Şimdi Ara

Amerikan Ordusu, CryEngine 3 İle Eğitim Görüyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
9.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  
        Amerika ordusu Crytek'in CryEngine 3 motoruna adapte olmuşa benziyor. Crysis 2'yi yaratan güçlü oyun motoru CryEngine 3 ile Amerikan ordusunun sanal eğitim simulasyonu Dismounted Soldier yapıldı.
     
         Dismounted Soldier, 57 milyon dolarlık bir proje. Bu pahalı proje Intelligent Systems adlı bir firma tarafından yürütüldü ve oluşturuldu. Amerikan askerleri bu sanal simulasyon ile büyük savaş operasyonlarını, düzensiz savaş hâllerini, huzuru sağlama görevlerini bire bir yaşayabilirken bir yandan ofansif, defansif hareketleri ve sivil desteğini de uygulamaya çalışabiliyorlar.
     
        Simulasyonda eğitim gören askerler kafa izleyebilen özel bir VR (Virtual Reality - Sanal gerçeklik) kask takıyorlar. Stereo kulaklıklar ve mikronununda bulunduğu bu kask ile birlikte vücutlarında sensörlerin bulunduğu bir kıyafet giyen askerler ellerindeki silahlarla, kendilerini gerçek bir savaş alanında buluyorlar. Tüm vücut hareketlerini okuyabilen bu kıyafet, eğilme, sürünme, objelerin altından veya üstünden geçme, el hareketleri gibi çoğu gerçek hareket aksiyonlarını tanımlayabiliyor.
     
        Metal Gear Solid'deki VR eğitimleri aklıma geldi nedense, Amerikalı askerler böyle bir simulasyon ile çok şanslılar gerçekten. Belki de geleceğin oyun teknolojisi şu an onların hizmetinde. Crytek'i de ayrıca tebrik etmek gerek. Böyle müthiş bir oyun motorunun bir çok faaliyet alanında gezmesi, CryEngine 3'ün gücünü tekrar kanıtlıyor.
     
        Dismounted Soldier adlı sanal eğitim simulasyonu ile ilgili bir videoyu aşağıdan bulabilirsiniz, ekran görüntüsü, bilgiler ve daha fazlası için resmi sitesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
     








  • Darısı başımıza, ne diyelim.
  • O ne beee? Eğer olabiliyorsa Ameraka'da askerlik yapmak istedim bi an. (Konuyu çekeleştirmeyin, sonuçta vatani görevimiz ve elbet ki yapıcaz ama böyle şeyleri görünce de canımız çekmiyor değil hani)
  • Bu habere "Crytek süper ya!1! Adamlar işi biliyor!!birbir1!" diye sevinmeli miyiz? Katil Amerikan Ordusu Cryengine 3'ü kullanarak eğitim görüyor. Bence buna üzülmeliyiz. Gün geçtikçe teknoloji canice amaçlar için kullanılıyor. Güçlü bir program yapmışlar tebrikler ama bu programın kullanış amacı kötü çok kötü. Cryengine 3'ün üniversitelerde eğitim için kullanılması güzel, sevindirici bir haberdi fakat bu sefer yanlış bir adım atmışlar.
  • Geleceğin oyun sistemleride böyle olabilir denemek isterdim gerçekten
  • Beceriksiz ama bütün oyun ve filmlerde kahraman olarak gösterilen o amerikan askerlerini simülasyonla da adam edemezsin teknoloji iyide adam yok kullanacak.Her yolu deniyorlar.
  • bunu oyun yapsınları ilk alanlardan olurum
  • http://www.mycrysis.com/forums/viewtopic.php?f=40&t=28490

    Yeni yamada yolda bu haberi türkçeye çevirebilirmi bsc
  • Olsun bizimkilerde CS 1.6 üzerinden eğitim verir :D
  • 1956 model g3 e kurban ol. Ben hala askerin bilgisayar kullandığına inanmıyorum. Hatta daktilo bile çok ileri geliyor bana asker diyince.

    Sen amerikan askerini görmedin herhalde. Adam yok diyor adam. Amerikan ordusu dünyanın gelmiş geçmiş en büyük ordusu, bırakında simülasyonları da olsun. Bizim daha talimde atıcak mermimiz yok.
  • Peki Amerikan ordusu vietnam savaşından beri M16 kullanıyor ve hala kullanmkata peki buna ne diyeceksin.Ayrıca G3 e kurban ol sen en iyi piyade tüfeklerinden birisidir.Bilmeden konuşmayın!
  • Güzel vallaha. Piyasaya çıkarmı acaba ?.

