Şimdi Ara

Norveç, Trajedinin Sorumlusunu Buldu: Oyunlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  
        Geçtiğimiz günlerde Norveç'te gerçekleşen trajik olayda tam 77 kişi öldürülmüştü. Bunu tek başına yaparak tüm dünyanın tepksini üzerine çeken Anders Behring Breivik'in öfkesinin nereden kaynaklandığı hâlen araştırılsa da sanırım medya suçluyu bulmuşa benziyor: Oyunlar
     
         1,500 sayfalık günlüğünde saldırıyı oyunlar üzerinden planladığını yazdığı anlaşılan Breivik, terörist saldırısını planlarken WarCraft hikayesinin kendisine ilhâm olduğunu yazmış ve Call of Duty'deki çatışmaların ve silahların kendisini bu saldırıya hazırladığını belirtmiş. Breivik'in bu notları üzerine harekete geçen Norveç yönetimi oyunlar konusunda radikal kararlar almaya başladı.
     
        Çeşitli Norweçli oyun satıcıları artık şiddet içeren ve genel olarak Breivik'in günlüğünde geçen oyunların satışını iptal ediyor. Bunlar arasında şu oyunlar bulunuyor: Call of Duty (Black Ops, Modern Warfare 2, World at War ve Modern Warfare), Counter-Strike: Source, Homefront ve Sniper: Ghost Warrior.
     
        Bu arada Spaceworld adlı bir oyun satıcısı ise bu alınan karara tepki göstermiş ve oyunları kaldırmayacağını açıklamış. Spaceworld bu trajedi ile oyunlar arasında bir bağlantı göremediklerini söylemiş ve eklemiş: "Oyunların bu tarz olaylara sebebiyet verdiğini kanıtlayan her hangi bir kanıt şimdiye dek görmedik."
     
        Breivik'in bu psikopatlığı üzerine bir çok şey yazıldı çizildi. Ancak Breivik'in günlüğünde yazanlar gerçekten onun her şeyi bir kaç oyundan ilham alarak gerçekleştirdiğini ortaya koyuyor. Nasıl bir zihniyettir bu ki oyunlardaki sanal olayları gerçek hayata yansıtabiliyor. Anlamak mümkün değil, belki sizlerin bu konuda diyecek bir kaç çift sözü vardır.








  • Bu olayın peşinden oyunlara yasak gelmesin...
  • Gercekten radikal ve zor bir karar. Bir yandan ölen o kadar insan var ama bir kişinin psikopatlığı yüzünden de faturanın diğer herkese yansıması çok üzücü.
  • Oyunlara yasak geleckse norveçe gelsin bize dokunmasınLar :D
  • Çeşitli Norweçli oyun satıcıları artık şiddet içeren ve genel olarak Breivik'in günlüğünde geçen oyunların satışını iptal ediyor

    norweç yazmışsınız
  • hayırdır cod serisinde tnt yapımını filanmı anlatılıyor ?
  • pokemonuda cocugun biri kendini pikachu sanıp attı diye kaldırmışlardı.
    Ulan milyonlarca kitlesi olan bir yapımı sadece 1 manyağın yüzünden o milyonlara yasak etmenın ne anlamı var onu anlamıyorum yani ?

    Alkol yüzünden olan trafik kazalarının tecavüzlerin gaspların haddi hesabı yokken alkol hiç yasaklanmıyor da kabahat hep böyle şeylere patlıyor. Cahil insanlar sürüsü.
  • metodiew3

    Alkol var diye kaza oluyor ve kaldırılmasını istiyorsan buyur tecavüz var dediğin gibi.Herkesi hadım edelim bitsin olay.Yasak.Zaten bu ülkenin gidişatı da yakında bu olacak.
  • O zaman şiddet filmlerini de kaldıralım. Dizileri de kaldıralım. Şiddet içeren müzikleri de kaldıralım. İnterneti de yasaklayalım. Olur mu olur. Bilmem kaç milyon kişilik, bilmem kaç bin yıllık ülkeden bir gün biri çıkarda bunlara özenirse ne yaparız.
  • Bu aptal dar bakış zihniyetin bir bizde olmadığını gördüm ya bu haberden çıkardığım tek iyi ders bu oldu.Neyinize sizin teknoloji? Bas bulguru, din kitabını ardından hapishaneye koysak tavız.Maksat bizi güden ne yapacağımızı söyleyen bir çobanımız olsun.
  • Ne kadar salak insanlar ya bizde oyun oynuyoruz ne çocugumuzu satıyoruz ne milleti kesiyoruz adam gibi oynuyoruz.Oynayan kişinin kafasında sorunlar varsa bunu oyun oynamadanda bi film izleyerekte yapar o zaman norveç de birdaha oyun,film savaş içerikli tiyatro bile izlenmesin ne saçma birşey.
  • hangi ülkede olursa olsun masum oyuncular ceza çekmesin
  • Eğer böyle devam ederlerse daha büyük bi katliamla karşılaşırlar heralde
  • tabi zaten hep oyunlar suçlu müslümanlar suçlu azınlıklar suçlu
  • adam kafadan kontaksa çocuk çizgi filmlerinden da katliam ilhamı alabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metodiew3

    pokemonuda cocugun biri kendini pikachu sanıp attı diye kaldırmışlardı.
    Ulan milyonlarca kitlesi olan bir yapımı sadece 1 manyağın yüzünden o milyonlara yasak etmenın ne anlamı var onu anlamıyorum yani ?

    Alkol yüzünden olan trafik kazalarının tecavüzlerin gaspların haddi hesabı yokken alkol hiç yasaklanmıyor da kabahat hep böyle şeylere patlıyor. Cahil insanlar sürüsü.


    +1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamelif_ -- 30 Temmuz 2011; 18:12:53 >
  • Adama lanet ediyorum o ayrı bir konu ama zekasını tebrik etmek lazım.Sen kalk birilerine hizmet olsun diye faşizmin dibine vur sonra oyunları bahane göstererek insanların bakış açılarını değiştir.neye ve kimlere hizmet ettiiğin sorulmasın bile.güzel bir yöntem...
  • hadi ordan.Norveç bile bunu yapıyor.Hiç beklemeyeceğimiz bir ülke.Saçmalamasınlar.Artizlik yapmasınlar.Biri ölür:Oyunlar suçlu.Biri bişey yapar:Hemen oyunları yasaklayalım.
    Ulen noluyo bu insanlara anlamıyorum yemin ediyom.
    O zaman hiç bişey yapmasın Norveçliler.Ne film izlesinler,ne oyun oynasınlar.Ne de başka bişey.Sanki OYUNLAR suçlu.Sanki o zaman bişey olmayacak
  • Habere sesli güldüm xD
    Adamların yasakladığı tüm oyunları oynadım ve şu an içimde sadece Matematik öğretmenimi öldüresim var. Herneyse Aslında oyunların bir ilgisi yok insanların kendilerini böyle şeylerin gerçek olduğuna inandırması ile ilgili. Ayrıca adam psikopatsa ona bişi diyemem. Oyun ŞİMDİ, GELECEKTE sanaldır!!
  • Aklı başında olan insan oyununu oynar ve herşey orada kalır.Bunu gerçek hayatına yansıtmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.