Şimdi Ara

Sony'den Müjde: Korsan Oyunculara Ban Geliyor!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  
        PlayStation 3'ün kırılmasıyla kendini korsan oyuncular ve hackerlar içinde farklı bir mücadele içerisinde bulan Sony, davasını kızıştırma kararı aldı
     
        Hackerların Playstation 3'ün savunmasını delmesi yüzünden korsan oyunlarla başı belaya giren Japon devi bundan önce yeni firmware'ler ile durumu kurtarmaya çalışmış ancak çatlak bir kere oluştuğu için bunu yamalayamamıştı. Sony bu sefer işi bir üst kademeye çıkartma kararı aldı. Microsoft'un uzun yıllardır uyguladığı 'Ban' uygulamasını Sony de yapma kararı aldı.
     
         Sony, Playstation 3'lerini hackleyen korsan oyuncuları tespit ettiği anda PSN'den banlayacağına ilişkin bir basın bildirisi yayınladı. Microsoft'un buna benzer bir sistemi yıllardır Xbox Live'de uyguladığını biliyoruz.

       Sony, yayınladığı bildiri ile Playstation 3'te korsan oyun oynanmasını sağlayan cihazların kullanımını bir an önce bırakılmasını, aksi takdirde kullananları PSN'den banlayacağını açık bir dil ile ifade etmiş. Sony ufak bir not da bırakmayı ihmâl etmemiş. Şimdilik bu tepkinin başlangıç olduğunu ileride daha şiddetli ve etkili cezalar olacağını da eklemiş.
     
        Korsana tamam mı? Devam mı? Karar sizin...
     








  • 3 evet ile devam edıyor .D
  • başka çareleri yok. bu tür uygulamalarla vazgeçirmeye çalışıyorlar mecburen
  • öyle fiyatlarla oyun satarsan olacağı budur. malesef bu konsolları ve oyunları kıranlarada, korsan oynayanlarada kızamıyorum. bence sony diğer sirketlerle birlikte çuvaldızı önce kendisine batırmalı.
  • Xbox 360'da ban olmaz millet onu alır sony yine sap gibi kalır.
  • Geç kalınmış bir uygulama Sony çok önceden yapacaktı bu ban dalgasını gayet iyi olmuş umarım tüm cfw li kullanıcıları şutlarlar.
  • Sony korsanı yenemeyeceğini anladı nihayet ve böyle bir çözüme başvurdu. Geohot'a açtığı davayı da kaybeder bakın görün. Zaten verdiği PSN hizmeti de belli. Pek caydırıcı bir yöntem olacağını sanmıyorum.
  • single oynarken jb mp takılacagın zamanda çıkartırsın jb yi
    nası çakacak sony merak ettim..
  • Daha açık (ve dürüst) bir ifadeyle resmen tehdit etmiş Sony, biz oyuncuları... Tabi, kimse yeni firmware ile gelen "ROOTKit" den bahsetmiyor; o da ilginç... Yabancı forumlarda dalga geçiliyor "SpyStation" diye. LoL
    Benim anlamadığımsa Sony'nin, daha az mağliyetli oyun oynamak için Custom Firmware kullanan kullanıcıları Banlama kararının "MÜJDE(!)" olarak değerlendirilmesi.
    Her dem güçlünün yanında taraf olmak düsturunu sonuna kadar uyguluyor BSC editörleri.
    Helal-ı Hoş olsun. LoL
  • SyLaR25 sana katılıyorum :)
  • Korsan oyunları asla savunmuyorum yıllardır ve halada orjinal oyun oynamaktayim fakat Türkiye'de orjinal oyun fiyatları çok pahalı.misal ben Norveç'te yasıyorum burda aldığımız oyunlar bütçemizi çok etkilemiyor lakin Türkiye'de olsam orjinal oyuna para yetiremezdim.oyun fiyatlarını biraz daha aşağı çekip arayı bulurlarsa sorun kalmayacaktır.yazın turkiyedeydim bir ps Cafe'ye gidip kuzenimle oturdum.Fifa 11 açmasını söyledim baktım bişeyler yapıyor dedim bu yaptığın yasal değil,cocuğun cevabı aynen söyle oldu ^abi ne yapalım.surda 10 masa var herkes Fifa oynamak istese 100*10 =1000 tl dedi^ Yani diyeceğim o ki burda sonyde haklı kullanıcıda.sonuçta bu bir zevk meselesi fakat sadece zenginlerin değil..
  • Korsana Hayır ! Sony çok iyi bir iş yapıyor
  • valla ben korsan çıkmadanda orjinal alıyordum korsan çıktıktan sonrada orjinal aldım bna kalırsa korsanlığın dinimizde bile yeri yoktur ki birilerinin hakkını çalanların beslenmesini sağlamış luyoruz korsan alınca hem orj oyun alıcaz ki oyunlar ucuzlasın ABD'de veya herhangi bi avp. devletinde niye oyunlar ucuz adamlar hep orj. alıyo o yüzden.
  • cok ıyı olmus.banlasınlar hepsını korsana karsıyım,ps3 gıbı bı konsol korsan ıle ziyan edılemez,sadece sıngle oyun ıcın degıldır,cok gelısmıs bı konsoldur ınt uzerınden bıze oyun zevkını yasattıgı ıcın.orjınale devam.
  • orjinal oyun konusunda Türkiye gelişiyor
    sony iyi destek veriyor normalde çıkış fiyati 180tl olan oyun 110tl ye çıkıyor türkçe oyunlar geliyor türkiye de bu oyunların satışları yüksek olursa yakında dahada düşecektir ama şuanda güzel bir ilerlemedeyiz
    orjinal çok pahalı değil çoğu süper oyunlar en fazla 40 tl
    zaten online oynuyorsun falan sana yetiyor sıkıldğında ver 20tl tamam yani
    konsolu alan kişi orjinal oyunları dert etmemeli korsana yönelmeyelim arkadaşlar
  • hhahaha....

