Şimdi Ara

PC'ler Konsollardan 10 Kat Daha Güçlü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
0
Favori
9.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  •  
         Nvidia, düzenlediği konferansta verdiği demeçler ile PC ve konsol kavgasısnı bir kez daha ateşlendirecek. Mesela bu açıklamalardan biri "PC'deki oyun satışlarının konsolları 2014'te geçeceği" oldu.
     
         Konsoldaki oyun satışları PC'dekileri uzun bir zaman önce geçmişti fakat işin tersine döneceğini söylemeleri mutlaka herkesin ilgisini çeken bir açıklama olmuştur. Nvidia ve kaynaklarının hazırladığı istatistikler ve veriler konferansta çeşitli grafikler ile desteklenmiş. Mesela aşağıdaki ilk grafiğimizde PC'lerin konsol satışlarını nasıl bir hızla yakalayıp geçeceği görülüyor. Elbette PC kategorisine tabletler ve akıllı telefonlar gibi mobil cihazlar eklenmemiş (Laptoplar PC'den sayılıyor tabii ki).
     
     
        
     
     
         Xbox 360 2005'te çıktığında grafik kalitesi açısından göz alıcı görünüyordu fakat yetenekleri baz alındığında PC'ler hala %40 daha hızlıydı. Geçen zaman içerisinde konsolların gücü değişmezken PC'ler daha da güçlendi ve GPU performansı baz alındığında 10 kat daha iyi seviyeye geldiler. Nvidia'nın yayınladığı bir başka grafikte ise PC ve konsolların performans farkı günümüze kadar gösterilmiş (Aşağıda). Bir sonraki nesil konsollar çıkana kadar aradaki farkın daha çok açılacağı aşikar.
     
     
     
     
         Nintendo bir sonraki nesil için ilk hamleyi yapan firma oldu ve Wii U'yu duyurdu fakat performans ve güç açısından bir sonraki nesilde söz sahibi olmayacağını biliyoruz. Eğer Microsoft ve Sony önümüzdeki yıl veya bir sonraki yıl yeni konsollarını çıkartacaklarsa yukarıdaki güç farkını kapatmak zorunda olacaklar. Fakat yine de PC'ler başlangıç için 2005'teki gibi daha avantajlı olacaktır ve zaman geçtikçe fark açmaya devam edecektir.
     
         Şimdi grafikleri bir kenara bırakalım ve ekran görüntülerini konuşturalım. Aşağıda aynı oyun serisinden olan Battlefield 2 ve Battlefield 3'ten ekran görüntüleri bulunuyor. Battlefield 2, az önce bahsettiğimiz 2005 yılında hem Xbox 360'a hem de PC'ye çıkmıştı ve Battlefield 3 ise önümüzdeki ay çıkacak. Aslında görüntülere bakıldığında karşılaştırma yapmaya bile gerek kalmıyor. Kaplama kalitesi, çevre detayları, derinlik, ışık teknikleri...vs.
     
     
     
     
         Battlefield 3 geliştirilirken EA, PC'yi ana platform olarak belirledi çünkü oyunun mümkün olduğunca iyi olmasını istiyordu. Yapım ekibini yöneten Patrick Bach, "PC'ler konsollardan çok daha güçlü, biz standartları belirlemek için PC'yi kullanıyoruz" demişti. Bunun da sonucu olarak Battlefield 3'ün PC sürümü konsollara nazaran tamamen farklı ışıklandırma motoru kullanıyor ve elbette DirectX 11'in avantanjarından yararlanıyor (Daha yüksek kapasite gibi diğer etkenler de bulunuyor ki bunun sayesinde haritalar daha geniş).
     
         Nvidia'nın yayınladığı diğer bir istatistik ise PC'deki dijital oyunlar ile kutulu oyunların satış rakamlarının yıllara göre nasıl değişim gösterdikleri oldu. 2008'den beri kutulu oyunlar dijital oyunların hakimiyeti karşısında sürekli düşüş gösterdiği görülüyor. İleriki yıllarda tahminen bu fark daha da artacak.
     
     
         PC'nin popüler olduğu alanlardan biri de profesyonel oyunculuk. Aşağıdaki karede StarCraft II turnuvasını canlı izleyen 20.000 oyuncu, 171 farklı ülkeden stream eden 35 milyon izleyici ve 1000 katılımcı bulunuyor. Ateşli bir futbol maçından pek de farklı sayılmaz değil mi?
     
