Şimdi Ara

Cyberpunk 2077'nin Çıkışında CD Projekt RED'in Hisseleri %29 Düştü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    CD Projekt RED'in hisseleri, Cyberpunk 2077'nin çıkışıyla ilgili olarak %29 düştü.

    Gamesindustry.biz'in haberine göre 4 Aralık'ta 443 Polonya Zlotisi olan hisse senedi fiyatı şu anda 313.9 Polonya Zlotisi.
     
    Polonyalı şirketin hisse senedi fiyat düşüşü, Cyberpunk 2077'nin inceleme ambargosunun kalkmasıyla birlikte başladı ve oyunun çıkışıyla da devam etti.

    Niko Partners analisti bu düşüşün sebebini yatırımcıların çok yüksek beklentiye sahip olmasına ve oyundaki hatalar ile performans sorunlarına bağlıyor.

    CD Projekt RED'in hisseleri Ağustos ayında en yüksek seviyeye ulaşmıştı. Hisse senedi fiyatı 460.8 Polonya Zlotisi ve şirketin piyasa değeri 42.5 milyar Polonya Zlotisi idi. Oyunun üçüncüye ertelenmesi ve ekibin oyun üzerinde ekstra uzun saatler çalıştırılması haberlerinin gündeme gelmesi sebebiyle geçtiğimiz ayın başında hisseler düşmüştü.
     
    Öte yandan Cyberpunk 2077'nin satışları ve gelirleri oldukça iyi. Fütüristik rol yapma oyunu 8 milyon adet ön sipariş verildi ve daha çıkmadan 500 milyon dolardan fazla gelir elde etmeyi başardı. Bu 8 milyonun %59'u PC'den geldi ve Cyberpunk 2077'yi tüm zamanların en hızlı satan PC oyunu yaptı. Ön sipariş satışları oyunun tüm geliştirme ve pazarlama masraflarını da karşıladı.








  • Bi erteleme daha oyunu iyice mahvedecekti. Nasıl mı? Çok sabırlı oyuncu kitlesi ekibe küfürler, tehditler her şeyi yazacaktı.

    Peki suçlu kim? %100 yapımcı şirket. Oyuna 2016 yılında başlanılmış sanırım. Sen bitmemiş bir projeye çıkış tarihi verirsen insanlar bekler. Çıkış tarihini ertelersen insanlar yine bekler. Bir erteleme daha yaparsın tamam ama işin mokunu çıkarıp bi erteleme daha yapıyoruz dersen işler değişir. Madem bitmemiş bir oyun vardı ne bu acele? Yanlış hatırlamıyorsam oyun geçen kış çıkacaktı sanırım? Düşünemiyorum halini.

    Bitmemiş bir oyuna çıkış tarihi vermenin mantığını hala anlamış değilim. Kaldı ki teee 2012 de video attı bu adamlar. Sonra koca sessizlik. Proje bitti mi soruları. Sonuç ortada.

    Rockstar yeni gta yapıyor en ufak bilgi var mı? Yok. Rdr yaptılar her sene biz bunu yaptık dediler mi? Adamlar proje hazır olunca meydana çıkacak. Şirket çok aceleci davrandı. Aşırı aceleci. Bu bi ders olmazsa işleri yaş bu ekibin.

    Bu arada yapımcıyı eleştirince anamıza sövecek garip bi kesim var. Anlamış değilim. Hiçbir şeyin dozajı yok bizde.

    Oyunu ps4 pro için ön sipariş etmiş biri olarak yaklaşık 5 saat oynadıktan sonra bıraktım. Oyun bozuk kardeşim. Total oyun süremde 4 kere crash yedim. Digital Foundry nin testlerine göre ps4 pro'da oyun ortalama 1080p ye yakın çalışıyor fakat oynarken hiç öyle hissettirmiyor. 55' tv nin dibine yaklaşmak zorunda kaldım bulanıklıktan. Oyun komple 1 nesil geri attı beni. Bu haliyle oyunu konsollara çıkarmak kesinlikle refund sebebi olmalı. Tabi ki konsollar eskidi, pc kadar performans veremezler. Fakat abartmıyorum ben 10 yıldır bu kadar kalitesiz grafik seviyesinde oyun oynamadım. Fps droplardan bahsetmiyorum bile. CDPR üzerinde daha fazla çalışarak, patch'ler çıkararak oyunu toparlayabilir ki witcher 3'te de benzer durumlar yaşadı. Fakat oyunun konsol versiyonlarının bu denli korkunç çıkacağını inceleme yapacak kişi ve kuruluşlara dahi söyletmemek müşteri kazıklamaktır. Zamanında PC'de Batman Arkham Knight'ta olan iadenin şimdi konsollar için Cyberpunk 2077'de olması gerekmektedir.
    Yorumlara bakıyorum da bazıları güzelleme yapacağım diye iyice sıvıyor...

    Ben de bu firmayı çok severdim ama bazı şeyler yenilir yutulur
    değil.

    Son ana kadar YALAN söylediler. Ne koparırsak misali..
    Bu VURGUNCULUK değilde nedir...

    Adam akıllı bir açıklama bir özür yok ortada...

    Mevzu oyunun içerik konusunda iyi veya kötü olması değil,

    OYUNUN BOZUKLUĞU... FİRMANIN PİSKİNLİĞİ
  • Cyberpunk 2077'nin Çıkışında CD Projekt RED'in Hisseleri %29 Düştü
  • Online mod epey gecikecek anlaşılan.

