Şimdi Ara

Modern Warfare 3 Fiyatlarına Aral'dan Açıklama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
8.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •      Fiyat konusu Türk oyun endüstrisinin kanayan yarası olmaya devam ediyor. Bir serinin veya bir firmanın her oyununda farklı fiyatlandırma görüyoruz. Peki sabit sınıra çekilemeyen fiyatlandırmanın nedeni ne? Kimisi bunu tamamen distrübütörlere yüklüyor, kimisi de vergilerin farkında.
     
         Activision - Blizzard oyunlarında her zaman gündeme gelen fiyatlandırma konusu tekrardan Türk oyuncu forumlarının gündeminde. Hatırlayacağınız üzere Starcraft II'nin Türkiye'deki satış fiyatı caydırıcı seviyedeyken Aral bir açıklama yapmıştı. Bu kez aynı tip açıklama Facebook sayfası üzerinden Modern Warfare 3 adına geldi;
     
         Daha önce yaptığı açıklamalarında ÖTV ve KDV'nin yüksek oranlarının, kaçakçılığı ve korsan piyasasını arttırdığını söyleyen Aral İthalat Genel Müdürü Ömer Faruk Demir, bu sefer Call of Duty Modern Warfare 3'ün lansmanı ile birlikte fiyat hakkında görüşlerini paylaştı.

         "Geçen yıl Activision'ın fiyat politikasına göre Black Ops oyunu 180 TL'den satışa çıkarmıştık. Bu sene döviz kurlarındaki %20'lik artış, Avrupa'da başka hiçbir ülkede olmayan "Kaynak Kullanım Fonu" ve "ÖTV" göz önüne alıp, yayıncı firma ile birlikte elimizden gelen tüm özveriyi göstererek PS3 Modern Warfare 3'ü 199 TL'den satışa çıkardık. Yurtdışında da Pc oyun fiyatının ve PS3 oyun fiyatının birbirine bu kadar yakın olması tamamen yayıncı firmanın kararıdır. Yayıncı firma ile birlikte yaptığımız tüm çalışmalara rağmen, ürün fiyatının bu seviyelere gelmesinin sebebidir."
     








  • Hikaye...
  • Aral İthalatıda çok suçlamamak lazım. Hani düşünürseniz The Hut'ta bile Battlefield 3'ün fiyatı 45.43 Euro, Modern Warfare 3'ün ise fiyatı 52.93 Euro. Aradaki 7.5 Euro fark 18 TL'ye tekabül ediyor ne yazık ki(!)
    Şimdi The Hut'tan MW3'ün PS3 versiyonunu alırsanız o bile size 132 TL'ye geliyor. Yani tabii ki Aral'a daha ucuza geliyor oyun ama öyle bir vergi saçmalığı varki bizim ülkede adam napacağını şaşırıyor.
    Activision oyunlarında Euro bölgesinden alındığı için bu durum böyleydi diye biliyorum ben.
  • Bu ülke bu vergilerle 300 TL'ye oyunu görmesi yakındır
  • gittim bugün d&r a mw3 pc 160 lira yuh be
  • Türkiyedeki vergi saçmalığı olduğu sürece.Hiçbir halt olmaz olamaz.Euro kuru aldı başını gidiyo.Dolar aldı başını gidiyo.Vergiler desen sürekli güncelleniyo hiç bir bok olamaz yaapcak birşey arkadaşlar.Korsana, Yurt dışına.spotculara.2 ele tam gaz devam.Bu ülkede herşeyin kaçak olmasında yanayım çünkü bu vergi saçmalığı iyice midemi bulandırıyo beni asgari ücret 700 TL vergiler dünyanın en gelişmiş zengin ülkelerinded katlarca daha fazla.Böyle birşey vağar olduğu süerece bu ülke böyle olmaya mahkum.
  • spotçum 130 tl ye jelatinli olarak satıyor :S araldan oyun alanlar kazıklanır...
  • Bahane çok. Araldan almamaya devam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pyloge

    Aral İthalatıda çok suçlamamak lazım. Hani düşünürseniz The Hut'ta bile Battlefield 3'ün fiyatı 45.43 Euro, Modern Warfare 3'ün ise fiyatı 52.93 Euro. Aradaki 7.5 Euro fark 18 TL'ye tekabül ediyor ne yazık ki(!)
    Şimdi The Hut'tan MW3'ün PS3 versiyonunu alırsanız o bile size 132 TL'ye geliyor. Yani tabii ki Aral'a daha ucuza geliyor oyun ama öyle bir vergi saçmalığı varki bizim ülkede adam napacağını şaşırıyor.
    Activision oyunlarında Euro bölgesinden alındığı için bu durum böyleydi diye biliyorum ben.