     









  • İşte gerçekler.Biz bunları tartışmada belirtince egomuzu tatmin ediyormuşuz.Asıl siz ''bu nesilde hala iş var, xbox a bak pc kalitesinde grafikleri var, yeni nesle daha 7-8 yıl var'' diyerek kendinizi tatmin ediyorsunuz.
  • konsola 2 oyun cıktı kendilerini bişey sandılar
  • zaten inkâr eden YOK!
  • konsollar çıktığında da pc'nin gerisindeydi şuan cok gerisinde ,mesele optimizasyonda bunu 50 kere söyledik...yeni nesil konsollar çıkında yine pc önde olucak adım gibi eminim...hatta eskiye nazaran fark daha çok olacak...
  • bkz. stream etmek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakani85

    zaten inkâr eden YOK!

    bunu bunu alın dışarıya
  • Pc Rekor Sayıda Konsollara 1milyon Basar :) ama İşi Yaramaz Da Değil Ler konsollar Oyun Konsolda oynanır..
  • PC'lerin her zaman güçlü olduğu her zaman bariz ortadaydı zaten.. Sadece konsolların daha ucuz olması 12489124 tane parçası olmaması belkide açıkcası daha kullanışlı kılıyor. Ama sonuç olarak PC'lerin daha performanslı olduğunu bilmeyen yoktur sanırım? Konsol sevdalıları dışında tabiki :)
  • Oyun konsolda oynanırmış...Ben PC'de oynuyorum şimdi bu oyun olmuyor mu ? Mantığa bak...
  • Pcler Güçlü Her Şekilde Pc Kazanır Performans Tartışması Yapmayalım Pc Herzaman Performansta en üst Düzeydedir.Her Şekilde Pc Kazanır.. ! ama Ps3 Fena Oyunlar yok :) Pc ile Aynı güçte olmaları için Pc olmaları lazım :D
  • Doğru söze ne denir ki.
  • Bunu zaten biliyorduk lakin PC lerin bu gücünü tam kapasite kullanan bir yapımcı bulmak çok zor. PC ye grafik, fizik, animasyon vs vs gibi alanlarda çok güclü bir oyun yapan yapımcı bu sefer konsollarına büyük yatırımlar yapan(sony-microsoft) firmalardan tepki görücektir.Herhalde bu 2 şirketin tepkisini ülkeler bile görmek istemez. Bu büyük farkı gören oyuncular konsolda oyun oynarken kendilerini kandırılmış gibi hissedicektir. Çünkü PC nin o muhteşem farkını bildiklerinden dolayı. Bu tepkiyi çekmek istemeyen oyun yapım firmalarıda yaptıkları oyunları miladı dolmuş konsollarla her alanda eşit tutmaya çalışıyor. Burda kaybeden yenilikçi teknoloji oluyor. Konsol şirketlerinden korkmayan firmalar olsaydı şuan "AVATAR" filmi görüntülerinde PC de oyunlar oynuyor olurduk. Konsol sahipleride hala babalarının şirketiymiş gibi sony ve microsoft u savunmaya devam etsin. Sony ve Microsoft bu milleti kandırıp kolay yoldan sömürmeye devam etsin. Mevcut PC donanımlarıyla Avatar filmi kalitesinde oyunlar yapılabilir ama yapmıyorlar işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İyi İsim -- 23 Eylül 2011; 16:28:08 >




  • konsolun parçaları değiştirilebilir olmadığı sürece pc'ler her zaman iyi olacak!!
  • Bizim oynadığımız kaliteye onların hayalleri bile ulaşamıyor, ne acıklı.
  • Yeni ekran kartı cıkıcak galiba
  • PC'nin kalitesi tartışılmaz, ancak PC genel anlamda daha bilinçli kullanıcılık istediğinden dolayı benim tahminim konsollar insanlara kolay bir alternatif oluyor

    Bunun yanında zaten bir ekran kartınin fiyatı1200tl civarındayken konsol 699tl is, "Fiyatı Farkı" cümlesini bırakın da kuralım, konsolların PC'ler ile aynı kaliteyi sunduğunu söylemek anlamsız, ama aynı eğlence denirse işte orası değişkendir
  • Ne olduUUUU ne olduuuu? hani nerde xEnonlar özel üretimli Gpular nerde nerdeeee GPU'nun babası nvidea konuşmuş.Ersin abide demişti ama onun sakalı yokki laf anlatasın
    Hızın ortada ramın ortada transistörün ortada soğutucun ortada aga neyin özeli bu Zamanında az fanboy olmadık bu yüzden.2015 Satışlarına bak birde pc forevır diyorum başka birşey demiyorum verin eksileri fanboy gardaşınıza.
  • Ekran kartı fiyatı 350-450 tl'dir maksimum 1200 tlye bir ekran kartı göstersene ?
  • Konsollar sabit onları savunanların fikirleri de sabit herif hala 1200 tldir ekran kartı diyor...Aynı yalanlarla kendini tatmin etmeye devam.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.