Şimdi Ara

BF3 ve MW3 Arasındaki Savaş Büyüyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
7.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  •  
         Yılın sonuna ve ağır oyunların çıkış tarihine yaklaştıkça FPS piyasasındaki rekabet de büyümeye başladı. Modern Warfare 3'ün dağıtımcısı Activision ve Battlefield 3'ün dağıtımcısı EA arasında süregelen tartışma ilginç bir hal almaya başladı.
     
         EA, Medal of Honor ile FPS türünü tekrar ele geçirme isteğini açıkça belirtmesinden sonra Battlefield 3 ile çok sağlam bir adım atmıştı. EA'in CEO'su John Riccitiello, Call of Duty'nin birinciliğini alacaklarını ve daha iyi oyunlar yapacaklarını söylemişti. Hatta buna örnek olarak Bad Company 2'nin Black Ops ile aynı Metacritic puanı (Tüm inceleme puanlarının ortalaması) aldığını göstermişti. Riccitiello bunu "Durumu eşitledik, şimdi geçme zamanı." şeklinde yorumlamıştı. (Aralık 2010)
     
         Bu açıklamaların çok ardından Activision adına konuşan Eric Hirschberg, "Birinci olmak elbette diğer tüm oyunlarla karşılaştırılmanıza neden oluyor. EA, tabii ki Battlefield ile Call of Duty'yi geçebilir (Gülerek şaka yapıyor). Sanırım EA, bizim oyunlarımız hakkında bizden daha çok konuşuyor. Bu nedenle onlara reklamımızı yaptıkları için teşekkür ediyorum." şeklinde cevap verdi. (Haziran 2011)
     
         Activision tarafından gelen bu açıklamalardan sonra şirketin CEO'su Bobby Kotick, Battlefield 3'ün E3 2011 tanıtımlarında oyunu oynamak için ricada bulundu. Ve söylentilere göre EA buna izin vermedi. Bu olaydan sonra yaptığı bir açıklamada oyunu kendi gözleri ile görmeden yorum yapamayacağını, Battlefield 3'ü şimdiye kadar sadece PC'de gördüğünü ve konsol sürümünün oynanış görüntülerinin yayınlanmadığını iddia etti. Müşterilerinin çoğunun oyunlarını konsol üzerinden oynadıklarını belirten ünlü isim, oyunun konsolda sunduğu oynanışı görmeden yorum yapmayacağını söyledi.
     
         Dün ise sıra tekrardan EA CEO'su Riccitiello'ya geçti. Kotick'in, oyunun asıl pazar olan konsollarda gösterilmemesini belirtmesinin ardından EA'den şu cevap geldi:
    "Bu daha savaşın başı ve onlar (Kotick'i kastederek) tehlikede olduklarının farkındalar. Bu yılın sonunda en ağır toplarımızı oynayacağız. Bizim oyunumuz hakkında bu şekilde şüphelenmesi onları nasıl kızdırdığımızın bir göstergesidir. Bizce bizim PS3 oyunumuz onların Xbox 360 oyunlarından, PC oyunumuz da PC oyunlarından daha iyidir. Eğer tüm söyleyecekleri bu kadarsa açıkça görünüyor ki üç oyunumuzu da çıkarttığımızda tüm söylenenler uçup gidecek. Eğer bizim konferansımıza gelmiş olsaydınız oyunun PS3 ve Xbox 360 görüntülerini izleme şansı bulurdunuz. Eğer Bobby bunların PC görüntüsü olduğunu düşünüyorsa gerçekten büyük tehlikede."
     
         Dediğimiz gibi FPS liderliği için yapılan rekabet biraz da çirkinleşerek kızışmaya devam ediyor, önümüzdeki günlerde de bitecek gibi de durmuyor.
     









  • yazilari okuyunca kendimi siyaset haberinde zannettim :)
  • BF3 kendi işine baksın CoD'daki gibi hikaye sağlam olsun, konsolda Crysis 2 gibi olmasın. CoD ile kendilerini kıyasmayı bıraksı çocukça oluyor bana kalırsa.
    MW3 grafikleri biraz daha ilerletsin hikaye zaten çok iyi. Gotick kardeşte paradan biraz gözünü çeksin 28 TL'e DLC olmaz.
  • konsolda crysis 2 gibi olmasın denmez ona ,ps3'te crysis 2 gibi olmasın denir.

