Şimdi Ara

Epic Games Mağazasının 5 Yıldır Kar Edemediği Ortaya Çıktı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Steam'in karşısında yer alan ve PC oyuncularının uğrak noktası Epic Games Store için yeni bir haber ortaya çıktı. Şirketin genel müdürü Steve Allison Pazartesi günü yaptığı açıklamayla beraber mağazanın hala büyüme gösterdiğini ancak hala bunu gerçekleştiremediğini belirtti.
     
    Epic Games istediğini alamadı 
     
     
     
    The Verge tarafından yayınlanan habere göre Epic Games Store için hedefin hala büyüme olduğu bildirildi. Epic şirketi Valve'in sunduğu Steam platformuna rakip olarak Aralık 2018'de PC oyunları için yeni bir pazar sundu. Pazar payının bir kısmını elde etmek adına Epic, oyun yapımcılarına Steam'den daha cömert bir gelir paylaşımı sundu.
     
    Bu doğrultuda satışların yüzde 88'i geliştiriciye, yüzde 12'si ise Epic'e gitti. Buna karşılık Valve geleneksel olarak Steam'deki oyun satışlarından yüzde 30 pay almaya devam etti. Üstelik bu noktada kullanıcıları platforma çekmek için her hafta ücretsiz oyun ve oyunlar dağıttı. Hala da dağıtmaya devam ediyor. 
     
    Ücretsiz oyunlara milyonlar harcayan Epic, hedefinin büyümek olduğunu bir kez daha vurguladı. Diğer taraftan bunu gerçekleştirmek içim Ağustos ayında yeni bir Epic Games Store ayrıcalık planını duyurdu. Epic First Run programı her geliştiriciye teklif sundu. Şirket, oyunlarını altı ay boyunca Epic Games Store'a özel kılmayı kabul etmeleri halinde gelirin yüzde 100'ünü talep etmelerine olanak tanıdı.
     
    Ancak geldiğimiz noktada şirket önceki ay, yaklaşık 830 çalışanını yani toplam iş gücünün yüzde 16'sını işten çıkarmayı planladığını duyurdu. 








  • Tl ile devam eder ve kütüpanesine daha fazla oyun eklerse bundan sonra en azından Türkiye de bir çok oyunda kar edebilir.

  • quote:

    Orjinalden alıntı: alex59

    Tl ile devam eder ve kütüpanesine daha fazla oyun eklerse bundan sonra en azından Türkiye de bir çok oyunda kar edebilir.


    pardon da nasıl tl ile devam edip kar edebilecek? sürümden mi kazanacağını sanıyorsan kaç kişi alacak ki ayda 50 bin 100 bin 250 bin? milyonlar satsa bile sürümden zor kazanır tl ile
  • EGS nin TL desteği devam edeceğine inanmak saflık olur, Steam bir geçsin ardı arkası kesilmez, bütün platformlar USD ye geçecek. Bir yerde okumuştum, bir platformda oyunlar diğer platformdaki oyunlar ile yakın fiyat olacak diye bir rekabet sözleşmesi varmış, buna uymak zorundalar. Hem de steam'in yaptığı gibi bölgesel fiyatlandırmalar ile değil , direkt 60, 70 dolar isteyecek, batılı pazarlarda olduğu gibi. Biz Türk oyuncularını çok kötü günler bekliyor, benim tuzum kuru backlog'ta 1444 oyunum, var, bana bir 10 yıl yeter herhalde ama yeni oyuncular için alarm zilleri çalıyor. Beklemeyin ucuz gördünüz her oyunu kapın. Bir de sizlere tüyo vereyim, Steam dolara geçtikten sonra humble choice'a abone olabilirsiniz, aylık 12 dolar olması gerekiyor 8 oyun veririyor gayet güzel fiyat, üstüne beğenmediniz oyunlar verilince skip'te yapabilirsiniz, her ay ödeme yapmanız zorunlu değil. Ayrıca birkaç ay üst üste skip yaptığınızda sizlere indirim de veriyor ücret 6, 7 dolara kadar düşebiliyor. 2018 den beri kullanıyorum bundan sonra herkese öneririm maalesef ucuza oyun alabileceğimiz platformlar bu kalacak :(
    Ha bir de fanatical var ama o çok tırt oyunlar veriyor, nadiren iyi oyunlar verebiliyor, yine aklınızın bir köşesinde bulunsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TL gibi fevkalade istikrarsız para birimi ile kar edileceği fikri bayağı fantastikmiş, bu bir şaka mı?
  • şu mağaza kapanırken steam ile antlaşsalar ve kütüphanedeki oyunları steame aktarsalar efsane olur.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Tamamda bu magazsaya ne iyilestirme yaptiniz be kardesim. Bak steam kendi isletim sistemi bile yapti, tvde big screen modu var, evindeki pcden baska pcye oyun stream etme imkanin hatta tek ekran uzerinde local co op olan oyunlari arkadaslarinla oynama imkani bile verirken yahu epic games store daha ubisoft connect kadar bile ozelligin yok...
  • 1400 oyunu varmış tuzu kuruymuş, yeni çıkan oyunları oynamadiktan sonra milattan kalma 5k oyunun olsa hiç bir ise yaramaz anca ergenlere bak hesabımda bu kadar oyun var dersin gerçi sende öylesin büyük ihtimalle çünkü zihniyet belli
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    1400 oyunu varmış tuzu kuruymuş, yeni çıkan oyunları oynamadiktan sonra milattan kalma 5k oyunun olsa hiç bir ise yaramaz anca ergenlere bak hesabımda bu kadar oyun var dersin gerçi sende öylesin büyük ihtimalle çünkü zihniyet belli


