Şimdi Ara

Phil Spencer: Bizim Yaklaşımımız Sony veya Nintendo'dan Daha Fazla Konsol Satmak Değil

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
4.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Animal Talking'in yeni bölümüne katılan Xbox patronu Phil Spencer şirketin vizyonu ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

    Belirttiğine göre şirketin benimsemiş olduğu yaklaşım rakiplerinden daha fazla konsol satmak değil. Oyuncuların odak noktası olduğu ve oyunculara oyunlarını nerede oynamak istiyorlarsa orada oynamaları için seçenek sunan bir yaklaşım.

    "İnsanların Xbox üyesi gibi hissetmelerini istiyoruz ve Xbox'ta üyelik sadece bir cihaz değil, birden fazla cihaz olabilir."

    Geleneksel konsol savaşının dışında bir yaklaşım benimsediklerini ifade eden Phil Spencer " 'Bizim ne kadar konsol sattığımız versus Sony veya Nintendo'nun ne kadar konsol sattığı.' Bu bizim yaklaşımımız değil." diye belirtti.

    "Eğer geleneksel konsol savaşı bizim yaklaşımımız olsaydı oyunlarımızı PC'ye getirmezdik, yeni nesil oyunlarımızı Xbox One'a getireceğimizi açıklamazdık ve oyunları mobilden imkanı sağlayan Project xCloud girişiminde bulunmazdık."

    "Başkasının yaklaşımını küçümsemiyorum fakat hayranlar ve müşterilerle konuştuğum zaman onlara söylediğim şey, eğer Xbox üyesiyseniz deneyimi sizin etrafınızda oluşturmak istiyoruz."








  • Fanboylar gereğini yapmış ve haberin altını kirletmiş. Herkesin ağzında "Artık yavaş yavaş stream servisleri oyun dünyasının en önemli parçası olacak." lafları dolaşırken, insanların kafası hala konsol satış rakamlarında. Yakın zaman içinde, Xbox tarafı oyun sistemi ile zengin olurken, Playstation'un bu tarafa yatırımlarının yavaş olması, onları zarara sokabilir. Günler geçtikçe, fiziksel ürünlerin satışları yavaş yavaş azalıyor. İnsanlar oyunlarını dijital olarak satın alıyorlar. Yakın zamanda da konsolların yerini Stream sistemleri alacak. Bu tarafa en çok yatırımı yapan taraf 1. Stadia, 2. Xbox. Fakat Stadia çok iyi giremedi bu piyasaya. Xbox tarafı ise xCloud'u 15 Eylül'de insanlara sunacak.

    Phil Spencer yenilgiyi şimdiden kabullendi diyenler, adam ta kaç yıl önce, bizim amacımız her zaman, her yerde oyun oynatabilmek diyor. Hem konsolda oynayabiliyorsun, hem PC'de oynayabiliyorsun, hem de Stream sayesinde telefonda oynayabileceksin. Ayrıca GamePass adını öyle bir ezberletti ki, Playstation tarafında hala çıt yok. Çıkarsa bile adından o kadar söz ettirebilecek mi bilemiyorum.

    Adam çok basit bir açıklama yapmış "Biz konsol savaşı içine girseydik, oyunlarımızı PC'ye çıkarmazdık." diye. Ulan gelip buraya hala "Eğeğeğ yenilgi kabullenmiş eğeğeğ zaten savaşamazdı eğeğeğ." Bunu söyleyenler, XBOX eğer ki konsol savaşına odaklansaydı PS gibi, emin olun aldıkları stüdyo kadar bir o kadar stüdyo daha alırlardı." Sonra da her 2 ayda bir özel oyun çıkarıp elini güçlendirirdi. Neden olsa adamlarda para bol.
    "Satış amacı taşımayan şirket olmaz, palavra bunlar" gibi şeyler diyen olmuş. Öncelikle kendisini tanımayanlar için belirteyim, Phil Spencer oyun dünyasındaki en harika insanlardan biridir. Onun için bu adam böyle konuşuyorsa, gerçekten böyle düşünüyordur. Bunları bir bahane olarak ya da yenilgiyi kabul etmek gibi görmediği açıktır. Adam burada para kazanmak bizim için önemli değildir diye bir şey de dememiş üstelik.

