Şimdi Ara

John Carmack: 'PC, Oyunlarda Öncü Platform Olamaz'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
6.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •      Bugün Avrupa çıkışını gerçekleştiren Rage, PC'ye epey sorunlu bir şekilde çıkışını yapmıştı. Driver uyumsuzluğundan ötürü bir çok PC'de Rage, kötü görüntüler ortaya sunuyor. Bir yandan bunu düzeltmeye çalışan oyunun baş yapımcısı John Carmack, PC hakkında bazı söylemlerde de bulundu.
     
         Kotaku sitesine konuşan Carmack, PC'lerin oyunlarda öncü platform olamayacağını söyledi. John Carmack ilk olarak, "Sürücü(Driver) sorunları insanı çileden çıkarıyor." açıklamasını yaptı ve, oyun çıkana kadar AMD, Nvidia ile bağlantı halde olduklarını, kendi test sistemlerinde oyunun sorunsuz çalıştığını da ekledi.
     
         John Carmack, firmanın yapım aşamasında konsollar üzerinde yoğunlaşmasının nedeni sorulduğunda kendisi, "PC'yi oyunlarda öncü platform olarak görmüyoruz. Bu söylediğim çoğu kişiyi sinirlendirecek fakat oyunların konsol sürümleri daha çok kitleye ulaşıyor." açıklamasını yaptı.
     
         Carmack, "Yüksek düzeyde bir PC, konsollardan 10 kat daha güçlü olabilir. Eğer oyunu aynı donanımsal özelliklere sahip kitleler için çıkarsaydık, kesinlikle daha iyi bir sonuç ortaya çıkardı." dedi ve ekledi; "Günümüzde çoğu kaliteli oyun, kullanıldığı teknolojiye göre değil, verilen emeğe göre şekilleniyor. Konsollardan 10 kat daha güçlü bir platforma çıkan oyun, en kötü oyun da olabilir."
     








  • Desene sen arkadaşım şuna "Beceriksizim, yapamıyorum.." diye.. Suçu hemen PC'ye ve sürücülere atıyor.. Yapan yapıyor arkadaşım.
  • Adam iyi laf koymuş :D

    Konsollardan 10 kat daha güçlü bir platforma çıkan oyun, en kötü oyun da olabilir."
  • Adam doğruyu söylemiş arkadaş şimdi driver problemi olsun, donanımsal farklılıklar olsun ve Optimizasyon sorunları PC yi daha az tercih edilen bir platform yapıyor.

    Ama öteki yanda PC ana kaynaktır tabikide oyun yapılmalı ama konsollara nazaran daha fazla özen gösterilmeli.

    Fakat konsollar daha avantajlıdır her zaman, çünkü konsolun donanımı bellidir ve herkezde aynıdır optimizasyon yapılır ve daha fazla ellenmez. Driver sorunu yoktur. Fakat çağın gerisinde kalabiliyorlar.

    Şimdi saldırabilirsiniz
  • "Konsollardan 10 kat daha güçlü bir platforma çıkan oyun, en kötü oyun da olabilir." beceremediğin kabul ediyor.Rage!nin pc ver. adam akıllı optimize etseydin Carmack efendi...
  • Adamda haklı her pc bir degilki konsolda var mı oyle bi ders standart donanım standart yazılım sınırı belirlersin oyunu yaparsın 1tanesinde calıstıysa hepsinde calısır.Keşke pc de oyle olsa
  • millet her sene bir konsol parası vermeye alışmış ekran kartına yaw arkadaş adam bin lira veriyor ekran kartına oyunu korsan kullanıyor yani hem fazla para veriyor hem hırsız yapıyor komedi:)) al konsolunu hakkını vererek oyna pc sürekli korsan oynatabiliyor oyunları konsolda ps3 için söylüyorum yeni oyunları oynıyamassınız korsan olsa bile çok sorunlu bu yüzden konsol herzaman oyun için ideal ve en ileri seviyede olucaktır
  • Dövseydin John!
  • konsola para veren mal cok cunku bune bende dahılım ama bu oyun konsolda olmaz oynanmaz

    adamlar resmen oyunu konsoldan port etmısler bole bırsey olmaz bıde pc ye bok ediyo gerızekalı bunun gozunu para burumus herkes pc yı overse konsola kım para vercek bır oyuna dunyanın parasını kım vercek