    Bu arada gene Helal Olsun Cevat YERLİ !
  • G3 e kurbanmı olsunlar :D g3 sılahmı yahu nalet kopek olusu gıbı agır,tutukluk oranı yuksek.G3 sadece egıtım amaclı kullanılıyor benım bıldıgım catısmaya gırenlerde keleş vardır yada HK33.amerikan ordusu ıse adamların sılahları hafıf,tepme oranı dusuk,red dotuydu durbunuydu mevcut,cok hafıf celık yeleklerı var,lazer metrelerı var var oglu var bızımkıler ıse at sırtına 50 kılo canta atına atlet :D ver g3
  • Eline ne verirsen ver Odun daima Odundur.
    Doğru olan birşey daha var soğuk savaşta kimse önlerinde duramaz ama sıcak savaşta onları ..... yoktur. :D
  • ya neden kendinizi aşağılıyosunuz :D

    sonucta amerkan askerleri özel bizim de özel askerlerimiz var onlarında çok özel silahları var basına duyurulmayan gizli silahları var ,normal askerimizde yok onlar da paralı değil :D

    6 adet sat komandosunun kardak krizinden ne yaptıgını bilmeyen yoktur heralde veya bordo berelilerin bi kaç kez dünya şampiyonluğun,...,

    g3 keleş hikaye özel kuvvetlerde çok sağlam silahlar var zamanında yunanistan bu yüzden bize dava açmıştı ...dünya üzerinde 7 özel silahın 3 'ü bordo berelilerde diye...
  • Bu konuda bir problem yok zaten hatta sunuda belırteyım dunyada en cok ozel kuvvetı bulunan ulke Turkıyedır burda bır sorun yok zaten.soyle anlatayım a.b.d. nın argodan gıreyım sıdıklı askerı bıle tam techızat ıken bızım askerler saldım cayıra mısalı yanı tr de askerımız donanım olarak yetersız.ozel kuvvetler her yere gonderılmez zaten devlet bu ınsanlara tonla para dokuyor 3 4 teroroıst ıcın bolgeye bordo berelı yollamazlar onuda gec ucak helıkopter bıle zor gıdıyor.bıraz daha yazarsam ıs cıgırından cıkacak zaten :)
  • tek_tower

    bordo berelilerin nereye gönderildiklerini biz bilemiyoruz zaten :D
    onların en etkin silahı gizlilikleri ...bizim için veya düşman için farketmez...

    ama askeriyede teröre kan kusturan en etkin birlik diye geçer...
  • quote:

    BSC Misafiri 28.05.2011 19:11:09

    1 - Amerikan ordusu 2 milyon kadar asker var bu sayi türkiyle yarişamaz bile rusya ve çinle söylemiyorum bile
    2 - Bir ordunu asker sayisi bazi zamanlarda hiç önemli dildir mesala naziler firansayi işkal ederken düşmalarini yaris kadar askerleri vardi ama onlari hiç bir şey durduramadi amerika ira işkal ederken irak sayica üstündü
    3 - Amerikan ordusu beş para etmez
    4 - Sen doguya git orda bol bol atarsin mermi türkiye cumuriyetinin mermisi betmez merak etme
    Ve usmcsas arkadaşim g3 cok iyi bir silah dil kullandim biliyorum sürekli arzalaniyo
    ne m16 nede g3 em iyisi g36 çamurda bile calişir
  • alıntı:Bu habere "Crytek süper ya!1! Adamlar işi biliyor!!birbir1!" diye sevinmeli miyiz? Katil Amerikan Ordusu Cryengine 3'ü kullanarak eğitim görüyor. Bence buna üzülmeliyiz. Gün geçtikçe teknoloji canice amaçlar için kullanılıyor. Güçlü bir program yapmışlar tebrikler ama bu programın kullanış amacı kötü çok kötü. Cryengine 3'ün üniversitelerde eğitim için kullanılması güzel, sevindirici bir haberdi fakat bu sefer yanlış bir adım atmışlar.

    nickim pcnin yeni uzmanı (dh üyesiyim) everseeker çok haklı bence çünkü bu olay üzücü hem bizim vatandaşımızın ürettiği seye baskasına gidio ve hiç hayırlı bise deği katil amerikanın askerine yarıo ve bizim ordumuza geri kalmış diorsunuz ama bizim ordumuz 3. en büyük ve en güçlü ordu dünyada ve mermi alacak paramız var ve kendimiz üretioruz zaten mermiyi ve ayriyetten deniz kuvvetleri ve hava kuvvetleri kendi teknolijilerini üretilo (maalesef geçte olsa kara kuvvetleri kendi silahlarını ürerio) hatta bu ürettiği silahlardan bora(numarasını un




  • Konuyu lütfen bu vatan için canını kırpmadan verecek Türk ordusuna laf atmayın attırmayın Amerikan ordusuyla Türk ordusunu bir tutmayın lütfen
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.