Şimdi Ara

Wall Street Journal : Apple, iPhone 5 için ekran taleplerini yarıya düşürdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Wall Street Journal : Apple, iPhone 5 için ekran taleplerini yarıya düşürdü













    iPhone 5 modelinin gençler arasında tercih edilme oranının düştüğünü ve Galaxy S3 akıllı telefon ve Surface tablet modelinin yükselmeye başladığını ortaya koyan araştırma sonrası, bir başka haber de Wall Street Journal gazetesinden geldi.




    Gazete Apple'ın bazı bileşenlerin talebinde azaltıma gittiğini belirtiyor. Bunlardan en fazla kesintiye uğrayan ise yüzde 50 ile iPhone 5 ekranı oldu. Japon Nikkei gazetesi de oranı doğruluyor. Talep oranındaki düşüş, iPhone 5 modeline olan talebin de beklenenin altında olduğunun sinyallerini veriyor.




    Ancak konunun taleple ilgili olmadığını belirtenler de var. Bazı kaynaklar, Haziran ayındaki yeni iPhone modeli için Apple'ın bileşen taleplerini azaltmaya başladığını iddia ediyor. Daha farklı bir ekran boyutuna sahip olacak bu yeni iPhone, firma açısından da bir ilki oluşturacak. Çünkü birbirinin devamı modellerde ekran boyutu aynı kalmaktaydı.




    Talepteki azalmanın kesin olarak hangi nedenden kaynaklandığı belli değil ve muhtemelen son çeyrek ve yıl sonu mali tablolarında Apple'ın gerçekten iPhone 5 talebinde düşüş yaşayıp yaşamadığını görmüş olacağız. 

     

     








  • İş git gide karmaşıklaşıyor...

  • iphone talepleri her seferinde yükseliyor genel olarak ama tabi bu dönemde rekabet çok düşmüş olabilir ama %50 ciddi bir miktar muhtemelen firma ekran teknolojisi yada boyutlarında değişiklik yapacak tabi haber doğru ise..
    ekran piksel oranlarını değiştirmesi developerlar açısından bir sıkıntı..

  • Wall Street journal'in neresinde yazıyor bi kaynak vermişler mi bu alıntı yaptığınız siteler, wsj'nin sitelerinde baktım böyle bi haber yoktu,twitter,facebook veya blog sitesinde mi oralarda da bulamadım ,meraktan soruyorum:)

  • Ekran boyutu değiştirilecekmi? O nereden çıktı? Kim söylemiş.. Bence öyle saçma bir şey yapmazlar..

  • wsj geçtiğimiz günlerde de apple tv ile ve başka konularda desteksiz sallamıştı. bu işlerde hisse fiyatları vs de dönüyor hatırlatırım.

    dönemlik satışlara bakmak lazım, performans rakamları her zaman daha gerçekçi ve spekülasyondan uzak sonuçlar verir.

  • ekran boyutu kabul edilir bir oranda iphone 5 ile artmalıydı. Artık 4" yetersiz. Sadece uzamış değil aynı anda genişlemiş bir ekran yapmalıydı bence.

    Şimdi yeni bir modelde kullanılacak farklı bir boyut henüz iphone 5 için bile yeterince güncellenmemiş uygulamaların uyumluluğu için sıkıntı yaratır.
  • Eğer ekran çözünürlüğü yine değişirse geliştiriciler için yeni bir külfet daha olacak. Yine uygulamalarını yeni çözünürlüğe optimize etmek zorunda kalacaklar. Hatta bir kısmı uğraşmayacak. Çözünürlük çeşidi arttıkça uygulama kalitesi düşecek. Android in en büyük dezavantajlatından birine sahip olacaklar. Umarım Apple ekran çözünürlüğünde biraz standart yakalar ve devam eder. Bence ekran 4 inç olmalı ama uzatılmamalı. Ekran oranı iphone 4teki gibi kalmalı. Çözünürlük de 1280*720 olarak belirlenmeli birkaç nesil de böyle devam etmeli. Sonuçta internetteki içeriklerin çoğu hd kalitede. Iphone 5teki gibi garip bir Çözünürlük yok hiçbir yerde. Apple kritik bir döneme giriyor. Umarım doğru hamlelerle piyasadaki gücünü korur. Yıllardır android kullanan biri olarak Apple ın bu piyasada gerekli olduğunu düşünüyorum. Rekabet demek yenilik demek sonuçta.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: teramit

    iphone talepleri her seferinde yükseliyor genel olarak ama tabi bu dönemde rekabet çok düşmüş olabilir ama %50 ciddi bir miktar muhtemelen firma ekran teknolojisi yada boyutlarında değişiklik yapacak tabi haber doğru ise..ekran piksel oranlarını değiştirmesi developerlar açısından bir sıkıntı..


