Şimdi Ara

GTA III'ün PS2 Exclusive Anlaşması Ucuza Gitmiş

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
       Playstation 2 ve GTA III. Ne kadar büyük isimler, değil mi? İkisi de kendi alanında çok başarılılardı, ona hiç şüphe yok. Playstation 2, şu anda ev konsolları konusunda en çok satan konsol iken bunun büyük bir bölümünü de GTA III'e borçlu. Sony'nin temkinli bir şekilde Playstation 2 'exclusive' oyunu haline getirdiği GTA III, o kadar başarılı bir oyun olmuştu ki kimse bu denli bir başarı beklemiyordu, Sony bile... GTA III, milyonlarca sattı, Playstation 2 satışları da doğru orantıda tavan yaptı. Peki bu Sony'nin kasasını dolduran ve 2D'den 3D'ye geçipte ender başarılı oyunlardan biri olan GTA III için yapılan exclusive anlaşması, Sony'ye ne kadara patladı? Tek kelime ile tarif etmek gerekirse; Ucuz...
     
        Eski SCEE patronu David Reeves bu konu hakkında Eurogamer mikrofonlarına röportaj verdi ve bu anlaşmanın Sony için çok ucuz olduğunu belirtti ve konuyu açtı.
     
         Sony, o süreçte 'exclusive' bir oyun yapma kararı almış ve günlerini sırayla üçüncü parti yayıncıları şirketlerine çağırıp ellerinde neler olduğunu görmekle geçiriyorlarmış.Anlaşma süreci, özel bir şekilde Reeves, SCEE kurucusu Chris Deering ve üçüncü parti yayıncılar arasında devam ederken son toplantı gününe eski Take-Two patronu olan Kelly Summer dahil olmuş ve Summer ilk olarak 'State of Emergency' oyununu Sony'nin gözler önüne sermiş ve Deering'in ilk tepkisi şöyle olmuş:
     
           ‘Başka neyiniz var?’
     
        Summer'dan gelen cevap ise: "Bir de bu Grand Theft Auto oyunumuz var... Bunun üzerinde isterseniz bir anlaşma sağlayabiliriz."
     
        Reeves'in teknik ekibinden gelen tepkilerin olumlu olması sebebiyle GTA III ile anlaşmanın kötü sonuçlanmayacağı düşünülmüş ve anlaşmışlar. Anlaşma ücreti her ne kadar açıklanmasa da düşük bir rakam olduğunu Reeves kendi ağzı ile söylüyor.
     
         Daha sonra GTA serisinin dönüm noktası haline gelen Grand Theft Auto III bir anda PS2'nin en önemli yapımlarından biri haline geliyor. Benim de aklıma "Acaba şimdi GTA V ile ilgili bir 'exclusive' anlaşma yapılmaya kalkılsa bu kadar 'ucuza' gider mi?" sorusu geliyor... Kesinlikle imkansız...
     







  • hahahhaa çok güzelmiş :D
  • "Başka neyiniz var?"
    İyiymiş :D
  • tabi rockstar da ucuza verecek adam arıyodu :D

    gta v hiçbir platformda exc yapmaz çünki hepsinde gani gani satacak ve paraları götürcektir.ilk etapta gene konsollara çıkabilir.
  • Rockstar bundan sonra hiç bir GTA'yı exc. yapmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghostliving

    tabi rockstar da ucuza verecek adam arıyodu :D

    gta v hiçbir platformda exc yapmaz çünki hepsinde gani gani satacak ve paraları götürcektir.ilk etapta gene konsollara çıkabilir.



    exc yapmaz diye birşey yok para konuşur.
  • GTA V'i sony exc yapmaya kalksa rockstargames sony'den %70 hisse ister herhalde başka türlü olmaz.
  • rock star bu oyunu yaparken bukadar tutucağının farkında deilde de ondan bence 1 sene sonra felan da gta 5 çıkar ozaman ne olur şuan da dünyanın en pahalı oyunu hala gta sanandreas olduğuna göre rockstar okadar da temkinsiz bir firma deil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DragMeToHell


    quote:

    Orijinalden alıntı: ghostliving

    tabi rockstar da ucuza verecek adam arıyodu :D

    gta v hiçbir platformda exc yapmaz çünki hepsinde gani gani satacak ve paraları götürcektir.ilk etapta gene konsollara çıkabilir.



    exc yapmaz diye birşey yok para konuşur.



    paraya bakmaz dostum,gta v çıkınca her türlü rockstar gani gani para alacaktır.

    o yüzden exc e ihtiyac duymaz.
  • Rockstar Exc. yapmaz artık LA Noire bile MP oldu Agent'ta olacak kaldı ki GTA gibi inanılmaz para kaldırdığı bir seride asla bir konsola bağlı kalmayacaktır..Yani düşünün GTA III Exc. anlaşması haber ama GTA III bile Time Exc oldu..Aynı şekilde geçen sene GTA IV ek paketleri için MS ile yapılan anlaşmada Time Exc. olmuştu..İmkansız Rockstar'dan Exc. çıkması en fazla Time Exc. olur..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.