Şimdi Ara

Diyarbakır'da Şiddet Oyunlarına Yasak Geldi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  
       Diyarbakır'da çocuklar tarafından artan suç oranı İçişleri ve Milli Eğitim bakanlığını harekete geçirdi. Diyarbakır polisinin aktardığına göre öğrencilerin, Playstation ve internet kafelere, okul saatlerinde öğrenci kıyafetleri ile yoğun ilgi gösterdikleri kaydedilirken öğrencilerin bu oyunlar yüzünden bıçak ve benzeri kesici, delici alet özentisinin arttığı, bu özentinin ilköğretim seviyesine kadar indiği ifade edildi. İnternet üzerinden yayınlanan Metin 2, Knight Online ve benzer nitelikteki oyunların küçük yaştaki çocuklarca çoğunlukla internet kafelerde yoğun olarak oynandığı, bu oyunlar içerisindeki bazı sanal objelerin gerçek para karşılığında satın alınması gerektiği yönünde ihbar alındı. Bu tespitler üzerine Emniyet ve Valilik tarafından 25 Kasım 2011 itibariyle alınan yasak kararları şöyle:


    - Okul günlerinde, okul kıyafeti ile 15 yaşından küçük öğrencilerin, okul saatlerinde oyun ve eğlence amacına yönelik olan internet kafelere ve elektronik oyun salonlarına girmeleri yasaklandı.
     
    - İnternet kafe denetlemelerinde, ders saatleri içerisinde, üzerinde okul kıyafeti bulunan 15 yaşından küçük öğrencilerin, internet kafede görülmeleri halinde, iş yeri sahipleri hakkında Kabahatler Kanunu’na göre yasal işlem yapılacak.
     
    - İnternet kafe denetlemelerinde, ders saatleri içerisinde, üzerinde okul kıyafeti bulunan 15 yaşından küçük öğrencilerin kimlik bilgileri, denetlemeyi yapan birimce okuluna bildirilecek ve okul yöneticisi ve/veya rehber öğretmeni aracılığı ile öğrencinin durumu ailesine tebliğ edilecek.

    - Alınan bu yeni yasa sonucu Diyarbakır il genelinde 18 yaşından küçüklerin, internet kafe ve elektronik oyun yerlerinde Counter Strike, GTA Vice City, Battlefield Vietnam, Half Life, GTA San Andreas, Delta Force, Swat, Call of Duty, Knight Online, The Punisher, Louncher, Hitman, Counter, Hell Forces, Halo, Line of Sight Vietnam, Pariah, Serious Sam, Return To Castle Wolfenstein, Metin 2 isimli oyunların oynanması yasaklandı.
     
    - Yeni açılacak atari, playstation, elektronik oyun yerleri ve internet kafelere çalışma izni vermeye yetkili birimler Valilik kararını tebliğ edecek. Bu yasaklara uymayan işletmeci ve sorumlular hakkında, fiilleri ayrı bir suç teşkil etmiyorsa Kabahatler Kanunu’na göre “emre aykırı davranıştan” idari para cezası uygulanacak.

    - Playstation, elektronik oyun yerleri ve internet kafe işletmecileri tarafından iş yerlerinde, müşterilerin rahatlıkla görebilecekleri yerlere ‘sigara içilmesi yasaktır’, ‘şiddet, pornografi, kumar ve uyuşturucu kullanımı konularını içeren oyunların oynanması ve oynatılması yasaktır’, ‘okul günlerinde, okul kıyafetleri ile 15 yaşından küçük öğrencilerin okul saatlerinde oyun ve eğlence amacına yönelik olan internet kafelere ve elektronik oyun salonlarına girmesi yasaktır’ yazılarının asılması sağlanacak.

    - Toplumda panik ve korkuya sebep olacak tarzda malzeme ve kesici, delici aletleri, ev gereçlerinden olan veya tababet, sanayi, tarım, spor için kullanılan aletlerle bir meslek ve sanatın icrası için gerekli her türlü bıçak, kesici, delici aletler ile şiş, raspa ve benzerlerinin il genelinde amaçları dışında okullara çıkan cadde ve sokaklarda her an kullanıma elverişli olacak ve kolayca ulaşılacak şekilde ambalajsız veya paketlenmemiş olarak taşınması veya nakledilmesi 18 yaşından küçüklere satılması yasaklandı.
     
       Görünüşe bakılırsa bu yasa Diyarbakır ile sınırlı kalacak. Diğer şehirlere sıçrayıp sıçramayacağı bilinmiyor fakat bu kararın özellikle Güneydoğu bölgesinde internet kafe kullanımı Batı kesimlere göre daha yoğun olduğundan kaynaklandığı düşünülüyor.
     