    Öle birşey olmaz. Apple tutucu bir firma. Yeni bir modele geçmeden aynı modeli değiştirip satışa sunmazlar. Zaten mantıksız.

    Ayrıca her telefon piyasaya sürülmeden önce daha fazla üretim yapar ki ön siparişleri karşılayıp üstüne global satışa başlayabilsin. Daha sonra taleplere göre üretim yavaşlar ve bir sonraki neslin önünü kesmemesi için durdurulur. İphone5 çıkalı kaç ay oldu. Bu saatten sonra kafaya göre değil talebe göre üretim yapılır. Çünkü global satışa hazırlanır gibi ürün çıkarırlarsa ellerinde kalır.

    Velhasılı-kelam Bence bunun olması gayet doğal. İster S3 ister ONEx ister Note2 olsun hepsi aynı süreci yaşar... Haber yapılacak birşey bile değil.





  • Iphone 5s de ekran boyutu değişmez belki ama muhtemelen çözünürlük, doğal olarak da ppi değeri değişebilir. Çünkü full hd telefonların tanıtılması, üretilmeye başlanması
    ve 441ppi çözünürlüğe erişilmesiyle birlikte tam anlamıyla hd bile olmayan I5 ekranı rakiplerine göre çok zayıf kalıyor. Yani daha gelişmiş ekran kullanılmazsa yeni gelişmelerden sonra
    "retina" adıyla satmaları pek mümkün olmayacaktır.
  • samsung akar apple bakar bundan sonra.

  • Apple cizgisini bozmasin satislari dussede olur hem fandroidler mutlu olur hatta belki bakarsiniz artik her apple haberine girip "herkes de var, ekrani kucuk, ozentilik" demeyi birakirlar.

  • kavisli ekran patentini almışlardı.galiba o tarz bir ekran gelebilir..
  • apple ekran tedarigini yeni gelcek model icin dusurmus olsa bile, bu seferde niye yeni model bu kadar erken cikiyor sorusu geliyor. iphone5 e olan talebin dusuk oldugu asikar. aslinda bu ilk gunlerinden belliydi ama magzalarin, parekende saticilarin toptan alimlari rekor satis itibasi uyandirdi.

  • Bir iphone kullanıcısı olarak s3 ü beğeniyorum. İlk defa bu telefon olmuş dedim.

  • ip5 bana göre direk hatalı bir karar sürecinin ürünüdür. ip5 modeli 4.5" boyutunda doğru düzgün bir çözünürlük oranıyla (720p-1080p) gelmeliydi. 40 milyon kişi galaxy s3, 10 milyon kişi note 2 aldığına göre ekran boyutu bir ihtiyaç meselesi olmuştur. Ayrıca daha büyük bir telefon daha çok donanım ve çeşitli telefona ek özellikler anlamına gelecekti. ip5 bu haliyle bu piyasada biraz zor tutunur gibi. Birkaç ay sonra galaxy s4 hem performasıyla hemde amoled 440ppi ekranıyla vazgeçilmez bir telefon olur. ip5 dediğim gibi albenisini baya yitirecektir.

  • Ben bundan 2 sene önce iphone 4 almaya karar verdiğimde bir ay boyunca kontratlı telefon aramıştım şimdi hangi bayiye girsem ikişer üçer iphone 5 var.

    Bence sırf samsungla rekabet için erken çıkarılmış telefon.

    2000 liralık telefon daha iki günlükken üzerinde ufak çizilmeler oluyorsa kimse bana kaliteden söz etmesin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alikemalvahit

    Ben bundan 2 sene önce iphone 4 almaya karar verdiğimde bir ay boyunca kontratlı telefon aramıştım şimdi hangi bayiye girsem ikişer üçer iphone 5 var.

    Bence sırf samsungla rekabet için erken çıkarılmış telefon.

    2000 liralık telefon daha iki günlükken üzerinde ufak çizilmeler oluyorsa kimse bana kaliteden söz etmesin

    Yinemi aynı terane. Ben 3 haftadır kılıfsız kullanıyorum üstelik cebimde taşıyorum ama çizik mizik yok. Yeter ama arkadaşım, mesnetsiz desteksiz lüzumsuz sallamayın.
  • VAMP adlı arkadaş "ip5 bana göre direk hatalı bir karar sürecinin ürünüdür. ip5 modeli 4.5" boyutunda doğru düzgün bir çözünürlük oranıyla (720p-1080p) gelmeliydi."
    Valla 4 inc geldiğine dua etmeliler Steve jobs ölmeseydi aynı tas aynı hamam 3,5 inc devam edeceklerdi:)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tbt

    Wall Street journalin neresinde yazıyor bi kaynak vermişler mi bu alıntı yaptığınız siteler, wsjnin sitelerinde baktım böyle bi haber yoktu,twitter,facebook veya blog sitesinde mi oralarda da bulamadım ,meraktan soruyorum:)

    http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323596204578240440691304344.html

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.