Şimdi Ara

AMD, FSR 2.0 Teknolojisinin Xbox Konsollarına Geleceğini Açıkladı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
     
    GDC 2022'de (Oyun geliştiricileri konferansı) AMD, yeni FidelityFX Super Resolution 2.0'ın (FSR 2.0) yakında Xbox konsollarına geleceğini duyurdu. FSR 2.0, Nvidia'nın DLSS' teknolojisine rakip olan bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor. Bu teknoloji daha yüksek çözünürlükleri ve kare hızlarını oyunculara sunuyor.
     
    AMD'nin FSR teknolojisi temelde yüksek güç ve sistem gerektiren oyunların kare hızlarını arttırmaya yarayan ve bunu yaparken de yüksek kalite ve çözünürlükten ödün vermeyen bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. Aynı şekilde NVDIA'nın DLSS teknolojisinde de yer alan yapay zeka sayesinde oyunların kare hızlarında artış söz konusu. FSR teknolojisinin DLSS'ten farkı ise açık kaynaklı olması ve hem AMD hem de NVDIA ekran kartı modellerinde desteklenmesi.
     
     
     
    Öte yandan AMD, FSR 2.0'ın Xbox konsollarında ne zaman kullanıma sunulacağını açıklamadı. Ancak bu teknolojinin Xbox konsollarında tam olarak destekleneceğini belirtti. 
     
    AMD ek olarak FSR 2.0'dan yararlanabilen AMD ve Nvidia ekran kartlarının bir listesini sundu. Bu kapsamda GeForce RTX 1070 veya daha üstü Nvidia ekran kartları, AMD Radeon RX 590 - AMD RX 6500 XT veya daha üstü ekran kartları bu teknolojiden yararlanacak. 








  • Sanırsın xbox beleş. Her sene ps5 i kendisine özel sattıklarına inanan bi fırlama oluyor bu sitede. Hayır kankacım biz de alabiliyoruz ama ona vereceğimiz oyun parasını gidip switch almaya pc de oyun almaya harcıyoruz. Şişirme fiyatlarla ps5 alıp bi de 700+ lira oyun başı para vermek koyuyor kusurumuza bakma artık.

  • son anda kurtarmışız be iyiki 1070de destekliyor
  • Çok güzel bir haber ve umarım Playstation tarafına da gelir. Ama sadece yeni nesil konsollara gelecekse bir anlamı olmaz. Asıl FSR'ye ihtiyaç olan konsollar eski nesiller çünkü.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Minimum GTX 1070 diyor ancak AMD'nin kendi yayınladığı makalede daha eski gpu versiyonlarında oyuna, çözünürlüğe vb. bağlı olarak da iyi bir deneyim elde edebilirsiniz yazıyordu. Bu sadece AMD'nin önerdiği gpu listesi. Daha eski gpulara sahip olanlarda bu teknolojiyi kullanabilir diyebiliriz yani.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Umarım bir an önce gelir. Ufak canavar Series S daha fazla potansiyeli hakediyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rtx 1070

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony ye bir tokat daha… Adamlara hala VRR eklenmemiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 da çıktığı gibi almıştım 1070'i. Saolsun hiç üzmedi 6 yıl oldu canavar gibi hala FHD'de.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • FSR ve FSR 2.0, DLSS gibi yapay zeka destekli bir teknoloji değil haberde bu şekilde belirtilmiş önce bu yanlışı bir düzeltelim. Ayrıca RTX 1070 diyede bir gpu yada kart modeli yok. İnsanız hata yapacağız ama biraz daha özenli olmakta yarar olduğunu düşünüyorum.AMD, FSR 2.0 Teknolojisinin Xbox Konsollarına Geleceğini Açıkladı  FSR 2.0 in FSR 1.0 a göre temel farkı ise zamansal yani temporal upscaling yapması , FSR 1.0 da bu uzamsal/spatial olarak gerçekleşiyordu. Bu fark FSR 2.0 ın görüntü kalitesi ve performansını doğrudan belirleyici bir faktör, ayrıca DLSS/DLDSR ve DLAA gibi Nvidia teknolojilerinde olduğu gibi ön koşul olarak yapay zeka gerektirmiyor ve açık kaynak kodlu. FSR 2.0 oyunlara entegre olmaya başladı ve God of War, Deathloop gibi oyunlarda görmeye başladık. Yeni ve eski nesil bir çok karta destek sunması önemli fakat oyunlarda gözlemlediğim kadarıyla FSR da çözünürlük arttıkça görüntü kalitesi ve keskinliği artarken DLSS ve DLDSR ise her çözünürlükte başarılı, DLAA gibi doğal çözünürlükte herhangi bir ölçekleme yapmadanda görüntü kalitesini artıran tekniklerde olunca yapay zeka destekli teknolojiler biraz daha öne çıkıyor.AMD, FSR 2.0 Teknolojisinin Xbox Konsollarına Geleceğini Açıkladı 





  • BSC Misafiri B kullanıcısına yanıt

    Sanırsın xbox beleş. Her sene ps5 i kendisine özel sattıklarına inanan bi fırlama oluyor bu sitede. Hayır kankacım biz de alabiliyoruz ama ona vereceğimiz oyun parasını gidip switch almaya pc de oyun almaya harcıyoruz. Şişirme fiyatlarla ps5 alıp bi de 700+ lira oyun başı para vermek koyuyor kusurumuza bakma artık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayın ama iki taraf da acınası halde.Yorumlara bak konuşmalara bak.Boşuna konsol köylüsü demiyorlarmış.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.