Şimdi Ara

DualSense Kontrolcüsünün Drift Sorunu Sebebiyle Sony'e Toplu Dava Açılabilir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    ABD'li hukuk bürosu Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith (CSK&D), DualSense kontrolcüsü üzerinden Sony'e toplu dava açma hazırlığında.

    Bir süredir bazı PlayStation 5 kullanıcıları DualSense kontrolcüsünün drift sorunu yaşadığını rapor ediyor. Analog'ların düzgün çalışmasını engelleyen ve analog'a dokunmadan dahi oyuna komut gönderilmesine neden olan bir problem.

    CSK&D bu sorunu yaşayan kullanıcıların buradaki online formu doldurarak iletişime geçmelerini istedi.

    Geçtiğimiz yıllarda da Nintendo bu sorunla uğraştı ve toplu dava açıldı. Hatta toplu dava açan hukuk bürosu aynıydı. CSK&D. Nintendo bunun üzerine ücretsiz tamir sözü verdi ve daha önce tamirine para ödeyenlere para iadesi yapacağını açıkladı. Xbox One kontolcülerinde de drift sorunu sebebiyle devam bir toplu dava var.

    Sony tarafından henüz bir açıklama gelmedi.
     
    Reddit kullanıcısı Verity21, DualSense drift sorununu buradaki videoda gösteriyor.








  • Bu Ps4'tede yıllardır var, Ben bıktım bile..Ps5'tede aynı dandik joystick'i kullanmışlar demek ki..
  • Ben oldukça fazla Mortal Kombat ve adaptive trigger Max şiddetinde oyunlar oynadım sürekli hiç de bir sorun yaşamadım. Dualshock 4 ler o konuda çok kötüydü. Kaçıncı kumandamı aldığımı hatırlamıyorum bile. Dualsense Dualshock 4den daha kaliteli olduğu belli oluyor ama ele alındığında.
  • Başka konsol kontrolcüsü olsaydı şimdi burası mesajla dolmuştu. Mevzu Ps olunca çok problem değil.
  • Deadzone ayari 0 yapilabilen oyunda ds4 te de aynisi oluyordu. Ornek oyun titanfall 2. Eger deadzone en az %5 teyken ayni problem oluyorsa sorun vardir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ps4 kontrolcüsü bana kafayı yedirtmişti. belki 10 defa garantiye gidip gelmiştir o kadar dandikti. bundan umutluydum ama...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Başka konsol kontrolcüsü olsaydı şimdi burası mesajla dolmuştu. Mevzu Ps olunca çok problem değil.

    Seni tebrik ediyorum kardeşim sonuna kadar haklsın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En kılitelı knsl

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • ya adamlar sizi düşünüyor kendi kendine hareket eden joystick yapıyor siz hala şikayet ediyorusunuz

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Dualshock V2'de 3 farklı kolda bu sıkıntıyı yaşadım kronik bir sıkıntı olmasına rağmen adamlar aynı analog motorunu DualSense'de kullanmaya devam etmiş rezalet gerçekten.

  • Kim nederse desin ps gamepad olayını yapamıyor yada bilerek yapmıyor habire bozulsunda yenisini satalım diye bu kanuda xbox çok başarılı xbox one kolu alıpta bozuldu diyen yoktur araştırın taş gibi iç malzemeleri analog devre elemanları vs vs dört dortlük yapiyorlar kol isini 2ci 3cü parti firmalara yaptırmıyorlar sony gibi
  • Ds4 te L3 problemi tamir ediljnce kalici cozum oluyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Kim nederse desin ps gamepad olayını yapamıyor yada bilerek yapmıyor habire bozulsunda yenisini satalım diye bu kanuda xbox çok başarılı xbox one kolu alıpta bozuldu diyen yoktur araştırın taş gibi iç malzemeleri analog devre elemanları vs vs dört dortlük yapiyorlar kol isini 2ci 3cü parti firmalara yaptırmıyorlar sony gibi

    Bu cidden çok temelsiz bir sallama olmuş. Geçen nesil bağlantı sorunları yaşayan, güncelleme sonrası çalışmayan, RB/LB tuşları içeri göçüp düzelmeyen bir dünya kol problemi üstüne, bu yeni nesil konsollarının kontrol cihazları ilk günden bozulup, garantiye yollanan, garantiden gelen yeni kollarda da sorunlar yaşayan bir dünya insan var bu forumda, bak dünya geneline hiç girmiyorum.