    Yanlış biliyorsun.

    Battlefield 3 PC - £32.89 - Kargo £1.98 -
    http://www.sendit.com/games/platforms/pc/battlefield-3/10523519.html

    Modern Warfare 3 PC - £33.89 - Kargo £1.98 -
    http://www.sendit.com/games/platforms/pc/call-of-duty-modern-warfare-3/10359605.html

    Şuan BF3 99 TL , MW3 101 TL, Sterlin yükselmeden önce BF3 75 TL'ye geliyordu.




  • mw3 rus cdkey:38,5
    bf3 rus cdkey:34,5 lira
  • Sonra vay bizim ülke korsan kullanıyor orjinal oyun almayor falan filan oyun fiyatları böyle olduğu sürece kusura bakmayın ama korsana devam...
  • aral bu kafada gittiği sürece yakında iflas eder bizde kurtuluruz... :)
  • arkadaşlar aral dediğiniz firma bundan 10 sene önce tahtakalede küçücük bir dükkandı şimdi büyük bir firma oldu ama hala tahtakale ayakları yapmaya devam ediyor yok vergi yok activision bıraksınlar bunları
  • ne kasıyorsunuz kendinizi gidiniz cd key satın alın kardeşim uymayın bunlara 160 miş bilmem ne orjinal alıp neye destek vericeksiniz ki herkes kendini düşünüyor bir oyun için kendi cebinizide maddiyetinizide riske atmayin
  • Konu şimdi MV3 ama genele bakarsak ARAL ne zaman makul bir fiyatlı dağıtımcı oldu ki? Veya ucuz fiyat politikasını aşmak için neler yaptı? Önce bunları bir aydınlatmak lazım.Tamam eyvallah ülkedeki tek tekel olabilirsin ama bu insanların orjinal oyun oynama mahrumiyetine çomak sokabileceğin anlamına gelmiyor.Vergiler bahane.Burada eğlence sektöründen bahsediyoruz.Pavyona gidipte 400 TL'ye 70'lik açtırmaktan bahsetmiyoruz burada.Burada gün içinde keyif alabileceğimiz bir aktiviteden bahsediyoruz.Lütfen vergiler bahane edilmesin ve doğru yolda gidilsin.Ha bu yol 10 yıl gibi uçuk bir süreçse hiç olmasın daha iyi.

    Saygılar
  • 70 80 liraya sattığın oyunu belli bi süre sonra 10 20 liraya nası satıyosun.İlk oyunu alacakları kazıklayım sonra yavaştan düşürürüz.Borderlandsı 70 liraya satıodu zamanında markafoni ve trendyol gibi firmalarda çıktı oyunları 15 lira 20 lira bence o firmaların yaptığı kampanyaları bekleyip alın hemen çıktığı anda almayın.
  • bir zamanlar oto piyasasida aynı dalavereyi yaptı yok vergiler yüksek vs falan aradan 2ay gecti hükumet ÖTV 'yı iptal etti araba bayileri yine aynı fiyattan satmaya devam ettiler ÖTV karını cebe indirdiler
  • Çok zengin olsam bile 199tl verirken elim titrer. Bu fiyatı Halk nasıl ödesin ?. Yapımcı firmanın ülkelere özel fiyat biçmesi lazım yurt dışında 70 dolar olan oyunu tutup Türkiye'de de 70 dolardan satması doğru değil.
  • Aral'dan hayatta oyun almam. Zaten kazıkçılar ama 200 TL olması resmen soygun. Spotçulardan almak çok daha iyi.
  • İnsanı bi nevi korsana teşvik ediyor bu fiyat politikası.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.