    BF3 tarafı ne dese haklı devam edin takmayın kafaya ..
  • Activision çamur atayım izi kalsın diyor. Onlar da biliyor BF3 kendi oyunlarından daha sağlam geliyor.
  • ea ya sonuna kadar destek veriyorum , boby kotick gitsin suda cod oynasın :D,mw3 senaryo harici her şey aynı ya :D , sesler müzikler,menu,tasarım vs... iki oyunuda oynayacağım ama ea'nın yanındayım Ea rock

    cod fanları fena eskiler şimdi muhaha
  • Aynı oyunu ısıtıp ısıtıp sadece yeni senaryo dlc si ve 3-4 harita getirip satıyolar bide ayrıca haritalar için 30 lira istiyolar bak sen şu işe!

    Zafer Tery belliki ne BF 2 multi nede bc2 multi oynamışsın burada gelip singleplayer üzerinden boş yorumlar yapıyorsun.O grafikleri biraz değil baya bir ilerletmesi lazım.
  • o resimdeki kediler süper ya :D
    birde 32 anonymous hackeri yakalanmış beyler
  • Bu sefer BF3 önde götürüyor şuana kadar.
  • BF3'ün konsol görüntüleri de sızdı nete gördük onları da PC ile neredeyse fark yok gibi COD serisi yerinde saymayı bırakmalı artık dinazorlaştı iyice..
  • İstediğinizi söyleyebilirsiniz arkadaşlar. Ben her iki oyunu da seviyorum ama şu bir gerçek: BF3 7-8 milyon civarı satış rakamı yakalayabilecekken MW3 15 milyonu aşacak.
  • valla tebrikler bsc ben bu haberi 1 hafta önce okudum
  • TheAnalyzer

    15 milyonu aşıcağını sanmıyorum çünkü daha önceleri cod için gün sayardık çıksa da oynasak diye özellikle blackops için ,şimdi bak halimize nereye gitsek bi eleştiri ,birde bf3 gibi bi rakip olunca 15 milyonu ben hayal olarak görüyorum....
  • Tabi EA baktı CoD her sene 25 milyon satıyor, adamların iştahı kabardı bırakırlarmı bu işin peşini hiç :D


    Şöyle bir karşılatırma yapacak olursak;
    Battlefield 3
    +Tek kişilik modundada bu sefer ciddi ciddi geliyor belki CoD ler deki kadar sürükleyici bir tek kişilik mod ile gelebilir bunu oyun çıktığı zaman göreceğiz ama bu sefer tek kişilik modunu sadece yapmış olmak için yapmayacaklar ama aksiyondan çok savaş ön planda olur.(Tek kişiliğede önem veriyoruz dediler ama bakalım hayırlısı.)
    +Grafikler
    +Sesler (Silah, patlama, oyun içi sesleri tartışmaya gerek yok eminim CoD'den daha iyi olacaktır. Müziklerinde iyi olacağını düşünüyorum ki bilindik Bf temasını koyslar bile beni mest etmeye yeter. Tek kişilik modda seslendirmeye birşey diyemeyeceğim. Dedikleri gibi tek kişiliğe önem verdilerse iyi olur diye bekliyorum ama sadece reklamı olsun diyede önem verdik demiş olabilirler.)
    +Daha iyi savaş atmosferi(CoD da savaş değil aksiyon var artık.)
    +Çoklu oyuncu modu daha ciddi ve çok güzel modları var.

    Modern Warfare 3
    +Tek kişilik modu gene bence aksiyona yönelik olacak ve sunumu her zamanki gibi çok iyi olur amas avaş atmosferinden biraz kopmuş her ne kadar 3. Dünya Savaşı temasıyla çıkacak olsada aksiyon filmi gibi birşey savaş atmosferi yok.
    +Grafiksel olarak birşey söylememe gerek yok son 4 CoD oyununda aynı grafiklerin olduğunu biliyoruz sadece gene Black Ops ta yaptıkları gibi daha fazla efekt kullanacaklar.
    +Silah,patlama,oyun içi sesler CoD larla aynı olur yada benzer olur ama fazla farketmez. Müzikleride normal-iyi arası olur ama bağlamaz. Sadece tek kişilikte karakter seslendirmeleri çok kaliteli olacaktır diye düşünüyorum.
    +Holywood aksiyonu (Evet, bende katıksız aksiyonu bayağı seviyorum(çok saçma olmadıkça) ama savaş atmosferini tercih ederim sonuçta savaş oyunu bu.)
    +Çoklu oyuncunda oynamak kolay, gene aksiyon dolu, hızlı eğlence ve moda ()