    çok iyi bir iş yapmış sony ama.... bir insanın zaten jb yaptırması için aklının olmaması lazım....

    bir oyunun single ı en fazla bir hafta suruyorsa....genelde boyle olur.... multısı 3-4 ay suruyor.... hem... multıplayerın çok ayrı bır zewkı var.....
    karşındakının program olmadıgını bılmek... çok ayrı bır zevk......
  • aslinda bu sony nin savasi kaybettiginin en acik kanitidir cunku banlamaktan baska carelerinin olmadigini gosteriyor
  • guzel haber sony budaha baslangiç demis acaba sonralarda ne yapacak

    birde banlaninca sadece multimi oynayamiyor yoksa ps3 tamamenmi kulanamiyor ?
  • Arada, oyun fiyatlarının yüksek olması sebebiyle korsancılığı mübah gören görüşer gördüm. Şimdi soruyorum. GTA IV oyununun tasarlanması kaça maloldu biliyormu bu arkadaşlar ?
    100 milyon Dolar !
    Bugün ortalama bir oyunun prodüksüyon maliyeti ortalama 65 milyon dolar civarında. Ne sanıyor bu arkadaşlar acaba. amme hizmeti mi yapıyor bu firmalar. bir oyunu tasarlamak için yüzlerce uzman kadro, telif hakları ücretleri, pazarlama vs vs.

    boş bir blue-ray kaç para bilen var mı ? ortalama 10-12 dolar sırf boş blueray disc fiyatı zaten. Adamlar oyunu 40 -50 Dolar arasına satıyorlar zaten. Kızacaksanız, vergileri kanırtan devlet politikalarına kızın. Oldu olacak, bedava oyun dağıtsınlar diyeceksiniz !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Subject.16

    Arada, oyun fiyatlarının yüksek olması sebebiyle korsancılığı mübah gören görüşer gördüm. Şimdi soruyorum. GTA IV oyununun tasarlanması kaça maloldu biliyormu bu arkadaşlar ?
    100 milyon Dolar !
    Bugün ortalama bir oyunun prodüksüyon maliyeti ortalama 65 milyon dolar civarında. Ne sanıyor bu arkadaşlar acaba. amme hizmeti mi yapıyor bu firmalar. bir oyunu tasarlamak için yüzlerce uzman kadro, telif hakları ücretleri, pazarlama vs vs.

    boş bir blue-ray kaç para bilen var mı ? ortalama 10-12 dolar sırf boş blueray disc fiyatı zaten. Adamlar oyunu 40 -50 Dolar arasına satıyorlar zaten. Kızacaksanız, vergileri kanırtan devlet politikalarına kızın. Oldu olacak, bedava oyun dağıtsınlar diyeceksiniz !



    GTA IV u tasarlaması o kadar oldu peki kac para kazanc sagladi o oyun ?
    Ortalama 65 Milyon mallolmus bana oyunlari say desem 6-7 yi gecmez ,
    Bos Bluray media 2-3 $ bu perakende fiyati yani senin benim gibi adam almaya gittigindeki fiyat...

    Milletten duyduklarini buralara yazmadan evvel bir arastirin bakalim ne kadar dogru konusuyorlar. Banada inanmiyorsan arastir dediklerimi.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.