  • Tüm Türkiyede Yasaklansa Keşke..
    Ne BU Yani Diyarbakıra Kasten Yapılır Gibi..
  • BSC Misafiri
    29.12.2011 06:36:29

    teror olayları nereden çıkıyor zannedıyorsun :? istanbuldan mı :D doğulu çocugun tekıyle röportaj yapıyorlar terorist bizi koruyor .. yaşasın terorist.. diye dolaşıyor.. beyni yıkanmış o çocukların..
  • Bu çözüm mü? Asıl çözüm hep gözardı ediliyor. Sen işsizlik için çözüm bulma, oradaki insanların devletinin kendilerini koruduğu hissini verme, Atatürk'ü ırkçı gösterip Milletimizin arasındaki düşmanlığı pekiştir, oradaki çocukların kendi devletinin memuruna taş ve molotof atmak için para ağalarından aldıkları paralara göz yum... Say say bitmez, sonra da şiddet oyunlarını yasakla. Bu içişleri bakanından başka bir şey beklemezdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konix -- 29 Aralık 2011; 7:04:12 >
  • Diyarbakirda siddet sebebi icin bakacaginiz en son yer oyundur sanirim.
    Adam cocuklarinin gozu onunde yemek neden tuzlu gibi bir bahaneyle cocuklarinin anasina pompali cekiyor suclu ise yine oyunlar.
    Yakinda ermeni tasarisinin da Marmara Baskininda SEHID olan kardeslerimizin de sebebi OYUN olarak aciklanirsa hic sasirmayacagim.
  • Bakin ben bir süre diyarbakirda bulundum diyarbakirada her mahlede bir internet kafe vardir bazi yerlerde bu 3 bile cikar ve hepsi öylemiydi bilmem ama sigara vs iç,iliyodu ben bu yasa uyulucani pek düşünmiyorum
  • Hepsini anladım da hem diyorlar 15 yaş altında kilerin okul saatinde okul formasıyla internet kafelerde bulunması yasak.Hemde 18 yaşından küçüklere direk oyun yasaklıyorlar.Bence uyulmamasıyla birlikte hoş karşılacağını düşünmüyorum 18 yaş altının.
  • Sacmaaa zaten 18 yasindan buyuklerde oyun oynamiyordur. :D
  • anne babaları çocukların ne yaptığını bilmez internet cafe sahibleri 2 kuruş fazla kazancaz diye yaaşı tutmayan çocukları alır sonra fatura oyunlara kesilir hiç gördünüzmü 22o yaşındaki a.m bf3 oynadığı için askeriyeden helikopter kaçırmaya çalıştı diye haber
  • arkadaşlar bu tarz kurallara orada uyulsaydı bugünlerde oradaki olayları konuşuyor olmazdık o bölgelerde yaşayan insanları bu tarz şeyler tetiklemiyor zaten...bölgedeki çocukların düşüncesiyle yaşanan olaylar olsaydı belki çözüme bir adım yaklaştırırdı bu yasak olayın kuyruğunu kurcalayarak değil başına ezerek bir yerlere gelirsin...bölgede polisler çocuklarla top oynuyor akşama aynı çocuklar polise taş atıyor ! adı üstünde ÇOCUK...hepimiz biliyoruz az çok bunları neyse inşallah terör tüm ülkemizde son bulur
  • 18 yaşını doldurunca silah alabiliyorlar.Ama CS oynamaları yasak.Punisher mı ? İmkansız.
  • Haha :D Öldüm Gülmekten Öldümya Teröristmilen o :D Fotograf Çok Uyumlu şiddet Oyunlarının engellemesi bişi Kazandırmaz :) Tv Programları Flimler Çoğu Şiddet İçeriyor :)
    Oyunu Yasaklaman İnternet Kafelerin Boşalmasına Neden olur başka bişi neden olmaz :)
  • barbar her zaman barbardır değiştiremezsin
  • saki bu çözüm müş gibi gelip evde oynuyolar yine. saçmalık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clubberkay -- 29 Aralık 2011; 14:39:46 >
  • Ya Kimse şunu anlamıyor ya kardeşim ben diyarbakırda oturuyorum ama varya şu ana kadar şu tvlerde haberlerde verilen kötü haberlerden hiçbiri başıma gelmedi kardeşim bu konu hakkında konuşanlardan kaç tanesi diytarbakıra geldi ya allah için söyleyin herşey medyada bitiyor yav bi bakıyom haberlerde yok işte kan davası molotoflu eylem ama kimse diyarbakırdaki güzel şeylerden bahsetmiyor sonrada gelip oyun yasaklıyorlar hey allahım ya :D
  • quote:

    Diyarbakirda siddet sebebi icin bakacaginiz en son yer oyundur sanirim.
    Adam cocuklarinin gozu onunde yemek neden tuzlu gibi bir bahaneyle cocuklarinin anasina pompali cekiyor suclu ise yine oyunlar.


    Bütün gün pc başında kafelerde evlerde kantır oynayan serseriler büyümeye yakın bu arzularını oyunlarla bastıramamaya başlıor veya zaten diyarbakır gibi terör olaylarının daha sık olduğu yerlerde beyin yıkamalar daha kolaylaşıyor.
  • tüm türkiyede yasak gelsin.Millet ezik ezik grafiği berbat habire hayvan kesmekten başka bişey olmayan metin 2 den kurtulsun.Biraz gözleri açılsın.250-500 liralık ekran kartının bulunduğu bilgisayarı metin2 için kullananları görünce ben çıldırıyorum intihar ettircekler adamı :D
  • Birşeyi yasaklamak onu daha da cezbedici kılabilir.
  • Counter Strike,...,Counter,... Ben ikisi aynı sanıyordum :P
  • çözümlerini yiyyim ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.