Şimdi Ara

Tencent 2020'de 31 Oyun Şirketine Yatırım Yaptı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
57
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tencent Games dünyanın en büyük oyun firması ve Çin'in ikinci en büyük teknoloji firması. Geçmişte Ubisoft, Activision Blizzard ve Epic Games gibi isimlere yatırım yapmışlardı ve 2020'yi de epey dolu geçirdiler.

    Niko Partners'ın raporuna göre, Tencent geçtiğimiz yıl 31 oyun şirketine yatırım yaptı veya satın aldı ve bir önceki yıla kıyasla %300 daha fazla anlaşma gerçekleştirdi.
     
    Bunların çoğu dünya genelinde pek fazla bilinmeyen küçük Çinli geliştiricilerinden azınlık hisseleri fakat aralarında bazı büyük şirketler ve canlı yayın platformları da bulunuyor.
     
    Bayonetta geliştiricisi PlatinumGames'ten azınlık hissesi, Spec Ops: The Line geliştiricisi Yager'den azınlık hissesi ve Daemon X Machina geliştiricisi Marvelous 65 milyon dolara azınlık hissesi satın alındı. Conan Exiles geliştiricisi Funcom'u 148 milyon dolara ve Leyou Technology'i 1.5 milyar dolara bünyesine kattılar.

    Leyou Technology; Warframe geliştiricisi Digital Extremes, Gears Tactics geliştiricisi Splash Damage ve Samurai Shodown'un Batıdaki yayıncısı Athlon Games'i barındırıyor.
     
    Tam listeye aşağıdaki tablodan göz atabilirsiniz:
     








  • Demek ki neymiş dünyanın en zrngini de olsa paranı tek yere oynamayacaksın. Akkıllıca hamle yakında her yerde eli kulagı olacak gibi
  • Şu şirketin politikası bildiğin esnaf politikası."Multiplayer oyun yapıyorsa ya yatırım yapın ya satın alın" başka da bir şey yok.Yaptıkları yatırımlarla 20 yıl gibi bir sürede maddi olarak dev oldular ama globalde iş görürler mi bilemiyorum.Abd li devasa şirketlerin gözünü açtılar Microsoft,Amazon hatta Embracer group bile artık rakipleri ki artık piyasa satın alma konusunda çok agresif.Ne olacak böyle bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar sermayeleriyle nereye, nasıl yatırım yapacağını biliyor.
    biz de saray falan...

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.