Şimdi Ara

Capcom'un Oyun Satışlarının %80'i Dijital

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
64
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Resident Evil, Street Fighter, Monster Hunter ve Devil May Cry serilerinin yaratıcısı Capcom'un sattığı beş oyundan dördü dijital.

    Hissedarlar toplantısı sırasında çeşitli soruları yanıtlayan Capcom Nisan 2019 ve Mart 2020 tarihleri arasında oyun satışlarının %80'inin dijitalden geldiğini belirtti.

    Bir önceki mali yılda bu miktar %53.3'tü ve Capcom'un beklentisi %75.4'e yükseltmekti. %80'e yükselmesinde ana faktör Monster Hunter World: Iceborne olarak gösteriliyor.

    Capcom orta uzun vadede bu oranı %90'a çıkarmayı hedefliyor.
     
    Dijital oyun satışlarında büyüme sürüyor. Sony Interactive Entertainment 2019'un ilk çeyreğinde dijitalin kutulu oyun satışlarını geçtiğini açıkladı ve EA ile Activision da dijitalde büyük bir büyüme gerçekleştiğini ifade etti.








  • Artık yavaştan tamamen dijitale dönüşüyor ki dönüşmesi bizim faydamıza. Tüm satışlar dijital olursa Sony oyunlara bölge kilidi katıp yerel fiyatlandırma düşünebilir. Bunun önündeki diğer engel kutulu satışlar. Dijitalin fiyatını düşürürsen kutulunun da düşürmem gerek. Bu sefer diğer ülkelerden insanlar buradan ucuz kutuluları alıp dışarıda yüksek fiyata satabilir. Çok mu iyimser bir yaklaşım oldu bilmiyorum ama öyle umuyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.