Şimdi Ara

Garanti Kapsamı Dışına Çıkmadan Bağımsız Serviste Garanti ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    DH'de de reklamı yapılan Soylu Usta servisine denk geldim. Nedir ne değildir diye siteye incelerken, basında çıkan haberler bölümünde araçların garanti kapsamı dışına çıkmadan bakımlarının bağımsız servislerde de yaptırılabileceğine dair haberlere rastladım. Servisi arayarak konuyu sordum, onlar da artık böyle birşeyin kalktığını bu konuyla alakalı muafiyet olduğunu sadece kendilerinde değil başka servislerde de araç bakımlarını yaptırabileceğimi ilettiler.

    Bu bilgi sizce ne kadar doğru?



  • Evet. Bu olay doğru. Bir çok firma uygun fiyat sunduğu için özel servislerle çalışıyor zaten. Son kullanıcı durumdan pek haberdar değil .
  • Bana mantıksız geldi sonuçta periyodik bakımlar yapılmadıysa araç garanti dışı kalıyor peki sen dışarda yaptırırsan yetkili servisler nereden bilecekki senin periyodik bakımını yaptırdığını?
  • Bu haber doğru ise YETKİLİ SERVİSLERİN ÖLÜM İLANI...Sadece yedek parça satışı yapacaklar demektir....Kimse özelde 150 liralık işi yetkili serviste 400 liraya yaptırmaz...Orjinal yedek parçayı alıp istediği yerde taktırır..Çok sevindim..Soygun bitiyor inş..
  • Faturadan anlayacaklar. Ayrıca özel servisin iso standardını sağlıyor olması gerekiyor. Her yere gidilebilir diye anlaşılmasın.
  • Peki bu aracın garantisini, özel servisten hizmet alıp devam ettirebilen varmı ?
  • Dün 20 bin bakımı için Bostancı İkiler Honda ya gittim.İstanbulda Özel Honda servisleri içerisinde 1 numara olduğu söyleniyor.Bana usta yapmasına yaparız da yetkili servise götür dedi.Araç 20 bin bakımını da orada görsün dedi.Çıkan sorunlar genelde 20-30 bin arasında çıkıyor dedi.Bahsedilen olay olmuş olsa usta bizden de yaptırsan zaten garantin devam eder derdi kesinlikle.Bu arada İkiler Honda nın bu şekilde ki davranışını takdir ettim.
  • Ben de dün 45.000 bakımı için Opel servise gittim, sadece rutin bakım olursa 410 tl, ek olarak balataları da değiştirmek istersem 1000 tl gibi bir fiyat verdiler. Parçaları araştırdım 250-300 tl gibi bir fiyat tutuyor, özel servis de işçilik için 50 tl istiyor. Aradaki fiyat farkı uçurumdan da öte resmen, bu habere en çok ben sevindim :)
  • Bu haber doğru. Fakat mağduriyet olmaması açısından hangi özel servislerin bu kapsama girdiği, bakımların nasıl yapılıp belgelenmesi gerektiği gibi detaylar hakkında araştırıp konuyu netleştirmek lazım. Yetkili servislere para kaptırmaktan usandı millet.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet doğru.
    Üreticinin belirttiği bakım periyotlarına riayet ederek, belirtilen parçaları gene üreticinin onayladığı parçalarla (orjinal yani) değiştirerek bakımı istediğiniz bağımsız serviste yaptırabilirsiniz. Fatura ve belgeli olmak koşuluyla.
    Yalnız yapılan bakımda işçilikle alakalı bir sorun olursa, bu yetkili servisi bağlamaz. Bakımı yaptırdığınız yerdir sorumlu olan.

    Kendi aracımı sıfır olarak aldıktan sonra ilk bakımı için 15 bin km'yi beklemeden 8 bin km'de yağ, ve filtre grubunu değiştim kendi ustamda. Parçaları kutusuyla getirirken baktım arabayı aldığım bayinin kaşesi var. Orjinal parçaları burdan alıyoruz zaten biz de dedi servis ustası
  • Aslında 2007'den beri yürürlükte olan ancak "yetkili" satıcı ve servislerin baskısı sonucu son tüketicinin neredeyse hiçbir zaman haberdar olamadığı bir kanun.

    Aracınızın periyodik bakımlarını, orijinal parça kullanılmak suretiyle, herhangi bir özel serviste fatura karşılığında yaptırabiliyorsunuz. Bu sayede aracınız garanti kapsamından çıkmıyor. Gerçi çok da fazla cazibesi kalamıyor uygulamadan dolayı...

    Ancak dediğim gibi; bir üstte butterfly_effect de yazmış gerçi;

    - Parçalar orijinal olacak (Örneğin servisten alınmadı diyelim, dışarıda bulunup alındı, bunun kontrolünü kim sağlıyor, belli değil, servisten alınınca da fiyat avantajı çok yok)
    - Bu hizmeti veren servis faturasını kaşeli imzalı olacak verecek.
    (KDV'yi indirtemeyeceksiniz, bu durumda servise nazaran çok da ucuz olmayacak).

    Bu yüzden de şu an çok işleyen bir sistem değil.

    Bir de buna rağmen, gidip bir yetkili servise durumu sorduğunuzda, kara cahil gerizekalı servis danışmanları size hemen ayaküstü binbir yalan sıkıyorlar, "efendim yok öyle birşey, aracınız garantiden çıkar" falan diye...




  • Garantiniz bitene kadar yetkili servise gidin,macera aramayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    Garantiniz bitene kadar yetkili servise gidin,macera aramayın.

    Hocam macera aramayın diyorsun da, 300-350 TL'lik bir bakıma 1000 TL vermek de adama koyuyor açıkcası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zargyy


    1000 liraya bakım mı?
    Altında ne var senin panamera mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    quote:

    Orijinalden alıntı: zargyy


    1000 liraya bakım mı?
    Altında ne var senin panamera mı?

    Rutin bakıma ek olarak ön arka balata değişimi için 1000 tl istediler. Chevrolet Cruze
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zargyy


    korkunç.Bence forumda konusunu açın,ve o plazayı da ifşa edin.
    böyle bir fiyat olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.