    Gene MW3 çok satar ama şahsım adına Bf3 ün daha iyi oalcağını düşünüyorum, umarım çok satsın diye onuda aksiyon oyununa çevirmezler sırf savaş atmosferini bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 13 Haziran 2011; 20:33:47 >




  • quote:

    15 milyonu aşıcağını sanmıyorum çünkü daha önceleri cod için gün sayardık çıksa da oynasak diye özellikle blackops için ,şimdi bak halimize nereye gitsek bi eleştiri ,birde bf3 gibi bi rakip olunca 15 milyonu ben hayal olarak görüyorum....


    Doğru diyorsun da, bu iş bizim hevesimize bakmıyor. Ben 15 milyonu çok rahat geçebileceğine eminim. Çok rahat kelimesine dikkat çekerim.
  • Hangi BF oyununda Mw2'deki Ghost ve Roach'ın ölümündeki hislerinizi yaşadınız ? BF oyunlarının hiçbiri hikaye olarak iyi değildi.BF3'te ise 10 saate yakın oynanış olacakmış.5 saat olan BC2'ye tahammül edemedim BF3'ede tahammül edemicem gibi.Coop olarakta Cod serisi FPS alanında 1 numara(l4d coop için yaratılan bir oyun dahil etmedim).Yani benim gibi önce pc de korsanı deneyip beğenince konsola oyunu alan oyuncular direk coda yönelecek.Bad Company serisine kadar hiçbir BF oyunu Codun yanına bile yaklaşamadı(grafikler dahil).Keza BC1 'ye bile çıkmamıştı.BC2yle rakiplerine yaklaştılar Black Ops rezilliği,İW'deki ayrılmalar,grafik motorunun değişmemesi vs.. olaylarda EA'ya yaradı.Ancak hangi oyunun daha çok satacağını biliyorsunuz,grafiklerle ancak türkiyedeki oyuncuların gözünü boyayabilirsiniz.Bu sene BF3 MW3'e yaklaşır,seneyede yeni Cod oyunu yepyeni bir grafik motoruyla BF'yi piyasadan siler.(- time)




  • Call Of Duty'nin o çizgisel oynanış şekliyle Battlefield3 gibi bir dev karşısında durmasının İmkanı yok.Geçen yıllarda Activision dua etsin ki DICE bu konularda ona fazla rakip çıkmadı ama artık Activision da biliyor sonunun ufak ufak geldiğini...Multiplayer'ı geçtim, sokaktaki internet kafe bebelerine bile adını duyurmayı başarabiliyorsa Battleffield3 oyun dünyasını alt üst edecektir.
  • zafer_terry "MW3 grafikleri biraz daha ilerletsin hikaye zaten çok iyi" bu sözüne kesinlikle katılıyorum.....
  • Yalnız Metacritic ortalamasında 360 sürümünde sadece BC2 biraz önde de GR'de (ki tam ortalama verir) 2 puan fark var aralarında BC2 önde...Black Ops zaten BC2'den iyi diyen çıkmaz herhalde..Daha da düşecek ortalama bu sefer, BF'de 91-92 yapar ortalamayı..5-6 puan fark olur..Ayrıca Kotick konsolda oyunun tamamen farklı olacağını falan sanıyor herhalde..Mapler daha küçük ve oyuncu sayısı az olacak onun dışında pek fark beklemesin o da CoD'u silmeye yeter..
  • vallaha bunların kapışmasına bayılıyorum. bunlarda olamasa kasım hiç gelmez :) ben önceden bir cod oyuncusuydum bf3 garafikleri ile mw3 ü geçiyor ama arkadaşlar ben bu kasım bu iki oyunuda keyifle oynayacağım onlar kapışa dursun biz bu iki oyunuda keyifle oynayalm :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.