Şimdi Ara

CD Projekt RED: Cyberpunk 2077'nin PS4 ve Xbox One Versiyonlarına Yeterince Zaman Ayırmadık

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Cyberpunk 2077'nin PlayStation 4 ve Xbox One versiyonları bir ton hata ve 720p çözünürlükte 15-25fps performans ile şimdiye kadarki en kötü optimizasyonlardan birine sahip ve bunun ana sebebi konsolların donanım yetersizliği değil. CD Projekt RED'in optimizasyona yeterince zaman harcamamış olması.
     
    Bugün düzenlenen yatırımcılar toplantısında konuşan CD Projekt yöneticilerinden Michal Nowakowski, oyunun yeni nesil ile PC versiyonlarına çok fazla odaklandıklarını ve PlayStation 4 ile Xbox One versiyonlarına kesinlikle yeteri kadar zaman ayırmadıklarını belirtti.
     
    Cyberpunk 2077'nin Sony ve Microsoft'tan nasıl onay aldığı da merak ediliyordu. Görünen o ki Sony ve Microsoft, geliştirici ekibin oyunu çıkışına kadar düzelteceğine güvendiği için onay vermiş. CD Projekt, işlerin planlandığı gibi gitmediğini belirterek bu konuda suçun kendilerinde olduğunu ifade etti.
     
    Oyunun PlayStation 4 ve Xbox One versiyonlarının önümüzdeki aylarda düzeltileceğinin sözünü verdi. Michal Nowakowski oyuncuların ne beklemesi gerektiğini açıkladı.
     
    "Performans açısından oyunun yeni nesil veya PC ile eşdeğer olacağı yönünde beklentileriniz varsa, böyle bir şey kesinlikle olmayacak. Kötü bir oyun olacağını söylemiyorum fakat görseller ve diğer performans kısımlarıyla ilgili beklentileriniz bunun gibiyse, açıkça söyleyebilirim ki öyle bir durum olmayacak. İyi, oynanabilir, stabil, glitchler ve çökmelerin olmadığı bir oyun olacak."








  • Yav he he pc ye çok odaklanmışlarmış. Oyunu medium ayarlarda 1080p60fps oynatabilen gpular bunlar. Rtx 2060 ı da ayıp olmasın diye koydum yoksa o da kalabalık sahnelerde 60'ın altına düşüyor.




    Yeni nesil ise ayrı fiyasko. Ps5 direkt ps4 pro nun yapılandırmasını kullanıyor. 900p ye düşmesine rağmen 60fps yi koruyamıyor. 40fps yi gördüğü oluyor.


    Cyberpunk 2077 PS5 vs PS4/Pro Frame Rate Comparison - YouTube



    Xbox Series X ise en az 1080p ye düşüyor ama buna yine 35fps leri görüyor.


    Cyberpunk 2077 Xbox Series X|S vs Xbox One X/S Frame Rate Comparison - YouTube

    Oyunun yapımcısı sensin , dağıtımcısı sensin , parayı veren sensin.Üzerinde oyuncu baskısı dışında bir baskı da yok , hissedarları saymıyorum.


    Ps4 ve Xbox One'da 15 fps ortalamayla ve blura boğulmuş grafikleriyle şu oyunu çıkartmayı göze aldıysan her türlü tepkiye katlanacaksın.


    Pc tarafında da bug konusunda durum farklı değil.Dün izlediğim bug resitali videosunda , npc yolun kenarına park etmiş bir arabaya jeton atıp , kapısına vurarak alttan düşen kolayı içiyordu.Nasıl bir oyun motoru varsa , yapay zeka otomatik kola makinesi ile yolun kenarında duran arabanın koordinatlarını karıştırıyor.


    Bakalım daha neler göreceğiz.

