Şimdi Ara

İzometrik Sıra Tabanlı Rol Yapma Deneyimi: The Thaumaturge

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
15
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • '' 
     
    Fool's Theory tarafından geliştirilen ve 11 bit studios tarafından yayınlanacak olan izometrik, aksiyon, rol yapma oyunu The Thaumaturge, 20 Şubat tarihinde geliyor.
     
    20. yüzyılın başlarında yer aldığımız yapımda dikkat çekici atmosferler ve ortamlar bizleri bekliyor ve aynı zamanda burada izometrik kamera bakış açısıyla beraber rol yapma deneyimini adım atabiliyoruz. Oyunun aksiyon sistemi sıra tabanlı savaş sistemi ile beraber harmanlanıyor ve aynı zamanda diğer rol yapma unsurlarıyla beraber de oyunun çeşitliliği gitgide artış gösteriyor. Hikaye odaklı ve tek oyunculu bir rol yapma deneyimini adım atmak istiyorsanız ve 20. yüzyılın Varşova şehrinde yer almak istiyorsanız gerçekten de bu yapım tam size göre diyebiliriz. Çünkü oyun uzun süredir geliştirme aşamasında bulunuyor ve hem animasyonları hem de atmosferiyle beraber şimdiden üst düzeyde dikkat çekmeye devam ediyor. Oyunun yayınlanan fragmanlarına ve ekran görüntülerine bakacak olursak gerçekten de üst düzey bir yapının olduğundan bahsedebiliriz ve şimdiden oyunu sabırsızlıkla beklemeye koyulabiliriz.
     
    Oyun içerisinde ilk etapta dikkatinizi çeken elbette grafikler ve animasyon tarzı oluyor. Ortam oldukça güzel bir şekilde bizlere aktarılmış ve kontrollerin oldukça kolay bir şekilde sağlandığı bu yapım içerisinde taktiksel savaşlara geçiş yapabiliyorsunuz. Karakter gelişim ekranı ile beraber karakterlerinizi yükseltebiliyorsunuz. Taktiksel savaşlar içerisinde biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimle beraber de parti odaklı bir yapı ile beraber karşılaşabiliyorsunuz. Oyunda kendinize ait bir ekip kurabiliyor ve bu ekibinizle beraber düşmanlara karşı savaşabiliyorsunuz. Yaptığınız taktikler burada tamamen değişkenlik gösterebiliyor.
     
     
     
    Oyunda hangi karakterleri ekibinize alabileceğiniz ve hangi taktikleri yapabileceğinize tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Bu taktiklerle beraber diğer oyunculardan farklı bir şekilde oyundaki yerinize alabiliyor ve böylece gidişatınızı burada değiştirebiliyorsunuz. Bunun dışında ekibinizi hangi karakterleri almak isterseniz ona doğru yönelebiliyor ve bu karakterlerin seçiminde tamamen size ait oluyor. Burada her bir karakterin farklı özellikleri yer alıyor ve bu karakterlerin becerilerinden dilediğiniz gibi faydalanabiliyorsunuz. Diğer taraftan burada farklı farklı karakter sınıfları yer alıyor ve bu karakter sınıflarından her birinin kendine özgü özellikleri ve düşmanlara karşı gelebileceği kombo sistemleri bulunuyor. Bu sayede düşmanları öldürebiliyor ve kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliyorsunuz.
     
    Farklı kültürlerin yer aldığı ve farklı bölgelerin bulunduğu yapım içerisinde sürekli olarak bir araştırma içerisine girebilir ve burada bulunan dünyayı istediğiniz şekilde dolaşabilir ve dilediğiniz şekilde farklı bölgelere giderek atmosferlerinden yararlanabilirsiniz. Oyunda atmosferlere gerçekten de oldukça önem verilmiş durumda ve hikaye odaklı yapım içerisinde bu manzaraları bir dalış yapabilirsiniz ve aynı zamanda burada ekran görüntüleri alabilirsiniz.
     
    Elbette oyunun ilk etapta karşımıza çıkan özelliği de bu manzaraların oldukça ilgi çekici olması ve bu manzaralara kendimizi kaptırmamız. Zaten oyun özünde o dönemin atmosferini oldukça güzel yansıtmayı istiyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre de 1900'lü yıllarda yer aldığımız bu yapımda o hissiyatı burada yaşamamız gerekiyor. Oyun içerisinde farklı farklı düşman çeşitleri bulunuyor ve bu düşman çeşitlerini ortadan kaldırmak için elbette onların nasıl saldırdığını öncelikle çözmeye çalışıyor ve hangi saldırılarda bulunduğunu bilmemiz lazım. Sıra tabanlı taktik savaşlarında yer aldığımız süre boyunca bildiğiniz üzere bir sizin takım bir de karşı takım olmak üzere karakterler burada sıra sıra savaş düzenine geçiyor ve burada yaptığınız hamle sonrasında saldırı sırası rakibe geliyor. Dolayısıyla burada yaptığınız her hamle oldukça önem arz ediyor ve hamlenizin oldukça vurucu olması gerekiyor. Bu vuruculuk ile beraber düşmanların canını bir hayli azaltmak durumunda kalıyor ve böylece ne kadar çok düşman karakterlerinin canını azaltırsanız o kadar çok güçlü konumda olabilir ve savaşlardan galip ayrılabilirsiniz.
     
    Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız ve izometrik bir bakış açısıyla beraber sıra tabanlı taktik deneyimine bir bakış atmak istiyorsanız bu oyun tam size göre diyebiliriz.








  • baba şu sıra tabanlıyı terkedin allah rızası için artık ya
  • Güzel görünüyor demoyu oynama şansını kaçırmıştım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.