Şimdi Ara

Frostpunk 2 İle Soğuğa Meydan Okumaya Hazırlanın

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
15
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • '' 
     
    Devam oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapımda tam bir hayatta kalma deneyimi elde edebilecek ve bu deneyimi kendimize göre özelleştirip kişiselleştirebileceğiz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca ilk oyunda bulunan mekaniklerin daha gelişmiş sistemleriyle beraber karşılaşabilecek ve burada yaptığımız hamlelerin oldukça önemli olduğundan bahsedebileceğiz. Çünkü ilk oyunda da aynı şekilde yaptığınız hamlelere göre değişkenlik gösteren sistemlerin olduğundan bahsettik. Şimdi ise bu sistemlerin daha gelişmiş bir şekliyle beraber buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
     
    Oyunda devasa bir kuraklık yaşadığımız ve aynı zamanda soğukların hakim olduğu bir dünyada yer alıyoruz ve bu dünya içerisinde hayatta kalmak için elbette biz de ebedi bir fırına yakmak için buradayız. Bu fırını yakarak etrafındaki kaynakları toplamaya çalışırız. Bu kaynaklarla beraber fırını tekrar ve sürekli olarak yanmasını sağlayabilir ve etrafın ısınmasını bekleyebiliriz. Aynı zamanda kendi topluluğumuzu burada hayatta tutmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyun tam bir simülasyon inşa etme ve hayatta kalma deneyimini bizlere sunuyor ve bu deneyimi kendimize göre özelleştirip kişiselleştirebiliriz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber haşır neşir olabilir ve aynı zamanda bu unsurların bize fayda sağlayıp sağlamayacağı konusunda da yaptığımız hamlelerin oldukça önemli olduğunu anlayabiliriz.
     
    Kar fırtınasının ardından geniş kapsamlı bir deneyimi adım attığımız bu yapımda, harap olmuş bir dünyada yer alırız ve bu dünyanın aslında buzdan bir çöl olduğunu deneyimleyebiliriz. Buzul Çağı'nın 30 yıl sonrasında geçen ve aynı zamanda yaptığımız hamlelerin oldukça önem arz ettiği bu yapımda gerçekten zorlu bir yapı bizi bekler ve bu yapıyı kendimize göre özelleştirip kişiselleştirebiliriz. Çünkü burada istediğimiz şekilde yapılar yapabilir, burada bulunan halkı dilediğimiz şekilde yönlendirebilir, onlara görevler atayabilir, kaynak toplamaları için başka yerlere gönderebilir ve diğer taraftan yeni ölümcül tehditlerle yüzleşebiliriz. Hayatta kalma oyununda etrafı keşfedebileceğimiz bir yapı olduğundan bahsettik.
     
     
     
    Bu yapı gerçekten de bu tarz oyunlarda oldukça önem arz eder, çünkü bu yapı ile beraber hem yeni donanımların hem de kaynakların sahibi olabilir ve bu kaynakları doğru şekilde ve doğru zamanda kullanmakta tamamen bizim işimiz olur. Devasa bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz büyüyen metropolün yasalarını kendimize göre kurabileceğimiz yapıda aslında yeni bir toplum oluşturmak için büyük bir adım atabiliriz ve bu yeni toplumu kendimize göre şekillendirebiliriz. Burada kendimize ait çeşitli kurallar koyabilir, bu kuralları dilediğimiz şekilde özelleştirebilir ve halkın nasıl bir yapıyla karşılaşmak istediğine göre de kendimizi özgürce seçimler yapabiliriz.
     
    Bu seçimlerle beraber bir yandan halkı memnun etmeye çalışır, diğer yandan ise kendimizi burada bir lider konumunda görebiliriz. Bu liderlikle beraber o yönde daha fazla ilerleme kat eder ve aynı zamanda bu özelleştirme sistemleri ile beraber de daha hızlı bir şekilde yükselmeye başlarız.
    İkinci oyun içerisinde geniş kapsamlı sistemlerin, mekaniklerin ve daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz ve bu sistemlerin ne kadar gelişmiş olduğunu ancak oyun çıktığı zaman anlayabiliyoruz. Nitekim ilk oyunda olduğu gibi ikinci oyunda da elimizdeki kaynakları kullanabiliyor, yapacağımız hamlelerle beraber kendi toplumumuzu burada yukarılara çıkarabiliyoruz. Hem de hayatta kalma mekanikleriyle beraber burada üst düzey bir yapının üstesinden gelmeye çalışıyoruz.
     
    Farklı grupların ve farklı kişilerin bulunduğu bu yapımda onlarla etkileşime geçebiliyor, geleceğe dair fikirler öğrenebiliyor ve onları memnun etmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bazı durumlarda gruplar arasında çıkar çatışmaları gerçekleşebilir, bu çatışmalar içerisinde elbette kötü sonuçlar da olabilir ancak burada yaptığımız hamlelerle beraber ortalığı yatıştırmak için elimizden geleni yaparız ve hem hırsların hem de kontrolsüz gücün ne kadar kötü olduğunu burada deneyimleriz. Biz de burada arabulucu konumda olabilir ve her bir grupla tek tek ilgilenmek durumunda kalırız.
     
    Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebileceğiniz bu yapım, takibe alacağınız bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. İstek listenize eklediğiniz her oyun mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve böylece oyundan haberdar olabiliyorsunuz. Oyun aynı zamanda Türkçe dil desteği ile beraber bizlere sunulmak isteniyor. Dolayısıyla bu destekle beraber oyundaki her bir detayı anlayabilir ve rahatlıkla kendi deneyimimizi özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.