    Bu da üzerinde durdukları versiyonu ... Hala gündem odağını tek bir noktada tutmak istiyorlar, o da eski nesil konsolların performansı. Bu oyunun baştan yazılması lazım. Söyledikleri hiç bir şey, vaat ettikleri hiç bir şey yok oyunda. Sağdan, soldan toparlayıp 404 yapıştırıcı ile yapıştırdıkları şeylerin çoğu da bozuk. Mevzu xbx, ps4 değil. 15 saatlik ana senaryosu dışında oyun yok ortada. Kökenlerin farkı yok, npc yapay zekası yok, suç ceza sistemi yok, polis zekası yok, yapay zekanın kovalamaca-takip etme için gerekli path-following AI sistemi yok, loot bozuk, sürüş bozuk, oyunda var olacak denen duvarlardan yürümü, araç özelleştirme, tren ile ulaşım yok, animasyonlar komple bozuk, fizik bozuk, otlar-mesh kaplamalar-cluster objeler havada yüzüyor atmosferi param parça ediyor çevrenin uhu ile yapıştırılmış hali, her şey kürdan ile tutturulmuş gibi, rpg öğeleri yok, frp öğeleri yok, karakter gelişimi yüzdelik rakamlardan ibaret, seçimlerinizin bir önemi yok, oyunun sonunu etkileyen 2-3 mevzu var, başka seçeneğiniz yok, optimizasyon zaten yok...


    Ne xbox'ı ne Ps4'ü ne 30 fps'si ya. Yeter... Oyun yok oyun !


    Oyuna bir sürü şey eklemeye çalışıp ana soruna ve konuya odaklanmamışlar: Optimizasyon. Oyun sadece temel konsol sürümlerinde değil PS4 Pro ve One X de de düzgün çalışmıyor. Belli ki oyunu güçlü PCler için yapıp konsola port etmişler. O da çalışmıyor zaten. Bu işler büyük organizasyon ve mühendislik istiyor. RDR2 bile bunu aynı anda yapmadı. Önce konsol sonra PC ye çıktı o hali bile yeterince iyi değildi. Her yere aynı anda çıkacağız politikası büyük emek verdikleri oyunu da iflasa sürükledi.
  • Utanmadan birde oyunun içerisinde Mass Effect: Andromada ve Bioware ile dalga geçmişler yarım yamalak oyun çıkardılar diye. Siz şimdi onlardan daha beter haldesiniz oyun tarihinin en büyük fiyaskosunu ve sahtekarlığını ettiniz.

  • Adamlar Sony ve Microsoft'u bile dolandırmışCD Projekt RED: Cyberpunk 2077'nin PS4 ve Xbox One Versiyonlarına Yeterince Zaman Ayırmadık 

    CD Projekt RED: Cyberpunk 2077 Standart PS4 ve Xbox One'da Şaşırtıcı Bir Şekilde İyi ÇalışıyorCD Projekt RED: Cyberpunk 2077'nin PS4 ve Xbox One Versiyonlarına Yeterince Zaman Ayırmadık CD Projekt RED: Cyberpunk 2077'nin PS4 ve Xbox One Versiyonlarına Yeterince Zaman Ayırmadık CD Projekt RED: Cyberpunk 2077'nin PS4 ve Xbox One Versiyonlarına Yeterince Zaman Ayırmadık 

  • Yazık ettiler kendilerine.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Yaktılar kendilerini. Ne oyuncular, ne şirketler bunların lafına güvenmez daha resmen dolandırdılar milleti. Oyun güzel ama bu kadar hata ile çıkmamalıydı konsol kısmı ise resmen felaket

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Boşa demiyorlar babana bile güvenmeyeceksin diye.

  • Yeni nesil konsollara da zaman ayırmamışlardır.Konsollar güçlü diye stabil çalışıyodur.Ayrıca PC tarafıda rezalet 8 sene boyunca tam olarak neye zaman ayırdılar acaba
  • Oyun gerçekten güzel, güzel oyun ama performans sorunu gerçekten çok can sıkıyor.
    Nedendir bilinmez batılı oyun stüdyoların da performans ve hata olmadan oyun çıkarmamak bir alışkanlık halini almaya başladı umarım yeni nesil de devam etmez.
  • Bu adamlar witcher 4 yaptık ps5 te 4k 60 fps çalışıyor dedikleri zaman yanına bile yaklaşmam kapandı o defter artık

