Şimdi Ara

Epic: 'Yeni Nesil Konsollar Yeterince Güçlü Değil'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •    Epic Games tarafından inşaa edilen Unreal Engine, özellikle son yıllarda pek çok oyun tarafından kullanılmış ve mevcut nesil konsolların gözde oyun motoru. Geçtiğimiz günlerde Unreal Engine 4 motoru ile ortaya çıkan görsel dünyadan ekran görüntülerini meraklılarıyla paylaşan Epic Games, teknolojilerinin yeni nesil konsollarda istenilen performansı yakalayabilmesi için nasıl bir güce sahip olmaları gerektiği konusunu tartışmaya açtı.
     
       Epic Games, bir sonraki nesilde karşımıza çıkacak olan Playstation 4 ve Xbox 720'nin donanımsal detaylarına şöyle bir göz attıklarını ve geliştirdikleri yeni motorun bu teknik özellikler karşısında aslında verebilecek olduğu performansı ortaya koyamayacağını düşündüğü için Sony ve Microsoft'u yeni konsol sistemlerini ileri taşımaları konusunda zorladığını belirtti. İşte Epic Games'in konu ile ilgili yaptığı yorum:
     
    "Microsoft ve Sony'i bir sonraki nesilde nasıl bir konsol ortaya çıkarmaları konusunda motive etmek biraz da Epic ve Tim Sweeny'e (Unreal Engine motorunun geliştirilmesinde büyük emek sahibi programcı) bağlı. Dev bir adım atılması gerekiyor. Gerçek zamanlı olarak Avatar kalitesine yakın render yapması gerekli çünkü hem biz hem de oyuncular bunu istiyor. Onlar bunu istediğimizi bilmeseler bile."
     
       Görünüşe göre Epic Games mevcut konsol teknolojisinin çok daha ötesinde, büyük bir adım atılmasını istiyor ve yorumlardan anladığımız kadarıyla Sony ve Microsoft'un konsolları şu aşamadaki donanım detaylarıyla bunu sağlayacak özellikte değiller.








  • Yeni nesil konsollar da 720p destekle gelecektir demektir bu... E tabi, 7 senelik oyun motoruyla CoD hala satıyorsa adamlar neden 'yeni' nesil konsol üretsin ki, mevcut olanı alla pulla, işlemcisini GPU'sunu değiştir, daya 720p desteği çıkar gitsin nasılsa satar.

    Hiçbir şeye gıkını çıkarmayan, sadece tüketime endeksli 'angut' toplumun bir sonucudur bu, konsol kullanıcıları mevcut konsollarını 10'a, görünene göre yeni nesil konsolu da 5'e katlayan PC'yle mahalle karıları gibi çemkireceğine artık Sony ve Microsoft'tla uğraşmaları daha iyi olur.

    Yoksa bu gidişle, PC de, mobil platformlarda da donanım ve teknoloji yerinde sayacak.

    Ayrıca Epic'i de tebrik etmek lazım, bu 2 şirketin ne mal olduğunu duyurduğu için, ben PC kullanıcısı olarak Epic'in tüm oyunlarına talibim arkadaş.
  • epic games donanım olarak oyeni nl konsolların gücünü bilemez sölemezler ve bu bi sırdır sony microsoft açıklamaz epic games böle konuşuyo diyer şirketlerden daha çok isminin duyurulmasını istiyo reklam peşinde sony ve microsoftta bi açıklama gelmedigi sürece böle haberlere inanmayın arkadaşlar bende sallayım bende shakirayla çıkıyom asılsız haberlere inanmayın biri çıkıyo yok ps4 le xbox 720 şöle olucakmıs ahmet çıkıyo böle olucakmıs diyo herkez bişey sölüyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    epic games donanım olarak oyeni nl konsolların gücünü bilemez sölemezler ve bu bi sırdır sony microsoft açıklamaz epic games böle konuşuyo diyer şirketlerden daha çok isminin duyurulmasını istiyo reklam peşinde sony ve microsoftta bi açıklama gelmedigi sürece böle haberlere inanmayın arkadaşlar bende sallayım bende shakirayla çıkıyom asılsız haberlere inanmayın biri çıkıyo yok ps4 le xbox 720 şöle olucakmıs ahmet çıkıyo böle olucakmıs diyo herkez bişey sölüyo

    Epic'in reklama mı ihtiyacı var

    Adamların elinde cihaz arkadaşım, ne saçmalıyorsunuz siz, ergen doldu şu site yazık vallahi




  • Adamlar doğruları söylüyor.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Ben bu habere inanıyorum ....
    yeni nesil konsolların günümüz pc'leri kadar güçlü olacagına inanmıyorum...

