Şimdi Ara

Gabe Newell: 'Korsan Bizim İçin Önemli Değil!'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •      Özellikle şu son dönemde Ubisoft cephesinden korsan sebebiyle epey haberler görüyoruz. Ghost Recon: Future Soldier'ı ve I Am Alive'ı PC'de iptal eden Ubisoft'un haricinde diğer firmalar da, korsandan epey şikayetçi.
     
         Ancak bu kez Cambridge Student Online'a konuşan Gabe Newell, endüstrideki rakiplerine gönderme yaparmışcasına konuştu. Gabe Newell, "Korsan bizim için önemli değil." dedi. Newell, "Genel olarak hakim olan yaklaşımlarda bir yanlışlık olduğunu düşünüyoruz. Korsan öğesi oyunların fiyatıyla ilişkili değil, verilen servis kalitesiyle ilgili." şeklinde açıklama yaptı.
     
         Konuşmanın devamında Newell, "Örneğin korsan gruplar size 7/24 indirme imkanı sunuyor, istediğiniz her zaman, her yerde. Böyle bir durumdayken yasal dağıtıcı gelip size oyunu hiç sunmuyor veya başka bölgelerde çıktıktan 3 ay sonra ülkenize getiriyorsa, o oyunda korsan oranının yüksek olması en doğal şey."
     
         "Bizim hedefimiz, kullanıcılara korsan gruplardan daha kaliteli hizmet sağlamak. Şimdiye kadar bunu, alınan sonuçlarla birlikte yaptığımızı düşünüyorum. Mesela geçen aylarda Steam ile birlikte Rusya'daki piyasaya adım attık. Herkes Rusya'da en büyük korsan faliyetlerinin yürüdüğünü, vakit ve para kaybı yaşayacağımızı düşündü. Ancak gün itibariyle Rusya, Steam'in en çok gelir sağladığı Avrupa ülkesi." şeklinde durumu açıkladı.
     
         Bu arada konu ile pek ilgili değil ama Valve ile röportaj yapılır da Half Life 3 sorulmaz mı? Röportajda Gabe Newell'a "Half Life 3 ne zaman çıkacak?" diye sorulunca Newell, "Bilmem." diyerek soruyu cevaplamış.. 
     








  • Ne bilsin :D
  • Adam haklı beyler.. :) Yalnız hâlâ Half Life 3 için kaçamak cevap vermesi... Saçma.
  • "Bilmem." Yahu bu nedir adam geçiştirmenin en kısa yolunu bulmuş vallahi bravo.

    Konu hakkındaysa, siz Half Life 3'ü çıkarın bir, zaten milyonlarca kişi orijinal alacaktır şüpheniz olmasın :)
  • Konuş Gabe Newell ağzından bal damlıyor. PC birtek sen destek veriyorsun.
  • "Örneğin korsan gruplar size 7/24 indirme imkanı sunuyor, istediğiniz her zaman, her yerde. Böyle bir durumdayken yasal dağıtıcı gelip size oyunu hiç sunmuyor veya başka bölgelerde çıktıktan 3 ay sonra ülkenize getiriyorsa, o oyunda korsan oranının yüksek olması en doğal şey."

    Piyasada yapımcı yada dağıtımcı diye gezen avanak şirketler (evet EA, Activision, Ubisoft gibileri) bu adamın sahip olduğu vizyonun yarısına sahip olsa bu dünyada korsan diye bir şey olmaz. Ülkemiz için düşünelim, bir oyun çıkıyor. Battlefield, Modern Warfare gibi dünyaca ünlü serilerde dahil. Sözüm ona tüm dünya çapında verdiği tarihte çıkacağını söylüyorlar. Tüm Amerika, Avrupa'nın büyük ülkelerinde cd'ler çıkış tarihinden önce gönderiliyor, çıkış tarihinde marketlerde yerini alıyor. Türkiye'de durum nasıl? Oyunların pek çoğunu, 1 hafta içinde cd olarak bulabilirseniz şanslısınız.

