Şimdi Ara

Türk Yapımcıdan Yeni Bir Oyun; BlackSpace

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
7.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •      Uzun yıllar boyunca Electronic Arts'ta çalışmış Volga Aksoy ile ortağı Jerry Phaneuf, yeni bir bağımsız ekip oluşumu PixelFoundry Games'in kurulumunun ardından ilk oyunlarını duyurdu; BlackSpace.
     
         Bu senenin son çeyreğinde PC'deki indirilebilir platformlarda göreceğimiz BlackSpace'in oldukça karışık bir temaya sahip olduğun söylemek mümkün. Bu noktada oyunun yapımcısı Volga Aksoy, BlackSpace'i şöyle anlatıyor;
     
         "BlackSpace, gerçek zamanlı strateji (RTS) ve aksiyonu birleştiren, ayrıca ekonomi ve savunmada randımanı öngören yeni bir tarz oyundur. Oyuncular keşfedilmiş uzayın uç noktalarında operasyonlarını sürdürebilmek için çevrelerindeki mineralleri ve diğer kaynakları kullanıp, gerektiğinde üslerini ve mürettebatlarını korumak için mücadele vereceklerdir.

         Oyun X sınıfı asteroitler üzerinde yer alır ve oyuncular özel bir düşük yerçekimi operasyon destek aracı ile yüzey ve yörüngesel operasyonlarını kontrol ederler. Aracın güvenli ve randımanlı kullanımı beceri ve kabiliyet gerektirir. Ancak oyuncu aracın kumanda hakimiyetini kavradığında, araç adeta oyuncunun elinin bir uzantısı gibi işlev görmeye başlar. Bu sayede üssün komutasını sağlamak, kazı çalışmalarını yürütmek, büyük ve alışılmadık maden yataklarının aranmasını kolaylaştırıp gerekirse üssünüzün savunmasına destek vermekte eşsiz bir öncü olacaktır.

         Oyun alanı gök cismininin tüm yüzeyini ve yörüngesini kapsar. Böyle eşsiz bir platform, oyuncuya katmanlı ve stratejik haritalar sunarken, onların karşılarına çıkacak sorunlara farklı ve beklenmedik çözümler keşfetmelerini sağlayan yegane bir tecrübe yaşatacaktır."

         Oldukça ilginç bir konsepte sahip olan BlackSpace adına şimdilik dört adet görsel ve aşağıdaki pek bir gizemli olan videodan başka bir şeyimiz yok. Günümüzde çıkan oyunlara göre gerçekten sıradışı bir temayla gelen BlackSpace hakkında yayınlanan ilk medya öğelerine aşağıdan göz atabilirsiniz.
     








  • Hem farklı bir tür (çok şükür FPS değil) hem de Türk yapımı. Merakla bekliyorum.
  • Abi, yapmayalım boşverin oyun falan. EA yapsın, Ubisoft yapsın, biz oynayalım.. Valla bak..
  • umudum yok ama inş güzel bişey çıkar ortaya ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarriorAngel

    Abi, yapmayalım boşverin oyun falan. EA yapsın, Ubisoft yapsın, biz oynayalım.. Valla bak..

    Tamam biz oyun yapmayalim, onlar yapsin biz alalim hep onlar kazansin, nede olsa biz oyun yapmaktan anlamiyoruz degilmi, senin gibiler yüzünden Türk oyun sektörü zor gelisir...
  • Güzel olacak gibi, Ekibe Başarılar diliyorum

    Ve En önemlisi http://www.pixelfoundrygames.com/ Siteleri Türkçe ve İngilizce Destekli. Oyun çıktığında Mutlaka Satın alacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOLID SNAKE -- 25 Şubat 2012; 3:25:14 >
  • klon bi deadspace ile karşılaşacakmışız gibime geldi. ortada pek bişey yok ama...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maniague

    klon bi deadspace ile karşılaşacakmışız gibime geldi. ortada pek bişey yok ama...

    Hayır oyun RTS olacak, Yani Red Alert, Command & Conquer tarzı olacak.
  • Fetih 1453 filminden sonra bide otun dünyasını fetetsek keşke.
  • Neyseki bu zihniyete rağmen bağımsız yapımcılardan MineCraft, Amnesia... gibi yenilikçi ve güzel oyunlar çıkıyor.

    Türkiyeden neden çıkmasın?
  • heyecanlandım birden beklemedeyiz bakalım nasıl birsey cıkıcak karsımıza.
  • Önceden gerçekten Türkler oyun piyasasında olur mu sorusu bile zor sorulurdu şimdi yavaş yavaş bir şeyler ortaya koyulmaya başlanıyor umarım önümüzdeki dönemlerde bu yapımların sayısı artar
  • oyun madem türk yapımı neden yazılar türkçe değil :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    oyun madem türk yapımı neden yazılar türkçe değil :)


    sitesi türkçe
  • değişik bi oyun olucak gibi duruyo oyuniçi videolarını bekliyorum
  • Sandbox türü bir şey olucak heralde en sevdiğim tür.
  • ismi ille ingilizce olacak değilmi.Yapmayın beeee :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    oyun madem türk yapımı neden yazılar türkçe değil :)



    Dediğin bir yerde doğru. Ne firmanın adı nede video'da Türkçe yazı olmaması bir Türk firması olarak hoş olmamış.

    Diğer yandanda ülkemizde oyun fedarasyonu kurulması Başınada Mevlüt Dinç gibi kendini dünyada kanıtlamış uzman birinin getirilmesi. Armağan Yavuz'un kurduğu İkisoft yazılım'ın dünya çapındaki başarıları göz önüne alınınca ülkemizdede artık bir şeylerin kıpırdamaya başladığı hissediliyor.

    Ancak genede Devlet büyüklerinin yeterince teşvikçi olmayışı, Büyük firmalarının daha iyisini yapmak adına sponsor olmayışı Özellikle uğruna forumlarda tartışmalar çıkan sözde Türk firması olan Crytek gibi bir firmanın ülkemizdeki oyun geliştiricilerine bir katkı yapmaması ve ülkemizde bir oyun stüdyosu kurmak için girişim dahi yapmaması bizim sektörü biraz yavaşlatsada her geçen gün böyle alt yapıları uzman ekiplerden kurulu firmaların artmasını görmekte gerçekten sevindirici.

    Fakat genede bana göre uluslar arası düzeye gelmek için daha çok yol almamız lazım. Özellikle yetersiz destek yüzünden şimdilik bu başarıyı yakalamaktan çok uzağız.




  • ya bırak devlet büyüklerinin yeterince teşvikçi olmayışıymış

    ''tablet bilgisayarlarla birlikte bilişim sektöründe de ilerleme kaydedicez öncelikle küçük oyunlarla görsel eğitim vericez'' diyen milli eğitim bakanına bk atıp durdular...bide oyun sektöründen bahsediyosunuz...

    Türkiye'de şu şartlarda hangi devlet büyüğü oyun sektörü ilie ilgili teşvik paketı sunabilir veya açıklama yapaıbilir...Şimdi devlet bi adım atsa veya açıklama yapsa halk ayaklanır ''ne oyunu arkadaş ''diye...önce kimin karşı cıkacagı da malum...
  • Oyun İngilizce Olacaksa Hiç Çıkarmasın Piyasada Onun Gibi Çok Oyun Var O Oyunu Ayıracak Tek Şey Türkçe Dil Desteği Olur Onuda Yapamayacaksa Hiç Çıkarmasın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.