Şimdi Ara

Nintendo DSi Video İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
21.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2004 senesinden çıkan Nintendo DS , 3. Farklı sürümüyle karşımızda. Daha önceki iki sürüme göre büyük yeniliklerle gelen Nintendo DSi ’yı yakından inceliyoruz.






  • Merak ettiğim bir üründe güzel inceleme olmuş.
  • Mükemmel ve orijinal bir inceleme olmuş Erdinç abi.
  • el konsolu olarak psp nin eline su bile dökemez
  • hiç ısınamadım şu nintendo ya. Ama alet güzel gibi , en çok kamera özelliğini beğendim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: shamsheytani

    el konsolu olarak psp nin eline su bile dökemez

    +99999999

    kesinlikle psp yi tek geçerim özellikle grafikleri ve ekran kalitesi ile. ama bu ds de iyi iş çıkartmışa benziyor. edinmek şart
  • bence güzel değil gerçekten p2p ile kıyaslanamaz bile
  • teşekkürler güzel inceleme.psp ile kıyaslanmaz tabi ama amaç eğlence arkadaşlar japonyada çok satan bir cihaz ama bize pek hitap etmiyor nedense.
  • DEnemeden hiçbirşey çıkartmayın arkadaşlar.Ayrıca yorumlarınıza bakarak ds le ilgili pek bilginizin olmadığını görüorm.Ds grafiğe önem vermemiştir.Onun yerine oyunun zevkliliğine önem vermiştir.Böylece dsi 1-2 gün oynayıp sonra atmıosun.DENEMEDEN LÜTFEN YORUM YAPMAYINIZ!
  • fiyatı fena ama neden satmadığı ortada
    http://www.hepsiburada.com/nintendo-dsi-hw-white/productDetails.aspx?categoryid=1204516&productid=oyunden3566
    600 tl buna verilmez japonyada 180 dolarmış.
  • donanımsal farkları söylememişsiniz videoda büyük eksiklik bence
  • evet psp ile kıyaslanamaz
    çünküü;
    psp den çok daha üstün bir cihaz
    önce bi gta:cw oynayın sonra gelin(eline ds almamış adamlar ds hakında yorum yapıyor)
  • Güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık ama biraz daha DSİ'ın asıl gücünden bahsedebilirdiniz ram'in 4 katına çıkarılması,sisteminin DS'ten daha farklı çalıştığını GBA slotunun sistem özelliklerinin gelişmesi için kaldırıldığı,DS'i sanki emulatörü gibi çalıştırdığını asıl işlemcisinin çok daha farklı olduğu gibi asıl gücünü ortaya çıkaran özelliklerinden hiç bahsetmemişsiniz.DSİ'ı DS'ten ayıran en çarpıcı bu özelliklerinden bahsedebilirdiniz o zaman yorumlar daha değişik gelebilirdi :)...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cırık -- 7 Mayıs 2009; 15:37:18 >
  • Nintendo DSi'ın künyesine cihazın içinde yer alan programları anlatan yeni videolar eklendi. Aşağadaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.


    Nintendo DSi Künye
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • video çok kapsamsız bir inceleme olmuş ama yinede farklı bir başlangıç için güzel :) devamını bekliyoruz
  • En önemlisi olan donanımsal özelliklerinden hiç bahsedilmemiş belirttimde belki donanım olarak başka ayrıntılı bir video düşünüyorlardır bizim gözümüze görünen özelliklerden bahsedilmiş genelde bana kalırsa bir tane daha çekmeliler sadece donanımsal olarak :)...
  • nintendo dünya genelinde sony konsollardan 3 kat daha fazla satış grafiğine sahiptir.İş Türkiyede değişiyor.Sony lerde oyunlar tamamen şiddet içerikli insanların beyinlerini uyuşturan tarzda.ds lerde zeka geliştirici oyunlar insanın zihinsel anlamda zinde tuyor.Brain serisi oyunlara bakarsanız ds almadan edemezsiniz.Bilginize.
  • Donanımsal olarak aralarından büyük bir fark yok. Video inceleme için araştırdığımda karşılaştığım ve bana Nintendo tarafından gönderilen bilgilerdeki önemli detaylar üzerinden durdum. Genede sizler için ufak farklarından bahsedeyim.

    Nintendo DSi, DS Lite'da olduğu gibi iki farklı işlemciyi kullanıyor.

    * CPU: ARM9 and ARM7.

    DS Lite'da saat hızı 67 mhz olan ana işlemci, DSi'da 133 mhz çıkmış.

    * RAM: 16 MB of RAM

    Bir diğer değişiklik DS Lite'da 4 MB olan RAM, DSi'da 16 MB olmuş.

    DSİ Dahili Hafıza: 256 MB( video'da gördüğümüz gibi SD Kartla yükseltiliyor.) DS Lite'da ise dahili bir hafıza yok.


    Kısacası cihaz size gene aynı grafikleri sunuyor. Sadece uygulamalardaki(videoda anlatılan uygulamalar) performansı daha gelişmiş ve yeni yapısına uygun hale gelmiş. DS Lite ile arasında büyük bir fark beklemeyin. İkiside oyunlarda aynı performansları veriyor. Tek fark ise DSi gelecek özel kamera destekli oyunlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Bence mp3 , mp4 ve çeşitli mulitmedya sistemlerinin desteğinin getirilmesi pekte zor birşey değil , kesinlikle bunlar desteklenmeli yeni nesil konsollar artık böyle bunu kabullenmeliler.
  • Burda donanımsal özelliklerin tablosal karşılaştırmasından kısmen bahsedilmediğinden dolayı yakınan arkadaşlar,PSP DS karşılaştırmasına kızarak bunu yazıyorlar herhalde.Genel olarak video herşeyden bahsetmiş evet donanımsal özellikler biraz es geçilmiş ama burada PSP'yi öven arkadaşların yorumlarına karşı bir cevap taşımıyor o donanımsal özelliklerde.Yapılan geliştirme DS'in yeni özelliği onan içerik indirebilme üzerine kurulu yoksa grafiksel manada hiçbir getirisi yok.


    Ancak Nintendo DS'in grafiğede ihtiyacı yok.Ayıla bayıla PSP alan bir abim gecen gün bana DSi alayımmı diye sordu.Kendisi sıkı hardcore'cu.Aldı ve şimdi ben burda yazınca bazı arkadaşların hede hödü yapacağı bir oyuna "Yoshi Touch and Go" bağımlı hale gelmiş.Anlayamadığım nokta, fanatik kitlenin hiç denemediği veya denese bile hep bir önyargı ile yaklaşacağı yazılım/ donanımlara bu kadar zaafı olması.Arkadaşlar hepimiz oyuncuyuz,tabii ki de herkes herşeyden hoşlanmayacak ve karşıt görüş olacak ama "PSP'nin eline su dökemez" dediğiniz konsol PSP'den çok çok daha fazla sattı+ yazılımsal olarak pek çok 3.parti tarafından destekleniyor.Tabii bu yazdıklarım bişeyi değiştirmeyecek...Eh ne demiş Einstein "Atomu parçalamak önyargıları parçalamaktan zordur."

    Ben kişisel olarak bu önyargıyı kırdım.PSP ve DS 2 başarılı portable konsoldur.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.