Şimdi Ara

Fallout Posteri Sunduğu İçin Bethesda Dava Etti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  •      Bethesda her ne kadar oyunlarıyla birlikte saygı duyulan, büyük hayran kitlesi toplayan bir firma olsa da, yaptığı ilginç davalar ile de gündemde kalıyor. Sanırım Bethesda ile Mojang arasındaki "Scrolls" gerginliğini duymayanınız yoktur. İşte bir yenisi daha...
     
         Aralık 2011'de kurulup, Fallout serisine adanan Fallout-Posters.com isimli site, Bethesda tarafından dava edildi. Site içerisinde illegal yollara başvurmadan sadece Fallout serisiyle ilgili kendi yaptığı posterleri diğer fanlarla paylaşan Erling Andersen, isim hakları dolayısıyla ünlü firma tarafından dava edildi. Davanın ardından Andersen'in sitedeki kendi elinin emeği posterleri silinmiş gözüküyor.
     
         Fallout-Posters.com projesinin başına gelenlerle ilgili Andersen'in sözleri şu şekilde;
     
    "Daha önceden de kendi çapımda bu tip posterler yapıyordum. Fakat sonradan düşünüp, diğer fanlarla da paylaşmaya karar vermiştim. Siteyi açtıktan sonra tüm dünyadaki Fallout hayranlarına yardım etmeye başlamıştım. Ama sadece birkaç hafta sonra mail kutumda gördüğüm iletiye inanamadım. Sanırım bu projeyle ilgili istediğim en son şey Bethesda tarafından dava edilmek olurdu."

     
          Davanın sürecini merak ediyorsanız Andersen'in blog sayfasına http://buradan ulaşabilirsiniz. Kendisi şuan için itirazına yanıt beklemekte.








  • Bethesda birilerini örnek alıyor olabilir, reklama her firmanın ihtiyacı vardır ne kadar güçlü olursa olsun (bkz: apple davaları)
  • dava edilecek onca şey varken gidip bir nevi Fallout'u sevdirmeye çalışan birini dava etmeleri beni oldukça üzdü.böyle basit şeylerle reklamını yapmış olmuyor insanlardan tepki alıyor.2'nin ve new vegas ın tr yaması çıktığında orjinal olarak alıcaktım ama sayelerinde vazgeçtim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: artenis

    Bethesda birilerini örnek alıyor olabilir, reklama her firmanın ihtiyacı vardır ne kadar güçlü olursa olsun (bkz: apple davaları)

    Kesinlikle katılıyorum, Bethesda gibi saygın ve büyük bir firma bu tür basit şeylerle gündeme gelmemeli..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.