Şimdi Ara

Sony, PS5 ve PC oyunlarının arasındaki çizgiyi korumak istiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Son birkaç yılda teknoloji ve oyun firması Sony, birinci taraf oyunlarının çoğunu PC platformunda piyasaya sürdü. Bu sürümlerin çoğu satış anlamında büyük başarılar elde etse de Sony, birinci taraf oyunların PS5 ve PC sürümleri arasındaki o çizgiyi korumak istediğini açıkladı.
     
    Sony geleceğe yönelik çeşitli açıklamalarda bulundu
     
     
     
    Sony geldiğimiz noktada birçok Playstation oyununu PC'ye getirdi ve bu kapsamda satış sayılarını da açıkladı. Kasım 2022'de şirket, Marvel's Spider-Man Remastered'ın PC'de en hızlı satan oyunu olduğunu duyurdu. Diğer taraftan God of War, veHorizon Zero Dawn gibi oyunlar PC tarafında başarılar elde etti. Bu başarılarla her Playstation oyununun kısa sürede PC'ye gelebileceğini düşünüyor olsak da bu durum beklenildiği gibi olmayacak.
     
    Sony Interactive Entertainment başkanı ve CEO'su Jim Ryan bu durum hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu ve şunları aktardı: "PS5'e özel oyunların sayısını ve bu oyunların PC sürümlerinin çıkışını da kademeli olarak artırıyoruz. Bu kapsamda PS sürümünün yayınlanmasından en az iki veya üç yıl sonra PC sürümünün gelmesine daha olumlu bakıyoruz."
     
    Sony Interactive Entertainment öte yandan 24 Mayıs TSİ 23:00'te PlayStation Showcase 2023 etkinliğine ev sahipliği yapacak.







  • boş yapma gran turismo getir
  • Sony yapma lütfen bırak onları hep victor hugonun sefilleri olarak kalsın.Bunlara acıman tiksinmeme neden oluyor
  • Getirirse oynarım getirmezse de çok önemli değil kendini PC oyunculuğu için çok önemli bişey zannetmesin Sony, daha bir kaç seneye kadar zaten oyunları PC ye gelmiyordu, PC oyunculuğu bitti mi? Hayır, büyümeye devam ediyor. Kısacası çokta fark etmez, kendileri bilir.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Açıkçası PS Exclusive çıkıp 2-3 yıl sonra PC'ye gelmesi sistemi en mantıklı sistem, hem oyunculara hem de Sony'ye yarıyor. Öncelikle oyuncular olarak PC veya Playstation fanboyluğunu bırakmanız gerekiyor... İki tarafında bana ne kazandırıyor diye düşünmesi lazım. Oyun maliyetleri ve süreler o kadar çok arttıki oyun dünyasında Rockstar ve Sony'den başka kusursuz'a yakın AAA oyunlar geliştiren pek firma kalmadı. Eğer Sony'nin bu kalitede yeni oyunlar geliştirmesini istiyorsanız, o zaman Rockstar'ın GTA V'i her platform'a ayrı ayrı çıkartıp satması gibi, Sony'nin de herkes Playstation'da oynayıp hevesini aldıktan sonra PC'ye port etmesini hoş görmeniz lazım. PC fanboylarının Sony dışında PC'de bu kalitede pek oyun görmediğinizi kabul etmesi gerekiyor. Playstation fanboylarının da Sony'nin daha çok yüksek bütçeli AAA oyunlar geliştirmesini istiyorlarsa PC'ye port edilmesini kabul etmesi gerekiyor.




  • Abi ben oyun konsolunu zaten oyunun gazı kaçmadan oynamak için aldım, İlk 1 yıldan sonra nereye çıkarsa çıksın umurumda değil.. Yeni oyun yapmalarına destek verecekse daha iyi bizim açımızdan..
  • Sony konsol satışlarına muhtaç platformundaki aylık aktif kullanıcı sayısını anca konsol satarak artırabilr. Kullanıcı sayısını da tutabilmesi için multiplayer oyunlar gerekiyor Bungie alımı bu yüzden, Last of Us online oyunu bu yüzden geliyor. Platformunda Microsoft'un ki kadar aylık aktif kullanıcı sayısı yok, Ms farklı politika izliyor konsol satışlarına muhtaç değiller ana hedefleri konsol satmak değil zaten, kullanıcıyı platformuna getirip orada tutabilmek. O yüzden Xbox gelirleri artıyor, sürekli kar açıklıyorlar.