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Yeni nesil konsolların gücünü daha microsoft'la sony'nin kendileri bile bilmiyor epic games'e ne oluyor yahu?:D çıkacak da ona oyun geliştireceksin de ondan sonra konuşacaksın.
  • arkadaşlar sony ve xbox dışında kimsenin konsolu bilmemesi saçma olur öncelikle bu konsol 2014 yılında çıkacak olduğunu düşünürsek çıkışını da iyi oyunlarla yapmak istiyorsa iyi bir oyunda 1 2 sene içinde yapımı sonlanır zaten geliştirme kitlerini firmalara çoktan vermişlerdir ve bahsedilen firmada Epic bu tarz firmalar bilmezse zaten konsollar çıkışında sadece kutudan ibaret olur....Ayrıca 'REVO' hocam 720p olacağını sanmıyorum en azından o yükseltilmiştir 1080p ile çıkış yapar yine 5 6 sene götürme hayalleri varsa 720p ile çıkarma riskini almazlar zaten konsollar kendini piyasaya çoktan kabul ettirdi çoğu proje onları odak noktası olarak görüyor ona göre geliştiriyor bilgisayarda oradaki oyunun hd versiyonu olmaktan öteye gitmiyor zaten kontrol yapıları bile konsol baz alınarak yapılıyor ama yinede çok yüksek sistem yapma kaygıları olduğunu sanmıyorum aksi takdirde fiyat uçuk durumlara gelirse her kesime hitap etme özelliği yitirmesini istemezler...ayrıca bu grafik motorunu tam performans çalıştıramıyorsa avatar grafikleri hikaye olur bilgisayar isterse avatarın 10 katı güçte performans versin yinede umursamadıklarını gösteriyor bu konuşmalar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyuncu11790 -- 22 Mayıs 2012; 12:08:32 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • REV0
    22.05.2012 10:59:29

    yazına bakarsak :D olrtalıkta fol yok yumurta yok yenı nesıl konsolları 720 p yaptın... ustune ustluk pc lerıde yenı nesıl konsollardan 5 kat guçlu yaptın bukadar da fanboyluk olmaz: D dur bari konsolu bir göreydin :D

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stun

    REV0
    22.05.2012 10:59:29

    yazına bakarsak :D olrtalıkta fol yok yumurta yok yenı nesıl konsolları 720 p yaptın... ustune ustluk pc lerıde yenı nesıl konsollardan 5 kat guçlu yaptın bukadar da fanboyluk olmaz: D dur bari konsolu bir göreydin :D

    1cisi, ortada Epic'in açıklaması var.

    2cisi, hangi konsolun hangi GPU kullanacağı açıklanalı aylar oldu, araştır.

    3cüsü, fanboyluğun tanımını bilmiyorsun sanırım, bir kaç konsol konusuna gir kiloyla bulursun.

    4cüsü, konsolu görmeye luzum yok teknik detaylarını bildikten sonra, kasası mavi de kırmızı da pembe de olsa içini biliyoruz nasılsa madde 2'ye bak
  • ps1 le ps2 ps2 ile ps3 arasındaki grafik farkını görmek hayal zaten suan ps3 600 lira diyelim ps4 çıkınca en 1000 lira olacak ve bunun içine taş koysa satacak yeni nesil olduğu için geçmek istemeyebilirsiniz ama yeni oyunlar bunlara çıkcağı içinde mecbur alacağız adam niye kassın kral donaım yapmak için çakar bi 7670 çakar amd işlemçi satar her türlü maliyeti kısmak değilmi tabi f/p olrak güzel makinalar olacaktır ama yeterli mi? avatar kalitesini rahat verebilmeli bencede o kadar para veriyoruz o paraya pcmi upgrade etsem multi oyunları daha iyi oynatamamam lazım en azından bu dengeyi kurarlar işallah

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Avatar hiçbir platformda olmaz zaten. PC'de de 1-2 boş fps dışında hiçbirşey yok. Boşuna platform tartışmalarına girmeyin.

    Grafik kalitesi belli bir seviyeye geldi artık. Yeni nesilde oyun kalitesi, online gibi şeyler "kilit noktası" olacak. Sırf grafikten ibaret oyunlar crysis 2 gibi unutulmaya mahkum
  • Revo fake hesaplarınla eksilemeyi bırak artık yaşın kaç senin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Revo fake hesaplarınla eksilemeyi bırak artık yaşın kaç senin?

