Şimdi Ara

Konami: 'FIFA, PES'in Sayesinde Bu Konumda'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •      Pro Evolution Soccer serisinin üstünlüğüyle geçen senelerin sonrasında gelen FIFA atağı, Konami cephesini bir hayli üzmüştü. Satışlarda oyunuyla birlikte ikinci konuma gelen Konami, hatalarının farkında.
     
         Fakat ekibin lideri Jon Murphy, pek de düşündüğünüz cinsten konuşmamış, eksiklikleri oyunun yapısında bulmamış. Murphy açıklamalarında, "Ürün kalitesi açısından her zaman onlardan üstündük fakat satışlarda üstlerine geçemedik." sözünü söyledi. 
     
         Murphy, "Rakibimizin tanıtım açısından bizden iyi olduğunu kabul etmek gerek. Böylelikle oyunu satın alacak kitlenin daha fazlasını kendilerine çekiyorlar." açıklamasını yaparken, "Yaptığımız yeniliklerin karşılığını hiçbir zaman alamadık. Fakat karşımızdaki ekip, her zaman bizim yeniliklerimizin izinden yürüdüler." sözlerini ekledi.
     
         Konuşmasının devamında Murphy, zaten EA Sports CEO'sunun da kabul ettiği 'kopyalama' konusuna daldı. 








  • Bunu senden önce adamlar söyledi zaten böyle bahane olmaz.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Olay basit bir pazarlama tekniğinden ibaret değil adamlar bunu demişti zaten. ps2 dönemindeki başarıya ulaşmak için en basitinden o abuk subuk kademe hatalarını, olağanüstü çalımları, az lig olayını, sürekli yüz yapma sevdasını ve en büyüğü de lisans sorununu halletmeleri lazım ki bunlar hiç kolay değil. fifa tek senede yükselişe geçmedi yavaş yavaş üstüne ekleye ekleye yükselişe geçti ve zirveye ulaştı kendi yenilikleri de çok önemliydi bu konuda yani sadece kopyadan ibaret değil

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • adamlar bence çok haklı emek hırsızlıgı var fifanın bi ayıbıdır bu walla ben pes 8 pixel olsa bile oynarım arkadaş

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Atma Ziya!! FIFA şu anda kalite anlamında PES'in çok önünde.
  • Fifa daha iyi olsa da Türkiye'de en çok oynanan futbol oyunu pestir.Bunun nedeni oyunların yaygınlaştığı zamanda Pes'in Fifa'dan daha iyi olması.İnsanlar önyargılarını aşamadıkları için Pes oynamaya devam ediyorlar.Oysa ki çoğu Fifa'yı bırakmadan önce ön son 2005 veya 2007 sürümlerini oynadıkları için yeni gelen Fifa'dan pek haberleri yok.Konami şirketinin içi rahat olsun u önyargılar devam ettiği sürece bu ülkede hala en çok satan siz olacaksınız..
  • Türkiyede ne kadar satıp satmamasının bir önemi yok onlar için.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    BSC Misafiri
    15.06.2012 13:01:50


    kesinlikle katılıyorum. zamanında FIFA 10'a kadar eski bir PESci olarak o ön yargılılardan biri de bendim ama FIFA'nın kalitesini iyiki de anlamışım ön yargıdan kurtulmuşum ancak dediğin gibi herkesin bunları aşıp yeniliği görmesi lazım

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • beni en çok sinirlendiren adam hala hatalarının farkında değl !!!! pazarlama diyo hala oyunun güzel olursa yabi fifadan iyi olursa her şekilde alıcı bulur adam hala kopyalama diye bahane buluyo !!!

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Kütük gibi oyun yapıyor birde oyunda hata yok diyor. Pes bir kere ciddi revizyona gitmrli oynanış baştan aşağı değişmeli ve daha esnek bir hal almalı.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Rekabet yoksa güzel oyun da yok zaten FIFA cephesinde kendisi bizden PES'i kopyalamamızı istediler bizde kopyaladık dediler ama bunun yanında oyunculara gerçekçilik kazandıran impact engine geliştirildi ilk sürümünde öpüşmeler olsa da ikinci sürümünde düzelecektir diye düşünüyorum ve FIFA yine bu oyundan galip çıkacaktır diye düşünüyorum umarım uzun yıllar FIFA galip çıkmaz rekabet devam ettiği sürece elimize daha iyi oyun geçecek 2-3 yıl sonra da belki de bu sene KONAMI daha iyi oyun yapabilmeli ki FIFA kendini geliştirebilsin