    Yeni çıkan her oyunu oynamaya zahmet etmiyorum ki söylediklerin bana hiç bir anlam ifade etmiyor. AAA oyundan başka oyun oynamayan birisine benziyorsun, geçmiş yıllarda çıkan hidden gem diye tabir ettiğimiz nice indie ve AA oyunlar var. Varsın yeni yeni çıkan oyunları oynamayayım hiç bir tarafımda değil. Sistemimi de sürekli yenileyen birisi değilim zaten benim daha çok işime gelir. Backlog'un ne kadar güzel bir nimet olduğunu vurgulamak için oyun adedini belirttim. Niyetim kimseye hava atmak ya da kıskandırmak değil, lakin senden biraz kıskançlık sezdim. Gerçi sen benim oyunları beğenmezsin boşuna kıskanıyorsun :)

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • Yahu bir launcher yapamayan veya yapmaya zahmet etmeyen insanlarsınız. Epic'te bedavaya aldığım oyunlardan oynamak istediklerim var ama o rezalet launcher yüzünden elim gitmiyor. YILLARDIR adam akıllı, kullanımı kolay ve performanslı çalışan bir launcher yapamadınız. Oyun geliştiren bir şirket için bu iş bu kadar zor olamaz, olmamalı. Cidden anlamıyorum bu durumu ve anlamadığım şeyler beni sinirlendirir. Kimler yönetiyor bu şirketi ya? Burada bir kasıt olmalı artık. Başka bir şey aklıma gelmiyor.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Herkes niye kavga etmiş.TR burası gorsancılık her zaman yanıbaşımızda :)
  • Evet launcher kötü ama bu kadar takılacak bir durum değil. Sonuçta launcheri bir kere açıyorsun sonra oyuna giriyorsun. Oyunu kapatana kadar da görmüyorsun. Şu noktada elbette oynamak istediğin oyun sadece orada varsa veya fiyatı başka store lardan uygunsa al oyunu oyna gerisine takılma. Hele Türk Lirası konusunda değişim göstermezlerse son kale Epic Games.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • epic için son kale yorumunu yapmak bana korkutucu geldi. ne günlere kaldık. hey gidi steam hey. zamnında 18 tl ye witcher 3 ün tüm dlcleri ile beraber satıldığı, cs nin 24 tl olduğu ösiparişle metro exodus un 80 tl lerde satıldığı zamanlara bakıyorum da biz ölmüşüz de ağlayanımız yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: overactive

    Evet launcher kötü ama bu kadar takılacak bir durum değil. Sonuçta launcheri bir kere açıyorsun sonra oyuna giriyorsun. Oyunu kapatana kadar da görmüyorsun. Şu noktada elbette oynamak istediğin oyun sadece orada varsa veya fiyatı başka store lardan uygunsa al oyunu oyna gerisine takılma. Hele Türk Lirası konusunda değişim göstermezlerse son kale Epic Games.


    online servisleri, arkadaslarini oyuna davet edebilme, konusabilme, klanlar olusturma, forumlarda oyun hakkinda tartismalar ve guidelar, bir cok oyunda server acma destegi, modlama destegi, achievement, sosyal profil ve progress hissiyati, steam deck, linux, mac destegi vs. derken maalesef launcher onemli hale geliyor. dumduz oyun yukleyip oynayacaksak, hesaba ne ihtiyac var ki. hesap acmadan parasini direkt websitesinden odeyip linten indirip oynayalim launcher hic olmasin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.