    Ayrıca neden Rusya? Bu firmalar (Valve değil, oyun dağıtımcı firmaları) gelip de, mesela Avrupa'da 70$'a sattığı MW3'ü Rusya'da 25-30$'dan satışa çıkarırsa elbette en çok Rusya'dan gelir elde eder. Adamlar bizim zar zor bulabildiğimiz paraya 2 tane oyun alabiliyor.

    Satış işini geçtim, peki ya satış sonrası? Ubisoft oyunlarına aptal aptal drm'ler koymakla uğraşıyor. DRM için harcadığı zamanı ücretsiz içerik, vs ile harcasa olmaz mı? Ama yok... Activision, EA DLC'lerden bile para almanın derdinde. Ama Gabe Newell'ın şirketi, çıkardığı onlarca ücretsiz içeriği hem parasız yayımlıyor; hem de her oyunu için mod araçları yayımlıyorlar yahut oyunlarını, oyuncuların isteklerine göre modifiye ediyorlar. Ayrıca Valve'in mükemmel bir müşteri hizmetleri var (daha önceden muhattap olanlar bilirler).

    Diyeceğim o ki; bu adam oyun piyasasının en önemli kişisidir. Göbeğiyle dalga geçenlere koyayım, bu adama bir şey olmasın.




  • Bu haberde bence en çok dikkati çeken şey, en kısa cevabı almasına rağmen Half Life 3 olmuştur. Bırakın uğraşsınlar, Gabe bizi yarı yolda bırakmaz inancım tam Valve firmasına :)

    Korsan konusuna gelirsek, aslında bir açıdan doğru söylüyor. Steam çok büyük bir avantaj ve adamlar bu avantajı kullanmasını biliyorlar. Korsan içinde yüzmeme rağmen ben bile Steam'den alışveriş yapmak için kredi kartı aldım :D
  • o değilde Rusya ne ara Avrupa ülkesi oldu?
  • Ayda video oyunlarına 250 tl harcadığım halde , bir ayda bir-iki tane yeni kaliteli çıkan oyun ya da çıkalı bir-iki ay olduğu için ucuzlayan oyun alabiliyorum. Şu an piyasada birkaç oyun istenen parayı hak ediyor.
  • pcye destekten çok adam doğru söylemiş. ubisoft oyunu orjinal alanlara bile sırf inadına 2 ay geç çıkarırsa çıkardıktan sonra her saniye internete bağlı kalmalarını isterse en küçük kopuklukta oyundan atıp orjinal alana işkence ederse tabi korsan çok olur onun yerine adam gibi yap herkes orjinal alsın orjinal alanda pişman olmasın
  • Korsan konusunda haklı adam

    Half life 3 konusunda ise

    Biri bu adamı beyzbol sopasıyla öldürene kadar dövsün diyorum.
  • adam dedikleri doğru olabilir ama türkiyede korsan kullanımının nedeni paradır.
  • Adamımsın Gebe :)
  • Adam haklı.
  • Yürü be Gabe Newell kim tutar seni
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Diyeceğim o ki; bu adam oyun piyasasının en önemli kişisidir. Göbeğiyle dalga geçenlere koyayım, bu adama bir şey olmasın.


    +1 ...bizide ekle güzel kardeşim,bende koyayım insanları görünüşüne göre yargılayan dengesizlere gelsin bu mesaj,bu forumda bir çok kişi bu adamla dalga geçti.Gidin bi aynaya bakın,sonra başkalarında kusur arayın
  • Gabe iyi konuşmuşun mantıklı konuşmuşunda Half Life 3 sorusuna o cevap olmadı bastım eksini.
  • Hizmette istediğiniz sınırsız olun Türkiyede korsan bitmez. :)
    Diğer ülkeler için yorum yapamıcam, ama Türkiye oyun fiyatları 100 TL veya daha aşağı bi fiyatta satılmazsa korsan sonsuza dek sürer gider.
  • bu ülkede oyunlar 15 tl olcak anca alırlar.
  • bu adama hastayım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.