Şimdi Ara

Sony'nin yeni patentine göre kontrolcü ısı veya soğukluk yayabilecek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Teknoloji firması Sony, oyun sırasında sıcaklığı değişebilen bir kontrolcü için yeni bir patent başvurusunda bulundu. İlk olarak Exputer tarafından tespit edildiği üzere bu kontrolcü sert plastik yerine kısmen daha yumuşak bir malzemeden yapılacak.
     
    Yeni kontrolcü elleri ısıtabilir veya soğutabilir
     
     
     
    Sony'nin belirttiğine göre bu kontrolcünün bir kısmını sert plastik yerine elastik - yumuşak malzemeden yapmak dokunsal deneyimi daha da zenginleştirebilir. Bununla beraber aynı zamanda sıcaklık düzeyi de değişerek oyuncunun eline çeşitli miktarlarda daha iyi ısı veya soğuk hava yayabilir. Bu ısı yayılımı kontrolcü içerisine dahil edilecek elektriksel bir devre aracılığıyla gerçekleştirilebilir.
     
    Teorik olarak bu kontrolcü ile oyuncular bir oyunda yanardağa veya karlı alana girerse girdiği ortama göre ısı artacak veya düşecek. Bu da ellerin ısınıp soğumasına sebep olabilecek.
     
    Elbette patentin alınmış olması ve bu fikrin ortada oluşu bu kontrolcünün kesinlikle piyasaya sürüleceği anlamına gelmiyor. Ancak ortada bu tarz bir fikrin olduğunu söylemekte fayda var. 
     
    Patent içeriği
     
     








  • Kalsın. Oyun oynarken yeterince elim terliyor zaten. Onu yapacağınıza pil ömrünü uzataydınız.

  • Isıtma tamamda soğutma nasıl olacak, Fan'mı koyacaklar içine..
  • Her patent nihai ürüne dönüşmez. İleride enerji verimliliği yüksek bataryalar piyasada yer aldığında, değerlendirilebilir.

  • Abi Kolun şarjı hızlı bitiyor yaa, İyi ki 2 kollu şarj üniteli Bundle almışım bitince hemen diğerine geçiyorum.. Koldaki tetik özelliği kapalı oynuyorum online oyunlarda ona rağmen çok dayanıklı olduğunu düşünmüyorum. PS5 alacaklara yedek kol almalarını öneririm.
  • artık elim ısınıyor bahanesi rafa kalkacak :D
  • Dualsense'de fark ettiğim bi sorun var, Elimdeki 3 koldada denedim hepsinde aynı şeyi yaşadım..Fortnite oynarken fark ettim bunu, daha önce PS4 kolunda yoktu bu. Oyunda tabanca kullanırken hani tetiğe arka arkaya basarız yaa hızlıca sıkmak için, İşte R2 tuşuna arka arkaya çok hızlı basınca sanki kitleniyor gibi sıkmıyor silah bazen.. R2 Tuşu sanki her basışı algılamıyor çok hızlı basıp çekerken, Bir boşluk oluşuyor gibi o hızda.. Düşmanlar tak tak tak diye sıkarken ben yavaş sıkmak zorunda kalıp ölüyorum bu yüzden.. Belkide Fortnite'ın kola göre ayarlayamamasıdır ölü alan kısmını.. Ayrıca Tetik tuşlarını Sony çok hassas yapmış, Ufaktan dokunsak algılıyor..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    Dualsense'de fark ettiğim bi sorun var, Elimdeki 3 koldada denedim hepsinde aynı şeyi yaşadım..Fortnite oynarken fark ettim bunu, daha önce PS4 kolunda yoktu bu. Oyunda tabanca kullanırken hani tetiğe arka arkaya basarız yaa hızlıca sıkmak için, İşte R2 tuşuna arka arkaya çok hızlı basınca sanki kitleniyor gibi sıkmıyor silah bazen.. R2 Tuşu sanki her basışı algılamıyor çok hızlı basıp çekerken, Bir boşluk oluşuyor gibi o hızda.. Düşmanlar tak tak tak diye sıkarken ben yavaş sıkmak zorunda kalıp ölüyorum bu yüzden.. Belkide Fortnite'ın kola göre ayarlayamamasıdır ölü alan kısmını.. Ayrıca Tetik tuşlarını Sony çok hassas yapmış, Ufaktan dokunsak algılıyor..


    Onu bende yaşadım arka arkaya basmaya gelmiyor. Her oyunda geçerli değil ama.




  • Koku salımını tutkuyla bekliyorum.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Sony boş yapma oyun yap
  • Acı falanda versin elektrik yardımıyla...
  • Batarya teknolojisi hariç herşey gelişiyor gamepadlerde

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kolun içine ne kadar mekanizma ekleseler o kadar çabuk bozuluyor örneği bir çok yerde mevcut yani gerek yok vr oynayanlar için yapsınlar onu
  • Kol bence daha fazla özellik almamalı, Adam gibi bir batarya katılıp yoluna devam etsin Sony. Çok isterse uçuk kaçık kollar yapmak onları özel versiyon olarak satsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.