    Bir de örnek vermek istiyorum. Siz bir konsol üreticisi olarak, kendi firmanızın yaptığı 60 dolarlık AAA bir oyundan 8 adet satsanız, zaten bir konsol satmış kadar oluyorsunuz. Şu durumda Microsoft'un, Xbox oyunlarından bir tanesini PC'ye getirip 1 milyon adet sattığını düşünün (Ki şu an böyle yapıyorlar). Bu da bir oyunu kendi konsolları dışında, sadece PC'ye çıkararak kafadan 125.000 adet konsol satmış kadar kâr yapmalarını sağlıyor. Ki bu satış adeti iyimser bir rakam, örnek olarak Halo: MCC sadece Steam'de 2 milyon - 5 milyon arası satmış durumda şu an için. Yani Sony gibi bir sürü şirkete milyonlarca dolar para verip, üstüne oyunu sadece kendi konsoluna çıkarma stratejisi pek de kârlı bir iş olmuyor demek ki. Sanırım Sony de bunun farkına vardı ki, Horizon'ı PC'ye çıkardı. İleride çok faha fazla PS oyununu PC'de göreceğimize ben inanıyorum.

    Kısacası, en çok konsolu satmak, en çok parayı sizin kazandığınız anlamına gelmiyor. Daha az konsol satıp, başka yerlerden daha çok kâr edebilir ve firmanızın daha başarılı olmasını sağlayabilirsiniz.

    Son bir not olarak da; Exclusive oyunlar, oyun dünyasının kanseridir. Bir an önce yok olup gitmeliler.
  • Doğru her zaman 3. olmak istiyorsunuz.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Tam bir loser kaybedenler sözü olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu laflar tamamen palavra işte. Kar amacı güden hiçbir şirket satış amacı taşımadan ilerleyemez. En azından uzun bir süre. Oyuncu dostu imajı vermek Sony'e karşı en doğru tutum olduğu için bunları söylüyorlar. Siz hala Gamepass'in aynı fiyat olarak kalacağına inanıyor musunuz?

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Adam daha konsolları çıkmadan yenilgiyi peşinen kabullenmisler. Düzgün bir oyun sunacaklarına inansam servislerine bakayım diyeceğim ama o da yok. Sonuç olarak cihaz olarakta, hizmet olarakta kayıp bir nesil geçirecekler. Üzgünüm Xbox, üzgünüm Gamepass...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bırak Allah aşkına.Sony ve Nintendo daha başarılı diye bu şekilde 'Ya bizim amacımız değil zaten onlardan iyi olmak yav!' konuşmanız çok acınası.Lütfen dürüst cevap verin madem Sony ile yarışmıyorsunuz niye o kadar oyun stüdyosu satın aldınız,madem Nintendo ile çalışmıyorsunuz niye konsolu iyice ev konsoluna çevirdiniz ? Bizde zaten algı yoksunuyuz yedik bunlar.
  • Bu arada yeni nesil oyunlar xbox one a gelmiyor. Adam açık açık yalan mı söylüyor yoksa yanıldığım bir yer mi var? Hatta bu konuda sanki vergede de bir yazı okumuştum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nintendo nasıl farklı bir yoldan gidiyorsa bu adamlarda kendi hedefleri doğrultusunda bir yoldan yürümek istiyor, illa her alet aynı amaca hizmet edecek diye bir şey yok ben şahsen pc-xbox entagrasyonunu seviyorum ilerde konsol alacak olsam xbox alırım

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Kardeş böle düşünüyorsan konsol çıkarmanın mantığı ne Pc'den devam et o zaman hem daha çok oyuncu var orda. Yok abi yeni nesildede Playstation'a devam...

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Burrsaspor16 B kullanıcısına yanıt
    6-7 yıl donanım derdi olmadan ucuza oyun oynayabilmek?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni neslin özeti, işte böyle yaparlar abisi buraya gelip boş konuşmaya benzemez onun adı Microsoft. Yakında Unreal Engine 5 grafik motoryla geliştirilen bir Hellblade 2 videosu yayınlasınlarda ortalığı iyice kavursunlar. Daha durun nesil yeni başlıyor.