  • PS5 ve PC oyunlarının arasındaki çizgiyi korumak istiyorsaaan parayı unutacaksın Sony kanka :)
  • Valla benim gibi cift platform takilan biri icin onemli degil. Multiplatformlari pc de ps5 exclusiveleri de ps5 de oynuyorum. Pc de optimizasyon iyiyse pc her zaman bir adim onde benim icin orasi ayri. Hem grafikten hem performanstan odün vermeden oynanabilen tek platform pc o yuzden pc ye ayni zamanda gelse oyunlar ps5 ile sadece pc giderdim.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Hafiften yanlıyorlar; aradaki boşluk daha da düşecek zamanla...

    4000 serisi alıp yola devam ettirecekler bizleri...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7ender -- 23 Mayıs 2023; 15:52:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7ender kullanıcısına yanıt

    Yanılmıyorlar hocam. Ps'in satışları düşerse Playstation'ın varlığı tehlikeye girer. Sony hiçbir zaman riskli bir adım atamaz çok mümkün gözükmüyor. Geçen nesil başardıkları ne varsa onun üstünden yürümeye devam edecekler. Hiçbir zaman bir Nintendo rahatlığında olamayacaklar, hiçbir zaman da bir Microsoft kadar geniş olamayacaklar. Redfall çıktı mesela ne oldu hiçbir etkisi olmadı Ms'e ama sadece 1 senede çıkardıkları 2 özel oyun kötü çıksın Sony için öyle tehlike çanları çalar ki o yükün altından kalkmak için baya uğraşmak zorunda kalırlar. O yüzden bu nesilde de Ps4 neslindeki gibi oyunlar göreceğiz sadece daha gelişmiş grafiklerle. Sony'den hiçbir zaman bir Grounded gibi çıtır eğlenceli çerezler oyunlar göremeyeceğiz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.MORG4N -- 23 Mayıs 2023; 14:41:17 >
  • A.MORG4N kullanıcısına yanıt

    yanlıyorlar* demek istemiştim hocam. Sony, PS5 ve PC oyunlarının arasındaki çizgiyi korumak istiyor 


    Yoruma katılıyorum. Sony, PS5 ve PC oyunlarının arasındaki çizgiyi korumak istiyor 

  • hayatımda bu kadara paragöz olup bu kadar akıllı bir sistemi olan başka bir marka görmedim. gün sonunda kalite oyun sayısı için pc ye de cıksın gelirimiz artsın diyorlarsa eyv ama ne pc ne ps kullanıcılar umurlarında değil, ticari olarak ne yarıyorsa onu yapcaklar ve genel olarak kalitesiz pc portları göreceğiz, cıkışından 2-3 sene geçmiş. Hem konsolu sattırıyorlar cünkü pc'ye her oyun gelmiyor veya geç geliyor hem de pc'den tonla para kırıyorlar. üstüne bide gamepass çakması ps plus'la da parayı kırıyorlar. Ama şöyle bir şey var, eger Xbox da aynı bu sistemi yapıp kaliteli exc.ları sadece önce konsola getirseydi, atıyorum 1 sene 1,5 sene içinde pc'ye cıkarsaydı ( bazıları eş zamanlı çıkabilir ) o zaman bence konsol tarafında elleri daha güçlü olacaktı. Sonuç olarak kullanıcı dostu vs kısmından bagımsız sony'nin stratejileri çok mantıklı.

    He bi de her 2 firma gibi olmayıp çizgisini ve kalitesini zerre bozmayan ve diğerleri gibi ağlamayan nintendo varki taraflı tarafsız hepimiz önlerinde eğilmeliyiz.




  • Grounded, redfall gibi 1st party kozmik çöpler çıkarmadığı için Sony'e teşekkür ediyoruz ...


    Oyunlarin Pc'ye en erken 2 yil icinde gelmesi kaynak yaratmak acisindan mantikli, hem de day 1 olsaydi boş konsol Xbox örneği gibi Ps5 almak icin sebep birakmazdi herkes Pc'ye alirdi ...


    2 yil icin Avrupa da kimse beklemez Ps5'e alır geçer oyunu ... Sony, PS5 ve PC oyunlarının arasındaki çizgiyi korumak istiyor 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.