Şimdi Ara

Beklenen Oldu: Microsoft, Activision Blizzard'ı Resmen Satın Aldı!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
85
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Microsoft, ilk olarak Ocak 2022'de duyurduğu Activision Blizzard'ı satın alma işlemini resmen tamamladığını açıkladı. Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer ve Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick, satın alım ile ilgili çeşitli detaylar paylaştı. Bununla beraber Kotick'in 2023 yılı sonunda CEO'luk görevinden ayrılacağını doğrulandı.
     
    Resmi olarak satın alım tamamlandı 
     
     
     
    Microsoft, Call of Duty, World of Warcraft ve Diablo'nun yayıncısı Activision Blizzard'ı satın almak için yaptığı 68.7 milyar dolarlık anlaşmayı tamamladı. Geçtiğimiz hafta Microsoft'un anlaşmayı bugün tamamlamayı planladığı duyurulmuştu ve artık bu durum resmileşti. Satın alma işlemi için İngiltere ve ABD'deki düzenleyici kurumlarla 20 ay süren bir yasal süreç yaşandı. Bu sürecin sonunda kazanan Microsoft oldu.
     
    Anlaşma, Microsoft'un 2016 yılında LinkedIn'i satın almak için ödediği 26 milyar dolar ve 2021 yılında Bethesda'yı satın almak için ödediği 7,5 milyar doların çok ötesinde. Dolayısıyla  Activision Blizzard satın alımı, Microsoft'un oyun sektöründeki en büyük atılımı olarak karşımıza çıkıyor.
     
     








  • Oyun dünyasını derinden sarsan bir alım oldu bu. İşler değişiyor artık. 1 senedir Sony özel oyun çıkartmadı bu sene sadece Spider Man 2 var seneye de oyun duyurmadılar. Umarım Sony toparlar yoksa alam çalıyor
  • hadi hayırlı olsun
  • Sonunda cod oyunlarını ucuza oynayacağız.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • adamlar kara delik gibi piyasada ne kadar baba varsa topladılar. ne diyelim hayırlı olsun
  • Gelecekte daha fazla stüdyo eklenecek buraya

    Beklenen Oldu: Microsoft, Activision Blizzard'ı Resmen Satın Aldı!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakalım Xbox tarafından nasıl bir oyun geleceği bekliyor bizi. Umarım şu Xbox 360 vs PS3 dönemine dönecek kadar Xbox, PS'yi zorlar da PS'de artık servis oyunlarına odaklanmak yerine özel hikâyeli büyük bütçeli oyunlarına odaklanıp çatır çatır gelir. Rekabet olmayan bir ortamda düzgün bir şey çıkmıyor sürekli oyunlar birbirini taklit ediyordu. Aynı oyunu farklı bir atmosferde oynuyormuş hissiyatı oluşturuyordu.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Orjinalden alıntı: Revrains

    Gelecekte daha fazla stüdyo eklenecek buraya

    ea gameside alsın yeter fifa ve cod başlı başına gamepassi uzun yıllarca 50 milyonun üstünde tutar
  • Sony 1 senedir boş yapıyordu, mahkemeler falan. Bunlarla uğraşacağına yeni oyun yapsın, duyursun. 2 konsol nesli oldu remaster yaparak onu da tükettiler, bundan sonra ne yapacak çok merak ediyorum. Bundan böyle Sony nin tek çıkış şartı Ps1-Ps2 dönemindeki gibi kaliteli oyun basmak ama bunları eş zamanlı yada kısa süre içinde Pc çıkarmak zorunda. Yoksa yeni Microsoft ile başa çıkması imkansız olacak önümüzdeki dönemde.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    Sony 1 senedir boş yapıyordu, mahkemeler falan. Bunlarla uğraşacağına yeni oyun yapsın, duyursun. 2 konsol nesli oldu remaster yaparak onu da tükettiler, bundan sonra ne yapacak çok merak ediyorum. Bundan böyle Sony nin tek çıkış şartı Ps1-Ps2 dönemindeki gibi kaliteli oyun basmak ama bunları eş zamanlı yada kısa süre içinde Pc çıkarmak zorunda. Yoksa yeni Microsoft ile başa çıkması imkansız olacak önümüzdeki dönemde.


    ps1-ps2 dönemine dönmesi imkansız. o zamanlar çatır çatır birbirinden bomba oyunlar çıkıyordu. şimdi 5 senede bir dikkate değer birşey çıkıyor. çok zorlarlarsa belki bir ihtimal ps3 dönemine dönebilirler ki benim için yeterli. ama bence oda olmayacak. öyle böyle değil çok bozdu sony. oyunlarının eski kaliteleleriyle alakası yok. ps4 döneminden beri böyle




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.