    2 gun sonra bır oyunu cıkar konsol yetersız kaldı en ıyı platform pc der bunların satıs taktıgı bu bızlerde bole dingillerin lafına uyuyoz burda konsol pc kavgası yapıyoruz tamam konsola cok oyun cıkıyo sebebıde bellı para ama konsolla pc arasından cidden grafik olarak ucurum var dıyebılırım

    rage denedım xbox da ilk olarak pc ye gecınce sankı farklı bır oyun oynuyorum gıbı oldum bızzat kendım denedım ve pc de oynanıs daha hızlı
  • işin kolayına kaçın tabi cıkar bi versiyon driver derdi yok uyumsuzluk gibi bişi yok pc zor geldi tabi nvidia sı var ati si var psxh felan filan cok mu zor YAPAMIYORUZ demek?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veciixx

    işin kolayına kaçın tabi cıkar bi versiyon driver derdi yok uyumsuzluk gibi bişi yok pc zor geldi tabi nvidia sı var ati si var psxh felan filan cok mu zor YAPAMIYORUZ demek?


    Arkadaşım sen bu oyun işlerini kolay sanıyorsun herhalde bunun modellemesi var sesi var yapay zekası var şusu var busu var. Adamlar oyun yapacak sen driver yüzünden oynayamayacaksın sonra onlara suç atacaksın eğer o kadar kolaysa oyun yapmak yapta görelim ama dediğin gibi böyle birşey dersen (eğer ki yaparsan) biz de sana niye YAPAMIYORUZ demiyorsun deriz.
  • John Carmack denildiğinde ilk akla gelen oyunlar Quake ve Doom serileridir.
    PC platformu ile iç içe olan kişi nasıl olurda yukardaki gibi demeç verir ?
    Para işde adamı x360 derece döndürüyor..
  • Ahahahahahaha..

    Carmack'a beceriksiz diyenler var bir yaşıma daha girdim Carmack olmasaydı şu anda en az 1 nesil geride olurdu oyunculuk..
  • Legend_Warrior

    :d
  • Sanki programlama konusunda bir süper zekasınız da John Carmack'a laf etme hakkını kendinizde buluyorsunuz... Ne kadar gülünç insanlarsınız... :D Eh tabi, Allah vermiş bir ağız, vara yoka konuşun :)
  • John'uda kaybettik. Bu adamıda döndürdüler ya, büyüksün Microsoft.
  • John Carmack Beceriksiz?.Kameralar Nerde Yemezler Kamera Şakası Bu değilmi ?
  • Sizin için çok mu zor, evet haklı, demek. Doğru olduğunu bildiğiniz halde, bir şeyin yanlış olduğunu iddia ederek bir konuda haklı olamazsınız. Driver problemi , donanımsal farklılıklar ve Optimizasyon sorunları PC yi daha az tercih edilen bir platform yapıyor. Bu sade yapımcıya dert değil, oyuncuya da dert.
    Bazı manlak dostlarımız da, Carmack beceriksiz, yapamayınca böyle tabi diye anca bir çıkış yolu aramışlar. PC oyuncuları, ana platformun kendi platformları olmasına öyle muhtaç kalmışlarki, ellerindeki her fırsatı değerlendiriyorlar. Onca sürede tek bir BF3 çıktı diye etmediğiniz laf kalmadı. Ezdinizde ezdiniz konsolları. Grafikleri muhteşem olabilir. MP'ı muhteşem olabilir. Ama o oyundan sadece bir tane var.
  • Ya para konsola oyun çıkarmakta var diyemiyolarda driver v.s pcye suç atıyolar ayıp =)) O beğenmediğin pc olmadan yap oyunuda görelim ^_^
  • PC'yı takan yok bu bir gerçek. 1-2 FPS oyunu ile olmaz bu işler. Kaç sene geçti hala God of war 3, Uncharted 2-3, Gears Of war, Heavy Rain, MGS4, GT5, Forza, infamous 2 gibi türlerde adam gibi oyun göremedik PC'de. Önemli olan hertürden güzel oyun yapmak. Birde optimizasyon sorunları, multiplayerda hile sorunları iyice bitiriyor olayı. Rage bile konsollarda daha sorunsuz. Yamayla, driverla kim ugraşır milletin işi gücü var.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.