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Madem kaliteden bahsediyorsun o zaman oyunundaki yıllardır çözemediğin lisans sorununu hallet. O zaman herşeyi yaptık diyebilirsin.
  • yalnız Konami'nin PES konusunda ciddi bir uyumsuzluğu var. geçen gün BSC'de okuduğum bir habere göre Konami: ''Bu nesilde yapamadık, yeni nesilde tekrar PES ile yükselişe geçeceğiz oyun motorunu değiştirerek.'' demişti(kullanacakları oyun motorunu hatırlayamadım ama iyi bir oyun motoruydu). şimdi ise bu adam gelmiş: ''bizim oyunumuz çok iyi daha kaliteli ama pazarlamayı yapamıyoruz.'' diyor. yani bu nasıl bir çelişkidir? bir taraf yenilgiyi kabul ediyor oyununu beğenmiyor öbür taraf: ''oyunumuz her zaman daha kaliteli bir de pazarlamayı halletsek...'' diyor. PES'in sorunları, dediğim gibi 1 senede hallolmaz. FIFA gibi şuan 2 senedir adam gibi yenilik getirmekle uğraşmaları lazımdı tekrar yükselişe geçmek için. ben de PES serisini özledim ancak ilk önce oynanış falan düzelecek sonra bir de online hizmeti adam gibi sağlayacak. eğer PES tekrar yükselişe geçemezse bir zaman sonra EA da FIFA'ya yenilik getirmeyi bırakır...

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • Biri adamın yarasına tuz basmış, ama ben Fifa'yı da oynadım PES'ide ne olursa olsun ikisinide genelde oynarım am abir tercih yapmam gerekirse sonuna kadar PES'i seçerim !!!
    Her insanın zevkleri farklıdır, kimi zamanlar Fifa tek kişilik oyundur tek oynıyıcaksan eğlencelıdır, PES teke tek oynanır çok kişili oynıyıcaksan PES'i oynıyıcaksın derlerd bir zamanlar hep... Belki doğrudur ama ben o zamanda bu zamanda her koşulda PES'i tercih ederim..

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • bu açıklama gereksiz olmus zaten EA biz ps i kopyaladık diye açıklama yapmıştı

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Ancak bunla övünürler zaten

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • iamburak
    15.06.2012 14:49:58

    lisans konusu pes'in elinde değil lisanslar fifa'nın izni altında alabileceğini biliyorum 2011'de pes'in türkiye lansmanında söylenmişti yoksa şimdiye kadar her sene bir lig için uğraşmış olsa bütün ligleri tamamlardı

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 2005 den beri pes oynuyorum arkadaş hiç bi değişiklik olmazmı. pes ingiltere liginin lisansını alamıyor fifa ingiltere 4. sittin liginine kadar lisansını alıyor.Bizim ülkemizde çoğunluk ps 3 ve pes den başka birşey bilmedikleri için bu kişilere laf anlatamazsın.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • bu zamana kadar duyduğum en büyük fiyasko açıklama :D nedenler aşağıda;
    1- Madem FIFA pesden çaldığı fikirler var niye pes FIFA'dan 2-3 yıl sonra 360 derece top kontrolunu çıkardı..
    2-Hareket yapmayı FIFA'dan sonra çıkardı..(L2)
    3-Balon gibi hareket eden topu halen daha FIFA'nın yaptığının yarısına kadar getiremedi..
    FIFA bunu konsollarda FIFA 07'de başarmıştı..
    4-pes o kadar iyi ve örnek alınan bir oyun niye şutlarda plase yok..FIFA bunu pesten mi çaldı :D
    5-Kalecilerin çölde su bulmuşlar gibi topa atlamalarını FIFA pesden mi çaldı :D
    6-Yapay zekada FIFA 07'den beri pesten üstün..
    7-millet pes alışkanlığı yüzünden FIFA'yla 09 ve 10'da tanıştı..ve vay be dedi..
    8-Kim ne derse desin pes 2006 altıdan sonra yani 2007'de FIFA ya tacı kaptırdı..
    Yani 2007'den beri pes düşüşte FIFA çıkışta..bunun nedeni FIFA her sene kendini geliştirdi..ancak pes hep aynı yerde saydı..İnsanların çoğu ben 07,08 ve FIFA 09 oynarken tek şunu söylerdim..FIFA pesten daha iyi ancak alışkanlık yüzünden kimse FIFA oynamadığı için pese tanrı gibi tapardı..Arkadaşlarım ki bu bahsettiklerim 15-20 kişi..pes 2008 varken bende FIFA 2008 vardı ve ikisinide oynardım..Arkadaşlarımı çağırdıktan sonra FIFA ve pes turnuvaları yapadık..FIFA 08 gördüklerinden sonra yarısından fazlası FIFA daha iyi demeye başlamıştı..Yani bundan 4 -5 yıl önce :)

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • açıkçası fifa oynarken daha iyi animasyon daha iyi ses efektlerin olduğu daha iyi atmosferin olduğu bir pes oynuyormuş havasını alıyorum fifanın kendi tarzı yok bence sadece pesten gördüklerini daha iyi boyayıp satıyorlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.