    Phil Spencer: Bizim Yaklaşımımız Sony veya Nintendo'dan Daha Fazla Konsol Satmak Değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 17 Ağustos 2020; 19:22:0 >
  • konsol satmak üzerine değil ama oyun dünyasında ses çıkaracak oyunlar yapmayı amaçlasanız sony kadar konsol satacaksınız önemli olan oyunlarda çığır açacak ses getirecek yapımların olması en bilinen marka olan halo oyunun grafikleri bile xbox one seviyesinde tamam o konsolada getiriyorsun oyunu ama xbox s x alacak olan kişi o oyunun grafiğini xbox one seviyesinde oynayacaksa niye senin yeni nesil konsolunu alsın niye 500 dolarını çöpe atsın insanlar, yap sony seviyesinde oyunlar yap süper ultra grafiği ile oyunlar insanlar desin ki bu konsolda iş var alalım bu konsolu ama yok en az 2 yıl xbox one desteği var diye yeni oyunlar xbox one seviyesinde olacak pc gibi sistem olsa xbox one sahipleri orta 900pde oynasın xbox s x serisi alanlar ise 4k ultra yeni nesil grafiklerle oynasın pcde nasıl değiştiriyorsuz ya öyle bir sistem ama yok phil cidden oyun dünyası adına zerre kadar katkısı yok gamepass demeyin benim dediğim oyun yapımları olarak forza tamam ama halo gears herkese hitap etmeyen oyunlar oysaki sony yapımları herkese hitap edebilir fifacılar hariç ! xboxu severim ama sony yaptığı oyunlara bakıyorum spider man - god of war - last of us - detroit gibi bir sürü kaliteli oyunu var konsol aldırtan cinsten !




  • yani bu nesil de xbox tarafında online oyuncu kitle sayısı kısır olacak, almak için bir sebep bırakmıyorlar sağolsunlar. sırf güçlü diye cod bf tarzı online oyunları oynamak için alırım belki diyodum, ama online oyuncu sayısı yine sıkıntılı olacak anladığım kadarıyla. zaten bu nesilde bile warzone u crossplay açmadan oynayamıyor xbox tarafı, mecbur crossplay i açıp hileci pc oyuncularıyla eşleşme ihtimali doğuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpererez -- 16 Ağustos 2020; 21:49:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burrsaspor16

    Kardeş böle düşünüyorsan konsol çıkarmanın mantığı ne Pc'den devam et o zaman hem daha çok oyuncu var orda. Yok abi yeni nesildede Playstation'a devam...
    En son yorumu 10 ay önce yapmış bu konu için giriş mi yaptın?

    12 teraflopsluk Pc topla bakalım kaç para yapıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

    Yeni neslin özeti
    paylaştığın resimde eyvallah ama o game pass içerisinde sonynin yaptığı kadar kaliteli oyunu yok ! oyunculuğun çoğu online ve ex üzerine kurulu yani yani bir insan xbox one seviyesinde oyun oynayacaksa niye yeni nesil konsol alsın ki başlarken 2 sıfır geriden başladı xbox en büyük markası olan halo oyunun yeni nesil grafiği ile yapılmadığı xbox one seviyesinde olunca tepki aldığı sonra ertelediği bir gerçek değil mi amaç konsol satmak üzerine değilse en iyi oyunlar yapmak üzerine en iyi grafikler üzerine kursun o zaman oyuncu bunu ister

  • Adam yenilgiyi baştan kabullenmiş. Xbox fanlarida kalbullenip azicik seslerini kissalar keşke.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    quote:

    Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

    Yeni neslin özeti
    paylaştığın resimde eyvallah ama o game pass içerisinde sonynin yaptığı kadar kaliteli oyunu yok ! oyunculuğun çoğu online ve ex üzerine kurulu yani yani bir insan xbox one seviyesinde oyun oynayacaksa niye yeni nesil konsol alsın ki başlarken 2 sıfır geriden başladı xbox en büyük markası olan halo oyunun yeni nesil grafiği ile yapılmadığı xbox one seviyesinde olunca tepki aldığı sonra ertelediği bir gerçek değil mi amaç konsol satmak üzerine değilse en iyi oyunlar yapmak üzerine en iyi grafikler üzerine kursun o zaman oyuncu bunu ister

    Microsoft stüdyoların çoğu Unreal Engine 4-5 kullanıyor kardeş ohoooo daha bunları bilmiyorlar birde bizi alıntı yapıyorlar.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.