Şimdi Ara

Kinect, Microsoft'a 56 Dolara Mâl Oluyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  
         Amerika'da 150 dolara, İngiltere'de is 130 Sterlin'e satılan Kinect'in Microsoft'a maliyetinin 56 dolar civarında olduğu söyleniyor. UBM TechInsights tarafından yapılan araştırma sonucunda bu ilginç  rakam ortaya çıktı.
     
         Araştırmada cihazın içerdiği çiplerinin PrimeSense, Marvell Technology Group, Texas Instruments ve STMicroelectronics NV firmalardan alındığı söyleniyor.

        Temel olarak, Kinect'in gücünün İsrailli firma Prime Sense'in büyük tasarımından geldiğini söyleyen UBM TechInsights yetkilileri, Prime Sense'in görüntü işlemcisi, ses ve arayüz ile Kinect'in en yenilikçi bölümünü sağladığını söylüyor.
     
        Tabi ki Kinect'in 56 dolara mâl olmasını "Microsoft 56 dolara yapıp 150 dolara satıyor" diye algılamamak gerekiyor, çünkü reklam, pazarlama vb gibi bir çok etkeni de işin içine katmak gerek. Microsoft, Kinect'ten kâr ediyor, ama bu kârın ne kadar olduğunu sanırım hiç bir zaman bilemeyeceğiz.
     
     







  • Asıl iş yazılımda. MS in yaptığı yazılım cidden çok harcama istiyor ve çok iyi iş çıkarmışlar. donanım bu tür projelerde çok önemli değil, kamera ve IR yi herhangi bir çinli üreticiye yaptırabilirsiniz. Kinect i çalışır yapan yazılımı. Para yazılıma gidiyor. Boyle bir oyun portalı sitede buna değinilmemesi ilginç. Reklama felan değinilmiş. Tamam onlarda etkiler ama Kinect bir yazılımdır aslında.
  • @desert_rain
    Zaten ilk prototip çok yüksek bir miktara mal olmuştu. Dediğin gibi asıl iş yazılımda.
  • İsterse 20 dolara mal olsun, söke söke hakediyor bu parayı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.