    MS önce çıkarttıkları konsolun çağdışı kontrol cihazındaki ABXY tuşlarındaki içeri göçme sorununu gidersin...





  • Sen belli hep ps oynamışsın salladıgına göre ben ikisinide yıllardir kullaniyorum tecrubeyle sabittir xbox kolları dualşhockkardan daha saglamdır biraz incele
  • BSC Misafiri B kullanıcısına yanıt
    Analog motorundan ziyade motordaki sensörde sorun yaşanıyor. Ds4 v2 de kronik dediğimde bazı vatandaşlar "v1 den kaliteli sen ne biliiyorsun" modunda karşı çıktı. Ama bir çok yerde kendi kendine sağa çekme, yukarı çekme gibi sorun yaşayanlara denk geldim.

    Ben sensörü değiştirerek sorunu çözdüm. İnternetten analog motoru alıp motordaki sensörünü kullandım. Geçen sene sola çekme sorunu vardı. Sonradan yukarı gitme sorunu çıktı. Bunun sebebide ileri iterken L3 ile koştuğun oyunlardan aşınabiliyor. İkiside sorunsuz artık. Değişimi çok basit. Tamire verip 200-300 tl yerine 20 tl ye işi çözersiniz. Lehim vs gerektirmez.

    Elimdeki beyaz parça yeşil yuvanın içinde dönüyor ve yön komutunu gönderiyor. Soldaki yeşil yuva yukarı aşağı, üstteki sağa ve sola hareket yönü veriyor. Tornavidanın ucu ile yuvayı yana yatırıp, içini temizleyip beyaz parçayı değiştirmek yetecektir. Daha önce farklı konuda paylaştığım ekran görüntüsünü ekledim.

    Resimde göreceğim gibi soldaki biraz aşınmış ve tortu bırakmış. Temizlemek şart. Ek olarak yuvayı yerine takarken turnaklarını çok hafif dışa doğru esnetmende fayda var. Sağlam tutmazsa L3 basarken hafif oynama yapıp farklı yön komutu algılayabiliyor.

    İşlem yaparsan titreşim motoru kablolarını koparmamaya dikkat et fazla hassas :)
    DualSense Kontrolcüsünün Drift Sorunu Sebebiyle Sony'e Toplu Dava Açılabilir




  • NiTRocy kullanıcısına yanıt

    Benim ps4 v2 orijinal kontrolcü sol analogu patates oldu. Ac odyssey oynarken sol analogun sol tarafına çok abanırdım. 1 sene içinde bozdum. CTR oynayacağım diye 2. kontrolcüyğ almıştım iyi ki de ancak onu daha dikkatli kullanmama rağmen onda da sol analogda yine bazen hafifçe sola çekme sorunu oluştu. Geçenlerde ps2 ve ps1 kontrolcülerinden analog sorunlu olanalrı sorunsuzlarıyla değiştireyim dedim. Açıp baktığımda vida filan yoktu. Elle açılacak gibi durmuyordu ben de uğraşmayıp toplamıştım kontrolcüleri. Ps4 kontrolcülerini hiç açmadım. Açsam geri toplayabilir miyim, kontrolcü yaşar mı ondan eriniyorum. Ucuz bir şey de değil meret.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Ds4'ü biraz dikkatli açarsan sorun yaşamazsın. Youtube da videolara bakabilirsin.
  • Oyun dünyasında herşey mahkelelik artık :)

  • Dualşohock kolların sahtesi çok piyasada bu sorun sağa sola yukarı aşağı kendi kendine hareket etme 1ci kalite denen orjinal diye millete kakalanan kollarda oluyor elimde 2 adet tam orjinal kol var sıcmfır sorun yıllardır kullanıyorum tam orjinalini alırsanız sorun yaşamassınız xbox one kollarının pek sahtesi bulunmaz hepsi belli kalite standartlarında üretiliyor ama sony kollarda sahteden geçilmiyor piyasa 15 dolara alıp orjinal diye 60dolara satan çok dikkat edin
  • 2 tane orijinal dualsense kolumdan birinde bu sorun var. alalı henüz 5 ay oldu ve bu sorun temiz 3 aydır devam ediyor. ABD'den almıştım Sony Türkiye'ye yollasam yardımcı olurlar mı?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.