    Bende fake hesap bulunmaz, ama sen de adam ol, asıl hesabınla konuş kim olduğun da belli ya neyse , iyi denemeydi ufaklık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REV0 -- 22 Mayıs 2012; 13:01:33 >
  • Adamlar bir şey biliyorlar ki konuşuyorlar. ben cihazın 2500tl gibi fiyatta dahi geçerli olacağı kanaatindeyim, tabi iyi bir donanımla çıkacaksa. gidip iphone telefonlara 1800 tl verilen şu dönemde bu fiyat gayet uygun olur bence.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 720p'de olmaz 1080p olur yeni nesil konsollar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultra_storm -- 22 Mayıs 2012; 13:27:51 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Yeni Nesil Konsollar Muhtemelen Hazır ve Oyun Yapılması için Bütün Frimalara gönderilmiştir.Epic böyle söylüyosa vardır bildikleri zaten Yeni Grafik Motoruda öyle etkili değil Yeni nesil böyle olmamalı inşallah hayel kırıklığına uğramayız hadi bakalım nolacak hiç sanmıyorum ama inşallah Ms E3 de resmi duyuruyu yapar.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Epic mi reklam yapmıyor?

    bir saniye.

    Cliff bleszinski: Ps3 deki 256 mb ram ile hiç bir şey yapılmaz.(kaynağı bulamadım ama bu haberi hatırlayan çoktur.)

    Bi arada gabe nevell ile bizim cevo (cevat yerli) kötülüyordu sonra baktık orange box ve crysis remastered geldi.Pc deki kadar yüksek grafikli olmasada.

    Yine cliff bleszinski: "Görünür gelecekte Gears of War'un PS3'te olmasına imkan yok. Bunu artık geçebilir miyiz? Cidden. Microsoft ile harika bir anlaşmamız var çünkü. Onlar harika bir partner."

    kaynak :http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Gears_of_War_Serisinin_PS3e_Gelme_Sansi_Sifir-16629.htm

    yine yeni yeniden cliff bleszinski : "Beyler ve bayanlar. İşte Gears of War 3 Playstation 3'te"

    Kaynak:http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Bleszinski_Gears_of_War_3_Playstation_3te-20744.htm

    Epic'i bilmem ama epic denince akla gelen cliff bleszinski nasıl ilk başta 256 yalan söyleyip daha sonra miki kankamız onlarla çalışmak bir zevk demiş ve daha sonra ps3'de görmek hayal diye dalga geçmiş gördünüz.Yani resmen miki reklamı kokuyor.

    Şimdi gelelim bunu diyen firmanın kendi oyun motoru ile hangi oyunlar yapılmış.Hani şu ps3 de 256 mb ram ile bir şey yapılmaz diyen çalışanın firmasına ait ue3 ile.

    Batman AA- AC
    Dead space 1-2
    Mass effect 2-3
    bioshock 1-2-infinity
    mortal kombat 2011

    Neyse uzamasın listeyi veriyim Unreal engine 3 başlığından itibaren kendiniz görün :

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Unreal_Engine_games

    Şimdi bunu niye yazdın diyecek olursanız.Epic reklam yapıyomu yapmıyomu ıspat olsun diye yazdım cliff bleszinski efendinin sözlerine karşın.

    Gelelim şimdi bu başlığın konusuna.Epic biraz fazla uçmuş avatar kalitesinde render yapmayı hangi donanım hangi sistem kaldıracak?Real time rendering'de 1080p 60 fps bile değil 30 fps yapsın ben helal olsun diyecem bu adamlara.Samartian'ı gösterdiler eyvallah güzel trailerdi ama oda killzone 2'nin ilk trailer yayınlanması gibi tarihte kalacak malesef.

    Zaten gelecek nesil için cryengine 3 harici başka motordan pek bi beklentim yok.

    "çünkü hem biz hem de oyuncular bunu istiyor. Onlar bunu istediğimizi bilmeseler bile."

    Son bi kaç ekleme: geçen gördük ue4 demolarınızın ss'lerini.

    yüooo ben öyle bir şey istemiyorum.Yeni grafik manyağı gençlik istiyor gelişmiş grafikleri.Ben eğlence odaklı atmosferi silent hill 1-2-3 stalker half life 2 gibi olan ve sürükleyici hikayesi olan uncharted serisi gibi film olan oyun istiyorum.

    bana göre süt onlara göre çikolata.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmuMaster -- 22 Mayıs 2012; 13:56:27 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • Yayınlanan görüntülerinin neden bekleneni veremediği şimdi anlaşılıyor. PC'deki Samaritan nerede o nerede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • REV0
    22.05.2012 11:35:49
    çözunurlugunu nereden bılıyorsun :? ''

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.