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Yazık..
  • rezillik
  • PS5'te 1188p'de 52 FPS'e düşmesini gördüğümden yeni nesile de odaklandıklarını düşünmüyorum. Arkaları tutuşa tutuşa 10 Aralık'ta çıkarmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Oyunu oynamadım ancak Reddit'te oyunun içerik anlamında da sıkıntılı olduğu muhabbetleri dolaşıyor. Kuaför muhabbetini duymuşsunuzdur ancak oyunda Braindance "malzemesi" satın alınabilmesine rağmen bunlar hiçbir şekilde kullanılamıyormuş. Yani adamlar daha "özellik" bakımından bile tamamlanmış bir oyun ortaya koyabilmiş değiller. Umarım en kısa sürede oyunu düzeltebilirler de alanlar düzgün bir şekilde bari eldeki oyunu oynayabilirler.
  • O zaman eski nesil konsollara oyunu çıkarmayacaktınız. Gereksiz yere tüm konsol kullanıcılarından para kazanmak için fazla aç gözlülük yaptınız, oyunu da kendinizi de mahvettiniz. Sadece yeni nesil konsollara yeni nesil grafiklerle çıkarsaydılar oyun şu an fazlasıyla övülüyordu ve herkes oyundan memnun olacaktı.

    Bir de yeni nesil grafiğe göre oyunu hazırladık diyorlar ama yeni nesil sürümü ne zaman geleceği tarih olarak hala belli değil. Madem yeni nesile göre oyunu hazırladılar neden yeni nesil sürüm eski nesille aynı anda çıkmadı ? Ben şimdi buna da inanmakta zorlanıyorum. Hatta çoğu insanın buna inanmadığını da tahmin ediyorum. Bu laflarının üstüne yeni nesil sürümü Kasım 2021’de çıkarırlarsa şaşırmam. Öyle güvenilmez bir oyun firması konumuna düştüler. Bir daha heralde ön siparişle bu firmanın oyununu alan oyuncu sayısı çok düşük olur.

    Kendileri Türk vatandaşlarına ve dilimiz olan Türkçe’ye önem veren nadir oyun firmalarından biri olduğundan sempatim sürecek. Bunlar olmasa farklı düşünürdüm. Umarım bu hatalarından ders çıkarırlar ve bir daha böyle bir rezillik yaşatmazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Keşke konsollara 1-2 ay geç çıksaydı.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Stadia'a uğraştığınız zamanı birazını verseydiniz en kötü 900p 30 fps sabit bir oyun olurmuş.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Böyle bir şey olur muya oyun kapakları bile ps4 ve xbox one için reİllki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl zaman ayırmadınız ya? Erteleme üstüne erteleme yapmasaydınız oyunun daha PS5 in tasarımı bile belli değilken piyasaya çıkması lazımdı. Hani bunu da geçtim sizin esas para kazanacağınız yer PS4 ve Xbox One değil mi? Yüzlerce milyon satmış iki tane konsoldan bahsediyoruz burada. Dünya üzerinde ki bütün PS5 sahipleri Cyberpunk alsa bile ne kadar kar edersiniz, daha yeni çıkmış konsol sınırlı sayıda kişi de var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bari bu nesle adam akıllı yapsaydınız zaten geriye uyumluluk ile yenilerde de çalışacaktı şimdi ikisi birden çalışmıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 hafta önce 'oyun konsollarda beklediğimziden iyi çalışıyor' diyen cd project red mi bu?
  • Oyuna bir sürü şey eklemeye çalışıp ana soruna ve konuya odaklanmamışlar: Optimizasyon. Oyun sadece temel konsol sürümlerinde değil PS4 Pro ve One X de de düzgün çalışmıyor. Belli ki oyunu güçlü PCler için yapıp konsola port etmişler. O da çalışmıyor zaten. Bu işler büyük organizasyon ve mühendislik istiyor. RDR2 bile bunu aynı anda yapmadı. Önce konsol sonra PC ye çıktı o hali bile yeterince iyi değildi. Her yere aynı anda çıkacağız politikası büyük emek verdikleri oyunu da iflasa sürükledi.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.