Şimdi Ara

Boğaz Harbi Oyun Motoru Değiştirdi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
5.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  •  
         Boğaz Harbi: Çanakkale Savaşı Destanı sadece PC için geliştirilen ve tamamen Türk yapımı olan bir FPS oyunuydu. Yaklaşık 2,5 senedir geliştirilen oyun büyük bir değişime giderek oyun motoru konusunda farklı bir seçim yaptı.
     
         Oyunun geliştiricisi Kodgraf, oyunu mobil platformlara da geliştirmek istediği için eski motoru olan Torque 3D'yi terk ederek Unity 3D'ye geçiş yaptı. Artık Boğaz Harbi'ni iOS ve Android tabanlı mobil cihazlarda da görebileceğiz.
     
         Yapımcının bunca zamandır Torque 3D ile çalışmış olması onlara büyük bir bilgi ve tecrübe birikimi sağlamış ve yeni motora geçerken kısa bir alışma süreci atlatacaklar fakat bunun fazla sorun olmayacağını düşünüyorlar. Yeni oyun motoruna hızlı bir şekilde adapte olarak geliştirme sürecine devam edecekler.
     
         Aynı zamanda Unity 3D'ye geçilmesiyle birlikte oyunun görsel anlamda daha kaliteli olacağı bildiriliyor. Oyunun yeni videolarını Ramazan Bayramı'ndan sonra yani Ağustos ayını tamamladıktan sonra bekleyebiliriz.
     








  • türk yapımı olsunda bekleriz :)
  • Başarılar dilerim..
  • Oyunun forumunda şuanda bir çekiliş listesi hazırlanıyor.Ödül olarak orjinal Boğaz Harbi verilecek.

    http://www.bogazharbi.com/forum/
  • Millet CryEngine kullansın Unreal Engine Kullansın Biz Unity ile idare edelim. Bu Ülkenin Riske girmeye cesareti yok...
  • konusu güzel destekliyorum ama böyle tarihsel bir konulu oyun olucaksa ilk önce yapay zeka ve grafiksel açıdan güzel olmalı grafik fazla önemli değil insanı tatmin etsinde :) birde savaş atmosferini çok iyi yansıtsın ki başarılı bir proje olursa bütün dünya bizim nasıl bir millet olduğumuzu anlasınlar
  • Ben de merak ediyorum acaba neden daha iyi oyun motorları kullanmıyorlar, ne bileyim unreal engine, cryengine 3 olmadı 2 (ki bence Yerli kardeşler seve seve yardım bile ederler gibi) olmadı source falan kullansalar.
  • Oyun motoru için gerekli parayı verin de adamlar kullansın o zaman arkadaşlar.Keyiflerinden mi kullanmıyorlar zannediyorsunuz?
  • Okadar kolay değil böyle Türkiye de oyun yapmak yazması bedava diye atıp tutmayın.
    En azından göze batacak bi oyun yaparlarsa yankı uyandıracak Türkiye de bu tür sektörlere hem destekçiler çıkar hem de oyunlar çoğalır.Başarılar hepsine.
  • Keşke Crytek yapsa bu oyunu.
  • Şu adamlara bi motor veremedi nerde koskoca Türkiye Devledi şu adamlara bi unreal engine 3 alıcak kadar paranız yokmu ben bu adamlara güvendim iyi iş çıkarabilirler ama kendi maddi imkanlarıyla ellerinden bu kadarı geliyor.Bu bir tarihi oyun ben devletin yardımını beklerdim.
  • eğer hala 2.5 sene öncenin grafiklerini taşıyorsa biraz zor grafiğin göz doldurması ama sırf türk insanı yapmış diye satın alınır bu oyun
  • Unreal Development kit ile Grafikleri ve Oynanışı çok güzel oyunlar ediliyor ve Mobile dede harika,Hawken adlı mech savaşının olduğu oyunda muhteşem grafikler var.

    http://www.udk.com/showcase-hawken
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnseLmo82

    eğer hala 2.5 sene öncenin grafiklerini taşıyorsa biraz zor grafiğin göz doldurması ama sırf türk insanı yapmış diye satın alınır bu oyun


    starcraft yanlış hatırlamıyorsam 12 senedir geliştiriliyordu.
  • Unity 3D nin gfx paylaşım sitelerinde tonlarca tutoriali ve tabii ki korsan versiyonları bulmak mümkün. arkadaşların neden bu motoru tercih ettiğini anlamak zor olmasa gerek. bir de bu oyunu bitirince orjinal alın derlerse tam traji-komedi olur.
  • İnternette gezerken gördüm Bu da türk yapımı diyorlar :SSS Hangi motorla yapıldını bilen varmı

    http://www.youtube.com/watch?v=ykcFXnmIGW8
  • @ BSC Misafiri

    fps creator ile yapıldı
  • Arkadaşlar Unity 3d diyip geçmeyin kesinlikle muhteşem işler çıkartılabilecek bir motor.Kendim ve ekibimde bu motoru kullanıyoruz.Oyunumuzu takip etmek isteyenler için

    https://www.facebook.com/pages/Panaroma-Oyun-Ekibi/179485945425303

    adresinden takip etmeleri mümkün.
  • çoğu oyunsever geçti bu yollardan ben de fps creator üzerinde çalışmıştım baya ama program bi hayli sorunluydu profesyonel eğitim görmeden bulaşmıcam dedim bu işlere

    unreal engine veya cryengine hiç olmadı soruce motorunu kullansalardı oyun daha çok ses getirirdi ama daha basit oyun motorları üzerine yoğunlaşmayı tercih eden bi ekip ne diyelim hayırlısı olsun kolay gelsin umarım iyi reklam yapabilirler yoksa 5-6 senelik uğraş boşa gider
  • Adamlar neden CryEngine, Unreal falan kullanmamış diyenler var yahu yuh diyorum sanki Crysis 2 grafiklerini adamlara sundular da onlar mı reddetti? O tür bir oyun yapmak en azından 10.000.000 $'a patlar bu adamlara. Türkiye'de daha bütçesi milyon dolarlara ulaşan film çekilmedi kaldı ki oyunu mu çıkacak? Türkiye'de çok zor arkadaş işte ya gidip EA'de falan çalışacaksın yada evde oturup kendi kendine iki boyutlu 8bit'lik oyunlar yapacaksın. Çünkü böyle güzel girişimlerde bulununca grafikler Crysis'den geri kalıyor diye laf yiyorsun. Zaten milletçe yerli yapım bir oyunu kaldıramayız biz çünkü milletimiz oyunları hala 5 yaşındaki çocukların oynadığı eğlence unsurları olarak görüyorlar. Ayrıca bu oyun Crysis grafikleriyle çıksa ne olacak ki? Kaç kişi para verip alacak? Yurt dışında alan olmaz zaten. Çöpe gider milyon dolarlar. Neyse çok uzadı bitireyim artık.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.