  • üzücü neden böyle oldu acaba 8 yılda az süre değil.

    Cyberpunk 2077'nin Çıkışında CD Projekt RED'in Hisseleri %29 Düştü
  • quote:

    Orjinalden alıntı: encuni

    üzücü neden böyle oldu acaba 8 yılda az süre değil.
    <img src="https://store.donanimhaber.com/78/ec/da/78ecda0cad95064dc8454eea24e28dc9.jpeg" align="middle" border="0" alt="">


    o trailer ile oyunun cikisi arasinda ne kadar süre vardi dersin?

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Gerçek oyun için görüntü değildi yalnız o video.

  • Sirf dogu bati mensei bir oyun oldugu icin basarisini cekemiyor amerikan oyun basini veya medyasi.. isleri gücleri oyunu gömmek.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Next-gen oyunu eski nesile cikarmaya calistilar. rdr2 yi ps3 e cikarmak gibi bisey olmus

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • BU OYUNDA DOWNGRADE YEMİŞ NİYE GEÇ ÇIKTI SANIYORSUNUZ YİNE WİTCHER 3 DEKİ GİBİ OLDU TRAİLER DEKİ GRAFİKLER VARDI OYUNDA SONRA BAKTILAR OLMUYOR GRAFİKLERİ DÜŞÜRMÜŞLER YİNE BENİ KANDIRAMAZSINIZ YEMİŞ İŞTE BU OYUNDA DOWNGRADE YEMİŞ
  • Vaadedilen grafik duzeyini ileride gelecek yeni nesil versiyonda gorecegiz gibi.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: v. Persie

    Next-gen oyunu eski nesile cikarmaya calistilar. rdr2 yi ps3 e cikarmak gibi bisey olmus


    Tmm'da bu oyun next gen gözükmüyor, Çok daha üstün görsellikte oyunlar oynadık.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: v. Persie

    Next-gen oyunu eski nesile cikarmaya calistilar. rdr2 yi ps3 e cikarmak gibi bisey olmus</blockquote>

    Tmm'da bu oyun next gen gözükmüyor, Çok daha üstün görsellikte oyunlar oynadık.


    Çok daha üstün görsellikte olanları bu büyüklükte bir açık dünya oyununda gösterir misin? Hangisiymiş o? Oyunun %90 dağ tepe çayır olan oyunlardan mı örnek vereceksin yoksa koridor tarzı ilerleyen oyunları mı? Her türlüsünde haksızsın çünkü. Grafiksel olarak gayet güzel bir oyun olduğu ortada ama teknik sıkıntılar tabi ki yok değil.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Ultra'da oynarsanız Downgrade yemediğini anlarsınız..Konsollar zaten PC'nin Low ayarlarına denk çalıştırıyor, Onlara hiç bakmayın..Bu konsollardan Orta ayarlar beklerdim, Yapımcı hiç becerememiş. Low olmasına rağmen Fps yerlerde...Güncellemeler anca Fps'yi Toparlar, Grafiklere pek birşey yapabileceklerini zannetmiyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gamer-x

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    PS4 ve Xbox One X konsollarında ki performanları aşırı kötü. Bunun da sebebinin geliştirme de base platformun PC olduğunu düşünüyorum. Birkaç patch den sonra düzelecektir. Yapacak bir şey yok. Ama eleştirinin de bir dozu vardır ve lafım meclisten dışarı bazı güldüğüm arkadaşlar eleştirinin de dozunu kaçırıp saçmalıyorlar. İlla bir şeye para verdin diye de nefret kusulmasına gerek yok. Sabırla beklenir, patchler gelir cillop gibi oynanır. Ha ilk başta neden yapmadılar dersen ona bir şey diyemem CDPR ile alakalı.





  • iyi olmuş umarım daha beter olurlar resmen KAN-DI-RIL-DIK
  • Optimizasyon, evet sadece o. O ortalama ayarda olsaydı hisseleri %29 düşmez artışa bile geçmişti çünkü oynayış, atmosfer ve hikaye gayet güzel. Bug'larda 20 saatte sadece npc lerde gördüm oyunu baltalayacak bir şey çıkmadı ama işte optimizasyon son yılların en ama en kötüsü, o tek başına yetiyor işte. Umarım daha da düşer hisseler, toparlamak zorunda kalırlar oyunu böyle bırakmazlar..
  • Ciddi bi sıkıntı var ve hiçte düzeltilebilir gibi değil. Bug, performans vs zamanla çözülür ama zaten baya barizdi, millette bunu ispatladı oyunda npc yapay zekası diye bir şey yok. Sürüş yapay zekası yok. Araçlar tamamen kodlanmış şekilde kendilerine çizilmiş çubuk üzerinde gitmek zorunda. Polisler vs takip bile edemiyor sürekli arkana ışınlanıyorlar. Bu bahsettiğimin acı yanı sürüş yapay zekası gta san andreas ta dahi olan bir şeydi. Gta 3 deki araçlar bile gene cevap verebiliyordu duruma göre. Çok ilginç, dediğim gibi diğer sorunlar çözülebilir ama adamlar baya bildiğin neredeyse 20 yıl önce diğerlerinin çözdüğü olayda aciz kalmış ve bu saatten sonrada düzeltecek halleri yok herhalde.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.