun dünyasına sunmuştu. Bahsi geçen fiyata bakıldığında  hem Sony hem de Microsoft'un zararına dahi olsa satış yaparak çeşitlilik kazanan oyun endüstrisinde yer edinmeyi amaçladığı düşünülüyor:
     
    "Oyun konsolu marketinin bugünkü kırılgan haline baktığımızda, Haziran ayında düzenlenecek E3 şovunda gösterilecek donanımlar fuarda halka sunularak, konsolların endüstrideki anlamını ortaya konulacak
     
    Araştırmalarımızın öngörüsü, yeni nesil konsol donanımlarının büyük oranda henüz raflarda dahi yer etmeyen yüksek teknoloji PC mimarisine sahip olacağı, hem kutulu hem dijital yayıncılık modelini benimsemiş, tümleşik  ses ve harekete duyarlı kontrol sistemi (Her Xbox içinde Kinect sistemi) ve genişletilmiş multi medya kapasitesiyle gelecek.
     
    Dahası, PC tabanlı mimarisiyle yeni nesil konsolların, yazılım geliştiricileri için kavraması daha kolay ve avantajlı hale gelecek. Örneğin oyun geliştirme süreci daha kısa olacak.
     
    İkincisi, ürünlerin raf fiyatı, bir önceki nesil konsol çıkış fiyatlarında daha düşük olmalı.
     
    Üçüncüsü, PC mimarisine sahip bu konsollarda online servis imar etmek daha kolay hale getirilecek. Böylece free-to-play veya abonelik gerektiren oyunlara ve çeşitli medya içeriklerine ulaşım daha rahat olacak. Microsoft için bu tasarım Windows 8 ve Windows Mobile kullanan cihazlarla iletişimi kolaylaştıracak."
     
       Analizci, Xbox 720'nin 2013 Kasım ayında, PlayStation 4'ün ise "geliştirme aşamasında yaşanana sıkıntılar" sebebiyle Kasım ayından sonra çıkış yapabileceğini belirtiyor.








  • Yurtdışı 400 $ yani bugünün kuru ile 706 TL ise... Bizim burada 1299 TL'den satışa çıkar...

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Sanmam, şuan ki konsol fiyatları bile bu civarda zaten, bir de sözde next-gen bir sistemle gelicek. Ben burdan şunu anlarım, ya yeni nesil konsollar pc de orta-üst segment değerine eşdeğer bir donanımla gelicek ya da bu tahmin yanlış.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede 1000$ olur o.... birde HDD'leri arttırmışlardır umarım.En az 750gb olması lazım oyunların boyutları aldı başını gidiyor

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Konsolların şuan ki fiyatları bence normal.Tabii bu yurt dışı için geçerli.Yeni nesil konsollarında yurt dışında ucuz olduğu halde Türkiye'de kdv vs. derken 1.000 TL ve üzerinden çıkış yapacağını düşünüyorum.Haliyle bizlerde garantisiz,yurt dışından gelmiş cihazlara yöneleceğiz.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Ben yeni nesili 2.el alacam galiba ya eski konsolları satarak
  • Süper fiyat ama bize yansıması yine uçuk olacaktır.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Bir yerinden atıp tutmak ne zamandır "analiz" oluyor?

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • benim tahminim böyle iç açıcı değil türkiyede çok uçuk rakamlar bekliyorum inşallah sizin dediğiniz gibi olur oyunlar ise malesef şimdikinden çok daha pahalı olucaktır en azından hit oyunlar bu kesin

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Kapak olsun hala bazı seylere inanmayan ve hiç dayanağı olmadan atıp tutanlara


    TheBladeRunner
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Kapak olsun hala bazı seylere inanmayan ve hiç dayanağı olmadan atıp tutanlara


    TheBladeRunner

    Bladerunner, bunlar sadece spekülatif haberler. Sen her çıkan dedikoduya inanırsan ohooo. Sony ve Microsoftun bu pazarda tutunma gibi bir gayesi yok, adamlar taştan konsol yapsa alan olur. Niye kalkıp ucuza satsınlar ? Sony istese şuanki konsolu 150 dolardan satar, bak bakalım dünyada almayan kalırmı ama yapmaz. Ps 2 üretilirken bile hala 300 tl etikete sahipti ki hala bizim ülkemizdeki mağazalarda fiyatı o civarda. Ps3 bundle paketler ise 1000 tl civarında ve hala kapış kapış satıyor. Sony enayimi aynı fiyattan ps4 ü çıkarcak hem de zararına ? güldürmeyin beni. Eğer bu fiyattan çıkıyorsa donanımı düşük demektir, böyle firmalar asla zararına bir tutam saçlarını satmazlar.




  • Türkiye'de 900 tlnin altında olmasını beklemiyorum.1000tlnin üzerinde de pek olmaz gibi.
  • korkarım önümüzdeki 7-8 sene bf3'ün ultra seviyesindeki grafiklerle idare edicez
  • 400 dolar amerika fiyatı avrupa fiyatları 400 eurodan başlayacaktır

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 1500 olsa bile razıym artk çksın

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Siz bekleyin 400 dolar olur merak etmeyin. sıkmayın canınızı.

    ama sonra burada ps4 nereden ucuz bulabilirim diye konu kirliliği yapmayın.
  • Sanmam

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • İnşallah doğrudur şuan dan itibaren para biriktirmeye başlasam iyi olacak.. Şimdi kafalarda Xbox 720 mi Ps 4 mü var of of hiç bitmiyorsunuz
  • Ne 400 dolari zaten ps 3 300 dolar 600 dolar olur rahat
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Rsan-

    Türkiye'de 900 tlnin altında olmasını beklemiyorum.1000tlnin üzerinde de pek olmaz gibi.


    sen çok kafa yapmışsın sanırsam.en az 1700 lira oalcağını tahmin edemiyormusun? 4s bile dışarıda 200 300 dolar iken burada 1000 1500 lira civarlarında.Ps4 2000 lria bile olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.