Şimdi Ara

Call of Duty Reklamına Gerçek Bir Askerden Tepki

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
6.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •      Activision'ın büyük paralar dökerek ortaya çıkardığı, Sam Worthington ve Jonah Hill'i barındıran reklam filmini bir çoğunuz beğendiğiniz ancak şu anda bir yazar olan ve eski bir asker olan D.B Grady sizinle aynı şeyleri düşünmüyor.
     
         The Atlantic isimli sitede yazısını yazan yazar şunları söylüyor; "Afganistan'da savaşmış ve Amerikan Ordusunun altında görev yapmış biri olarak bu reklamın savaşı değersizleştirip, yumuşak bir şeymiş gibi gösterdiklerini düşünüyorum."
         "Eğer 20 Eylül 2001'de olsaydık o zaman bu kadar kötü olduğunu düşünmezdim ancak Vietnam'ı hatırlamak için çok genç olan kişiler de farkında olmalıdır ki 10 senedir süre gelen bir savaşta bulunup, önünüzden el bombalarının geçtiğini, düşmanınıza harcadığınız mermi sayısını unuttuğunuz, çeşitli sebeplerden dolayı uzuvlarını kaybeden arkadaşlarınız, bayrağa sarılmış tabutların, onların arkasından mahvolan toplulukların da savaşın içinde ve savaşın bir yanı olduğunu bilmeleri gerekir."
         "Bu reklamı yaparken kimse elini kaldırıp "Bu biraz kaba oldu bence, acaba sadece oyundan kareler mi koysak?" dediğini zannetmiyorum."
     
         Savaşta bulunmayan insanlar olarak buna yorum yapamayacak olsak da, kendisinin böyle bir pazarlama reklamına ne kadar sinirlenmiş olduğunu anlıyoruz, siz ne dersiniz?








  • adam haklı beyler
  • Beyzadenin zoruna mı gitmiş.. Zoruna gittiyse seyretmesin olur biter. Kendilerini kahraman zannediyo bunlar... Sizin işiniz ülke olarak zaten şov.. Heryerde yaptığınızda o....Dokunmaması lazımdı ama demekki biraz haber olayım demiş eleman...
  • yumaşak görtersede göstermesede birşey fark etmeyekcek şavaş her zaman değersizdir ve nefret ettiğim bir olaydır.Sadece oyunlarda yaşamak isterim o atmosferi
  • Oyun reklamını bu kadar ciddiye alıyosa ya uzun zamandır haber olmadı yada Anti codcu =)
  • Adam BFci beyler, daha sert daha şiddetli savaş istiyor
  • yodathemaster

    sen neyin tribindesin :? adam gerçek savaştan bahsedıyor bf ci triplerıne giriyorsun... Allah sana akıl fıkır versın bunun oyunla alakası yok... gerçek savaş.. diyoruz..
  • adam haklı valla
  • skywalkerhan
    02.01.2012 11:38:13

    beyzadenin yerinde olsan sen şuan ölüydün heralde konuşmaya bak..
  • stun

    02.01.2012 13:32:22

    Adamım sen her Cod düşmanıyla kardeş olabilcek bi seviyedesin farkındamısın !
  • Adamı eleştiren arkadaşlar bende dahil hepimiz sıcak evimizde oturup konsol veya PC başında adam vuruyoruz ve tutup hangi ülke için olursa olsun emir altında savaşmış bir askeri dalga geçercesine eleştiriyorsunuz adama sen kimsin diye sorarlar.Yapılan reklam ve FPS oyunları benim de hoşuma gidiyor ama doğal olarak gerçek bir savaşta savaşmış bir asker bunlara gülüp geçer ya da sinirlenir fakat onunda bunun bir oyun ve tanıtımı olduğunu anlaması lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2K

    Adamı eleştiren arkadaşlar bende dahil hepimiz sıcak evimizde oturup konsol veya PC başında adam vuruyoruz ve tutup hangi ülke için olursa olsun emir altında savaşmış bir askeri dalga geçercesine eleştiriyorsunuz adama sen kimsin diye sorarlar.Yapılan reklam ve FPS oyunları benim de hoşuma gidiyor ama doğal olarak gerçek bir savaşta savaşmış bir asker bunlara gülüp geçer ya da sinirlenir fakat onunda bunun bir oyun ve tanıtımı olduğunu anlaması lazım.


    Burdaki eleştirenlerde onun oyun oldugunu anlayamamasına sinirleniyo zaten Fark etmedinmi.
  • BF 3 de irani bombaldilar, o kimsenin umurunda degildi ama..
  • bu da reklamin bir parcasi
  • allah kahretsin,bu ülkenin ve bu neslin allah belasını versin nerden geliyor bizim bu arap sempatimiz iran sempatimiz sorarım size nerden geliyor allahın arabını niye bu kadar çok seviyoruz niçin ve neden bizim yapamadığımızı yaptı diyemi amerikaya laf söylüyor diyemi neden daha adamlar geçen açıklama yapmadımı savaş çıkarsa ilk türkiyedeki nato kalkanını vururuz diye hala neden biz bu adamları savunuyor onları seviyoruz aklımızca onları koruyoruz siz sanıyor musunuz amerika irandan korkuyor iran kim uçak gemisi yok osu yok busu yok e bu durumda elindeki bütün atom bombaları değersiz kalıyor ama amerika akdenizde bir yığın gemisi var hayalet uçağı var isterse nükleer güç kullanmayı şuan iranı haritadan siler ama bunu niye yapıcak niye milletin tepkisini çekecek petrolü var gücü var her şeyi var iranı niye yıksın petrolü biterse ilk saldıracağı ülke o bunu hala niye anlamadınız iran şuan kendini büyük gören ve bir şey sanan bir ülke ama bir savaş çıksa işte o zaman biterler.




  • iyi tamamda.arkadaş burda bir savaştan bahsedıyor ve reklamı sorguluyor.peki bu adam hiç kendini,devletini sorgulamıyormu.Arkadaş biz neden bu ülkelere saldırıyoruz.yok yok hatta dırek şunu soylemesı gerek.Biz işgalci,menfaatci,acımasız bir devletiz,petrol kaynakları olan devletlere saldırırız ve biz kahramanız biz amerikalıyız.ama yok arkadaşımız bir kahraman ve onunla dalga geçen reklamlardan nefret ediyor.
  • Reklamı ben çok sevmiştim.. Ama bu yazıyı okuyunca düşündüm de,adam çok haklı.. Sen kaloriferli evinde bu videoyu izleyip eğlenirken adam hiç bilmediği bir ülkede bir yerde savaşa giriyor.. Ve bu sonra oyun firmaları tarafından reklam ediliyor.
  • bkz.Youtube - Cüneyt Arkın - Ağır Sanayi Hamlesi
  • adam bi yandan haklı bi yandan haksız. bukadar tepki göstermesi, gereksiz bi davranış, herkez biliyor norma savaş ın oyunlarla bir olmadığını.
    ama bukadar, istemiyorsa seyretmesin olur biter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clubberkay -- 2 Ocak 2012; 22:33:13 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.